0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Фоликулът не иска да се пука.
« -: Март 13, 2017, 12:15:15 pm »
Здравейте , реших да пиша , защото има много подобни теми , но точно за моя случай не намерих нищо.
 Всичко започна преди 7 години. Тогава работех нощни смени в продължение на 1 година.Според мен ,оттам започна всичко. Един месец за първи път цикълът ми дойде на 22рия ден. На следващия месец започнах да усещам болка отляво, но не отидох на гинеколог.Вече работех дневни смени. Един ден се завъртях по-рязко и усетих много силна болка вляво , не знаех какво е и отидох при личния лекар. Той потвърди , че не е херния или нещо от рода и ме прати на гинеколог.
  Тя погледна с видеозон и каза , че съм спукала фоликулярна киста, с бистра течност , която е била поне 7 см. И че имам още една , която е 5 см. Изписа ми Примолут нор 4 пъти по 2 до 25ти ден(тогава беше 20ти някъде)  от следващия месец от 15 до 25 ден - 3 пъти по 1. За три месеца се резорбира съществуващата фоликулярна киста. Спряхме Примолута и каза ако имам оплаквания да отида. Още същият месец от дясно започна да ми опъва и отидох. Оказа се пак около 6 см. фоликулярна киста , която се е завъртяла и затова ме боли. Започнах пак Примолут нор. Резорбира се и продължих така в следващите месеци. Един ден пак много ме болеше около 15тия ден и отидох на преглед , оказа се , че до 15тия ден вече имам голям фоликул 5 см. След  това тя ми каза , че овулацията явно ми започва по-рано и трябва да пия Примолут от 11тия ден до 25тия - 3 пъти по 1. Попитах кога ще се оправя и тя каза - като родиш. ..... И така вече 7 години.
С мъжа ми правим не особено сериозни опити за бебе от около 2 години. Но аз реших да сменя въпросната гинеколожка с друга.
Отдох на преглед този месец около 8 мия ден . Тя ме прегледа (само с външен видеозон) и каза , че не намира нищо притеснително. Аз и разказах всичко , при което тя не го прие много насериозно и отделно каза , че е абсурдно да пия Примолут нор и който ми го е изписал е неграмотен. Спря ми го и каза , че иска 2 месеца да проследи каво ще се случи . Освен това да си меря базалната температура и да си я записвам. Ако ме боли , да не се притеснявам , че е нормално и да си слагам някакво обезболяващо (не си спомням името)  свещичка . Дори и да стане много голям и да се спука чак тогава -  това било нормално и да си взимам обезболяващото. Ако не иска да се спука фоликула,това значело , че може би обвивката му е много дебела, щяло да трябва операция , с която да отстрани обвивката на яйчника и нямало да имам вече този проблем. В момента съм 14 ти ден , вчера и днес ми опъва малко и много се притеснявам какво ще стане, много ме болеше тогава(първия) път , когато се спука голям фоликул . Не искам пак така да ме боли. Не искам и операция.Не искам и да слагам обезболяващото , защото няма да усещам какво се случва и това ме притеснява повече и от болката. Тази докторка (Ангелина Илиева) каза нещо и за противозачатъчно 3 месеца , само че не разбрах дали първо с него ще пробва или направо операция. Мерих си БТ начало беше 36,7  днес вече е 36.5 , днес не ме опъва много надявам се да се е спукала и да имам овулация, но следващия месец е ред на тази отдясно и пак ще ме е страх да не порасне.....Може пък и след 7 години Примолут да съм се оправила. Просто искам да попитам хората във форума , ако са срещали подобен случай , дали могат да ме насочат. На прав път ли съм или да сменя и тази гинеколожка. В момента се чувствам като опитно зайче , чакаме да видим какво ще стане , процеса трябвало да се случи естествено ? Не знам , помагайте , моля ?!?!?!!
Re: Фоликулът не иска да се пука.
