0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #860 -: Януари 08, 2016, 14:21:39 pm »
Jbrul,много правилен съвет -да се избере болница, в която да ти е спокойно през цялото време. Вторият ми избор (Токуда) беше перфектен. От лекарите до санитарите, всички бяха прекрасни. подхождайки супер професионално и изключително любезно, готови да ти помогнат във всеки един момент. Чувствах се освен безкрайно щастлива и много спокойна. И едновременно с това така съжалявам, че не беше открита преди 9 години, за да си спестя кошмара от шейново... Дъщеря ми се роди май, а те я откриха ноември, ако не се лъжа.  Обаче не съм съвсем съгласна, че лекарят, с който имаш уговорка може и да не  може да дойде и т.н. Ако не може, той ще прехвърли раждането към свой колега, естествено, че всичко се случва, а не така при който е на смяна. за мен избор на екип е това, избираш някого и той е длъжен да бъде там, ако не може делегира тази отговорност на свой колега, а не оставя това в ръцете на пациентката си.
<br />[link=http:
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #861 -: Януари 08, 2016, 14:59:08 pm »
Ами...не знам как става това с "длъжен е да бъде там", когато говорим за естествено раждане. Може да сме се уговорили да е там, предвид термина ми, бебето да тръгне внезапно и месец по-рано, например по време на лятната отпуска на избрания от мен лекар. Е, как да е там в такива случаи? Да хукне от морето специално за мен ли? Или ако не е в страната? Затова бива да се избира болница, в която не само един е лекарят на когото можем да се доверим в такава ситуация. При планово секцио - доста по-лесно е "да се улучите" с избрания лекар, но за естествените раждания - "друга бира" дето се вика.

То да пази Господ от такива злощастни случки, ама преди 15 години, само държавното АГ беше в Стара Загора, моя приятелка уговорила раждането с лекаря, платени 300$, тръгва бебето - звънят, звънят - няма никой насреща. Как роди в онази касапница, при който бил на смяна и с какви щети за нея и малкия - не искам да си спомням. Тя с епилепсия, никакви упойки не сложили, секцио не направили...абе за съд си бяха. Същият ден, въпросният лекар, с жена си и малката си дъщеря - катастрофа.  :( Челен удар, всички на място. Лека им пръст. Всичко става в този живот, та затова пак казвам - избира се болница, читава, с приоритетно читав персонал, не да чакаш само на един човек в случая. Сега поне, за разлика отпреди 10-20 години - имаме някакъв избор по тези въпроси.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #862 -: Януари 08, 2016, 15:11:36 pm »
Милч, честито! Да сте здрави и всичко да е наред!
Zyza, стискам ти палци и ти пожелавам леко и безпроблемно раждане, и здрави бебчета! Всичко ще е наред!
м-и, на теб също пожелавам леко и безпроблемно раждане, и здрави бебчета, защото и твоят ред наближава!  :)
Сол, аз в момента май съм в положението на Зиза леко е намалял кръвотока към едното бебе и ще следим из късо. Успех и на теб!
Като ни събраха в една зала родилките, за обучението как се къпе бебе и пр. - имаше и доста естествено родили момичета. Ами повечето ходеха като яхнали буре да ти кажа, понеже раждането с епидуралче, ОК, уж леки раждания, ама всичките бяха с кърпежи. Коя повече, коя по-малко... И като са ги пуснали упойките после - ела виж ти дали не боли.
Нямам никакви такива спомени. Шевове доста, но болки не, лек дискомфорт ако трябва да седя на твърд стол, затова си седях на мекичко докато извадим конците.
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #863 -: Януари 08, 2016, 15:58:02 pm »
Ами...не знам как става това с "длъжен е да бъде там", когато говорим за естествено раждане.

Aми нали това казвам, като не може той, прехвърля го на свой колега -на лекар, на който има пълно доверие. При мен въпросът за естествено раждане никога не е стоял, още преди да забременея се знаеше, че трябва да раждам секцио. Но и при двете бременности имаше опасност от преждевременно раждане. И в двата случая зададох един и същи въпрос на два различни лекаря: какво правим, ако тръгне преди определената дата. И двата пъти ми отговориха, обаждаш ми се по всяко време на денонощието и тръгваш веднага за болницата. В двете болници беше организирано по съвсем различен начин, разбира се. В Токуда не можеш да родиш, без да имаш избран лекар. Дори ти да не му се обадиш, в момента, в който те приемат, те го уведомяват. Ако него го няма, предварително се знае и пациентът е уведомен кой негов колега поема ражданията. Всичко е измислено по възможно най-добрия начин.
<br />[link=http:
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #864 -: Януари 08, 2016, 16:00:20 pm »
Едит мила, а защо след като си имала лекар, не е присъствал на раждането? Момичета, не се оставяйте в ръцете на случайни лекари!

