0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #200 -: Април 01, 2010, 15:15:57 pm »
Bobbie, болките в ставите са ми точно от стрептококовата инфекция, дори бях влязла в ревматологията, защото то не се търпеше просто след един момент. Имах повишено АST, но тъпото АГ ми пусна цитонамазка докато лежах в болницата, а те така явно не могат да се хванат.
 
Много се извинявам, ако ще прозвуча грубо, но пишеш свбодни съчинения. Връзката между стрептококи във влагалището и всичките неща дето си ги изброила само ти си я разбираш. Как разбра, че ти е сбъркана имунната ситема също не схванах.
Половината, от което си писала не се разбира за какво точно тава дума, защото напримр АСАТ и АЛАТ са чернодробни ензими ( но понеже си била в ревматологията вярвам, че и артритните изследвания са ти направили), а пертонита е възпаление на перитонеума и е смъртоносен. Не може лекар да ти е казал, че имаш перитонит и да те е пратил в къщи. Очевидно има някакво огромно объркване, защото ми е трудно да разбера какво искаш да кажеш.
 
Боби



  
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #201 -: Април 01, 2010, 15:50:07 pm »
зная Боби, странно е. Но аз направих абсолютно всички възможни изследвания. Влизах и в болница, където също ме изследваха от всякъде.
Тъпото е, че не ми е само във влагалището - ей това е най-лошото в цялата ситуация.
Имунната ми система е "сбъркана" защото имам алергии - повишена концентрация на хистамини. "Сбъркана" е, защото имам доказана алергия към пеницилин докато съм била още бебе, дори ми е написано на картона с големи червени букви и 3 удивителни, да не вземат да ме объркат и да ми дават лекарства на пеницилинова основа.
Може и да греша за точното наименование на АСАТ и АЛАТ, защото не е пред мен епикризата, но това което търсеха са антитела, които са повишени още в началото когато човек отключва ревматоиден артрит (този, който е автоимунния).
Относно докторът с "вода около матката" - доста се беше стреснал човека - наистина, но като видя, че не ме боли се успокои.
Просто искам да кажа това, че има хора като мен, за които тези стрептококи изобщо не са безобидни. Хора, чиято имунна система се бори със тях по пътя на алергичните реакции.
Имунната система може да даде различни имунни отговори - това не е математика, зависи от гени, хранене, предишни инфекции и в крайна сметка докторите да търсят един тип имунен отговор, а всъщност да се развива имунен отговор от друг тип.
П.С. Ако не вярваш, че стрептококи могат да доведат до артрит, просто напиши в гугъл на английски тези две ключови думи и чети.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #202 -: Април 01, 2010, 16:27:27 pm »
зная Боби, странно е. Но аз направих абсолютно всички възможни изследвания. Влизах и в болница, където също ме изследваха от всякъде.
Добре де, ако имаш реактивен артрит ( така се казва този артрит) той се лекува. Отнема време, но се лекува. Нали каза, че са ти минали ставите от Авелокса. Не ти ли пускаха после пак изследвания да видят какво е станало?
Другото, което исках да кажа - не е задължтиелно мъжът ти да има инфекцията, но не виждам какъв е проблема да се изследва, че да разберете.
И като ги изчистите тези стрептококи от влагалището ( при положение, че имаш оплаквания) пуснете още една цветна снимка. Обаче имай предвид, че вие сте стигнали до цветна снимка, когато още не си имала тези оплаквания т.е. още преди тях е имало някакъв проблем. Така че дори и сега да има нещо от тях, не лежи на това ушенце, че е само от това.

Боби
« Последна редакция: Април 01, 2010, 16:31:02 pm от Bobbie »


  
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #203 -: Април 01, 2010, 16:49:44 pm »
Боби, без да съм доктор, аз за себе си ги обяснявам така нещата - просто те са си хронични при мъжът ми - безсимптомно. Още като сме започнали да правим опитите, моят организъм се е справял някакси на ниво "влагалище" - що годе се е справял, т.е. инфекцията не е достигала нито до матката, нито до нервът (защото и възпален нерв съм имала), нито до сакроилиачната става. Пила съм тогава "на око" ципрофлоксацин. Но още тогава съм развила яростна алергична реакция, разгърнат Б-лимфоцитен имунен отговор, но все пак що годе организмът е успявал да се пребори с това. После при цветната снимка са се влошили нещата, тогава вече са ми "пламнали" и ставите и честно да ти кажа ми е бедна фантазията какво още.
Сега и двамата трябва да се лекуваме. След като вече имунната ми система е свикнала да развива такава реакция, само антибиотикът ме оправя - това ми е лечението.
А това, че организмът ми се е алергизирал тотално изобщо не зная как ще го оправя.
Аз си правих скоро тест за алергии и имам алергии към:
- пурегон;
- гъбички;
Другите алергии си ги зная отдавна.
Възможно е скапаната ми имунна система да е възприела и плувците като алерген, след като на 5-тия час след кекс не се визуализира нито един подвижен плувец.
Все пак добрата новина е, че такива случаи като моите са много редки - изкарала съм страхотен антикъсмет.
Но е важно всички да знаят:
Преди цветна снимка винаги да се пускат изследвания и винаги да се пие силен антибиотик. До колкото си спомням от наръчниците трябва да се започне 2 дни преди снимката и да се пие 5-7 дни - нещо такова беше, но винаги питайте докторите за антибиотици. Най-добре да е Авелокс (лично мнение).
« Последна редакция: Април 01, 2010, 17:12:40 pm от Magdalena78 »
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #204 -: Април 01, 2010, 17:42:31 pm »
Боби, без да съм доктор, аз за себе си ги обяснявам така нещата - просто те са си хронични при мъжът ми - безсимптомно.
Не можеш това да го кажеш, без да имаш някакви изследвания. Въобще страшно много неща предполагаш, които може за теб да имат логика, но не се диагностицира така без да  има изследвания без нищо. Връзваш много неща заедно, които може и да имат връзка, а може и да нямат. Направете цветната снимка, пък тогава ще говорим дали това е станало. Може въобще никаква инфекция да не са ти вкарали от нея. По принцип ако е направена правилно, катетърът който позлват не би трябвало да има никакъв допир с влагалището ти, а контрастът, който ти вкарват пък е напълно отделен и е стерилен.
И последно - много хора имат алергии и артрити и имат деца. Не можеш да кажеш, че понеже за едно нещо имунната система реагира по един начин, значи и за друго ще реагира така. Това са различни антигени и въобще не може да се прави сравнение ей така просто без никакви доказателства.

Боби
« Последна редакция: Април 01, 2010, 17:46:21 pm от Bobbie »


  
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #205 -: Април 01, 2010, 19:23:40 pm »
така е, но тъпото е, че аз вече се изчерпах от към "доказателства" - разбирай изследвания. Просто съм направила всички.
А ще направя направо лапароскопия, не цветна снимка. Първо да разкарам стрептококите.
И ако можех да върна времето назад и да си направя изследванията със задна дата, тогава щеше да супер.
« Последна редакция: Април 01, 2010, 20:03:13 pm от Magdalena78 »
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #206 -: Юни 27, 2010, 16:40:59 pm »
Здравейте!

И моето изследване за стрептококи излезна положително, като имам и бонус - уреаплазми  :(

Нямам физически оплаквания. Днес ходих на док с изследванията (за съжаление моята лекарка я няма и отидох при друг лекар).
Изписа ми аугментин за стрептококите (само за мен) и флажил за уреаплазмите (за мен и съпруга ми). Въобще не се сетих да питам дали с толкова много антибиотици не трябва да пия и някакви пробиотици. Имам няколко въпроса (съжалявам, ако е написано по-напред в темата и без да искам съм го прескочила).

Трябва да пия антибиотиците максимум 10 дни. Може ли веднага след това да подновим бебеправеното, тъй като овулацията  я очаквам след около 14-15 дни или трябва да пропуснем този месец?
Да пия ли някакви пробиотици или др.подобни?
Тук прочетох доста за стрептококите, а имате ли повече инфо за уреаплазмите? Мъжът ми е с влошена морфология (7-9% по Крюгер), може ли само те да са причината? Лесно ли се лекуват?

P.s. Лекували сме се от хламиди преди 2 г. и сега резултатът беше отрицателен. Цветна снимка досега не съм си правила.

Благодаря предварително  :bighug:
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #207 -: Юни 27, 2010, 16:54:15 pm »
При всяко изписване на антибиотик пропускат да ми предписват витамини и т.н. Обикновено сама се сещам и сутрин закусвам едно кисело мляко и си пия витамин В комплекс 3х1 табл. Консултирай се с доки за витамините, а млекцето няма да ти навреди  :wink: Направете цветна снимка непременно във връзка с хламидията!!! Надявам се антибиотика да е предписан след антибиограма /...уф така ли се казваше, това дето изследват кое на кой антибиотик реагира  :oops: / По въпроса за стрептококите и уреаплазмата не мога да изкажа мнение, тъй като не съм запозната. Желая ти успешно лечение  :D !!!
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #208 -: Юни 27, 2010, 19:05:48 pm »
Iffi, антибиотикът не е предписан след антибиограма или както там се казва ...
Не знам сега да започвам ли да го пия или не? Да чакам ли моята док да се върне и тогава да потвърдя рецептата с нея, но тогава ще загубим един месец бебеправене? Много се чудя и аз???  :ask:
За витамините ще направя като теб.
Тук имаше обширна тема за киселото мляко. Да споделя моето мнение - Боженци е с жива закваска. Разваля се дори и в хладилника, а камо ли, ако се остави отвън.
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #209 -: Юни 27, 2010, 22:21:21 pm »
На мен когато ми пускаха микробиология имаше и антибиограма, откриха ми ентерококи. Според мен преди да се тровиш с антибиотик трябва да има такова нещо. Може и да греша, дано и другите момичета да се включат. В тази антибиограма има списък на кой антибиотик реагират гадовете и на кой не  :) При кой доктор ходиш, и защо не си правила цветна снимка?
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #210 -: Юни 27, 2010, 22:52:09 pm »
Ходя при док. Савова от клиниката на Щерев. Ние с мъжа ми отскоро сме активни по клиниките. Преди това просто стояхме и чакахме .. и така мина много време.
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #211 -: Юни 27, 2010, 22:59:50 pm »
И аз съм в Щеревата клиника, но при друга докторка. Говори с нея все пак за антибиограмата и за цветната снимка  osi_9 На добър доктор сте попаднали, всичка ще е наред! А да пропуснеш още един месец, не мисля че ще е фатално  :wink: Успех!!!
П.П. Цветната снимка сигурно ще я направите като изчистиш гадинките ;-)
« Последна редакция: Юни 27, 2010, 23:03:16 pm от Iffi.13 »
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #212 -: Юни 27, 2010, 23:08:52 pm »
Мерси Iffi за окуражителните думи  :bighug:
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #213 -: Юли 27, 2010, 09:19:54 am »
Момичета, избихме стрептококите след 7 дневен прием на аугментин  :D, но за съжаление уреаплазмите са все още налице  :(, въпреки че 10 дни и аз им мъжът ми пихме флажил.
Док каза, че обичайно е обратно - стрептококите са по-упорити от уреаплазмите.
Много е гадно да пиеш антибиотик - чувстваш се като болен, вместо като оздравяващ. Направо не ми се мисли, как отново трябва да пием.
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #214 -: Август 07, 2010, 14:49:45 pm »
Feride, не знам коя е по-упоритата гад - стрептококи Б или уреаплазма, но аз след доста отрови изтрепах стрептококите, но не и уреаплазмата. Писала съм го и в други теми тук, но пак ще кажа:след доста изпит аугментин за стрептококите и с антибиограма, накрая лекарката се хвана за главата, че няма ефект и ми каза да правя вагинални промивки с Лактацид Фемина и о чудо, изчезнаха коките. После пак излезнаха и пак с лактацида направо се махнаха. Оттам насетне вече 2-3 г. някъде не са се обаждали коките. Не искам да изписвам лечение по форума, но просто споделям опит и ако искаш говори с твоя док и за този вариант евентуално. Естествено, няма гарнция, че при теб това ще даде резултат. Успех и дано скоро пребориш коките!
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #215 -: Август 08, 2010, 12:01:41 pm »
Lady_bird ние излекувахме коките от първия прием на АБ. Сега проблемът са ни уреаплазмите ...
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #216 -: Август 08, 2010, 14:34:15 pm »
Фериде, бях го разбрала обратно   :lol: Нищо де - дано поне това, което написах, да е полезно на някой друг.
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #217 -: Август 27, 2010, 18:21:40 pm »
Така сега, да ви кажа че си имам пак ентерококи, след разказа на гарга обаче нещо ме жегна и поговорих с мъжО. Ще си направи изследване. Ако има проблем - лекуваме се и двамата, ако няма - няма да се тъпча пак с антибиотик.
Ще ви помоля да си дадете мнението.
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #218 -: Септември 13, 2010, 16:47:56 pm »
Момичета за стрептококите е хубаво и да се пусне антистрептолизинов титър - AST след определен период от време след спирането на антибиотика (когато организмът се е изчистил от антибиотика). Макар и да се ползва предимно в ревматологията си е доста показателно АST-то дали все още има стрептококова инфекция. Ето моят пример: микробиология - само ентерококи, урина - отрицателно, всичко отрицателно и пак имам повишено AST и пак ще пия антибиотик. За съжаление стигнах до там, че ставите ми "казват" кога да то тествам.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #219 -: Септември 29, 2010, 13:41:33 pm »
Здравйте, момичета!

Преди около месец и половина и при мен се изолираха Ентерококи с оценка: резидентна микрофлора. Лекарката каза, че са малко и ще пробва да ме лекува без АБ през устата. Предписа ми само вагинални таблетки Флуомизин. При контролното изследване (поисках 2 проби за 2 различни лаборатории, защото вече взе да ми писва  :x) и резултатът е, че Ентерококите вече ги няма  :), но сега пък излезе Микоплазма  :( с количество 10 на 2-ра. Та сега пък нея ще лекувам...