0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #20 -: Септември 13, 2010, 13:13:25 pm »
Всъщност останаха много малко имена, които не са заети от фолк звезди, така че едва ли трябва да се притесняваш.... :lol:
:good_post:

Аз бях и все още съм в драма с имената...Харесват ми по-кратки имена ( явно заради това че моето е кратко...) като Лия, Ния, Дея, Ема ...А мъжа ми - не. И като му предложа име - все пита "как ще и казват накратко?". Например на Камелия ще и казват Ками, или нещо подобно...
Та така, не е лесно !  :lol:

Ние купихме сгъваема кошара заради многото приказки на роднините за решетки и повивалници убийци  :lol:. Но пък купихме и скрин за дрехи, който си беше в комплект с легло...разбрахме се с мъжа, че живи и здрави, да мине малко време ще купим и дървената кошарка към скрина. Сгъваемото така и така ще го взимаме като пътуваме, така че няма да остане зян.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #21 -: Септември 13, 2010, 14:04:49 pm »
Е и аз да се запиша в новата темичка-благодаря Раиска :bighug:То наистине вече наближава срещата с бебка :D
Добре дошли на новите момичета и леки  :cloud9:

Re: Тема на бременните №67
« Отговор #22 -: Септември 13, 2010, 14:35:29 pm »
Хоп и аз в темичката,Райсичка последна темичка дааааааааа,ама и каква среща наближаваа урааааа :))))))))))).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #23 -: Септември 13, 2010, 14:48:33 pm »
Раиска, много хубаво си започнала темичката :)
Добре дошли на новите момичета и нека се насладят на всяка седмица от бременността си!
Една моя възрастна позната казва: "Най-хубавата част от майчинството е бременността. Докато бебето е в корема е най-спокойно за майката, после почват големите грижи."

Естелика, много харесвам името Камелия. Мисля, че скоро никой няма да си спомня за фолк-звездата. Все пак има и джаз певици с това име Камелия Тодорова, Камелия Воче. Май-май е музикално името :wink:

Виолетка и аз като Раиска съм решила да почна със сгъваемата кошара, така или иначе ще свърши работа при пътуване или да я сложиш насред хола да си играе бебето в нея. По нататък ще я мисля концепцията на детската стая.
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #24 -: Септември 13, 2010, 15:00:58 pm »
Хоп-цоп и аз пак да се изкажа  :lol:
Ние май се спряхме на кошара /че аз често си сменям мнението, ама то мие от зодията 8)/. Мъжо само много държи да купим хубав матрак за нея, и да НЕ е сгъваем /не знам що така е решил, ама ще уважа мнението му, той ме слуша за другите работи :wink:/ Живот и здраве, после ще вземем и дървено. А и пътуваме често до вили и тем подобни, кошарата все ще я ползваме.
Естелика, и на мен ми харесва, но то избора на име си е много индивидуално нещо, зависи от хиляди неща: дали роднините имат думата, дали някой има особенно заслужил на когото да го наречете, дали си харесвате вие нещо конкретно, има хора ходят по гадатели и нумеролози правят изчисления разни и тогава решават името какво да е. Ние лично за мъжко бебе бяхме единодушни с мъж ми - Георги /на доктора дет ни го направи  :lol:/, виж за женско име имахме доста спорове, аз харесвам също кратките, но той искаше Александрия 8O ужас ви казвам бях се притеснила :lol:, но пък то нали уж ще е мъжко - та ни се реши дилемата много лесно :wink: а и домашните никога не са имали претенции, тъй че съвсем лесно стана. А и аз вярвам че името на човек е много определящо за неговата съдба и късмета който ще има в живота, така че и това си е от значение.
« Последна редакция: Септември 13, 2010, 15:04:41 pm от Vickson »
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #25 -: Септември 13, 2010, 15:03:58 pm »
Здравейте и от мен, момичета! ;) Много хубава тема :)

Мемчо, права си, и аз започнах с кошарата. Посъбрахме вече това онова от по-големите неща. А сега тепърва ще купуваме козметики и дреболийки. Като изляза в болничен почвам с прането и стерелизацията. :) Открих някаква течност за студена стерелизация на Чико и мисля да провам и него.

Аз имам болки като при ПМС. Мисля, че са си контракции. Дано не е нещо страшно. Пия си Но шпа и ще гледам да лежа повече (което е невъзможно при 10-12 ставания по малка нужда на нощ). Но, колкото толкова.


Re: Тема на бременните №67
« Отговор #26 -: Септември 13, 2010, 15:29:11 pm »
А така, повечето сте с кошарки, бравоо :) И аз натам се ориентирах, да Ви кажа! Все пак, докато стане време за детска стая,..ехеее...ще му мислим.Пък и ми се иска креватчето да е в комплект с другото обзавеждане, което ще е невъзможно, ако го купя него сега, а след годинки останалото. А и мен като Райска, малко ме е страх от разстоянията между пръчките на дървените креватчета.Кошарката, която съм си харесала е в комплект с матрак, място за повиване и едни приставки за поставяне на шишенца и други джунджурийки.....пък и на цвят е много хубава :wink: :)
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #27 -: Септември 13, 2010, 15:30:13 pm »
цоп и аз в новата темичка :)
за името, много е индивидуално според мен. Камелия много му харесва на мъжа ми, но аз от дете съм дала обещание че ако имам момиче ще се казва Деметра, но на мъжа ми не му харесва. виж за мъжко име аз нямам претенции, съпругът ми предложи Калоян и аз се съгласих. все още незнаем какъв е пола, но ако се окаже момиче доста ще поспорим :)
относно покупките още нищо не сме взели, но мисля че ние  е рано още. а пък и мисля първо да посъбера от познати кой каквото има и после да видя какво да взимаме.
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #28 -: Септември 13, 2010, 15:42:18 pm »
Ечи, ранко ти е да. Имаш време за покупки. А и наистина си заслужава да вземеш това онова от приятели. Като си помисля ние спестихме няколко стотачки, понеже приятелите ни са много мили и услужливи! Благодаря им за което ;)


*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #29 -: Септември 13, 2010, 15:48:08 pm »
Ето ме и мен в новата тема  :D
Виждам, че много от вас се оплакват от хрема и гърло и понеже и аз минах скоро през настинката да споделя как се оправих за кратко време
- за хремата - капки за нос Пиносол, много ефективни и изцяло билкови, помагат и на гърлото до някъде, защото неминуемо се стичат
- за гърло - Прополки - таблетки за смучене с различен вкус са и много ми помогнаха
- за лека кашлица - Проспан - таблетки, разтворими (предписа ми ги док.), безвредни са за бременни
- много билков чай с мед и лимон
- най-вече много почивка на топло и добре облечени в къщи - тези дни вътре е по-хладно от външната дневна температура

Иначе с моите бебоци сме на преглед в петък - фетална морфология за 2-ри път, стискайте ми палци  :)
По първи данни едното се оказа момче, да видим другото дали ще се крие пак  :wink:
На мен за контракциите ми изписаха Магне В6, мисля, че ми помага, понякога като усетя бодежи пия и ношпа.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #30 -: Септември 13, 2010, 15:58:31 pm »
Да вметна, на лекцията за бременни много похвалиха зайчето на Мам :
http://www.avendi-bg.com/bg/items/foods/babyaccessories/babyaccessories-brand1/264/

Някой питаше какви пари горе-долу трябват за подготовка за бебе. Искам да кажа, че само в аптеката за "дребните неща" ми отидоха към 150 лв. Взех козметика на Себамед, протектори за зърна, подплънки за кърмачки, чай за кърмачки, мокри кърпи за бебе, мокри интимни, мокри за гърди ( това от списъка за болницата ), спирт, пудра и лепенки за пъпче, аспиратор, физиологичен разтвор и май това беше. Може още 1-2 неща, но като цяло туй то.
Препарат за пране, зайчето на мам, обикновени пелени, ножичка, гребенче, шишета, стерелизатор и т.н. съм ги купувала отделно.
Много е скъпо, хора!  :lol:
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #31 -: Септември 13, 2010, 16:59:46 pm »
Дааа скъпичко е но пък на мен това ще ми е най-приятното пазаруване в живота :lol: Ние сме много близо до Вис Виталис и честичко се отбивам да разглеждам.Има неща за всеки джоб. Например има бодита по 4 лв , има и такива до 20-30 лв. :? Ще се опитаме да намерим златната среда...хем да не са от кофти материи дрешките, хем и да не са много скъпи, че то колко ще ги носи милото....растат с часове бебешорите :lol: За съжаление на нас няма кой да ни дава бебешки неща, просто така се случи :?
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #32 -: Септември 13, 2010, 17:10:12 pm »
Здравейте и от мен.
Да ни е честита новата темичка и да се пълни и препълва с нови бременни момичета.

На мен за контракциите ми изписаха Магне В6, мисля, че ми помага, понякога като усетя бодежи пия и ношпа.

И на мен това ми изписаха днес за контракции. Аз за сега и с но-шпа се оправям, ама нали трябва да съм подсигурена за всичко :? и си исках рецепта за всеки случай. В интерес на истината не го бях чувала до сега. Някой друг пил ли ги е? И има ли ефект?

И още едно въпросче излязоха ми резултатите от урината. Всичко друго е в норма само това видях, че е повишено. Какво означава и проблем ли е?
 Специфично тегло     1.030       1.010 - 1.030  

и от долу пише:Урина-седимент поле    епителни клетки 1-2 левкоцита
какво означава?
« Последна редакция: Септември 13, 2010, 17:12:23 pm от Nataly* »
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #33 -: Септември 13, 2010, 17:15:06 pm »
Натали, аз съм на Магне Б6. пия го от няколко месеца. По каква схема го пиеш?

Момичета, а според вас кой магазин за бебешки стоки е най-добър като цени? То е ясно, че всичко е скъпо. Но, вие къде бихте направили едно по-голямо пазаруване?

Бейби Мол, Пигис Хаус, Вис Виталис, Джъмбо ...?


Re: Тема на бременните №67
« Отговор #34 -: Септември 13, 2010, 17:19:24 pm »
Аз също пия Магне Б6 и има ефект поне при мен,за сега се овладяха моите контракции.Започнах го 7 дни по 3x2 ( да се понатрупа в организма) ,после стана 3 x1,а сега е вече 2 x1,но като отида другата седмица на преглед ще питам дали не мога да го спирам.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #35 -: Септември 13, 2010, 17:25:45 pm »
Натали, аз съм на Магне Б6. пия го от няколко месеца. По каква схема го пиеш?

Предписаха ми го 3х2. Но аз още не съм го започвала, защото днес ми го предписаха. Аз за сега нямам оплаквания и се справям с но-шпа 3х1. Но за всеки случай да знам ако усетя нещо какво да пия. Иначе единият ми док каза да спра но-шпато и да пия магне-то, а от ЖК ми каза да си ги пия и двете 8O, ама аз се чудя дали е нужно да ги пия и двете. И сега съм в дилема. Да спра но-шпа и да започна Магне-то или да си остана само на но-шпа и евентуално ако усетя контракции да започна да пия Магне?
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #36 -: Септември 13, 2010, 17:37:06 pm »
Натали,не е казано че ще усетиш нещо като имаш контракции,аз много често си имах но не ги усещах,а се виждаха на прегледа,и бебчо така го смачкваха че жал ми ставаше.Ношпато го пиех когато имах болка,а магнето за само те контракции.Но ти най добре ще си прецениш.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #37 -: Септември 13, 2010, 17:39:37 pm »
Здравейте момичета!
На новите попълнения пожелавам успех в бременеенето.
Така и така сте подхванали пак покупките, имам една молба!
В предна тема мисля, че в липсващата 65 (но не съм сигурна) имаше едно линкче към списък с покупки. Моля някоя от вас (ако помни или е публикувала) или някой модератор да го повтори пак. Беше към някакъв интернет магазин.

За протокола, моите гащи ще бъдат сини  :bori_004:
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #38 -: Септември 13, 2010, 17:52:58 pm »
Но, вие къде бихте направили едно по-голямо пазаруване?

Бейби Мол, Пигис Хаус, Вис Виталис, Джъмбо ...?

Леглото, ваната със стойка, повивалника, чувалче за спане и малко дрешки взехме от Малечко.
От Айко взех хавлии, чаршафче и т.н. - комплекти, 2 бодита, 2 протектора за матрак,  скрин за дрехи .
Хем сме до Вис Виталис, хем само 2 обикновени хавлии взех от там и буйки + чорапки. Нещо...уж много стока, но аз нищо не харесах .
От Джъмбо купувах само окраса и полезни неща ( кош за играчки, кутии разни, рамки за снимки и т.н.) За дрехи - нищо не харесах, но сега като ходих видях поне 5 неща, които бих взела, но вече имам бая дрешки.
( в Пигис Хаус никога не съм била, та не знам )
*
Re: Тема на бременните №67
« Отговор #39 -: Септември 13, 2010, 17:54:29 pm »
Здравейте,да ви се похваля в новата тема,че вчера си купихме от Метро сгъваема кошарка  на 2 нива с повивалник и дъга с играчки и подарък бебефони за 120 лв, на Бертони са.
А имаме си и вече количка Бертони Карера .Много им се радвам на нещата.