0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте! Имам въпрос - има ли момичета с ниско тегло, които са забременяли? И как изобщо е преодолян проблема? Повярвайте с хапване не става :(.
Предварително се извинявам, ако темата не е за тук. Вече незнам какво да мисля.
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #1 -: Май 15, 2007, 15:17:59 pm »
Доколкото знам ниското тегло пречи ако е имало рязко отслабване. Тогава се нарушават хормони ит.н., смущения в цикъла и т.н.
Преди години имах доста напрегнат период, през който рязко свалих кг и то от напрежение, запричах на страшилище със щръкнали кокали и менструацията ми се беше изгубила. Като се успокоих и възвърнах част от теглото си всичко с цикъла се нормализира.
*
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #2 -: Май 15, 2007, 15:24:58 pm »
Здравей мила! Да ама аз съм на 38 кг. и я стигна до 40 кг. с големи усилия и не мърдам. Така от 3-4 години, че и преди това. Бях качила от едни противозач. и после като ги спрях за две години възстанових кг. И съм си все такава. Е, какво бебче искам, ако съм си на тези кила?  :(
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #3 -: Май 15, 2007, 15:26:48 pm »
ако цикълът ти е редовен и нормален, хормоните са ти в ред и имаш овулация - едва ли ниското тегло пречи.
все пак, за по рождение ли ти е такова теглото или вследствие на рязко отслабване? това тегло на какъв ръст е?

спермограмата как е?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #4 -: Май 15, 2007, 15:33:34 pm »
Ами аз съм 153-155 см. Винаги ми е бил нередовен цикъла дори и през пуберитета. Скоро се борих с висок пролактин /няма аденом/ - сега в норма, та се чудя, ако не е от щитовидна /предстои да изследвам/, да не би ако напълнея по някакъв начин, няма ли да е по-лесно? Благодаря предварително за съветите Ви и за мнението Ви!
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #5 -: Май 15, 2007, 15:54:40 pm »
Храни се най - вече здравословно.  :a_mouse_01:
Ако не се чустваш отпаднала, без енергия и т.н., ако ниското тегло ти пречи за нормален живот с тонус и енергия аз лично не виждам проблем.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #6 -: Май 15, 2007, 20:43:04 pm »
Миличка ако това ниско тегло ти е по-рождение,имам в предвид ако такъв ти е гена не би трябвало да пречи.познавам много момичета много слабички,и си имат дечица. :DНо пролактина  или друг проблем с щитовидна жлеза определено пречи.
Изследвай все пак щитовидна жлеза.Успех1 :D
*
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #7 -: Май 15, 2007, 22:01:26 pm »
Не мисля че 40 кг. на 153 см. е чак пък ниско тегло, друг е въпроса ако ти е нередовен цикъла, което пак не е сигурно, че е голам проблем. Пусни си хормони.

