0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    T6

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #160 -: Януари 16, 2007, 13:36:49 pm »
Здравейте отдавна не съм се появявала. Но досега всичко беше горе-долу в ред. Нямам аденом на хипофизата. Доста време пролактина ми беше в норма. Намалих бромокриптина на половин табл. дневно. Стойностите бяха в норма отново. След което намалихме на четвъртинка и докторите ме посъветваха постепенно да го спра/ през ден даго вземем, после през два и т.н./ Няма и месец обаче откакто го спрях и правя изследване - пролактина ми е 692 при горна граница на нормата 512. Сега започвам процедурата по осигуряване на Достинекс. Моля, някой да ми разясни подробностите, защото със сигурност няма да ми обяснят както трябва и ще има да се лутам в бюрокращината. Разбрах, че с направление отивам в болница и след престой от 2-3 дни ми издават някакъв документ. ... и т.н.
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #161 -: Януари 16, 2007, 14:13:09 pm »
Зареди се с много търпение  :( След престоя в болницата ти издават експертно мнение, защо се нуждаеш от Достинекс. Останалите документи се оформят от Ендокринолога. Пожелавам ти успех и ти стискам палци  :D

*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #162 -: Януари 16, 2007, 19:26:15 pm »
...След което намалихме на четвъртинка и докторите ме посъветваха постепенно да го спра/ през ден даго вземем, после през два и т.н./
правиш ли опити да забременееш. защо така те посъветваха.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #163 -: Януари 17, 2007, 11:25:30 am »
Здравейте!
И аз да се запиша при Вас.
В началото на месеца си правих хормонални и се изненадах от резултата: ВИСОК ПРОЛАКТИН!
За първи път ми се случва. Правила съм и друг път изследвания.
Гинеколожката ми ми изписа Парлодел по 1/2 всеки ден.
Май направих грешка. Чак в петък съм на преглед при ендокринолог и ще видим той какво ще каже.
Ще искам ЯМР и се надявам да успея да си уредя Достинекс, з-о от този бромокриптин кръвното ми пада до 50/80.
Интересното е, че аз нямам проблеми с цикъла, нито съм наддала на килограми, дори напоследък съм 2-3 кг. под нормалното ми тегло.

Много съм притеснена, з-о исках пролетта да направя замразения трансфер, а с този пролактин не може, а и мисълта, че ще го пия цял живот ме депресира още повече (не стига, че ще си пия цял живот хапчетата за щитовидната ами сега и тези).

И едно въпросче: Може ли лекарствата за щитовидната жлеза да са повлияли и затова да се е увеличил Пролактина? (аз съм с хипофункция и пия Еутирокс по 100 гами на ден)
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #164 -: Януари 17, 2007, 11:55:20 am »
бромокриптина не е за цял живот. при бременност постепенно се намалява и накрая се спира :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #165 -: Януари 17, 2007, 12:06:06 pm »
Благодаря Лили!
Успокоих се малко!
Ще видим сега какво ще излезе на ЯМР.
Все още не съм казала на майка ми за тази възможност, за да не я плаша. Надявам се, че поне с хипофизата ми нещата ще са добре.
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #166 -: Януари 17, 2007, 12:32:23 pm »
колко ти е повишението.
преди ок 2 год и аз бях поставена пред избор да правя или не ямр. затърсих лекар да ми даде направление. не намерих. междувременно прочетох всичко изписано по въпроса и накрая се отказах от ямр
1. дори да намериш направление за процедурата (малко вероятно) при всички случаи си плащаш контрастното вещество
2. и да имаш, и да нямаш аденом лечението все е едно - бромокриптин. операциите отдавна са отречени като опция.
е тогава като независимо от резултата лечението е едно и също защо да се подлагам на излишно облъчване и да хвърлям излишни пари на вятъра. с направление 250 лв, без направление от 500 нагоре според зависи от болницата където ще правиш ямр.
помисли го пак. и се консултирай и с поне 2-ма лекари абсолютно необходимо ли е да го правиш.
успех в свалянето на пролактина и в процедурата по замръзените на пролет
и аз съм на парлодел от ок 2 год. пада ми кръвното естествено, но се свиква...особено като знам цената на достинекса...по-добре кръвното да ми пада отколкото джобните да ми спадат със страшна сила :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #167 -: Януари 17, 2007, 12:41:19 pm »
Решила съм да направя всички възможни изследвания и да съм наясно със ситуацията. Искам да знам какво точно лекувам.
Преди инвитрото преди 1 година не направих имунологични и генетични (никой не ми каза, че трябва), а след като падна бебето си ги самоназначих и се оказа, че имам имунологичен проблем. Освен това се оказа, че имам и проблеми със щитовидната жлеза.
Затова съм решила да направя всичко, за да съм наясно.
Аз тепърва отивам на ендокринолог и смятам да посетя поне двама специалисти. След това ще докладвам какво са ми казали.

