0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте и от нас. Да, лошото време и нас ни държи вкъщи . Малкият направо е изтрещял  8O и аз покрай него, а имам да пиша 6 курсови работи  :?  просто това мрънкане и напрежение ми идва в повече. По принцип трябва да го караме другата седмица при мама, че ще почиваме в чужбина за 5 дни и още по ми е напрегнато  :(
Още не е проговорил, само срички, дори и мама не казва, но е много любопитен и прави нещата , които го уча. Имаше период, в който искаше да яде с лъжичката, сега само аз го храня  :o. Бе забавляваме се , но определено имам нужда от почивка,  а и той милият да си го гушка и глези баба. Тя поне няма само да му се зъби и крещи, както правя аз последно време  :?
Прегръдки на всички
*
Рано е да проговаря според мен. Спокойно! И това ще стане. После ще се чудиш как да го накараш да млъкне понякога.  :lol:

*
Ох bonbolini, моето не спира да пее, танцува и приказва. По цял ден... сега понеже вече научи доста думи само се чува "иска мляко" "иска епенка(лепенка) " и тн. Всичко почва с" иска" и тропа с крачета. Така, че радвай се докато е още тихо у дома, че после настъпва олелия. Най ми е смешна как казва на брат ми за вуйчо -  казва дуйдьо!

Момичета, вече и разстройство има. А няма температура, весела е, само дето ако може ще гризе всичко наред. Да дам ли малко панадол да се успокои от болката. Зъби са, но кои растат вече не знан. Кучешките пробиха, след тях има зъби. Отпред всички, т.е вече са общо 16.
при вас дъжд, при нас сняг :lol: в неделя е Великден, ама вали харабийската сняг :)

На Катерина й отложихме ваксината, на Ники ще правим в събота против рубеола втора и трета. И Катето нещо не спи напоследък, но яде като за две деца, и сега татко й ми разправя, че ще стане кит :lol:
[/url][/url]
*
stoeka71, ако малката спи неспокойно заради зъбките може да и дадеш и нурофен. Но се зареди с търпение, че тези 20-ти зъби пробиват много бавно. Нашите при Габи се влачат с месеци вече.  :(


*
И ние сме на последните зъби и е ад.Аз не съм спала цяла седмица.Стискам палци да избият, че ще се гътна.А малката как пищи горката и реве, думи нямам.

*
Снощи вече беше кошмар, събужда се с писъци през два часа, реве и повтаря боли, боли и сочи лявата буза. В 05.00 часа реши, че ме ме иска мен, реве и пищи за баба си. Наложи се да я будя и нея за се успокой. Дадох пандол, че нурофена бил с изтекла годност (как се сетих да погледна в три през нощта и аз незнам)  Има леки сополи, стичат се към гърлото, тя се дави и много се плаши от това.
И на очен лекар, профилактично я водих днес. Ок са очите, бях се притеснила, нали е родена преждевременно и недоносена.
Незнам как ще издържа. Тя е доста страхлива и всяка болка я шокира и притеснява много.
За сополите пръскам стеримар, нещо друго?
Колко пъти мога да дам нурофен за болката (няма температура)
Досега сравнително лесно минаха другите зъби, но тези ще я довършат и мен също :(
*
Аз например давам вечер преди лягане най-много 2-3 вечери подред. И то наистина ако положението е като при вас нетърпимо. В останалите случаи слагам свещичка Veburcol.Те са хомеопатични. При нас поне са помагали, не знам как ще действат при вас. Мисля, че се продават и в България.


*
ra4ko75,  ще проверя за тези свещички. И да не чуе Jbrul  :wink: дадох и шуслерови соли, хомеопатични прахчета за зъбите и нурофен 5мл. След доста плач, сърдене, нервиране и въртене, сега заспа. Което си е цяло чудо, тя преди полунощ не заспива. Така, че и аз лягам да спя.
*
Стоека, за сополките пръскай вечер олинт, помага, присушава лигавицата и поне няма да се стичат и да се дави. Има олинт за малки дечица.
*
И да не чуе Jbrul  :wink: дадох и шуслерови соли, хомеопатични прахчета за зъбите и нурофен 5мл.
:lol: :lol: :lol: "Чух", явно не ти върви тези дни. От изброеното - файда има от Нурофен-а само (противовъзпалително и болкуспокояващо). Но, ако ти се прави експеримент - другия път дай солите и "хомеопатичните прахчета" само, а аз не си лягам рано, ще ти правя компания  :lol: Сега сериозно, съжалявам за неволите ви, дано избият скоро тези зъби. Акъли не давам, понеже със зъби не съм имала дерт, моят просто не спеше по принцип, не му трябваше някаква специална причина. Само "Дентинокс" съм пробвала върху него за първите 4 зъба, че се киселяваше, ама каквото съм чела по "зъбните трагедии" - при него нищо не е било всъщност.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
А още не спя да знаеш:)  Съседите отгоре пак си правят дискотека и само се моля да не събудят детето. Чак тавана вибрира, честно ми писна :( :(
А аз не рискувам само прахчета, затова аз Нурофвнче и вит. С за пиене.
Но ако се размрънка и като знам, ще не спиш ще ти пиша да знаеш  :P