успех
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #8 -: Май 15, 2007, 22:57:19 pm »
искам дави кажа,че скоро бях на ендокринолог,док ми каза ,че трябва да напълнея.въпреки,че не съм от най-слабите 49кг/165см.нямам почти никакви телесни мазнини.каза,че дори да се чувствам добре,организма може да не е готов за износване на една бременност.препоръча ми освен витамините,които си пия,масло,рохки яйца,зехтин,мед и домашно приготвени храни.да избягвам храни с консерванти.каза,че от ниското тегло най-много страдат яйчниците и  въпреки,че хормоните са ми в норма и цикъла ми е редовен(но ускъден) се оказа,че съм с изчерпан я.резерв.та мисълта ми е,че има някаква логика за теглото което трябва да е в норма,въпреки че винаги има изключения за нормално забременяване както с над така и с под норма
*
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #9 -: Май 16, 2007, 08:12:19 am »
етърва ми е висока 177 см и тежи има-няма 50 кила.без грам проблем забременя, при това докато се пазеха, на преглед отиде чак в края на 4тия месец.изкара възможно най-леката бременност, болките и започнаха в 17.30 часа, в 19 роди племенника ми без разкъсвания, шевове и т.н.
да не пропусна, че преди няколко години отиде във варна и направи нещо като 'криминален аборт', защото на видеозона вече се виждаше, че е момче, смятайте колко беше голям плода.тука отказаха да и го направят, затова отиде във варна.аз лично си мислех, че няма да може да забременее вече.
така, че всяко едно правило си има своите изключения, както каза kit kat !
успех на всички.
ааа, другото!миналата година преди морето 10 дена гладувах и свалих около 6 кила.веднага след морето си ми дойде нормално и си правих хормонални изследания.всичко беше в норма.правих ги по други причини, не заради гладуването.
то май излиза, че и аз съм изключение......
е, друг е въпроса, че до зимата вече ги бях качила наново, ама.... :oops:
*
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #10 -: Май 16, 2007, 10:45:41 am »
Съветът ми е да си направиш изследванията на щитовидна жлеза, хормони и да проследите няколко цикъла овулацията. Ако се установи проблем - при диетолог да ти измери количеството мазнини и да ти състави режим на хранене. Надебеляващите са с предимство, карат ги да ядат все вкусни храни  :lol:! Успех!
И хич не си мисли, че не можеш да качваш с ядене - ще качиш и още как!
*
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #11 -: Май 16, 2007, 12:08:50 pm »
Здравейте момичета! Много благодаря за съветите и окуражителните думи. Днес се чух с моята ендокриноложка и запазих час за понеделник 21,5,2007г. Понеже пролактина вече е в норма, тя каза че заради нередовния мц е добре да пия още парлодел :?, ама пролактина сега е 109,97 /90-523/ и няма ли опасност да падне под границата? :( А иначе наистина ще изследвам и щитовидната, защото тсх ми беше 3,79, ама преди да вкарам пролактина в релси. Сега най-вероятно всичко е по-различно и лх и фсх...Ще видим докъде ще ме доведе послушанието. А най-лошото е, че тоя парлодел съвсем ми притъпява апетита. Още веднъж благодаря на всички Ви за надеждата :bighug: Определено ще съм редовна при ендокринолога си :wink:. Обещавам!
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #12 -: Май 16, 2007, 21:59:17 pm »
Телесното тегло

Жени, които имат значително наднормено или поднормено тегло могат да срещнат затруднения при зачеването. Ниското тегло или прекомерната загуба на тегло може да доведе до намаляване на важните хормонални "съобщения" , които мозъка изпраща към яйчниците при жените и тестисите при мъжете. И излишъкът, и дефицитът на телесно тегло могат да доведат до възпроизводителен провал. Телесното тегло е на едно от първите места като потенциална причина за проблеми със зачеването и при мъжете, и при жените. Това е проблем, който може да бъде коригиран чрез лечение на отделния човек и безплодната двойка като цяло.

Диета & упражнение

Храните, богати на манган (овес, пшенични кълнове, ръжен хляб и грах) подпомагат действието на естрогена и витамините от B групата  (храни като например кафяв ориз, пшенични кълнове, боб, овес и зелени зеленчуци. Техният дефицит може да възпрепятствува желаната бременност. Соята, фасулът и пълнозърнестият хляб ще доставят в организма ви необходимото количество магнезий.
Безплодието се свързва с дефицит на витамин D, а предменструалният синдром може да бъде напълно излекуван с добавки от калций, магнезий и витамин Д. Витамин D поддържа производството на естроген в мъжете и жените. Менструалната мигрена е свързвана с ниски нива на витамин D и калций в организма на жената. Десет минути на ден излагане на ръцете и краката на слънчева  светлина са достатъчни за попълване на нуждите ни от Витамин D, тъй като човешкият организъм може сам да произвежда витамин Д от холестерола чрез действието на слънчевата светлина върху кожата.
С помощта на съответстваща на теглото и нуждите Ви диета и упражнения бихте могли да поддържате здравословно, нормално телесно тегло. Същевременно прекомерното физическо натоварване може да доведе до намаляване на произвежданото количество сперма в мъжете и липса на овулация при жените чрез  мозъчни съобщения до тестисите и яйчниците. Невъзможно е да се разбере точно какво физическо натоварване е прекалено за даден човек. Но като общо правило бягането повече от 10 мили на седмица се смята за твърде много, когато искате да заченете бебе. Опитайте се да внесете изменения във вашата програма с  упражнения и режим на хранене за да третирате възпроизводствените си проблеми.

Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #13 -: Май 17, 2007, 18:56:08 pm »
Искам да обърна и аз внимание на щитовидната жлеза. Качването и свалянето на кг при заболявания на жлезата не е за пренебргване. Задължително обсъди това с ендокринолога, когато отидеш на преглед.
Аз съм с Хашимото и на всеки преглед (на всеки 3м) ме питат как са ми кг - следя ги да са ми постоянни.
*
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #14 -: Май 17, 2007, 19:47:32 pm »
Благодаря момичета!
Dindin, аз по принцип съм на тези кг. от години и каквото и да правя качвам до 2 кг. и после много бързо ги свалям.
Преди време личната ми лекарка реши, че имам диабет като ме видя, ама нямам.
Но сериозно ще обърна внимание на щитовидната и благодаря много за  урока на  kit kat. Аз никога не се лишавам от нищо, стига то да ми се преяде. Дори често си купувам витамини, за да подсиля имунната си система. В интерес на истината дори рядко боледувам... :( :? Мои приятелки си хапват къде-къде по-малко и пълнеят, а да не говорим, че моята половинка качи с моите гозби 10 кг. Явно при мен генчето си казва думата. Честно казано няма да ми стоят 5 кг. отгоре никак лошо.
Със сигурност ще Ви кажа как е минал прегледа ми при ендокринолога.
Dindin, имам едно въпросче към теб. Може би всички сме си различни, но все пак със заболяване Хашимото човек към напълняване ли е склонен или отслабване? Бях чела, че имало и превес на бели кръвни телца, ама с моя висок хемоглобин в никакъв случай не е така. Даже ми бяха казали да избягвам червено вино. В никакъв случай не искам диагноза, доки ще ми я даде, но просто ако е удобно да ми споделиш. А няма да откажа и още мнение. Благодаря на всички Ви!
*

    georgeel

  • ****
  • 625
  • На мама разбойника
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #15 -: Май 21, 2007, 10:47:24 am »
Щом е от гена,няма никакви проблеми.Аз съм 40кг, не съм много висока 166см и винаги съм била тези килограми.Говорила съм с много доктори и са ми казвали че няма никакви пречки да забременея с тези килограми.
*
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #16 -: Май 21, 2007, 11:32:32 am »
Щом е от гена,няма никакви проблеми.Аз съм 40кг, не съм много висока 166см и винаги съм била тези килограми.Говорила съм с много доктори и са ми казвали че няма никакви пречки да забременея с тези килограми.
Целият ми род са дебелички, особено жените. Забременях едва след като свалих излишните килограми...Не казвам, че при всички килограмите са пречка, за това и е хубаво да се проверят хормоните, овулацията, а при пълните жени и пропускливостта на търбите (то и при слабите де :)), ама при пълните има шанс причината да е чисто механична - тръбите да се притискат отвън от излишните мазнини.
*
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #17 -: Май 26, 2007, 11:20:36 am »
Възможно е проблема да е в щитовидната.Аз съм с Хашмото и винаги съм била слаба, трудно качвам кила и обикновенно ги подържам едни и същи.Ако проблема е с щитовидната не се отчайвай - има решение :wink:.Успех!
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #18 -: Май 29, 2007, 14:59:30 pm »
Когато планирахме да си имаме бебе бях много слаба -45кг. на ръст 167, нямах проблеми с цикъла, но пък всички се притесняваха как ще успея да износя детето и затова направих всичко възможно, за да кача малко килограми. С хранене не става, качвах 1 кг. и след седмица го няма, стана с промяна на фитнес тренировката ми. Направиха ми специална програма и за 2 години успях да кача 3 кг. и което е по-важно да ги задържа. То бебето се забави още след това, така че когато забременях бях 49кг. и си го износих докрая без проблем. Желая ти успех.
<br />[link=http:
*
Re: Ниско тегло и неуспешни опити за бебе
« Отговор #19 -: Май 31, 2007, 20:35:22 pm »
Пфу, хубави съвети ми давате, ама явно ще сменям ендокринолога. При нивата на моето тсх /3,79/ тя реши, че няма проблеми. В хормонални проблеми /СЕЛЕН/ доста обстойно си говорихме с Лили. Не искам да се повтарям. Благодаря Ви на всички! :wink: