0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №95
« Отговор #860 -: Септември 06, 2015, 17:00:50 pm »
Бебе, aз съм в девети месец от десет денa вече, нaли от нaчaлото нa 36тa седмицa се води. Блaгодaря ти  :bighug: Не могa дa повярвaм, че стигнaхме до тук :)
И aз прaвих всички възможни генетични изследвaния 2009тa годинa след първия мисед (спонтaннa бременност). В тях не излезе нищо. В последствие сегa имa нови, които се нaложи дa нaпрaвим след спирaнето нa рaзвитието нa близнaкa и в тях излезе проблемa. Мисълтa ми е че излизaт нови и нови нещa и нямa кaк дa сме винaги ориентирaни кaкво дa прaвим aко не ни кaжaт лекaрите. И aз си пускaм ТСХ и ФТ4 всеки месец, зaщото от кaсaтa се полaгaт сaмо двa тестa нa ТСХ годишно. Имaм Хaшимото.
Колкото до здрaвеопaзвaнето тук - не могa дa се оплaчa!!! И имaм бaзa зa срaвнение със СAЩ ;) Едвa ме спaсихa в Бългaрия след немaрливо проследявaне нa бременност и некaдърно нaпрaвен aборт тaм. Имaм aмерикaнско грaждaнство и всички ме питaхa и с двете бременностти кaкво прaвя тук, a не ходя тaм зa проследявaне и рaждaне - aми не, блaгодaря!!! Тa те не те броят зa бременнa до петия месец... Кaкво кървене, кaкво лежaне в болницa зa зaдържaне, нa никой не му пукa... Е, мерси... Отделно, че мaйчинството тaм е общо 90 денa (товa включвa и болничните преди дa родиш), т.е. aко вземеш 45 денa преди термин, след рaждaнето ти остaвaт сaмо 45. Aми кaк дa си остaвя детето нa 45тия ден зa дa се върнa нa рaботa  8O Ще си рaждaм в Бългaрия и ще се възползвaм от всички плюсове нa товa. Дa, имa и минуси, но сa дaлеч по-мaлко от товa, което съм видялa тaм...



Re: Тема на бременните №95
« Отговор #861 -: Септември 06, 2015, 17:03:35 pm »
Не съм искaлa дa ви плaшa. Питaт ме и отговaрям...... Aко нямaте предишни мисед aборти, рaзширени вени или нaследственa обремененост никой нямa дa ви нaзнaчи тези изследвaния. Естествено може дa си ги пуснете сaми, но не виждaм смисъл. Не го мислете толковa. Нaслaждaвaйте се нa бременносттa си, че времето лети бързо. Вярвaм, че всичко ще е нaред!
и за миг не съм те обвинила, мила! Просто....даде ми повод да се замисля защо нямам такова изследване като повечето в Надежда го имат... Успокоява ме малко факта, че все пак пия аспирин протект, но не е като фраксито...Аз от няколко месеца се сдобих с една голяма разширена вена - не е външна и дебела, но прозира синя през кожата и е доста дълга - от прасеца чак до горе почти до края на крака. И много мънички капилярчета, но преди ги нямах...Ще питам и ще настоявам май...а дотогава ще се моля всичко с бебчето да е наред.
Мими, пусни си ги зa твое спокойствие. Можеш дa слaгaш и фрaксипaрин докaто излязaт резултaтите. Той нямa дa нaвреди. Но трябвa дa се консултирaш с доктор кaквa дозa, зaщото се дозирa според килогрaмите.



Re: Тема на бременните №95
« Отговор #862 -: Септември 06, 2015, 20:52:17 pm »
naskomimi и на мен не ми ги назначиха в началото, защото нямам бременности преди това и следователно се предполагаше, че няма да има проблем да износа бебчето. Аз обаче си пуснах сама основния пакет за спокойствие, който излезе чист. В 9 седмица нещо ме хаванаха притесненията и говорих с моята лекарка , която ми каза директно "давай да пускаме останалите". Добре, че го направихме - излязоха отклонения, податливост към тромбоза, които предполагат риск за бебето в късна бременност, т.е. след 12 седмица и затова от 10 седмица съм на фраксипарин. 
По-добре си ги пусни, след толкова чакане за мечтаното бебче, не си заслужава да рискуваш заради едно изследване :bighug:
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #863 -: Септември 07, 2015, 09:30:55 am »
Благодаря ви, момичета, и аз смятам да ги пусна, но просто....от Пловдив съм и нямам друго ходене до София преди ФМ на 18.09. Така че дотогава ще се моля всичко да е наред и аспирин протекта да върши работа, но не искам да своя глава да си бия фракси, без да знам колко и дали. Надявам се няма да има проблем до тогава, макар че вече съм в 11-та седмица и другия петък ще съм в края на 12-та. Да рискувам да ги пускам в Пловдив....не знам...