Лили много си мила!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #168 -: Януари 17, 2007, 12:49:58 pm »
абе така е. подкрепям принципно че трябва да се провери всичко. но някои неща наистина няма сми. и аз така като тебе се тръшках - ямр та ямр. на всяка цена. тодорова ме убеди че след като така и така се влияя от парлодела, дори и да има аденом пак с парлодел ще се третира а няма да се реже, с малко повишение съм и въобще ямр наистина е излишно най-накрая кротнах. ама всеки си решава сам естествено. щом си твърдо решена направи го. особено ако това ще ти донесе спокойствието от което имаш нужда. желая ти успех този път. спомням си предишното ти ин витро много добре. гадно ми беше за резултата :(. трябва а успееш този път. мда. пиши след консултацията с ендокринолозите какво са те посъветвали и всичко.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #169 -: Януари 17, 2007, 22:10:34 pm »
lilia_n_s аз съм на същото мнение, че трябва да се направят всички изследвания за да няма изненади после и по повод това - не е толкова трудно да си уредиш ЯМР и достинекс през касата /или поне преди половин година не беше/ и не се плаща нищо и за двете. За щитовидната жлеза съм на L-thyroxin 100 и dostinex за пролактина, като свикнеш веднъж с идеята че се налага да ги пиеш до безкрай просто става навик и не го мислиш. И не смятам че L-thyroxin-а влияе за увеличаването на пролактина, по-скоро проблемите със щитоидната жлеза въздействат в/у него, по тази причина при мен по-късно се разбра че освен аденома има и друг проблем.
И все пак не забравяй че този хормон е стресов и причините за високите стойности могат да са всякакви. Не е здравословно да мислиш, че имаш проблем със всичко за което има и най-малка вероятност, опитай се да мислиш позитивно - на каквото и да се дължи този висок пролактин има доказани лекарства, които го регулират! Успех!

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #170 -: Януари 18, 2007, 09:07:33 am »
maia_st знам, че трябва да мисля позитивно, но искам да съм наясно с нещата. Надявам се поне ЯМР-то да не покаже нищо.
Пак ще пиша като го направя.
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #171 -: Януари 18, 2007, 11:23:03 am »
Лилия, мисля, че излишно се притесняваш. Аз, бях с Пролактин - 3350 при мах стойност 511. Правих ЯМР - всичко беше ок. Пих и Достинекс и Парлодел, последно минах на Бромокриптин, защото е най-евтино и ето, сега съм бременна! Така че моля те успокой се. :bighug:
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #172 -: Януари 18, 2007, 12:33:05 pm »
И при мен се оказа , че всичко е наред с хипофизата и няма аденом, при положение , че бях доста време с пролактин около 2000  и отгоре при макс.граница 500 . КАто менах на Достинекс и всичко се оправи много бързо. Преди това с Парлодела нищо не се получаваше - все висок си седеше въпреки конската доза и всичките му странични ефекти-явно не беше моето лекарство. :lol:


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #173 -: Януари 18, 2007, 16:22:37 pm »
Момичета да ви питам нещичко, колко време след като започнеш да пиеш Достинекс, пролактина започва да спада?  Аз го пия вече месец и половина, дали да пусна изследване вече? :ask:

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #174 -: Януари 18, 2007, 16:44:26 pm »
Ники, при мен се повлиява още на втората седмица като го пия по една таблетка на седмица. Доколкото си спомням ти го пиеш по две, така че според мен можеш вече да направиш изследване.
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #175 -: Януари 18, 2007, 16:56:32 pm »
 :thankyousign:

Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #176 -: Януари 18, 2007, 20:41:08 pm »
Здравейте. Миналата седмица си пуснах всички хормони е лаборатория Кандиларов. Пролактина ми беше 1153. Ходих на ендокринолог и той каза че трябва да се направи ЯМР, но преди това да изследвам пак 2-3 пъти пролактина и аз слушам и изпълнявам
в понеделник в Бодимед пролактин - 150 ???? не повярвах, помислих че са пропуснали някоя цифра
във вторник в Бодимед пролактин - 348
вчера в Цибалаб пролактин - 330.
Всичките пъти съм спазвала необходимите условия - сън, без месо предишния ден, без кафе и гледах да съм спокойна..
Да не говорим че ТСХ от Кандиларов миналата седмица ми е 4.2, а от Цибалаб вчера 2.9,. ТАТ от Кандиларов 112, а от Цибалаб - 30...може ли толкова много да варират резултатите????на кого да вярвам......
Явно преди да се предприеме лечение трябва по няколко пъти да се изследваш......
« Последна редакция: Януари 18, 2007, 20:57:21 pm от buba_ste »
*
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #177 -: Януари 19, 2007, 10:20:34 am »

Явно преди да се предприеме лечение трябва по няколко пъти да се изследваш......

buba_ste, да добре е поне два пъти да пуснеш изследването, все пак и по лабораторийте стават грешки! :| Но е хубаво да се съсредоточиш в една лаборатория ,а не така безразборно да ги пускаш тук там! Първият път пролактина може да си го качила от уплах или нещо друго, понякога човек си мисли, че владее положението и е спокоен, но далеч не е така! Мисля, че с пролактина  ти всичко е ок! Според Кандиларов тсх и тат са ти на горна граница :| неискам да казвам лоши неща за цибалаб, но съм чувала доста негативни мнения за тях! :( Но пак ти казвам хубаво е изследванията да са ти от една и съща лаборатория! :goodluck:
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #178 -: Януари 19, 2007, 10:34:30 am »
Момичета да ви питам нещичко, колко време след като започнеш да пиеш Достинекс, пролактина започва да спада?  Аз го пия вече месец и половина, дали да пусна изследване вече? :ask:

При мен достинекса доста бързо повлия маже би след 2-3 седмици Пролактина ми беше спаднал на долна граница и трябваше да нямаля дазата. :lol: Тогава видях , че и всички други хормани ми се бяха нормализирали. Явно, че като е висок Пролактина и доста разбърква и другите хормани.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Re: Отново висок Пролактин:(
« Отговор #179 -: Януари 20, 2007, 11:48:57 am »
Здравейте,
за първи път влизам в този форум и ще съм ви благодарна за отговорите.Прочетох доста по темата висок пролактин, но пак не съм съвсем наясно.
Направих си хормонални изследвания и пролактина ми е 726 през фол.фаза.Нормата е до 619.Имам 4ас за д-р Кавърджикова в мед. ц-р Вега.Някой има ли впечетления от нея.Добър специалист ли е?И всъщност въпросът ми е това висок пролактин ли е и трябва ли да си правя МР.Благода ри ви много и късмет на вси4ки   :)