0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Хубава новина за майките на близнаци
« Отговор #40 -: Ноември 16, 2007, 22:42:15 pm »
Без политика  :balk_198: и без пенсии в темата за майчинството!

 :balk_602:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Хубава новина за майките на близнаци
« Отговор #41 -: Ноември 16, 2007, 23:22:12 pm »
Малко off...
А какво се случва с тризнаците? :D
Че ние имаме такива амбиции...  :lol: :lol: :lol:

И ние така :lol: :lol: :lol: а може дори и роми да станем, то май ром да си най-добре, само дето как да станем кат не може по едно да имаме, а кво остава за 10  :?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Хубава новина за майките на близнаци
« Отговор #42 -: Ноември 17, 2007, 12:13:37 pm »
Жанета,ами айде ти гледай 10 деца с "купищата пари"-180лв.Не виждате ли,че тези суми от 180-190лв са смешни и ЖАЛКИ?
Баща ми има право на 1200лв пенсия и държавата"милата ни,скъпа държава"му краде парите и му дава 400лв.
Така,че аз от тази държава и 1лв не ща.


Олианата не ме разбирай погрешно. Добре знам, че 180 лв. са смешно малко. Но аз лично съм свидетел как тези хора си взимат детските и помощите от социално подпомагане и отиват да купят цигари и алкохол и цяла нощ се отдават на купон. А на другата сутрин пращат децата си да ровят в кофите за боклук.
 За тези деца ми е жал и за това така остро се изказах. Не може днес да ти дадат 180 лв. от детските и около 180 лв. соц. помощи и отделно по около 50 лв. на месец за отоплителния сезон помощ-хайде ти ги събери и ми кажи дали не може с тези вече "мизерни" пари да си нахранят децата. Колко са тези, които могат да кажат, че взимат тези пари без да работят. Аз не искам да гледам чак 10 деца. Човек когато решава колко деца да има трябва да се съобрази и с факта "Ами аз колко ще мога да гледам". Защото в момента в който дойде едно дете то има куп нужди и най-важното е да е здраво, облечено, обуто, да е нахранено и да го сложиш на топло и чисто да спи. Мисля, че качеството на грижите е важно. А не като в поговорката "Роди ме мамо с късмет, пък ме хвърли на смет". Не може така-тези малки ромски деца са като всяко друго дете и не заслужават тази съдба да ровят за кора хляб в боклука. На родителите й се възмущавам.
До скоро работех в Бюрото по труда и съм свидетел как тези хора постоянно отказват каквато й да е работа. Ами нали мъжът и жената ако работят ще вземат мин. работна заплата, а те тези пари ги взимат и без да работят. Колежката ми работеше за 180 лв. и излиза, че на ромите тези пари са малко а на колежката ми която е с 2 висши образования са й достатъчно. Вземи това в предвид-много хора превиват гръб от сутрин до вечер и взимат накрая 180 лв. Пак повтарям-не искам да обидя никой, но това което казвам е факт.
« Последна редакция: Ноември 17, 2007, 12:16:59 pm от janeta »
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
Re: Хубава новина за майките на близнаци
« Отговор #43 -: Ноември 17, 2007, 20:54:23 pm »
:good_post:


Момичета, не исках да всявам дрязги. Всички сте прави - и майчинските са нищожни,  както и пенсиите, ромите наистина живеят по този начин и не искат да работят (повечето поне, но не всички).
По темата - надявам се наистина детските и помощите за раждане да се увеличат. И се надявам, че ще започнат да дават детски на всяко дете, както е в другите държави.

*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Хубава новина за майките на близнаци
« Отговор #44 -: Ноември 18, 2007, 11:57:31 am »
blue_sky аз също се надявам да се спре с тази безумица да се прави разлика между децата. Това е една грозна новост през последните години. Не мисля, че трябва да се прави разлика в зависимост от дохода(законовия доход). Аз не взимам за детето си пари, защото дохода ни надхвърля тези 200 на месец. Съседите също надхвърлят този доход, но те не работят по трудов договор и за държавата те са безработни. И става така, че за тяхното дете може да се дават детски а за моето не. И излиза, че ние които работим и се осигуряваме сме по-ощетени. А съседите работят без трудови договори и утре ще претендират за всичко онова за което работещия на договор се е осигурявал.
За това съм на мнение, че трябва да се спре с правенето на разлика на децата. Не може така, до скоро детските се даваха задължително за всички деца до навършване на 18г.
Аз съм за увеличаване на майчинството и за равенство при получаване на детските. Защото това, което се говори в момента е смешно-ще направят минималната работна заплата 220 лв., а майчинството ще стане от 180 на 190 лв. Та не е ли минималната работна заплата прага под,който се смята че се живее бедно и в мизерия? И от там извода, че отново се подиграват с майките и пренебрегват най- важното: грижата за малките новородени човечета, които са Бъдещето ни.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Хубава новина за майките на близнаци
« Отговор #46 -: Ноември 18, 2007, 12:57:44 pm »
Подписах се!
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Хубава новина за майките на близнаци
« Отговор #47 -: Ноември 18, 2007, 17:21:24 pm »
kassi благодаря за линка-подписах се!
И дано много майки да се присъединят с подписи в подкрепа на идеята.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.