0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №95
« Отговор #760 -: Септември 01, 2015, 18:35:01 pm »
Щом е така отивай при друг, мен ме гледат четерима в това състояние. Бебе е най-важно, преди десет години може да е било друго хората се променят.  Аз днес записах час за ноември месец в частната клиника в Тутракан дано доживеем всичко да бъде наред.
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #761 -: Септември 01, 2015, 18:42:37 pm »
Ако става въпрос за клиниката на братята Бойчеви - поздравявам те за избора. Аз ходех при Любомир Бойчев и съм много доволна. Изключително внимателен, обяснява всичко, отделя нужното време без да те претупва... За съжаление на мен ми е далече, иначе бих избрала него както за проследяването на Б, така и за самото раждане.
Желая ти лека и безпроблемна бременност :)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #762 -: Септември 01, 2015, 19:08:48 pm »
Едит, не може ли да си промениш застраховката?!
Синеочке, успех и стиснати палци от мен, че утре да не забравя  :oops:
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #763 -: Септември 01, 2015, 19:45:22 pm »
Нелка за същата клиника става въпрос и аз съм много доволна. Сигурна съм че ако можех да пътувам щяха да ми помогнат и нямаше всяка седмица да съм по няколко дни в болницата вече месец. Не съм решила още, но разглеждам опцията да родя там особенно ако се налага секцио. Нямам доверие на другите лекари за всяко нещо звъня на съпругата му и се съветвам.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #764 -: Септември 01, 2015, 20:20:56 pm »
Връщам се от болницата, където днес с мъжа ми се опитахме да говорим пак за цената на раждането. Доктора се подсмихваше през цялото време на разговора и като му казахме, че 7000 лири е безумна цена за едно раждане, с лека усмивка накрая заяви, че ще ни направи отстъпка и крайната сума ще е 6000.
Принципно съм си направила най-добрата застраховка за тук, но за чужденци нито един вариант на застраховките им не покрива операция - в моя случай секциото. Иначе покрива нормално раждане, за което днес доктора ми каза, че ще е 700 лири ( а онзи ден ми каза 500) ... абе мисля, че просто си играят с нас само, защото сме чужденци. От 1.01.2016г. влиза в сила новия им закон за застраховките и вече ще покриват и операции, да ама моя термин е за декември...Наши приятели днес ни насочиха към друга болница с приемливи цени, утре ще я проверим.
Иначе това, че съм българка не ми е помогнало никак до сега, тук не харесват чужденците по принцип. Дори съм получавала критични коментари от рода " нали си българка, как така не говориш турски!!!" Не искам да обиждам никого, все пак по стечения на обстоятелствата се налага да живея тук, но хората тук не са настроени "топло" към чужденци, освен ако не са туристи, от които да печелят.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #765 -: Септември 01, 2015, 21:54:01 pm »
Мисля, че Яничка беше в Англия ако чете може да се включи.  Много интересно това с отстъпката, аво нямат твърда тарифа.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #766 -: Септември 01, 2015, 22:14:02 pm »
м-и, аз не съм в Англия, а в Турция, паричната единица тук е турска лира. Може би това те енакарало да си помислиш, че говоря за Англия. Даже мисля тези дни да отида и до тази болница Мемориал, където идват много българи за инвитро процедури, да проверя как са там цените.
Между другото не зная от притеснението ли е или от друго, но предишните два дни бях със силни болки в кръста и по-леки в корема, като на моменти се втвърдяваше. Пих но-шпа и магнезий и днес съм добре. Но ми е интересно това контракции ли е било?
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #767 -: Септември 02, 2015, 06:58:19 am »
Здравейте, момичета!
Приемате ли нови попълнения?
Щастлива съм да се включа най-сетне в тази прекрасна тема!
Казвам се Мими, на 32 години и след повече от 8 години борба за детенце, 4 инсеминации и 1 неуспешен опит, тази година Бог е милостив към нас и от първия си опит по фонда се сдобихме с най-прекрасния положителен тест! След време видяхме две сакчета и бях изключително щастлива. На прегледа за сърчице обаче видяхме, че едното бие силно и здраво, а другото е спряло развитие. Знам, че това е за добро, защото аз съм изключителен миньон - 148 см и 46 кг., но толкова сме ги чакали и инатесто си ги исках...Мъчно ми стана...след това ме обзе страх да не се случи нещо и с другото.
Слава на Бога вчера бях на преглед при д-р Персенска, последният ми при нея вече. Бебчето е порастнало - 2.75 см., отговаря си на седмицата - само един ден назад. В момента съм в 10-та г.с и записах час за 18.09, когато да даде Господ ще съм последния ден на 12-та г.с. за скрининг при д-р Михова в Надежда. Малко ме е страх от това изследване, не знам какво представлява, а за резултата да не говорим. Ще се радвам ако споделите как протича  - освен кръвни изследвания се гледа и бебчето на ултразвук ли? И някъде четох, че някои момичета съчетават скрининга с феталната морфология. На мен не ми казаха. Или няма проблем като ида да питам и да се направи в същия ден, защото видях, че оптимално най-добре ФМ да се прави в 12-13 г.с.?
Още веднъж изключително съм щастлива да съм във вашите редици!
Желая успешен и лек път на всички майки до раждането и гушването на така дългоочакваните щастия!
Хубав и усмихнат ден!