Уговорката с моя лекар беше, че ако тръгна да раждам и той не е на смяна, да не се притеснявам за нищо, а да се доверя на дежурните лекари. Тази, при която раждах се води за една от най-добрите в болницата, при нея винаги е пълно пред кабинета. Та така като тръгнах да раждам беше тя на смяна, по-късно разбрах, че тя принципно предпочитала да изражда секцио, а не нормално, може би заради това ме мъчиха само и само да се съглася на секцио, но това са лично мои разсъждения.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #865 -: Януари 08, 2016, 16:18:35 pm »
Да meshko106, както го описваш и според мен е добре измислено. То и аз не съм мислила вариант естествено раждане и нямаше причина Д-р Даскалов да не е на линия за моето секцио, та не съм и обмисляла сериозно други варианти (з адруги лекари). Но все пак - в избраната от мен болница, каквото и да се беше случило - и колегите му са достатъчно компетентни, за да се чувствам спокойно по въпроса. Бях изчела и за тях - квалификации, специализации, отзиви на пациентки - грам притеснения нямах, че каквото и да се случи...ще трябва да разчитам на щастлива случайност само ;)

edit, ти най-добре си знаеш как е било в твоя случай, няма да те убеждавам сега, че са ти грешни впечатленията и усещанията по повод наложилото се секцио. Но е факт, че през последните години - доста се демонизира оперативното раждане и се изкарва амен-амен, че в 95% от случаите се пристъпва към него без никакви показания за същото. Да, има случаи в които се договаря секцио без показания за него, за удобство на лекаря и по лична воля на родилката. Ама при тези случаи - оплакали се родилки няма ;) Но когато едно естествено раждане е вече в ход и може да си завърши благополучно така без риск за майката и детето...е, на никой лекар не му се влиза в операционна ей така "за спорта". Поне по това, което сподели - явно в някакъв момент твоето раждане се е "закучило", лекарят е преценил, че има голям риск да опитва да го доведе докрай по този начин и са оперирали. Вярно е, че в днешно време - са склонни да оперират и при най-малкия проблем, дори да е възможно с повечко усилия и зор за всички да си приключи раждането по естествен път успешно. Но в такъв момент всъщност - единствено специалистите са истински наясно за кое какъв е шансът и докъде бива да се рискува и откъде вече - не си заслужава. Една майка настроила се да роди по естествен път и опитвала да го направи и донякъде като е имало шанс да стане така, а после се налага спешно секцио все пак - у нас, по обясними причини - обикновено се съмнява, че секциото е било пресилено. Но повярвай ми, в повечето случаи не е така, а е само усещане на родилката, заради предварителните й настройки по въпроса и всичко чуто/прочетено по същия.
Не знам защо не са ти сложили епидурал при контракциите, щом си поискала все пак. У нас апропо - слагат, едва след 4,5 см. разкритие такава упойка (по протокол е така). Да не би да си била под тези см., когато си поискала анестезия?  Важното е, че си ок и гушкаш бебе вече. Живи и здрави бъдете!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #866 -: Януари 08, 2016, 16:49:08 pm »
sol, както писах по-рано на мен ми изписаха антибиотик заради отока над операцията, но лекарката каза, че е съвместим с кърменето и изобщо да не се притеснявам. :)

Иначе за кърменето...два часа след секциото ми донесоха бебето и аз още замаяна не знаех къде се намирам, видях само че я тупнаха на гърдата ми и само й побутваха бузката да захапе. И така ми я оставиха докато ни изпишат на другия ден, добре че ММ беше с мен и ми помагаше за всичко. Мъчех се без обяснения от персонала, но по-важното беше, че бързо се сработихме с бебка и тя си цоцаше, въпреки че първите няколко дни кърмата ми не я нахранваше. Но сега всичко е както трябва да е  :)

Jbrul, може и да си права и аз да се филмирам повече, но за мен интересното беше, че след като виждаха че има проблем с нормалното раждане, никой не ми предложи да преминем към секцио, аз бях тази която им креснах да режат щом виждат, че не става. А за упойката ми беше казано, че за нормално раждане не слагали...Важното е че сме живи и здрави, вкъщи сме , храним се и наддаваме добре  :D . Добре че и Синеочка ме съпортваше със съвети  :) .
Пожелавам успех на момичетата и не се плашете от секциото (мен от това ме беше страх повече).  :bighug:
*

    ioly

  • ****
  • 785
  • Очаквам те ... За да си истина...
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #867 -: Януари 08, 2016, 17:24:03 pm »
Здравейте , искам да ви питам нещо, надявам се да питам на правилното място, защото така и не намерих друга подходяща тема за моя въпрос :) В 16+4 г.с съм. При ПКК се установяват завишени левкоцити WBC 14.1 при референтни стойности 3,5-10,5 . Чух се с док и утре ще пускам стерилна урина, но той каза, че обикновено при бременните е 13 , а моите са повече. Резултатите от урината и срещата ми с док ще са през следващата седмица, но май дотогава ще психясам от притеснение. Той ме попита имам ли кървене - не, нямам, но приемам и много прогестерон Дуфастон 2х1 и Утрогестан през устата 2х3 . Та питането ми е за някакво опитно мнение, много ли е притеснително, знаете ли нещо по този въпрос . Благодаря ви предварително момичета :)


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #868 -: Януари 08, 2016, 21:58:50 pm »
ioly Дано не те подвеждам, но ми си струва, че по време на бременност е нормално да са завишени левкоцитите. Дано не бъркам, но помня, че имаше нещо такова и при мен с първата бременност и ми казаха, че а абсолютно нормално защото все пак имаш "чуждо тяло" в организма. Мисля, че и за утайката е нормално да е завишена...


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #869 -: Януари 08, 2016, 23:05:25 pm »
А за упойката ми беше казано, че за нормално раждане не слагали...Важното е че сме живи и здрави, вкъщи сме , храним се и наддаваме добре  :D .
Тук мога да кажа само: "Ъ?!!"  8O 8O 8O Понеже няма какво друго да се каже за подобна реплика, ако не говорим за полева болница в Сомалия....
И май за пореден път - избирайте си внимателно болницата, не само лекаря. На всички късмет и успех в бременността и раждането!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #870 -: Януари 09, 2016, 10:07:06 am »
Ох мила Едит много съжалявам, да сте живи и здрави и да не се случва на друго момиче.
Криси ти не си запозната, но момичетата дето вече раждат знаят. Аз карам отвратителна бременност. Много съм слаба в седми месец 60 килограма. Мъжа ми вика върни топката на децата. То повръщане до средата на петия месец и лежане за задържане. Аз до 20-та седмица лежах. То бяха гърчове, припадъци, после панкреас, злъчка, изкарах една зверска инфекция с херпес зостерикс. В шестия месец бебо тръгна след няколко кризи на панкреаса. Кошмар ти казвам, лежа си с контракции и стискам кълките. Какво ли не пия за задържане и таза ми бил много под минимума, разчеква ме. Малкия пък си е добре, доктора от инвитроклиниката е оптимист. Изправям му косите ама такъв ми бил късмета. Аз обаче с всеки изминал ден съм по-голям оптимист. Някой лекар като ми се зверне и аз му реквам ще го излежа и пак ще го родя след поне 34-та седмица. Рядко има такава като мен така, че нека момичетата да не се плашат, аз си знаех. Въпреки всичко и с подкрепата и съветите ви додрапах до тук. Ама аз трета бременност и второ дете не бих рискувала.
Зизи и м-и нека Бог да е с вас и всичко да се нареди по най-добрия начин за вас и бебетата.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #871 -: Януари 09, 2016, 10:55:09 am »

Зизи и м-и нека Бог да е с вас и всичко да се нареди по най-добрия начин за вас и бебетата.
Не остана миличка. Ще ги избутаме ( излежим) :D
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #872 -: Януари 09, 2016, 21:29:55 pm »
Sol , Verechiria благодаря ви и както е казала м-и ще ги избутаме-трябва,не остана,още малко.
Вчера говорих с ММ и той ми каза,че така или иначе щели да ми предизвикат раждане към 37г.с.-така процедирали тук-израждали близнаците по-рано винаги.Аз пък така се бях разтроила,че не чувах какво казваха по едно време.Биха ми инжекция в петък и прослушваха тоновете.В понеделник пак същото и в четвъртък на видеозон и пак инжекция май.
   
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #873 -: Януари 09, 2016, 22:12:01 pm »
verechiria милата, герой си ти, лежи, почивай и вярвай, че всичко ще е наред! Малко ти е останало...ти сега това роди, после ще му мислиш за 2ро и 3то ;) много бързо се забравя като гушнеш бебчето :)

Успех на всички на които скоро им предстои голямата среща :)

Къде се губите? Кажете с какво се занимавате вечер? Нещо мн ми доскучава и се чудя с какво да се занимавам до 11-12, че не мога да заспя. Започнах една книга, ама сега нещо не ми е до нея. Бебешки не ми се четат особенно...


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #874 -: Януари 09, 2016, 23:45:31 pm »
Криси, аз чета каквото ми е приятно. Заредила съм си четеца и редувам книга-компютър и то не само вечер де :) Аз спя добре, но не повече от 8 часа и затова вечер също късно лягам.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #875 -: Януари 10, 2016, 10:58:42 am »
Аз попринцип също доста чета, по едно време бях стигнала по 2-3 книги на седмица, обаче последно време която и книга да хвана нещо не ми задържа вниманието дълго време. Сега съм хванала една и доста измъчено съм закотвила на около 100тната страница...

м-и препоръчай някоя книжка, аз чета всичко.. 8)




*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #876 -: Януари 10, 2016, 11:35:56 am »
Криси, аз гледах няколко сериала, които си бях свалила на хард диска- "Студени досиета" , "Кости", "4400" , "Приятели"( сезон 8 с бременността на Рейчъл), "Сексът и градът".

Отделно четях книги, но не знам дали да ти ги препоръчам, защото са в хорър жанра, който на мен ми е любим.
Играех куест и логически игри на таблета и компютъра.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #877 -: Януари 10, 2016, 11:43:13 am »
Криси аз много четях преди да забременея. Сега да ме убиеш не мога. Пощръклях по едно време и мама ми подхвърли да плета. Викам я да не ме занимаваш с глупости. Мама много зле била като мен и все лежала  по 20 дни в болницата. Та взела да плете и много и помогнало. Аз след престоя миналия месец сама проявих инициатива. Избрах си прежда и почнах пелена 95/120см. С едни завъртулки акъла ми не побира аз от къде знам да плета. Мама каза, че като дете съм можела и съм се справяла учудващо добре. Други мами споделят, че шият гоблени. Аз шия на машината, но трудно че трябва да съм седнала. Иначе смених циповете по якетата на фамилията. Измисли нещо творческо за бебето и пробвай и да не можеш бомба няма да стане. Аз втори път почнах пелената първия път нещо не се получи избрания модел и го смених. Помощ можеш да получиш от всяко момиче, че и в интернет има клипчета.
Хубав ден на всички
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #878 -: Януари 10, 2016, 12:20:39 pm »
Криси, ако се захванеш с плетенето, да знаеш че в YouTube има доста клипчета. Аз оттам гледам и плета заедно с авторката. Страхотни неща може да сътвориш, дори да не знаеш нищо за плетенето.

P. S.  Бях обещала да покажа пеленката, като я завърша.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #879 -: Януари 10, 2016, 13:15:05 pm »
Благодаря ви момечета!
Сол, зизу и м-и успишно! Стискам палци  :bighug: :bighug: :bighug:
На мен АБ ми даваха профилактично 3 дни. Мисля, че се съобразяват с кърменето, поне моя беше такъв. Боли си ме и пия парацетамол нищо, че ми е 5 ден. В препорачитилната доза може спокойно да се взима от кърмачки. Първите два дни дават аналгетици но най-добри си вземи са си имаш.
А иначе на тези  УЗ( уж много добър )  не им вярвам вече :) предния ден казаха 2.500кг. и изоставане от 6 седмичи в различните измерваня. И на следващия 3кг. и всички измерваня в норма.