0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

сезон за ин витро
« -: Май 03, 2006, 22:27:04 pm »
Здравейте! За първи път участвам във форума. Направила съм четири инсеминации и два пъти ин витро в бившата Тина Киркова.Исках да направя още едно ин витро през юли, но според моят лекар през лятото е по-малък шанса, заради горещините. Възможно ли е да има връзка между сезона и успеваемостта?
*
сезон за ин витро
« Отговор #1 -: Май 04, 2006, 08:11:53 am »
Не сьм чувала такова нещо.
Да не би да е 3аради летните отпуски на лекарите?
*

    tanita_3

сезон за ин витро
« Отговор #2 -: Май 04, 2006, 08:25:56 am »
при кого ходиш в тина киркова?какъв е твоя проблем
Re: сезон за ин витро
« Отговор #3 -: Май 04, 2006, 08:26:45 am »
Здравей бонбонче! Аз също съм правила ин витро в същата болница. На мен ми казаха, че по техни наблюдения, жените най-добре реагират на стимулации през пролетта (аз пък хванах зимата!) и по-лошо през лятото. Не знам дали е вярно и дали има логика  :dontknow: Мисля, че почиват от средата на юли и целия август - но дали има връзка между отпуска и шанс ....  :?: Пожелавам ти успешен трети опит  :cuddle:
*

    rene_24

  • ***
  • 224
  • няма радост по -голята, от това да станеш МАМА!
сезон за ин витро
« Отговор #4 -: Май 04, 2006, 09:30:11 am »
Здавей бонбонче! :)  И на мен ми предстои инвитро и дори беше уговорено за май(този месец), но се оказа, че е останало в мен някакво малко фоликулче и сигурно ще го оставят за юни(инвитрото)! :roll: Но пък после док.(Стаменов) каза че през лятото имунната с-ма била по слаба и сега ако ми каже да чакам есента,ще се побъркам!
Сега се моля този фоликул да се спука ощте този месец и да започнат стимулациите!
А при теб ти сама си прецени дали да рискуваш като го напражиш юли ,или и ти да изчакаш есента! Знам колко е гадно да си се настроил и после да се налага да чакаш! :balk_144:
Късмет ,мила! yahoo_17
сезон за ин витро
« Отговор #5 -: Май 04, 2006, 13:03:07 pm »
Мисля, че в Тина Киркова практиката е такава - да не се работи лятото АРТ.  Но от съображения, че започва отпускарския сезон, не за друго.
Тина Киркова
« Отговор #6 -: Май 04, 2006, 13:40:56 pm »
Цитат на: tanita_3
при кого ходиш в тина киркова?какъв е твоя проблем


Здрасти, Танита! Ходя при д-р Вакрилов!Не са ми открили никакъв проблем.Изследвала съм всичко възможно. Правила съм и лапароскопия.При съпруга ми също няма проблем.Според лекарите е на психологична основа.Не сам правила изследване само за антитела, но според доктора не трябва.Аз обаче съм решила да ги направя.
Re: Тина Киркова
« Отговор #7 -: Май 04, 2006, 14:50:06 pm »
Цитат на: bonbonka
Ходя при д-р Вакрилов!Не са ми открили никакъв проблем.Изследвала съм всичко възможно. Правила съм и лапароскопия.При съпруга ми също няма проблем.Според лекарите е на психологична основа.Не сам правила изследване само за антитела, но според доктора не трябва.Аз обаче съм решила да ги направя.


Бонбонче, а като няма никакъв проблем - защо решиха ин витро? Какво е обяснението?   :ask:  Аз също не съм правила имунологични, защото Вакрилов смята, че като пия аспирин и ми бият дипрофоз, се вземат  адекватни мерки срещу такива имун. фактори.
Re: Тина Киркова
« Отговор #8 -: Май 04, 2006, 16:09:08 pm »
Цитат на: Kotaranka
Цитат на: bonbonka
Ходя при д-р Вакрилов!Не са ми открили никакъв проблем.Изследвала съм всичко възможно. Правила съм и лапароскопия.При съпруга ми също няма проблем.Според лекарите е на психологична основа.Не сам правила изследване само за антитела, но според доктора не трябва.Аз обаче съм решила да ги направя.


