0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Болки в гърдите
« -: Юни 11, 2007, 22:15:50 pm »
Здравейте, момичета!
Имам проблем с висок пролактин,след направени изследвания го намалих първо от 3 на две таблетки парлодел и сега този месец от две на една таблетка.Същевременно започнах от 3 дни да пия билката Витекс и гърдите ми не са спряли да ме болят(адска болка) не зная на какво се дължи това, дали е от намалената доза на парлодел или от витекса.Някой имал ли е подобен проблем. Ще съм  ви благодарна ако ми споделите.

*
Re: Болки в гърдите
« Отговор #1 -: Юни 12, 2007, 12:22:06 pm »
Здравей!
Аз открих проблема с пролактина именно с болките в гърдите и липсата на мц. След първата ми контрола, един месец след приема на парлодел нещата при мен с пролактина влязоха в норма и то по-близо до длнат граница, след втория месец болката в гърдите, след предполагаема ову се върна, заради предполагам прогестерона, който се отделя. Процеса би трябвало да се нормализира. Аз съм без аденом и ще си пия поне 4 месеца пълната доза, докато мц се нормализира и се върне ову, после ще мина на поддържаща доза -  така ми обясни ендокринолога. И да си призная вече два пълни цикъла минаха на парлодел и всеки си беше различен. Този месец докто ми дойде болките почнаха от 17-я ден, дойде ми на 29-я и на 2-ри ден от новия цикъл болките спряха. Обаче не съм се консултирала с лекар затова. Просто се иска време нещата да се "оправят". Аз така си го обяснявам.
Re: Болки в гърдите
« Отговор #2 -: Юни 12, 2007, 21:14:40 pm »
Благодаря ти за отговора bird_!!!

Re: Болки в гърдите
« Отговор #3 -: Юни 17, 2007, 21:25:08 pm »
Цикъла ми беше на 06.06 , преди да ме посети гърдите ми се бяха подули и ме боляха,останаха така подути,но болката в гърдите и чувствителноста ми си остана и до ден днешен след като изпратих лелката.Лелката беше кратко на гости за 4 дни , а на 6 ден от цикъла имах овулация установена с тест и гърдите ми все така  са подути, леко болезнени при допир и на места като че ли има някакви топчета. Нормално ли това или трябва да посетя лекар и какъв. Забравих да кажа че имам завишен пролактин/сега вече е 273/ и пия бромокриптин 2 пъти на ден по 1/2.
Re: Болки в гърдите
« Отговор #4 -: Юни 18, 2007, 20:26:17 pm »
Здравей! Мисля,че болките в гърдите са от високия пролактин. Ако имаш възможност се консултирай с лекар-ендокринолог.

*
Re: Болки в гърдите
« Отговор #5 -: Юни 28, 2007, 10:53:12 am »
Здравейте! Нямах време да влизам тук и виждам, че темата търпи развитие.
stankova, danilabg го лекува тоя висок пролактин. Да определено е от него, обаче и аз да си призная, че този цикъл по-горя ви казах, че болките от 2-я ден на мц спряха, ама като са почнали пак от 9-я ден не са ме оставяли изобщо. Остават ми още 20-тина дни за контролата и след това ще ходя на еднокринолог и ще попитам. И при мен е така, както казва danilabg. Не съм правила тест за ову, но течението за мен си беше показателен и то в 9 до 12 ден. :? А иначе болката не е "адска", а по-скоро по-неболезнено и не е толкова неприятно.
danilabg, ако трябва да посетиш лекар подкрепям мнението на stankova - ендокринолога си, ама най-вероятно ще те прати да пуснеш кръв, за какво - тя/той ще прецени :wink: А ако наистина смяташ, че имаш "бучки" провери на мамограф, няма нужда да се притесняваш излишно, то малко са другите неща.
Дръж ни в течение!
Re: Болки в гърдите
« Отговор #6 -: Юни 29, 2007, 16:28:22 pm »
При мен болките в гърдите бяха непоносими не поради силата , а поради дразнението. Не можех , а и сега понякога не мога да понасям допира на матрията на дрехите, а за сутиена да не говорим. Оказа се ,че това е в следтвие на фиброкестозната мастопатия, която съм развила, вследствие на недиагностициран микроаденом на хипофизата. течността се е натрупвала в малки кистички, както ми обядниха ендокринолога и рентгенолога ,който ми прави ехография. Пих многокрагтно витамини и Промолут Нор, но всичко е временно решение. Най-добре  да те видят на ехограф. Доколкото знам , не е много добре да си правиш мамография, ако си в детеродна възраст. Тя е едва при по-сериозни съмнения. Желая ти успех!
*
Re: Болки в гърдите
« Отговор #7 -: Юли 02, 2007, 15:06:55 pm »
pan-mar, не съм чувала да не е препоръчителен мамограф, когато не си в детеродна възраст, то по тази логика не трябва и цветни снимки да правим, да ходим на физиотерапии и още куп неща. Дано се включи и някой по-просветен, но това е моето мнение. А иначе и ехография върши работа при добър лекар. Но аз имам предвид специалист мамолог, а той ще прецени каква процедура да извърши.
А по отношение на аденома - не би ли трябвало да са те насочили да направиш скенер или ямр на хипофизата, за да се види дали има аденом. Мен още в началото, когато изследвах пролактина и се видяха резултатите, ме посъветваха да направя изследване на ямр. След това ендокринолога ми прецени как да продължи лечението. Или ти не си правила в началото изследване на пролактина?
А много често от кистичките стават туморните образувания, особенно ако специалиста не е добър и не е разчел правилно ехографията, това образуванийце, облечено в кистичка става много голям проблем. Но това са страхотии вече.
Аз също продължавам да съм си с болките в гърдите, не толкова силни и непоносими, след лечението с парлодела. Този месец се появиха след 10-я ден + секрет. Това ми е трети месец от лечението и е съвсем различен от първите два.
И pan-mar, прочети всички постинги по темата, ще видиш че всички момичета писали тук лекуват висок пролактин, в следствие на което е болката в гърдите.
Успех на всички и знам, че заедно е по-леко!
Re: Болки в гърдите
« Отговор #8 -: Юли 03, 2007, 13:00:19 pm »
Bird,правила съм ядрено-магнитен резонанс вече 5 пъти. Проблемът при мен беше , че на клиничните изследвания пролактинът беше в норма. Чак на резонанса се видя туморът/а иначе имах постоянна секреция от гърдите/.Не твърдя ,че съм просветена, но  това ,че не е препоръчително за жена в детеродна възраст да прави често рентген на млечните  жлези,ми каза рентгенолог. Все пак се касае за облъчване. Ендокринологът ми , доц. Андрееева ,препоръчва контрол на гърдите на всеки шест месеца,защото при  жените с такъв проблем съществува по-голям риск от развитието на рак на гърдата.Затова е необходимо да се следят кистите. Иначе  познавам жени , които имат диагноза "фиброкистозна мастопатия" без увеличен пролактин.Пия вече шеста година лекарства за аденома, но те не повлияват напрежението и болките в гърдите.
« Последна редакция: Юли 03, 2007, 13:09:43 pm от pan-mar »