0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Знам, че е говорено по темата сто пъти, даже съм чела разни коментари, ама когато не ти е на главата не винаги запомняш  :wink:
Сдобих се с Хумана АР и докато дойде ред на гастроентеролога исках да дам малко на Рая, като добавка или да заместя едно хранене поне, но както и предположих въобще не иска шишето, ама грам не изпива. Ако накрая се наложи да минем изцяло на АМ не знам как ще стане.

Как да я излъжа да пие от шишето?
Днес дадох в края на храненето, утре мисля да пробвам в началото когато е гладна, ама ако и това не сработи какво следва?

Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Не бързай с опасенията, първо пробвай на гладно, опитай няколко поредни дни и тогава мисли кое как.

Приготви се да пробваш няколко вида биберони и марки, докато уцелиш подходящите. Опитай по различно време на деня. Ако не приема от теб, да опита мъжът ти, когато е на разположение. Ако се дърпа и оплаква ден-два, не се отказвай и опитай отново на третия. И най-вече подходи към задачата не като към лъгане, а като към приучаване на хранене по различен начин - спокойно, делово и без насилване. Независимо как ще продължи кърменето (знам за проблема с повръщането при Рая), добре е детето да умее да пие от бутилка.

Моето дете не беше очаровано, когато започнах да го уча да пие от бутилка към средата на втория месец, но с малко постоянство, се научи и сега пие мляко еднакво успешно и по двата начина.
*
моето бебе съвсем отказа да пие от шише, зная за няколко такива, така че и това го има.

криси, колкото повече се използва една гърда, толкова повече мляко произвежда. тоест не можеш да я "изпразниш". по принцип напълно празна гръда няма. така че не се притеснявай, ако имаш търпение и желание да се цедиш и детето да приема само кърма, което според мен е по-добрият вариант, не се притеснявай да се цедиш, ще има и на следващото кърмене (пример - нощем аз кърмя само от едната гърда, защото така ми е по-удобно, да не ставам и да не сменям гърдите, за 10 часа няма никакъв проблем детето да си се кърми от едната гърда, не е останала гладна, не се е и събудила напълно дори, само казва кога иска). ако има големи интервали по едно и също време за период около 1-2 седмици тялото престава да продуцира мляко от тази гърда или и от двете по това време.

около вашата възраст е възможно да ти "омекнат" гърдите, да знаеш, това е нормално, не е "изпразване на гърдите" или спиране на кърмата. успех

колкото до акането не е проблем, ако мислиш, че е гладно детето предлагай по-често гърда.
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Хриси отказа да пие АМ, когато беше на 6 месеца. От 2 месец я дохранвах и в един момент просто отказа, напълно осъзнато. Пие от шише вода, в момента, който и предложа АМ се отдръпна от бутилката а сега вече като е по-голяма направо я избутва с ръка от устата си. Опитах да и предложа млечна течна каша, същата картинка. Вече се примирих, че не иска. Все още я кърмя вечер и сутрин както и през нощта, когато се събуди. Въведох вечеря в 20 часа, защото определено не и стига кърмата и се буди  много често през нощта.


radosttinka, дано успееш.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
deep, като казваш много често се буди, какво имаш предвид - ади спи 5-7 часа и след това си се разбужда и суче през час и нещо-два. при теб как е. понеже тя не е на определен порцион твърда храна,  да кажа, това поведение не зависи от количеството или дали въобще е яла "вечеря". но хич не ме учудва, че отказва АМ, особено като знае, че има и по-хубаво  :)
Според мен при толкова малко бебе би трябвало да се получат по-леко нещата с приучаването... Ние почти нямахме проблем с шишетата докато беше на 1-2-3 месеца, но след като дълго време не беше опитвал този вариант, категорично отказа. Всякакви биберони и шишета опитвах, но напразно. Когато е голямо детето става все по-трудно "да се излъже".
Успех, Радост!

.....това поведение не зависи от количеството или дали въобще е яла "вечеря". ...

съгласна съм с това твърдение. при нас нямаше никаква разлика дали е вечерял и колко е ял /не става въпрос за вечеря с кърма или мляко/... будеше си се по един и същи начин всеки път..... докато не реши да се отбие- тогава настъпи голям обрат :)
« Последна редакция: Май 30, 2012, 00:56:11 am от джиджи »


*
Не съм сигурна дали въпросът ми е за тази тема, и дали изобщо има праволинеен отговор, но ще питам все пак. Предстои ни пътуване до БГ, и знам, че цялата рода се кани да се изреди да нацелува бебето. Не искам да я целуват по уста и ръце, и ако може по бузите – искам да избегна да и се предаде херпес и кой знае още какви вируси. Може би е неизбежно да се случи в един момент, но ако зависи от мен, искам да отложа/избегна. Знам, че моите родители ще се съобразят, но свекърите са винаги с мнение и ме е страх, че ще го правят зад гърба ми.
Как да комуникирам “забраната” да се целува бебето на определените места и изобщо как да го избегна? Имали ли сте подобни ситуации?


*
Не съм сигурна, че ако си тактична няма да ги обидиш. Направо им кажи, че е малка и се зачервява и оприщва от пипане и целувки по където и да било затова да го правят само по косата. Аз така им казах моето дете си ядеше ръцете и пък всичко стига до там та сърдити не сърдити не давах, да не говорим, че не съм го оставяла сам с някой освен баща му или майка ми(като се наложи) за повече от половин час. По същия начин забраних и даването на вода и храна. Казах, че вода давам само аз или се дава ако първо ме питат, за храната все още само аз давам.
*
Ваци, ако смяташ, че са разбрани хора, приложи казаното от М-и. Иначе аз ползвах и продължавам да ползвам израза "лекарката каза/не дава...". При нас за съжаление единствено това действа.

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Как да комуникирам “забраната” да се целува бебето на определените места и изобщо как да го избегна? Имали ли сте подобни ситуации?

С първите деца е така :) Когато се роди големия бях въвела и аз строги забрани и всъщност не съм се притеснявала дали ще обидя някого. Нали за моето дете става въпрос. Синът ми имаше (и все още има, де) АД, така че за забраната си имаше основателна причина. Обясних, че всеки досег с червило или кожа, намазана с крем за лице може да възпали сериозно кожата му. Понеже няма как да забраниш напълно естествената радост на роднините, определих безопасни зони - краченца, дупе, теме :)
С второто (макар и то да е с АД) не се втелявам толкова. Всички непрекъснато го целуваме където сварим, само бабите се въздържат и не докосват лицето. Дерматитът си протича по същия начин.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Моят син още от родилното си закарваше ръка в устата и мрънкаше, та дадох залъгалка от там. Зачерви се и се обели кожичката около устата, сега вс. е ок, не мажем с нищо, но как да им дам на парфюмираните и гримирани баби да го пипат и целуват. Даже ги карах в началото с памучна пелена винаги да са върху дрехите, аз самата дори стандартната козметика не съм ползвала първите 6м. Може да е прекалено, но така го усещам и следващия път ще е така. Не ме питайте какво ми е в момента като обира всички мъхчета, кончета или трохички и си ги слага в устата и не позволява да ги взема.
От доста хора чувам, че при второто не се месят "компетентните" органи, но ще видим  :D
*
vaci, и аз като другите бих препоръчала бебето да няма досег до грим и най-вече парфюми, останалото с радостта и целувките надали можеш да контролираш. Аз самата все още не ползвам парфюм и никой у дома не прегръща детето, ако е напомаден.
*
Благодаря на всички за споделения опит и предложения! Ще направя всичко възможно да удържа фронта – все пак знам какво е да страдаш от херпес...

По повод избягването на козметика и парфюми – страх от алергия ли е причината? Аз лично не мога без крем и досега не ми беше хрумвало, че не е препоръчително.


*
Нямам представа дали е препоръчително да не се мажеш и парфюмираш, аз и двете ги правя от известно време, но той вече обира мръсотията от пода, а и уж ползвам натурални продукти.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
vaci, защо смяташ че ще хване някой херпес? Момичета, някой ден и ние живот и здраве ще имаме внуци, ще ви е приятно ли да ви забранят да ги целувате? Аз лично не бих забранила на родителите ни да се радват на децата, още повече пък ако живеех в чужбина и ги виждам рядко.


Е никой не забранява, просто молба на майката да не се търка бебешката кожа в пудри и червила. Аз самата се съобразявам покрай Дани, майка ми сама без да й казвам не го целува начервена. Това е нещо толкова нормално. Както миенето на ръцете...никой не се сърди.

Здравейте момичета, случайно попаднах на вас и видях колко много си помагате, а аз точно в този момент имам нужда от помощ... Сам самичка съм и нямам почти никакви познати в града, в който живеем сега.. Малко съм се отчаяла защото и докторите са едни "отзивчиви" с ченгел да им вадиш думите и пак нищо съществено не казват... Имам няколко проблема, някои за които съм си виновна аз... Бебка е на 6 месеца и 10 дни ,не е оставана сама в кошарката и за секунда,плачеше постоянно и спеше само по 2 часа през деня, и 6 през нощта, и това продължава, но вечер спи по 8 часа с 1 хранене... Искам да ви попитам, как и кога да сложим бебето да седи, защото мен наистина ме е страх да не и навредя по някакъв начин? Тя отказва да хапва каквото и да е различно от мляко, ако не е сладко, дори и да е много гладна не иска да преглътне зеленчуци...
И не знам дали защото постоянно плюе и се появиха ситни пъпчици около устата, и 2 малко по големи от едната страна, точно където са краищата на залъгалката. А и относно жълтък, лекарката каза,че нивото на желязо е добре, но да почна да и давам жълтък, да не би да са и от това тези пъпки? Благодаря предварително на всички.
*
Поставяш бебето да седи и виждаш дали може, ако не може само значи не му е дошло времето. Ако може и иска си седи, и така.
Някой бебета не са готови за захранване на 6 месеца, а по-късно. Пробвай след 10 дни. А ти досега какво си дала?
Обрива около устата може да е от лигите, мисля на Bioderma имаха специален крем за около устата.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
И при нас имаше обрив около устата в първите месеци при захранването, така и не съм сигурна къде беше проблема. Зеленчуковото пюре като го давах в началото го правех много гъсто и не го искаше, та и там има предпочитания  :) и наистина някой бебета не са готови за захранване на 6м и не искат да ядат. Моят син продължава да отказва да приеме цяло хранене с нещо различно от кърма.
За това, че ще станем баби - да верно е, но те не само бабите искат да целуват и не само те са гримирани. Много ми е странно как някой хора отиват при бебе като на дискотека. Аз не целувам чужди бебета, вдигам ги много внимателно, без да допирам голи части до себе си и галя коси, очаквам същото и към моето. детето ми е почти постоянно на ръце, но приятелите ми питат може ли да го вземат-значи може. Израснала съм на място без цигани и са ми странни, сега сме точно в такава среда и една прегърна сина ми  8O не съм расистка, но не я и познавам и ми е неприятно, та си казвам по някакъв начин.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Само да споделя, че моята свекърва идваше при децата полята с есенция, накичила златните си синджири и гривни, когато майка ми е била тук(иначе рядко ги носи-не се шегувам),начервисана, а няколко пъти и току що лакирана.

Който каквото иска да си мисли, обаче не съм я пускала при децата в този и вид. На мен ми е ставало неприятно от силния и и обилно използван парфюм да не говорим, че е целувала децата с червило. Никол винаги и се изриваха бузките след това.

Аз веднъж също я бях целунала без да си изчистя червилото (забравих) и пак се изрина.

Но при положение, че моята свекърва живее на 100 метра от нас и не е необходимо да се приготвя като за представление в цирка, съм я питала за кого се парфюмираш и червисваш като знаеш, че идваш да видиш децата, да ги прегръщаш? Не помня какво ми е отговаряла.
Сега вече целува само по главата, по ръцете понякога, но не идва червисана, само напарфюмирана понякога:) Много време ми отне-2 години- докато разбере, че не ми харесва.

Мъжът ми пък се убива да целува Кикол когато е брадясал. За отрицателно време като си дойде ваканция, лицето на детето става като шкурка. Вече ми иде да и надпиша бузите "не целувай тук с брада". Тя е с най чувствителна кожа и дори на нея и е неприятно. Все забравял.

Радоста към децата може да се изразява и без да е необходимо да се целуват по лицата, мисля аз:)Поне докато са бебета.