Бонбонче, а като няма никакъв проблем - защо решиха ин витро? Какво е обяснението?   :ask:  Аз също не съм правила имунологични, защото Вакрилов смята, че като пия аспирин и ми бият дипрофоз, се вземат  адекватни мерки срещу такива имун. фактори.


Здрасти, Котаранке! И ти ли ходиш при Вакрилов?Аз сама реших да пробвам ин витро, защото нямам време да чакам дали ще стане по естествен път. Малко съм разочарована от  тази клиника. Имам чувството , че там сме като на конвейр.Какво ти е мнението?
сезон за ин витро
« Отговор #9 -: Май 04, 2006, 17:04:31 pm »
Айде сега!!! Аз се глася в разгара на лятото - юли да почвам с нови сили и сега разбирам, че май това не е добра идея....Каква би могла да е връзката с температурите??? :cry:  Да не би пък нещо с мъжката част...Ох, вече ще се побъркам... По моите си планове от началото на юли трабвя да почвам стимулациите...Сега ако ме оставят за есента вече наистина ще се отчаям. :cry:
Re: Тина Киркова
« Отговор #10 -: Май 04, 2006, 17:10:23 pm »
Бонбонче, да - и аз съм при Вакрилов. За сега съм с много добро мнение (въпреки 1-ия ми неуспешен опит). Не мисля, че сме като на конвейр - имат доста работа, а особено Вакрилов, който освен прегледите, е и ембриолога на отделението и прави всички онези магийки с ембриончетата  :00001754: Смятам 2-ият ми опит пак да бъде при него. Но, ако имаш някакви притеснения или не си доволна - можеш да смениш лекаря. Важното е да му имаш доверие, да бъдеш спокойна.

А за натърпението - абсолютно те разбирам. Но може би това е част от психологическия проблем, за който споменаваш. И на мен така ми беше писнало от всички тестове за овулация, от това следене и анализиране на симптомите преди МЦ ... и от отрицателните резултати. Нали знаеш, когато най-малко очакваш нещо, тогава просто чудото се случва...
сезон за ин витро
« Отговор #11 -: Май 04, 2006, 17:30:12 pm »
Цитат на: flyboy
Айде сега!!! Аз се глася в разгара на лятото - юли да почвам с нови сили и сега разбирам, че май това не е добра идея.... :cry:


Не се настройвай - в различните клиники е различна практиката. Освен това, ако в началото на юли ще започнеш с инжекциите - значи до 15 ще приключи сагата. А и винаги има изключения от правилото, нали?  :wink:
Re: Тина Киркова
« Отговор #12 -: Май 04, 2006, 18:54:31 pm »
Не мисля, че сме като на конвейр - имат доста работа, а особено Вакрилов, който освен прегледите, е и ембриолога на отделението и прави всички онези магийки с ембриончетата  

Котаранка,  и знаеш ли как му викат в отделението на Вакрилов момичетата - КОКТЕЙЛМАЙСТОР.
И аз съм с много добро мнение за Вакрилов. И как не - нали при него забременях и то от първи път. И също мисля, че не сме като на конвейр. Всъщност на пръв поглед изглежда всичко много хаотично, но не е така - на тях в хаоса им е редаV
Тина Киркова
« Отговор #13 -: Май 04, 2006, 21:46:50 pm »
Не ме разбирайте погрешно.Аз също съм доволна от Вакрилов, след като съм правила два пъти ин витро при него и сега искам трети път. Но вече втори път ме отлага и двата пъти съм била през зимата.Вторият път започнах ноември, а се оказа,че през декември са свършили средите и останах за януари.А знаете какво е да чакаш. А може би причината е , че излизат в отпуски и че съм правила ин витро в края на януари тази година.
Re: Тина Киркова
« Отговор #14 -: Май 05, 2006, 10:18:17 am »
Бонбонче, никой не те разбира погрешно - просто си споделяме  :kiss: за нашия Коктейлмайстор (това е яко!!!).

Защо не почнеш стимулациите малко по-рано - и да направиш опита през юни? Говорила ли си с доктора за този вариант? Приемлив ли е въобще? Права си - в нашето положение е ужасно цялото това чакане. Сигурно няма да си изкараш спокойно лятото и все ще го мислиш, ако не опиташ пак (поне така те усещам от постингите...). Поговори с доктора и виж дали има някакъв вариант.  :balk_83:
*
сезон за ин витро
« Отговор #15 -: Май 05, 2006, 13:57:58 pm »
Сигурно има връзка с по-ниската подвижност и въобще жизнени сили на сперматозоидите - аз подсъзнателно съм изключила лятото като сезон за тези упражнения - не знам защо - просто реших че ако не е май/юни ще остане за на есен дори чак на зима към ноември/декември - вътрешна нагласа.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
сезон за ин витро
« Отговор #16 -: Май 05, 2006, 14:41:08 pm »
Еee, ама нали баш лятото по отпуските стават най, много бебета  :?:  :!:  Aз даже си мислех, че тогава е най-добре да се прави АРТ. Пак не съм разбрала ...


*

    Anonymous

сезон за ин витро
« Отговор #17 -: Май 05, 2006, 15:14:02 pm »
Аз съм бивша пациентка и макар и да отчитам, че и Вакрилов, и Йорданов са изключителни Човеци и добри специалисти, начина на работа на клиниката е под всякъква критика. За мен посещенията там са губене на време, а успехите - резултат най-вече от големия брой пациентки /привлечени от ниските цени/. Който е запознат в детайли с протичането на АРТ процедурите, ще забележи многото малки, но съществени пропуски. Сега посещавам др. клиника по репродуктивно здраве и най-малкото вече имам диагнозе.
сезон за ин витро
« Отговор #18 -: Май 05, 2006, 15:30:51 pm »
Госте, аз нещо не разбирам - хем са добри специалисти и човеци, хем начина на работата в клиниката е под всякаква критика  :?:  Как се връзва едното с другото (като те 2-та най-много работят в това отделение)? Имаш ли официална статистика за броя на пациентите и успешните опити??? Ако има такава - аз лично се интересувам. Защо реши, че става въпрос за ниските цени? Аз например просто избягах от клиниката на Щерев.

Желателно е да конкретизираш нещата (като например посочиш "малките и съществени прпуски", които очевидно аз не съм забелязала), а не да слагаш всичко под един знаменател.  Така наистина ще бъдеш полезна на много момичета, които си "губят времето".
*

    Anonymous

сезон за ин витро
« Отговор #19 -: Май 05, 2006, 16:11:12 pm »
Имам предвид, че и двамата знаят какво трябва да направят, но често не могат поради начина на роботата в клиниката. Пример - обработка на материал за инсе - 30 мин. За толкова време е възможно да се врътне само една центрофуга и толкоз. Сегурна съм, че Вакрилов знае, че това не е най-добрата обработка, ама като клиниката не закупува нужните консумативи или пък те са от най-некачествените и евтини... Приди инсе е редно да се погледне дали форикулът е спукан /при положение, че последното УЗ е било преди два дни/. Да, ама пред кабинета с УЗ е малък митинг. Айде да не се лъжем, че обикновено една пациентка се облича, друга е на стола, трета се съблича, а често има и някоя, която задава въпроси. И поне на мен този УЗ ми беше спастен. За прегнил и утрогестан там не съм чувала. Самото инсе, както и друг път е писано тук, се прави на кушетка /легло/, а не както навсякъде другаде на гинекологичен стол. Ама той столът в отделението май е само един и е нон стоп зает за прегледи с УЗ и пункции, така че е разбираемо, макар и неприемливо. Др. пропуск - лекарят ми взе секрет за цитонамазка и микробиология. получих само резултатите от микробиологията. Още един - при дългогодишен стерилитет и нерегистрирани проблеми при мен, на съпругът ми не беше направена разширена спермограма, а само обикновена. Добре, че от форумите знаех, че има и такава по Крюгер. Още - инвитро само на един фоликул - за мен не е редно, не е редно и някоя да държиш половин час спринцовката с материала, чудейки се кога ще дойде лекарката /не й знам името/ без дори да я е инструктирали, че мат. трябва да е с телесна Т, т.е. да се държи до тялото /става въпрос не за мен, а за др. пациентка/ и т.н. Цените - ами значително по-ниски са от тези на др. клинии /май най-ниските в София /. Просто се порови по сайтовете на др. клиники и сравни.
Но Вакрилов и Йорданов правят каквото е по силите им в тази лудница и са изкл. съпричастни към пациентките!