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #768 -: Септември 02, 2015, 07:24:26 am »
Едит, да.  Затова съм се объркала. Ама сега пък ми се струва, че си близо и що наистина не си дойдеш да родиш тук  :D А иначе това втвърдяване на корема са контракции, някъде бях чела, че и болките в кръста също, но за тях не знам.
Мими, добре дошла! Успех! Ти явно за ФМ си си записала час, защото биохимичният скрининг е вземане на кръв и на база него и измерванията от ФМ ти показва каква е вероятността за болести като Даун.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #769 -: Септември 02, 2015, 07:46:41 am »
Мими, добре дошла и успешен финал ти желая. Природата си знае работа и е направила най-доброто за теб. Живот и здраве и второ бебче ще си имате един ден. Пожелавам ти го от сърце!
Относно БХС той се прави в съчетание с ФМ. Първият скрининг  е всъщност ранната морфология + кръвни изследвания. Точно това, което ти е писала и м-и. Ще чакаме да се похвалиш с добри новини!
Едит, това което си описала са си контракции. Приемай си магнезия и не се пренатоварвай. Хич не ги мксли комшиите. За тези пари сигурно със златни нишки ще те зашиват, а бебето ще спи в диамантено легълце. Ти всъщност защо настояваш да родиш там? Може да си дойдеш месец по-рано в България и да уредиш нещата тук. Може би ще се повторя, но тук има наистина прекрасни клиники и специалисти. Ако все пак не ти е опция ражднето в България, защо не се огледате в големите болници в други градове в Турция? Едва ли навсякъде дерат кожи.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #770 -: Септември 02, 2015, 08:22:14 am »
Задравей Мими и аз съм в 10 седмица. Ще споделяме резултатите от изследванията. Как се чувстваш добре ли протича бременността.
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #771 -: Септември 02, 2015, 08:50:28 am »
Благодаря ви, момичета! Страхотни сте!  :bighug:

Задравей Мими и аз съм в 10 седмица. Ще споделяме резултатите от изследванията. Как се чувстваш добре ли протича бременността.
Ами като цяло добре. Болки в гърдите, гадене вечер, което е супер странно. Сутрин ям като пор, но вечер ми се гади и почти нищо не ми се яде. Ям много плодове, а преди да забременея все не ядях и милото ми се караше. От как съм бременна сигурно съм изяла толкова плодове, колкото за 32 години.
Притесняват ме болките ниско долу почти над срамната кост. Тях си ги имам още от началото след трансфера, но понякога са по-силни. Не са режещи, но все пак са неприятни, особено ако стоя права дълго време на едно място. Вчера едва се прибрахме от София, може би и от прегледа, не знам, но ме боля неприятно. Аз не съм спряла но-шпа от трансфера насам. Питах д-р Персенска за болките, каза че ще пия но-шпа до края ако трябва. Дано да са нормални и да са от разширяване на матката, де да знам....че нали съм много мъничка...
Дано не са контракции...


