0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #80 -: Януари 19, 2016, 15:57:53 pm »
Мира стискам ти палци, нещата изглеждат добре. Лигавица 7,3 мм изглежда почти добре, макар че доколкото знам важна е не толкова дебелината колкото това да е трислойна. Фоликул 22 мм на 14ти ден си е направо перфектен за О.
Аз още се възстановявам, хормоните ми са разбъркани и чакам да се оправят. ФСХ ми спада, макар и бавно. Миналия цикъл ми беше със задържан фоликул и много кратък - 17 дни  :( Ще чакаме някой цикъл с максимално нисък ФСХ, поне да е 15, ако е надолу ще съм най-щастливия човек. Но и на 15 ще се радвам. Иначе антралните са ми липсващи както винаги... добре че може 1 антрален да имам,но успява да порасне и да стане доминантен. Вече не знам дали да се надявам на нещо  :?


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #81 -: Януари 19, 2016, 16:27:18 pm »
Лили,

Стискам палци да ти се балансират хормоните  в най-скоро време и да се появят антрални фуликулчета!   :cuddle:
Ако не се появяват обаче, не унивай! Все пак има и вариант с донорска яйцеклетка. Знам, че темата е много чувствителна и всяка жена има своята гледна точка, но все пак и това е възможност.
Наскоро показваха по ТВ историята на една жена, която след дълги години опити роди прекрасно бебенце с донорска яйцеклетка.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #82 -: Януари 19, 2016, 16:48:56 pm »
Така е, аз не съм против този вариант, разбира се като най-краен случай. Обаче с донорска Я може да се забременее и на 40 и след 40, искам докато съм по-млада (ха ха) да опитам със свои. Поне докато ги имам


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #83 -: Януари 22, 2016, 12:03:19 pm »
Момичета, много смотан месец. След абсцеса, който е овладян, ми се появи огромна пъпка на лицето- пак антибиотици, но поне локално (и пак такива, които не биха навредили на една евентуална бременност).
Днес трябва да ми дойде- тест отрицателен, но само ми зацапа леко снощи и нищо. Този месец трябва да съм на Кломид. Как да си броя дните, като засега само зацапва?
Не знам вече- почти 2 години съм на изчакване с живота си. Ако и сега с Кломида не стане смятам да си дам почивка и да започвам тежка артилерия. Не мога да седя на едно място повече или само да кретам, защото този месец ако съм... после как ще довърша започнатото...
Ох, много объркано стана.
Лили, Мира, а и на другите момичета- пожелавам ви  след 2-3 години пак  да сме тук, но да се вълнуваме вече я  за второ, я за трето дете. :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #84 -: Януари 22, 2016, 13:08:07 pm »
Добро утро и от мен, момичета, аз следя темата, но гледам всеки се е угрижил и няма много пишещи.

Аз също съм се угрижила, защото въпреки бременността, при мен проблем е задържането... Та чакам да видим дали ще я бъде работата този път и от броене на дни и минути, вече съм почти пред истерия. Във вторник имам час за УЗ и се надявам на добри новини, разбира се, но ми е едно свито сърцето...страх голям.

Павла, първи ден броиш от деня, в който тръгне ярка кръв или имаш нужда от превръзка. Ако кръвта е кафява или ярка, но само зацапва по ежедневната, значи се брои за зацапване. Относно пъпките и абцеса, преди години имах подобен проблем и ми изследваха кръвната захар. Не помня какво е показало, щото в пубертетските години беше и майка ми се занимаваше.

Мира, обебвайте тая 22 милиметрова яйцеклетка и ти пожелавам  :bfp: още преди ин-витрото :)

Лили, никакво отказване и борба до откат. До 40 има време... Иначе и аз не знам как да те окуража, защото понякога и на мен ми е трудно да вярвам, че ще успея... Но въпреки всичко, пробвам си, пък като съвсем изгубя надежда се успокоявам, че все пак още има време :) прегръщам те и ти желая съвсем скоро да се изненадаш от най-положителния резултат в живота ти :)

Павла, за изчакването и при мен е така --> нито работата ми работа, нито започнатото ми довършено, разпиляна в 3 държави... И така вече 13та година... Дано скоро сбъднем мечтите си и да сложим началото на "подредената" част от живота си :)!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #85 -: Януари 22, 2016, 14:06:11 pm »
Според мен първи ден се брои деня с ярка чиста кръв, дори да е само по ежедневната превръзка. Аз миналия месец бях със задържан фоликул и почти никаква лигавица. От там и МЦ ми беше много кратък и оскъден - само един ден сложих истинска превръзка. Мисълта ми е, че не е задължително да има нужда от превръзка ако е оскъден цикъла, но това не значи, че го няма. Първи ден брой деня с ярка кръв, без значение от количеството.
Маки с теб сме, изпращам ти цялата си положителна енергия  :bighug:


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #86 -: Януари 22, 2016, 14:58:58 pm »
Започна с леко зацапване снощи, днес пак не е много, но и вчера и днес е ярко червено, така че явно от днес ще броя. Тъй като ще ходя на преглед чак на 11-12 ден, се надявам странният цикъл да е от това, че взимах антибиотици, че ако имам задържан (нещо ново за мен) ще е тъпо като ще съм на Кломид. За всеки случай преди да взема първото хапче ще направя още един ТБ, особено ако не започне по- нормален цикъл.
Маки, абсцесът беше на гърдата, а пъпката просто беше една и дълбока и се наду повечко. Нямам проблеми със захарта. Също така се надявам и вярвам, че всичко ще е наред този път. Стискам силно палци :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #87 -: Януари 22, 2016, 17:11:07 pm »
Pav-la преди да започнеш клостила не сте ли говорили да направите една проверка - дали яйчниците са чисти, да няма задържани фоликули, какви са стойностите на хормоните и т.н.? Струва ми се рисковано да стартираш прием на хормонални хапчета без да си наясно какво става. Това оскъдно кървене е много съмнително  :(


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #88 -: Януари 22, 2016, 17:37:11 pm »
Нормализира се :)
Тук е много сложно- хормоните са ми от миналия месец-ок. Сега няма да ме гледа(той въобще не искаше), но аз все пак си запазих час и на 11я ден ще отида да ме види. Иначе имам снимка на тръбите- без проблем. Спермограма- много добри резултати.
Не знам, един месец ще опитам.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #89 -: Януари 22, 2016, 19:40:41 pm »
Павла, мен ми отложиха стимулация с Клостила именно заради задържан фоликул ония ден. Според мен винаги трябва да се провери. И аз отдавна не бях имала, ама сега за беля... А и Клостил без пълно проследяване не се прави! Ако например направиш твърде много фоликули, също трябва да се пазите, предполагам не искаш шестзнаци - само си представи колко рисково е това, лигавицата също се наблюдава, в някои случаи тя изтънява прекомерно от Клостила. Не знам къде е това "тук", за което пишеш, но аз не бих поела такива рискове на твое място. Ако си в България - има как да се пътува до някой по-голям град с репродуктивна клиника. Ако не си - много момичета от чужбина има, могат да се включат със съвет към кого да се обърнеш.


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #90 -: Януари 22, 2016, 20:01:16 pm »
Тук е Франция.
Никога съм нямала задържан фоликул. Което естествено не е гаранция, че сега нямам де.
Преглед ще има точно с тази цел- да се види как ще реагирам и колко фоликула ще произведа.
Взела съм решение вече, само ме стресна плахото започване на цикъла, но сега всичко си е нормално.
Надявам се да е успешен опита, ако не- почивка и ще видим...
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #91 -: Януари 22, 2016, 20:48:06 pm »
Маки,

Благодаря за подробната информация, която си ми пратила!
Ще си я видя тази вечер на спокойствие, защото през деня ми беше пълна лудница
Опитай се да не се психираш и да си по-спокойна. Независимо от това как е било преди, сега всичко ще е наред, ще видиш!

Павла,
Стискам палци и при теб нещата да се наредят по най-добрия начин!

 
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #92 -: Януари 22, 2016, 21:07:44 pm »
Тук е Франция.
Много добре те разбирам  :wink: И на мен така (ама в друг край на Франция) ми го изписаха, вие поне имате спермограма и снимка на тръбите, ние и това нямахме...Директо си ми го изписа от 3тия ден на М, а на всичкото отгоре аз пътувах тогава и нямаше как да се проследи, за това той ми даде една табличка да записвам БТ и като съм се върнала щял да прецени как е минала стимулацията по табличката с БТ  :lol: :lol: Добре, че имаше Зачатие 8)

Щом си преценила да пробвате, стискам палци, дано всичко да е ок и това да е вашият месец  :wink:

маки я, по-спокойно, вече си 8ма седмица, още малко :wink:


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #93 -: Януари 22, 2016, 22:07:51 pm »
Криси, снимката е от Бг, а за сперлограмата аз настоях. Лекарят ми е италианец, затова е по- разбран. Французи не исках. Мн ни е трудно с работата и да пътуваме, затова реших да дам шанс на опит тук. Максимум инсе бих направила тук. Разбираш ме защо :D
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #94 -: Януари 22, 2016, 22:44:34 pm »
Мира, радвам се, че си го получила.

Тук също изписват Клостил без проследяване. Според мен рискът за усложнения е много малък. Павла, стискам палци!

Криси, знам, знам... :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #95 -: Януари 22, 2016, 23:21:37 pm »
В чужбина масово си спестяват цветната снимка. "Нали ще правите ин витро?! То тръбите не Ви трябват.". На мен не са ми правили (2 опита в две различни държави в Западна Европа), снахата и тя забременя без. До последно се притеснявах дали ще стане, че тя има и коремна операция. 
Иначе зъболекарката много ми хвали немското здравеопазване, но специално за репродуктивната медицина има още какво да се желае.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #96 -: Януари 22, 2016, 23:33:41 pm »
Блу, не само репродуктивната медицина е  зле тук. За мен това е един от огромните минуси на Франция, за някои неща нямам думи, не мога да повярвам, че се случват, а в Бг се оплакваме за какво ли не.
С надежда съм тръгнала този цикъл, но не прекалена, така че и разочарование ще преживя без проблем.
На мен ЦС не ми искаха ( д-р Александров от Варна ми я назначи), а уж бях с извънматочна, която се оказа киста на бременноста, която изчезна 3 месеца след метотрексата и  1 след ЦС. Много съм разочарована, но в случая нямам избор. Та затова си избрах не французин.
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #97 -: Януари 24, 2016, 09:33:07 am »
Здравейте, момичета! Някои от вас може да ме помнят с леко прокрадване тук там, но аз си ви следя и много се радвам за всички успели и особено много за Маки. Аз писах и в другата тема, но ми се ще и тук да попитам. След година опити, спермограма на границите, неуспешно инсе и насочване за инвитро ми се обърка и цикъла и след всички отрицателни тестове малко се бях отчаяла. Та днес ми се случи това (вижте снимката) положителен ли е според вас? Прикачвам и снимка от овулационния си календар, защото не мога да разбера кога може да се е случило. Благодаря ви!


Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #98 -: Януари 24, 2016, 09:39:50 am »
Вили,

Положителен е теста! Колко прекрасно!
Стикам ти палци всичко да е наред.
Не си блъскай главата кога може да е станало, по-важен резултатът. Успех!
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #99 -: Януари 24, 2016, 09:44:18 am »
Благодаря, Mirracles! Успех в това, което ти предстои!