0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #720 -: Август 26, 2018, 11:33:00 am »
Благодаря ти, Тери :D Дано! Сега ще действаме нормално няколко месеца, ако не стане преминаваме към инсеминация. Но аз мисля и се надявам да се получи...  :D
При първата ми бременност със синът ми не знаех още и влачих 10 кг. картофи 😁 След това започнах да се пазя, но бях млада (19 г.) и нямах проблеми. Все си мисля, че до 5 кг. е ок. Наистина 2 е малко. Консултирай се с док, най-добре.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #721 -: Август 26, 2018, 11:40:04 am »
Ооо, Лейди, не знаех, че имаш детенце. Много хубаво :)
То да ти кажа въпроса с килограмите не засяга само мен, то си е за всяка от нас, която прави опити. Ама то ако се спазват тези преувеличени препоръки, аз година и половина по две седмици в месеца трябваше като полуинвалид да се държа. И аз така на ум съм си дала ограничение 5 кг. И така разпределям пазара.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #722 -: Август 26, 2018, 11:58:15 am »
Ооо, Лейди, не знаех, че имаш детенце. Много хубаво :)
То да ти кажа въпроса с килограмите не засяга само мен, то си е за всяка от нас, която прави опити. Ама то ако се спазват тези преувеличени препоръки, аз година и половина по две седмици в месеца трябваше като полуинвалид да се държа. И аз така на ум съм си дала ограничение 5 кг. И така разпределям пазара.
:lol: :lol: :lol: точно определение  :lol: :lol: :lol:
Синът ми вече е голям багабонтин  :D На 14 години е  :D
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #723 -: Август 26, 2018, 12:16:51 pm »
Вистал, моите съболезнования, знам колко е тежко! Сега е на по- хубаво място!

Мадам Бовари, честито и леко бременеене до финал!

Тери, дано са бременни симптоми. И аз така умирах от глад сутрин. За чайовете по време на бременност много четох, защото с втората  настинах малко в началото. От всичко, което изчетох, мисля че само липовия и джинджифиловия чай са позволени в начална беенност, след 3 месец можеше и някои други, но не помня вече.

Лейди, честит цикъл и дано скоро се получи и при вас бебчето.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #724 -: Август 26, 2018, 18:13:59 pm »
То хубаво липов чай, ама не купен от пакетче, че като знам как „братята“ метат улицата, да събират липа ...

п.п. Тери, днес бях конарка - чушки имаше за печене.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #725 -: Август 26, 2018, 21:53:17 pm »
Лейди,и аз не знаех че имаш такъв голям батко.Хубаво е ,че си решила за друго детенце.Дано ви се получи скоро,колко време ще опитвате за спонтанна бременност?Аз пак почнах да мисля за инсеминация,мъжа ми мисли че е рано още,щото скоро съм била бременна и пак щяло да стане.Ама аз не искам да живея в Чакландия.
2 кг е кожената ми раничка,и ако ожаднея и си купя една вода...и според мен 5 кг е допустимо да носи бременната.
Пешек е права,по нашата улица има доста липи и братята с метла и лопата и чувал "събират".Липов чай само от баба на село.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #726 -: Август 26, 2018, 22:34:18 pm »
Лейди, поне ще си сигурна, че по-голямото дете няма да иска да го носиш, докато си бременна :D
Слънчице, моя Мишо беше същия. Казаха ни да изчакаме след Варикоцелето, да си пие добавките и ще стане. А аз вътрешно крещях: "Кога? Колко да чакам?". Затова му дадох ултиматум. Казах му, че май-юни ще правим инсеминации и после инвитро. Междувременно аз се подготвих с всички документи и изследвания. Минаха си неговите 4 месеца и се задействахме. Мисля и Слънцемое си направи някакъв мислен краен срок кога да задвижи нещата за инвитро.
Пешек, днес в Голямоконарско това беше основното занимание. И у нас се носеше миризма на печени чушки.
Аз се консултирах с една моя колежка в майчинство. Споделих й, че съм след трансфер и тя ме убеди да остана още една седмица да поработя от вкъщи. Послушах я. Писах и на шефовете. Уж няма проблем. Да се захване по-хубаво бебето и вече септември ще яхна автобусите.
Остават няколко дена до теста :) По принцип е за събота (16 ден), но ми се струва прекалено. Не че ако на 13 ден имам отрицателен тест няма да го повторя и на 16ти. Нооо ме хваща шубе, докато няма тест и цикъл се мисля за бременна. Казах на Мишо да ми купи и уринарни тестове, но да не си помисля да ми ги дава преди деня за кръвния тест. Че знае ли. Може да ми се припикае по всяко време на денонощието :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #727 -: Август 26, 2018, 22:50:22 pm »
Тери,дай Боже да е станала работата,аз бих излязла в болничен веднага.Помня,че ти пътуваше по около час и полвина в една посока.А и ранното ставане също е стрес.Щом имаш възможност за работа от вкъщи,възползвай се.
Тя Слънцемое наближава.На 3.09 май вземаше заповедта .Оставям си срок до ноември и после отиваме.Защото за мъжете все пак,е най -леката част,а моя е толкова спокоен,че ако го види човек ще каже-тези проблеми нямат.
Аз уринарен тест бих си направила ,само да го имам за спомен,макар че съм си мечтала да изненадам мъжа ми,с положителен тест с малка панделка отгоре.Но знам,че това няма как да се случи,когато и както да стане пак ще пускам ЧХГ ,че отсега се стягам и чакам да видя какво ще стане.
« Последна редакция: Август 26, 2018, 22:54:04 pm от Слънчицето »
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #728 -: Август 27, 2018, 00:24:14 am »
Слънчице колко пъти ми е минавал сценария с теста и панделката, ама...
Още една седмица и си взимам заповедта. Почвам свещичките от тази вечер и дано се излекувам че ми писна вече. Ще се постараем тези месеци и после директно ще си действаме.
Териии по положителни мисли и енергия не съм имала до сега. Всичката ми е за теб.
Честито Лейди за Ц.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #729 -: Август 27, 2018, 08:03:41 am »
Много ти благодаря, Слънцемое. Затова ли ми е толкова топло нощем, от твоята морска енергия.
Ти, ако няма да правиш цветна снимка, защо не говориш с гинеколога да започнеш с противозачатъчните направо (ако ги включват в твоята клиника)?
За болничния. Мислила съм си го. Определено ме притеснява пътуването до работа, но не мога да ги оставя. Чакат ме. Един проект зависи главно от мен. До към 7ми месец на бременност ще съм го привела в завършен вид. Преди 5 години го започнахме 4 човека. Съкращаваха екипа постепенно и останах само аз. Мислила съм си и за постоянна работа от вкъщи. Ако кажа на шефа ми: "Болничен или работа от вкъщи". Той има повече кяр да работя от вкъщи, за да ми плащат от Белгия. И винаги съм мислила, че на колегите от Белгия пък изобщо не би трябвало да им пука откъде работя. И вчера белгийският ми шеф ми писа: "Няма проблем, остани вкъщи тази седмица. Ако се налага може да стоиш дори всяка седмица по два дена от вкъщи". Ами другите 3  8O
Постоянно сънувам кошмари. Явно нощем ми се бунтуват хормоните. Но и започнах някакви две чертички да сънувам. Развълнувах се с наближаването на теста. В сряда мисля да избързам с един кръвен, въпреки че докторката ми го назначи за събота. Но сряда е 13 ден от ЕТ (без самия ден на ЕТ), та звучи разумно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #730 -: Август 27, 2018, 08:55:44 am »
Енергията ми е софийска... колкото и да ми се иска да ти пращам и морска.. ама и това ще стане.
Няма да пия противозачатъчни преди  ин витрото.
Много готини шефове имаш. Ама се възползвай от тези два дена да работиш вкъщи. Пак е по добре като си спестиш 6 часа в път, отколкото да се лангъркаш по тия рейсове.
Мисля че щом ще е кръвен, а не пиклив трябва да отчете на 13 ден. Голяма воля имаш... аз каквато съм нз как ще издържа.
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #731 -: Август 27, 2018, 09:27:05 am »
Добър ден от работната вече Магдалена :)

Теринце, аз от теб очаквам един прекрасен положителен тест.Почивай си, пази го това човече :*

Момичета, дайте си краен срок, наистина така е по-лесно и се чувствате спокойни.След това започвате със сериозните опити.Аз сега ще чакам нов цикъл, някъде около 15-ти септември трябва да е и ще правим ЗЕТ.Нямам търпение вече и съм решила, че ще бременея с Тери :) Това е положението.

Лейди
, честит цикъл!

Целувки на всички ви!

Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #732 -: Август 27, 2018, 10:48:46 am »
Маги, аз предлагам от новата година всички да си бременеем заедно, коя с напреднала бременност, коя по в началото   :)
Тери, мисля, че трябва да покаже на 13-ти ден. От Щерев на всички го назначават на 10-ти ден, без значение колко дневни са ембриончетата. Нямам търпение да ни се похвалиш с огромно ЧХГ, защото съм сигурна, че ще е такова  :kiss:
Лейдии, много се радвам за теб, ти доста време си го чакала този цикъл. Вярвам, че всичко, което изживя си е струвало и много скоро ще ми дадеш надежда с едно бременно коремче  :bighug:
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #733 -: Август 27, 2018, 11:12:03 am »
Мише ти колко инжекции имаш още?
Ето Лейди го извървя дългия път и дано скоро има положително тестче. Дано и при теб мине бързо времето до края и после ти да си бременееш.
Според мен най-добре е сборно да се преместиме в групата за бременните, че те там нещо не искат да си пишат много много, пък и след Павла и Нуну не оставаха много бременелки :) да се местииим
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #734 -: Август 27, 2018, 11:53:41 am »
Слънце, подкрепям напълно идеята, ще си преместим групата там  :) а на мен ми остават още 2 инжекции. Последната е към 10-ти октомври и след това съм на преглед, за да каже док дали ще чакаме цикъл или ще започваме ин витрото. Ако чакам цикъл чак към Декември сигурно ще ми дойде. Но когато и да е, важното е да има резултат лечението.
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #735 -: Август 27, 2018, 12:08:27 pm »
Ще има, мисли и вярна положително и ще се случат нещата. Аз не съм много наясно, ама има ли как да правите ин витро без да ти е дошъл Ц след последната инжекция?
Пък и нали сме се разбрали - коя по-рано, коя малко по късно, то пък няма как всичките едновременно. Все ще има седмица-две разлика хахаха че ще стане бебебум накрая хахах
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #736 -: Август 27, 2018, 13:31:01 pm »
Тери, понеже в момента чакам една приятелка точно като теб тези дни да направи ЧХГ теста, та се заговорихме с нея днес и се сетих, че миналата година на 12-13 ден след овулацията на 26.08 правих моя кръвен тест и беше 127 (на 48ия час вече беше повече от удвоен). С други думи и преди събота да те боцнат, би трябвало да имаш доста изразена яснота :)..
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #737 -: Август 27, 2018, 13:55:25 pm »
Хаххахаха викаш до седмица, две е позволена разлика. Иначе и аз не съм много сигурна дали предизвикват цикъл или направо започват стимулация, но когато ми назначи инжекциите ми каза да отида след последната, за да преценим дали направо ще започваме или ще чакаме цикъл. Каза, че и двата варианта са възможни.
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #738 -: Август 27, 2018, 14:13:52 pm »
хаха е добре де може и да вдигнеме малко... до месеца-два, най-много три .. повече не може хахаха
*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #739 -: Август 27, 2018, 14:26:06 pm »
И аз така знам за дните за тест на 10ти ден. Затова реших по средата. Вярно съм търпелива, но всичко си има граници :D Според Мишо никакво търпение съм нямала. Как да му обясня, че другите жени вече всички марки пикливи тестове ще са направили на мое място. А аз имам 2 sure check и даже и не си помислих тази сутрин да ги ползвам.
Мише, започваш и ти работа скоро. Маги с учениците ще прави още ученици, ти на работа. Изниза се лятото.
Вистал, аз мислех, че ти естествено си забременяла, защо това ЧХГ така си следяла или заради това, че така или иначе сте прескочили срокът, който сте имали? Дано приятелката ти те зарадва. Дано и ти се съвземаш лека по лека. То имаш ли избор, с това малко бебе.
Говорих с белгийския си шеф, когато реша може да започна постоянно да работя от вкъщи. Може би няма за постоянно да го направя, но половин седмица. Усещам се, че имам нужда от хора около мен. Ако е положителен теста, ще говоря и с българския шеф.
Много ми беше харесало едно пожелание: "Да няма празни майчини ръце". Пожелавам го на всички ни :*
Бъди промяната, която искаш да видиш в света