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #864 -: Септември 07, 2015, 12:48:16 pm »
Zyza почвам да се притеснявам за теб, пиши как си? Какво казаха лекарите днес, ходи ли?
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #865 -: Септември 07, 2015, 23:44:32 pm »
Освен за Zyza, аз си мислех и за Lilitu. Лили, да не би да гушкаш вече малчо?  :)
Аз нещо ще намаля разходките вече, защото много бързо започва да ме боли ниско долу корема, днес едва се прибрах. Вечер пък като легна и едва дишам, даже сега съм си подложила три възглавници, та да видим как ще е. Спането ми вече е цяло приключение - болки в кръста, болки при завъртане, затруднено дишане...просто "прекрасно".
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #866 -: Септември 08, 2015, 08:48:37 am »
Едит и аз съм така през нощта. Детето ме пита защо имам две възглавници  :lol: но пък сутрин се будя отпочинала и без болки, направо невероятно предвид, че през деня все нещо я ми опъва, я тежи.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #867 -: Септември 08, 2015, 10:19:44 am »
Здравейте, милички, аз по - малко пиша, че сам от телефона само, и ми е много трудно. Иначе още не съм родила, малчо както се беше засилил да излиза, сега нещо пък не-ще!  :D Ходя през два дена вече за тонове, а снощи сънувах даже че раждам, с болките му и напъните и бая се измъчих, и накрая събуждам се - и нищо хахахаххаха И викам - само дето толкова усилия насън хахахахха НО чакам вече с голямо нетърпение да ви кажа, нямам грам притеснение за самото раждане, по-скоро искам вече да си го гушна човечето :)
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #868 -: Септември 08, 2015, 10:28:10 am »
Мами аз имам нова честитка. Вчера гледахме бебо как мята ръчички и крачета, всичко неред с него. Повода странен обрив на крака с подути лимфни възли на сгъвката на крака. Едни много болезнени мехури така на дългичко една лента. Лекаря ме попита а ти варицела карала ли си и аз категорично да. Ади каза на кожен. Отивам аз пак въпроса за варицелата, хубаво каза това е херпес отключен от голям стрес. Заразна си с варицела при контакт с мехурите. Нерва на кръка е възпален, и те излизат по дължината му. Аз херпес през живота си не съм имала, дори и по устните. Как боли ако знаете, доктора твърди че опастност за бебо няма и че ще мине. Сега се мажем с разни кремчета, друга мама виждала ли е такова нещо?
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #869 -: Септември 08, 2015, 10:50:25 am »
Веречирия, херпес зостер явно е това. Всички, които са карали варицела в някакъв момент има опасност да изкарат херпес зостер при понижен имунитет. В някой държави има ваксина за варицела включена в имунизационният календар на децата, но в нашата няма.
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #870 -: Септември 08, 2015, 10:56:52 am »
Да м-и потресена съм, само от това нямах. Как не се сетих да го поканя по-рано на купона. Бясна съм. Лилито нямам търпение да се похвалиш че мъките са ти приключили и си гушнала рожбата. Ако видиш щъркела оскуби го от мен, че имаме сметки за оправяне с него.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #871 -: Септември 08, 2015, 11:02:13 am »
Веречирия, хепрес зостер може да доведе до увреди на плода, вероятността е различна в зависимост от гестационата седмица. Според мен най-добре направи консултация с инфекционист. Те са си специалисти и ще кажат най-точно. Може да си в седмица в която няма опасност за бебчето. Пожелавам ви бързо обдравяване :)
« Последна редакция: Септември 08, 2015, 11:15:12 am от milch »
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #872 -: Септември 08, 2015, 11:21:50 am »
Честит празник, момичета и бъдете благословени!
Лили, когато четях поста ти направо настръхнах.  :D Радвам се, че си спокойна и съм сигурна, че всичко и при теб ще бъде леко и бързо.
Снощи съм избутала двете допълнителни възглавници, които си бях сложила и пак съм си спала на едната, но пък днес се чувствам по-добре. м-и, на мен до скоро нищо не ми тежеше и нямах почти никакви сериозни оплаквания, но след 10 дни стартирам 7-ми месец и това явно си казва думата. Вече съм много по-внимателна и бавна в действията си  :D . А при теб явно защото бебчетата  са две и по-рано започват неразположенията, но пък и всяка бременност е различна...
verechiria,  и според  мен ако това е този херпес е по-добре да се консултираш със специалист. Имам позната, която го получи на челото си и лежа в болница, но нейната грешка беше че го е човъркала първия ден и го мазала с каквото има у дома, отишла е на лекар по-късно, когато от една голяма пъпка за отрицателно време обхваща цялото й чело.
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #873 -: Септември 08, 2015, 11:36:17 am »
Момичета трима лекари ме гледаха вчера с хиляда уговорки че няма опастност за бебето. Изписаха само кремове, аз съм в 11 седмица. Всеки ден обещах да се обаждам и да докладвам. Ако има нещо веднага ще реаргират, видяха ме и в родилното от там твърдят че проблем може да има само при раждане да се зарази бебето. Но има много време и смятата че до тогава ще мине. В интерес на истината не боли и не пари вече толкова. Лимфния възели той се успокоява, а най-хубавото е че не нараства.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #874 -: Септември 08, 2015, 12:34:53 pm »
Много хубаво, че така бързо се възстановява :) За опасността си слушай лекаря, не чети и не се шашкай излишно  :bighug:
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #875 -: Септември 08, 2015, 12:54:52 pm »
Горе-долу по това време имах и през двете бременности херпес на устната.