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #772 -: Септември 02, 2015, 08:57:38 am »
Edit, вярно са им луди цените :) Много момичета раждат в Пловдив в частна клиника и там, до колкото ми е и3вестно, секциото не е повече от 2000лв. Ако ти е опция да идеш до пловдив, че той май е най-бли3о до границата. Иначе болките в кръста и корема, втвърдяванията - все са си контракции. Минимум фи3ическо натоварване си трябва + правилната терапия. В Турция съм ходила на почивка и в командировка - и в двата случая съм била очарована от страната и хората. Нооо все пак не съм живяла там 3а повече от 10 дни. Съжалявам че в то3и важен 3а теб момент не се чувстваш спокойна. Но, честно ка3ано, и в България на повечето места, ако не идеш с парички, няма да са много приветливи :( Пък 3а отношението и "доенето" на чужденци у нас, предполагам всички сме чували. Балканси манталитет ще да е и нашето и тяхното.
Мими, добре дошла. Колкото и да ти е мъчно 3а едното ембрионче, важното е другото да е 3драво и да си чака 9тия месец ;)
М-и, ти как си със 3ацапванията? Видяхте ли вече какви ще са бли3начетата :) Ще си купува ли тате пушка :)


Re: Тема на бременните №95
« Отговор #773 -: Септември 02, 2015, 09:29:20 am »
Мими избягвай да пътуваш,  не една е прокървила така. Аз също имам болки и контракции лежа вече месец, а как поръщах. От там са ми контракциите, пии газирана вода или спрайт за гаденето. Ако щеш вярвай само тя мо помага, а колко системи ми преляха. Аз нямам никакъв апетит сега хапнах малко  съм на границата да го върна.
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #774 -: Септември 02, 2015, 09:45:21 am »
Все още не съм повръщала. Успявам да се спра навреме. Само ми е гадно и като усетя, че от еди коя си храна ми се гади - ям плод.
А за пътуването - няма начин. На по две седмици засега пътувам - добре, че вече магистралата е хубава, въпреки че се събират повече от 300 км. за деня, но...Предпочитам да пътувам и да съм по-спокойна при д-р Михова, отколкото да стоя в Пловдив, а да нямам доверие на лекар...


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #775 -: Септември 02, 2015, 09:59:23 am »
Мими, много се радвам за теб! Лека бременност ти желая и дано преминат болките. Сигурно са от разширяване на матката.  :bighug:
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #776 -: Септември 02, 2015, 10:06:07 am »
За доверието съм съгласна на 100 процента. Да пази Господ като знам какви лекари има.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #777 -: Септември 02, 2015, 10:09:15 am »
Синеочка, ти ще раждаш утре нали? Желая ти леко раждане и прекрасна среща с малката принцеса!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #778 -: Септември 02, 2015, 10:34:47 am »
Добре дошли на новите момичета  :welcome: verechiria и naskomimi,  леко бременеене и успешен финал!
Linapoli и bebe_13+15 и аз имах ешерихия коли във влaгaлищния секрет, а също и ме беше хванал и цистит малко след това, точно преди да забременея. Сигурно няма да повярвате, но пих само няколко опаковки уринал акут и много много вода, и микробиологията ми преди процедурата беше чиста. Пожелавам ви да ги изчистите бързо тези гадини!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #779 -: Септември 02, 2015, 10:35:46 am »
Синеочка,миличка,и от мен много стиснати палци за утре и леко и бързо дс мине всичко,а после да си се запознавш с малката пеинцеса и на живо да си я гушкаш  :bighug:
Мими,добре дошла и леко и успешно бременеене  :ballons:
Аз,правя си дълги разходки и вдичко възможно да помогна на малчо да излиза вече  :lol: готова съм и се надявам да е тези дни  :D
Целуффки  :bighug: