0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #620 -: Април 28, 2021, 08:22:58 am »
Яничка, аз колкото бебета съм виждала те в началото винаги акат и пишкат неконтролируемо, т.е. при лек допир докато ги миеш дори. Мои приятелки сменяха памперс само след хранене, защото малките човечета точно тогава се изхождат задължително. Аз не икономисвам пелени и сменям преди хранене, за да се храни спокойно детето и ако трябва след хранене сменям отново. Просто изчаквам 15-30 минути да се изходи хубаво детето ихраната леко да слегне, за да няма връщане. Въздушните бани помагат много, така че наистина колкото можеш я дръж по голо дупе. Това изхождане постоянно се регулира някъде към края на първи месец ако не се лъжа. Но това дето е тръгнало на пяна си е притеснително. Все пак за него си минала преглед. Това, което ми обясняваха за АБКМ е, че дори и при смяна на диетата нещата може да се повторят до 15-20 дни след това. Например при Криси го хванаха в родилното още, сменихме млякото с HA, но три седмици по-късно се повтори и едва тогава преминахме към лечение с друго мляко. Доколкото четох при децата с АБКМ често има и по-силно изявен рефлукс, т.е. следи си и това. А колики има ли малката? Адаптирахте ли се вече всички у дома? Димана радва ли ѝ се, как я възприема?
Искам и аз да отслабна, но нямам желание :D

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #621 -: Април 28, 2021, 12:23:34 pm »
Няма колики изобщо. Аз досега си ядях всичко. Питах Хедра само за нещата, които не ядях по време на бременността и тя даде зелена светлина. И рефлукс няма. Яде си, оригва се и всичко е ОК.
Те докторите казаха, че едва ли е АБКМ, но трябвало да пробваме. От вчера на обяд, няма пяна. Даже снощи като я държах по голо дупе ака само 2 пъти. Хем рева много.
Сега взех от аптеката крема с рецепта. 30 евра, егати цената. Поръчах и два други, които ми препоръчаха приятелки. Та да видим.

Иначе аз храня на едната гърда. Сменям памперса и тогава давам другата. Това го вкарахме като схема, защото спи много и така я будя, за да яде.
« Последна редакция: Април 28, 2021, 12:58:34 pm от yanicka »

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #622 -: Април 29, 2021, 15:03:27 pm »
Яна, как сте?

При близначките има нови зъби, доволна съм че вървят към приключване. Взеха много да повтарят срички, да ме имитират, да танцуват. Много весело става с тях.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #623 -: Април 29, 2021, 15:46:23 pm »
Ох, зъбите при Лазар са мъка. Аз чакам долен страничен резец, той ми вади горе два кътника. Не иска и да яде, че му давам всичко което ми дойде на ум за да има мир и любов. Проявява си и характера вече. Вчера цапна баба си, днес мен. Обяснявам му, че така не се прави, ама все едно на стената говоря. Повишавам му тон когато се наложи, ама си знае неговата, макар че ме разбира.
Подстригахме го в понеделник. Що рев изрева милия, ама седя в мен без да мръдне. Чак на мен ми се дорева. Ей го с новата прическа.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #624 -: Април 29, 2021, 17:36:22 pm »
Ох,Танче,много е хубав бе!
Утре аз ще подстрижа Зори с машинката,косата й е тука има ,тука няма,отзад една дълга пирга виси .Моля ви не ме мислете за садист,просто е много зле прическата й,поне да расте еднакво и равномерно.
Ние пристигнахме при нашите,едва събрахме багажа,че и майка взехме от работа,дали им от Общината по две торби козунаци ,яйца и олио и едва ги наместихме.
Подредих си всичко тук,обаче нашите хич ги няма.Гледат я уж,тя хуква на някъде,отваря шкафове,те единия в кухнята,другия не знам къде.Ама нали "тебе кой те изгледа " иначе,ще се разправям с тях.Може би просто са отвикнали да имат очи и на гърба .
Ее ,Маги супер,вижда му се края значи.
Павла , извади ли зъба?
Яна,как е при вас,мина ли дупето?
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #625 -: Април 29, 2021, 22:02:03 pm »
Много сте изписализ едва ви изчетох. Аз напоследък бях много заета с всякакви неща, а и малкия ми взима тока и не ми оставаше време да влизам. Вече не помня дали ви казах за консултацията с Хедра... Всичко е заради шишето, имаме си големи проблеми с кърменето, кърмата ми намаля, помпам сега много , за да я увелича, ще видим до къде ще я докараме. Иначе сме добре,  Борис расте като гъба, от няколко дни заспива вечер между 22 и 30 и 23 и 30 без драма,  квото е УАУ, до преди това заспиваше не по- рано от 2 🥴. Утре е на ваксини и аз съм в тих ужас, сигурно ще плача повече от него, а сутринта и кръв ще му взимаме, направооо. Да ви попитам използвало ли сте за бебетата някаква слънцезащита?

Дано да порастват по- скоро зъбките на децата и да минава леко.

Лято, Танче прекрасни са дечицата!
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #626 -: Април 30, 2021, 02:20:43 am »
Извадих зъбите. Още не съм добре, но ще се оправя.


Хелиантус, аз ползвам и за двамата от първото слънце, че са много бели. Уриаж и Биодерма минералните им съм ползвала и съм доволна. То те са подходящи за бебета.
Няма да има проблем с ваксините. Не се настройвай така.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #627 -: Април 30, 2021, 09:21:08 am »
Павла, бързо възстановяване!
Танче, сега прилича повече на момиченце, красавец е!
Хелиантус, не се притеснявай за ваксината, обикновено първата минава най-лесно.
Слънце, и аз с машинката я минах преди месец и нещо и вече косата е към 1 см.





Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #628 -: Април 30, 2021, 11:11:11 am »
Павла, бързо да се оправяш! И на мен скоро ми предстои вадене на два мъдреца.

И Борис е много бял и като го видя на слънце ми става зле  :D, баща му изгаря за 20 мин. Взех на Мустела слънцезащитния, пише че става от раждането, но чета, че не било хубаво да се ползва слънцезащита преди 6м., което не виждам как да стане.
Дано мине леко ваксината, след няколко часа ще ходим, благодаря ви! В България коя слагат първо? Първата тук е 6 валентна+ менингит + ротавирус
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #629 -: Април 30, 2021, 13:20:21 pm »
На Калина дупето е все така зле. Мъж ми твърди, че му се вижда малко по-добре от новият крем, ама на мен ми изглежда все едно и също. Педиатърката даде и пробиотик, днес ще е трети ден с него. И тя, и една алерголожка са на мнение, че сигурно е АБКМ. Казаха, че моята диета ще даде отражение до 1-2 седмици. Тест за алергия засега няма да правят. Ще чакат да видят как ще са нещата с диетата. А ние от 10 дни сме по цял ден навън и аз съм като някоя фанатичка по заведенията - чета етикети, карам ги да питат готвачите... ма се оправдавам с бебето  :D

Хелиантус аз ползвам козметиката на Wooden spoon - използват само натурални масла, етерични масла и т.н. Те имат слънцезащитен, който използвам от много време за Дими. Миналата седмица поръчах от сайта им и на другият ден пакета беше при мен. Бях приятно шокирана.

26.09.2019
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #630 -: Април 30, 2021, 15:57:28 pm »
Благодаря,  Яна! Ще ги погледна, че и без това ми свършват някои неща.
Минаха ваксините, Борис беше много смел, плака по- малко от минута, сега се гушкаме и спи, дано не вдига температура.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #631 -: Април 30, 2021, 17:34:28 pm »
Хелиантус, и тук са тези ваксини. Може и да не вдига температура.

Таня, прилича на момченце! Редакторът се е намесил, съжалявам  :)





*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #632 -: Май 01, 2021, 05:58:34 am »
Привет, момичета. Аз малко съм притеснена от резултатите на Криси на изследваните кръв и урина. Мисля да ги повторя в друга лабортория и все още не съм ги коментирала с лекарката, тъй като са готови от четвъртък късен следобед, а тя вече не беше на смяна (предпочитам да ги покажа лично, а не да обяснявам каквото не разбирам по телефона). Доколкото разбрах едното значи обезводняване. Тя отказва вода, аз упорито си предлагам. Но след този резултат започнах да давам директно от шише без биберон и се надявам да влезе в норма. Кожата ѝ не е суха, а памперса се пълни, но не много обилно за 3 часа. Пробвах я дори на сокове, но и тях не иска.
Завишениете неща в урината май говорят за бъбречен проблем, но на коремната ехография лекарката каза, че бъбреците ѝ са отлични. Дали е възможно този резултат да има връзка с дехидратацията, да съм замърсила пробата или да се дължи на дългия период между взимането на пробата и отнасянето ѝ в лаборатория? Взех урина много трудно и много малко, но мина час докато се оправим за излизане и още 2 часа буквално висяхме на опашка пред лабораторията (от 9 до 11). Ще го коментираме в сряда чак с личната.
Светли празници на всички.
« Последна редакция: Май 01, 2021, 06:01:40 am от Лято »

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #633 -: Май 01, 2021, 08:03:24 am »
Лято, момичетата, ще кажат, но според мен не е от замърсена урина, защото има и левкоцити. Говори за възпалителен процес в пикочните пътища. И да си замърсила с бактерии ти, няма как да завишиш левкоцитите.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #634 -: Май 01, 2021, 09:55:07 am »
И аз това си мислех, Тери. Въпреки това ще повторя изследването в друга лаборатория. Ходих в цибалаб, но нещо хич не ми вдъхват доверие. Просто бяха най-близо. Обаче лаборантката я мързи да гледа там и на 1 човек взима кръв по 20-30 минути, та просто ми се иска да съм сигурна, че няма грешка от нея или мен.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #635 -: Май 01, 2021, 11:30:00 am »
Повтори ги Лято. А относно времето не си се забавила чак толко. Дано да са по-добри резултатите!





*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #636 -: Май 01, 2021, 12:04:33 pm »
За мен всички завишени показатели говорят за уринарна инфекция.
Не знам кой е този показател за обезводняване, ама не си вкарвай филми преди да ги е видял лекар.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #637 -: Май 01, 2021, 12:33:20 pm »
Лято, където ще й пускаш нова урина, защо не пуснеш стерилна, за да видите ще има ли бактериален растеж и какъв.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #638 -: Май 01, 2021, 14:09:08 pm »
Пусни и нова урина в друга лаборатория.Аз на Аделина две пусках и я водих допълнително на нефролог, заради завишени някакви показатели.Оказа се проблем при взимането на урината с колектора, всичко и беше на ред.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #639 -: Май 02, 2021, 02:30:59 am »
Лято , пусни пак пък дано е от събирането на урината. Ако на кръвната картина само този показател е повишен не е чак обвзводнена.

Борис цяла нощ имаше температура 38.5, въпреки парацетамола, хич не беше себе си, спа от вчера следобеда до днес следобеда, като се събуждаше само за малко да яде, съответно аз не спах цяла нощ снощи, но вече няма температура,  даже беше весел вечерта, но пак заспа бързо, бързо.