« Отговор #1 -: Март 13, 2017, 19:46:14 pm »
Здравей. Имах поликистозни яйчници.. преди да родя пуках 2 големи кисти и след като родих пукнах още една.. пила съм само противозачатъчни за рег на хормоните. И при 3те пукания съм лежала за 1-2 дни в АГ за да не се получи кръвоизлив. Мисля че и този доктор трябва да смениш. От кой град си за да може да ти дадем съвет при кой да отидеш.
*
Re: Фоликулът не иска да се пука.
« Отговор #2 -: Март 13, 2017, 22:51:35 pm »
Забелването на яйчниците е оспорван метод, затова ти препоръчвам да не се оперираш преди да се консултираш със специалист по репродуктивно здраве. И на мен ми се струва, че досега не си попадала на лекар, който да може да ти помогне.

Re: Фоликулът не иска да се пука.
« Отговор #3 -: Март 14, 2017, 09:51:43 am »
Офф, колко примулт нор, дуфастон съм изпила и поне 2 год. съм била с пластири 'Евра' (противозачатъчни) накрая стигнах и до лапароскопията със "обелването" на яйчника и нищо....освен,че изгубих 9 години от живота си с неправилните лекари и децата ми имат 11год. разлика нищо друго не се случи...и моят съвет е да отидеш при репродуктивен специалист...откакто родих наистина проблема с поликистозата се реши :) Успех
Re: Фоликулът не иска да се пука.
« Отговор #4 -: Март 14, 2017, 09:52:44 am »
И моето мнение е, че трябва да се обърнеш към друг лекар - и то специалист по репродуктивно здраве.
Re: Фоликулът не иска да се пука.
« Отговор #5 -: Март 14, 2017, 10:26:58 am »
 Благодаря на всички за отговорите!
Днес ми е 15ти ден и вече чувствам дискомфорт от ляво и като стъпвам леко пробождане.
Мисля утре или вдругиден най-късно (особено ако се усили болката) да отида при въпросната лекарка , да ме види на видеозон и да чуя какво ще ми каже.
Ако дори по най-малкия повод не ми хареса и не ми обясни или пренебрегне нещо, се махам и няма да стъпя повече там , може би ще разкарам новата киста с Примолут (поне действа , ако не друго) и другия месец в Щерев при друг "Препоръчан доктор" да го видим и него. Лошото е ,че никой не се включва със същия проблем (почвам да си мисля че съм едиствена :( )Иначе съм от София. Най- много ме притеснява това-  Изчакай да се спука , нищо ,че боли :О
 
*
Re: Фоликулът не иска да се пука.
« Отговор #6 -: Март 14, 2017, 11:15:42 am »
Този дори Илиева от 25 ДКЦ в София ли е , съжалявам за оф топитак  :P
Re: Фоликулът не иска да се пука.
« Отговор #7 -: Март 14, 2017, 11:57:04 am »
Мисля , че не е ! Не работи със здравната каса. Офиса й е на Панайот Волов , а иначе е в Окръжна болница !
Re: Фоликулът не иска да се пука.
« Отговор #8 -: Март 15, 2017, 08:31:19 am »
  Давам отчет :)
Отидох вчера в 19:00 часа като много ме болеше и от двете страни. Отивам и ............... нищо!!! Съвсем малко течност , което е нормално , никакви кисти , никакви фоликули ..... нищо!!! Докторката ми каза ,че никога не е виждала някой толкова да се притеснява от овулацията и че си го причинявам на психическа основа. Отделно от БТ от 11ти до 15 ден -вчера и днес само 36,7 и 36,6 , което значи , че няма овулация въобще тоя месец.
Аз си го обяснявам с това, че толкова години съм пила тоя Примолут и не съм посмяла да го спра и да видя какво ще стане , защото не е имало кой да ме следи. А това с болката явно е нещо чревно , което ми се беше появявало и преди - ма нали пия Примолут - няма как да е киста и не се притенявам. А сега въобще не ми мина през акъла за червата и явно психически съм усилила болката. Аз буквално не можех да ходя , а след прегледа скокнах . Пълен ужас - как съм могла да си го причиня, ще пробвам да използвам същата сила за хубави работи....хахаха. Та като ми дойде почвам Жасмин 3 месеца и така.  :oops: :D :oops: :oops: :D