Стефи, утре ще видя как е и ако се наложи и Олинт ще купя. Имам само стеримар и с него пръскам когато даде :)
« Последна редакция: Март 26, 2016, 22:52:15 pm от stoeka71 »
Стоека, пробвах Генгел за зъбките. Дентинокса никаква работа не ни свърши на нас. Ако имаш от къде да вземеш Адвил за деца, той е като Нурофена, но мнооого по-ефикасен. честно казано моя опит след варицелата - давам някакъв сироп, който ми дадоха при безсъние за деца, че да не се чеше. 4 мл. и спи като пън и не усеща болка, Тежките нощи това ме спасява. ЗА сополите не се церемоня и пръскам Назик кидс, понякога, при зелен сопол Назик+тобрадекс или Унифлокс, при теееежко запушване Муконазал. Предпочитам два-три пъти тежка артилерия и да минава, отколкото две седмици задна хрема. ЗА бистрите...нищо
[/url][/url]
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
А още не спя да знаеш:)  Съседите отгоре пак си правят дискотека и само се моля да не събудят детето. Чак тавана вибрира, честно ми писна :( :(
3въни с в полицията и хич да не ти пука. Ако е редовно - с повод и бе3 повод, ако им дреме че има хора с деца, на работа и т.н. Като живяхме в София имахме едни такива комшии - пре3 няколко етажа от нас дънят чалгии цяла нощ. Ми една, две, три нощи. Викам повод имат хората, сега ще преживея някоя нощ бе3 сън. Ама накрая ми писна, работех с пари и ти е ясно, кой опира пешкира, ако нещо не и3ля3ат сметките И3виках си полиция - дойдоха доста бър3о и настана тишина. Има хора, които не уважават никой и нищо и с тях просто с добро не става :( А 3ъбките, бър3о да и3биват и всички да се наспите.


Здравейте. Андрея от няколко дни пищи и плаче насън, мо спира след половин минута без да се е събудила. Нормално ли е или трябва да ми светне някаква лампа?
*
Нелка, ние бяхме така, дори сега понякога го прави. Мисля си, че сънуват нещо и плачат насън, но не съм много сигурна. Не мисля, че има защо да се притесняваш.
Не знам дали знаете приказката за съня на бебето. Старите хора казват, че когато плаче детето на сън е, защото дяволът му казвал, че ще умре майка му, а когато се смеело - защото му казвал , че ще умре баща му. Дяволът седи и се чуди защо се смее бебето, а то му казва, че никой освен майка му не знае кой е бащата.


Всеки миг е още един шанс...
*
Хм,тая "народна мъдрост" не съм я чувал.... :lol: Не пиша често,но редовно ви чета. Сега сме в подобно на "актуалното" положение  и за това се включвам. Ние също сме в периода на вадене на зъби. До сега нямахме някакви значителни проблеми,но от няколко дена  освен  ,пъката до лакътя , :lol: огромното количество влага, очите се зачервиха и се повиши температурата. Леко е отпаднал. :? Днес ще ходим на ЛЛ,но и вашето мнение е важно. Дали е само от зъби или следствие на процеса и занижената имунна защита ,може да е го "хванало" нещо.... Последните дни не сме излизали много,че "морската" пролет е ужасно,но сме стояли единствено  вкъщи,че ще полудеем.. :wink: Четса,Стоека пише за подобна ситуация,но в "по - голям мащаб"  :lol:, /знам че не е смешно/ ,но при тях няма температура.....?
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Капитане, ти не се засягай, това са бабешки приказки. Татковците са ясни и са не по-малко обичани от мамите. Да не говорим, че има и такива, които сами си гледат дечицата.

Ние също сме в групата на "мъчат ме зъбите" , ама начален етап. След като изби 2 зъб, мислех, че ще имаме поне малко почивка, но..тц. По цял ден е крива , мрънка и пищи. Давам панадол и дентокинд, когато много я боли. При нас голеният зор е през деня, вечерите са горе долу спокойни.


Всеки миг е още един шанс...
*
Аз само ще посъветвам да не давате нон стоп Панадол, все пак си е лекарство.

Рачо, аз не вярвам в тия екстри с температура и сополи от зъби, според мен пада имунитета и детето се разболява.

При нас избиха 2 кътника и се поуспокои.Остана 1 и казваме чао на зъбоникненето.Направо нямам търпение, че ми се разказа играта.

*
Ние имаме проблеми със зъбите главно вечер. Вече имаме 7, като много вероятно е до седмица да изникне и 8-ят. До сега Панадол и Нурофен при никненето на зъбките не съм давала. Мажем с бочко, пансорал и дентинокс в краен случай. Също така давам и камилия, но при тежки ситуации. Дано времето се стабилизира, че наистина морската пролет си е гадно нещо.  :(