0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: два спонтанни аборта и нова бременност
« Отговор #20 -: Май 07, 2007, 16:08:46 pm »
Мълвина, отговори на всичките ти въпроси ще получиш от твоя лекар. Ако не му вярваш дастатъчно, смени го. Ако му вярваш, довери му се.
От сърце ти желая пътят до желаното детенце да е достатъчно кратък и да завърши с раждането на твоето слънчице.
Добре е да се направят имунологични и генетични изследвания при два спонтанни аборта.
Късмет.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: два спонтанни аборта и нова бременност
« Отговор #21 -: Май 08, 2007, 00:00:06 am »
Мила White,
благодаря ти за отговора. Дано пожеланието ти се сбъдне. Днес говорих с проф., който ми назначи изследванията и рабрах, че нивата на пролактина се понижават с лечение, а то съвсем не пречи на евентуална бременност. Т.е. назначават се съответните лекарства и могат да се приемат до 10 г. с. Това много ме зарадва. Само като си помисля, че след първия аборт чакахме 6 м., после след втория 3 м. и сега точно изтекоха, а аз разбрах за пролактина и мислех, че ще полудея ако се налага отново да се чака незнайно колко. Прегръщам те!
*

    милена

Re: два спонтанни аборта и нова бременност
« Отговор #22 -: Юни 10, 2007, 09:48:54 am »
Здравейте, момичета! Не знам как не съм попаднала на този форум досега, при положение, че непрекъснато ровя из Нета. Вече съм на 37 г. и имам два аборта- първия на 04.09.06г./след кървене и лечение в болница последва кюртаж/ и втория /мисед аборт/ на 01.03.07г. За първия ми казаха, че е нормално- 15% от бременностите завършвали с аборт и не ме изпратиха на изследвания. Направих си само профилактичен преглед, изчакахме си трите месеца /както ме посъветваха/ и на втория месец забременях отново. Уж всичко беше нормално, излязох в болнични, лежах у дома, на 08.02.07 г. чухме тоновете на плода и реших, че лошото е минало. И на 1 март, на редовната консултация, се оказа, че няма сърдечна дейност. Последва консултация с друг гинеколог, който потвърди- и отново кюртаж. Не мога да ви опиша кошмара, в който се намирах. Гинеколожката ми се опита да ме успокои, че било, защото съм забременяла по време на грипната епидемия, че е защото имах бронхит. Но този път реших да не вярвам на никого. Изчетох всичко и започнахме изследвания- токсоплазмоза, рубеола, влалищен секрет, полови хормони, консултация с ендокринолог и хормонални
изследвания.Всичко беше наред. Оказа се, че имам завишен пролактин, повторих изследването и беше в норма. Ендокриноложката каза, че е нормално след аборт пролактина да е завишен, а и това бил хормон на стреса. Оттам заминахме за София при д-р Мазнейкова- каза, че всичко ми е наред/ макар да не ми прави изследвания, само преглед/, предписа ми превантивно фолиева к-на, аспирин и магнезий. Това не ми беше достатъчно. Свързах се с доц. Малинова в Пловдив, която ме прегледа обстойно /потвърди също, че съм здрава/и ни прати на генетична консултация и имунологични изследвания. Генетичните излязоха в петък- нормални са /и слава Богу/, имунологичните ми са на граница- ще ги повторя следващата седмица. Забравих да кажа, че непрекъснато подържам връзка и с доц. Конова в Плевен, на която пращам резултатите от изследванията и тя дава мнението си.Та така-с две думи не съм спирала тези изминали три месеца. Готова съм да продължа. Ако можете да ме посъветвате какво още съм пропуснала, ще ви бъда страшно благодарна. И още- трябва ли съпругът ми да си направи спермограма и възможно ли е това, че той вземаше лекарства за високо кръвно налягане, холестерол и проблеми със стомаха по време на бебеправенето да се е оказало фатално? Благодаря предварително! И успех на всички!
*
Re: два спонтанни аборта и нова бременност
« Отговор #23 -: Юни 10, 2007, 10:02:38 am »
Само не разбрах, консултацията ти с ендокринолог включва ли и проверка на щитовидната жлеза? Ако не си правила изследване на щитовидната ето това можеш да направиш, хормони, антитела + ехография и ти препоръчвам д-р Тодорова. Успех :)
« Последна редакция: Юни 10, 2007, 10:06:19 am от st »
*

    милена

Re: два спонтанни аборта и нова бременност
« Отговор #24 -: Юни 10, 2007, 10:15:48 am »
Направих си изследвания на трите хормона на щиговидната жлеза + две антитела. Не съм си правила само снимка. Но ендокриноложката ми опипа жлезата, огледа кожата по ръцете и изрази мнение, че според нея не трябва да се притеснявам. Пък това ми каза и доц. Конова- щом хормоните ми са наред /а това оказва влияние при бременност/, трябва другаде да търся причина.
Re: два спонтанни аборта и нова бременност
« Отговор #25 -: Юни 10, 2007, 21:26:53 pm »
Миленка,
в много подобна ситуация сме. Аз съм писала по-горе какъв беше мояа път досега с изследванията. Като допълнение - ще си правиа хистероскопиа. Микрокамера се вкарва в матката и се оглеждат стените, да ниама полипи или преграда, които биха могли да възпрепиатстват развитието на плода. Това не се вижда с ехо.
Успех и  :bighug:
*

    милена

Re: два спонтанни аборта и нова бременност
« Отговор #26 -: Юни 11, 2007, 17:16:54 pm »
Малвина, кога ще я правиш и къде хистероскопията? Стискам палци всичко да е наред и пиши какво е станало.
Re: два спонтанни аборта и нова бременност
« Отговор #27 -: Юни 12, 2007, 11:36:48 am »
Миленка, изпращам ти лично съобщение на твоя майл.