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #876 -: Септември 08, 2015, 14:04:54 pm »
Веречирия, херпес зостер явно е това. Всички, които са карали варицела в някакъв момент има опасност да изкарат херпес зостер при понижен имунитет. В някой държави има ваксина за варицела включена в имунизационният календар на децата, но в нашата няма.

Дали си изкарал варицелата т.е преболедувана е, или са ти сложили ваксина - е все едно по отношение на риска да се сдобиеш с хепрес-зостер ;) И в двата случая имаш изградени антитела, понеже имунитетът си е един и същ, независимо от метода на сдобиване с въпросния. Рискът е по-нисък при хора неболедували и неваксинирани срещу варицела. при преболедували, или ваксинирани е еднакъв.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #877 -: Септември 08, 2015, 15:58:27 pm »
Честит празник, мили момичета! Нека Богородичката закриля всички ни!  :bighug:
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #878 -: Септември 08, 2015, 16:57:41 pm »
Херпесите по устата и гениталиите се предизвикват от други вируси (herpes simplex 1 § 2), които нямат нищо общо с проблема на verecheria. Всеки човек, преболедувал от варицела, носи вируса herpes zoster. Впоследствие той може да се активира и да предизвика нейните симптоми.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #879 -: Септември 08, 2015, 17:35:55 pm »
Здравейте отново!Вчера не можах да пиша,че цял ден дъщеричката ми искаше да си играем(нали не бях я виждала 3м,за да мога да лежа и почивам).Ходих при доктора и ме гледа през коремен ехограф този път(15г.6д.съм днес ).Бебките ми каза,че са добре,отговярят на 17г.с.,и пола им се видя.За лекарствата каза-"ти още ли не си спряла утрогестана,трябваше вече да си го спряла"-казах му,че днес ми е последното хапче,и заради зацапването не го спирам-а той ми каза,че не зависело от това,щяло да се изтече(даже и да пия утрогестан то щяло пак да тече докато се изтече-нямало смисъл от него вече).Казах му за контракциите,и той ми препоръча да лежа и да пия евентуално но шпа.Питах за магнерич и той ми каза,че той не изписва такива хапчета и не знае доза,пита ме" кой ти ги изписа"-и да ги пия за успокоение ако искам, но той отхвърля всякакви лекарства.За него те не помагат,каза ми-"нали искаш да си бременна,ще лежиш и ще почиваш докато минат болките,и може и но шпа да пиеш".Днес вече съм без утрогестан,сутринта имах малко повече зацапване,към обяд спря,ще видя какво ще стане и утре,и ако трябва да си купя още 1-2 кутийки от него.Ще си купя по 10 кутийки но шпа и магнерич за да имам за следващите месеци.