0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #120 -: Януари 07, 2017, 13:53:02 pm »
Мире, честита радост! да ви е жива и здрава!
Йоли, добре дошла! всичко ще е наред, пази се, повече спокойствие и топла храна :)
Дрийм он, аз си гледах записките, че след 16г.с съм си писала, че усещам някакво движение, наподобяващо издуване и преместване на балонче в корема :)
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #121 -: Януари 07, 2017, 18:07:00 pm »
yollie добре дошла и от мен :)
Дано всичко ти върви по вода

Относно микробиологията знам,че най-добре е да се направи,ама ми омръзна да занимавам колегите всяка седмица с мен,пък и в тая грипна епидемия в пловдив гледам да имам по-малко контакти с болници.Знам,че течението не беше нормално и затова реших да взема някви мерки,макар и такива.
Още 4 дена ще слагам глобули и след седмица ще посетя АГ-то. Нямам оплаквания ,свързани с тях.
Имам въпрос към дамите в първи триместър. Само аз ли се чувствам като парцал постоянно?
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #122 -: Януари 07, 2017, 19:50:54 pm »
Мира , честита дъщеричка   :D Да ви е жива и
здрава  !
yollie добре дошла! Пожелавам всичко да бъде наред  :)

За сега сме ок, усещам доста силни ритници и някак си ме тревожат , особено вечер . Почти не спя ..а и не ми е удобно много , но с това се свиква  :) Важното е да стигнем до щастлив финал  :) Бъдете здрави , момичета 😊




*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #123 -: Януари 07, 2017, 20:09:41 pm »
Мира, честита дъщеричка Виктория!!! Да ви е жива, здрава и нека расте едно усмихнато и щастливо дете!!!
Очаквах тази новина с нетърпение... Мира, на теб пожелавам бързо възстановяване!!!
Цвете, сега си ти наред! Стискам палци и при теб всичко да протече без усложнения!!
Добре дошли на новите попълнения. Аз ще влизам да ви наглеждам от време на време.
Ние с Виктор сме добре. Започва вече да си покзва характера, ама иначе всичко е наред, кърменето се установи без проблеми и наистина няма причина за оплаквания....
На всички вас пожелавам безпроблемна бременност и щастлив финал!!!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #124 -: Януари 07, 2017, 20:36:18 pm »
Но в друг форум, в друга тема, побързаха да ме попарят и ми обясниха как е неразумно да се радвам от толкова рано. От тогава съм по-ниска от тревата.
Все пак се престраших да влезна тук с надеждата да си споделяме позитивна енергия и искрена подкрепа.

Добре дошла в бременната тема, yollie! :) Пожелавам ти да си прекараш добре тук и да я напуснеш след раждането!

Значи, това е някакъв типично български феномен - все нещо лошо да се каже, особено на бременните, все някакви страхове да ни владеят ... И това явно не е от сега, напр. българската поговорка "Много хубаво не е на хубаво" е някакво супер тъпо вярване. Защо да не се порадва човек, защо да е неразумно? Да, има рискове, но той целият живот е риск - може да те сгази кола, като пресичаш, може да се задавиш, като се храниш ... според мен е много глупаво всички винаги да те плашат с измислените си страхове. :) Радвай се на живота, защото е един и много кратък, радвай се смело на бременността си и хич да не ти пука. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #125 -: Януари 08, 2017, 09:07:04 am »
Добро утро момичета.
Как сте?Надявам се да се пазите в тези студени дни.

Уоли,добре дошла.

Тути,всичко мина добре.Бебка си е добре,но е много срамежлива.Въобще не обича да я притесняваме и само ни обръща гръб  :D.
Момичета колко често се ходи на ФМ?Аз съм ходила в 13-14 г.с,когато пусках и БХС,сега в 18 г.с и имам час за 22 г.с.Има ли още след това?Не,че имам нещо против  :D
« Последна редакция: Януари 08, 2017, 09:48:03 am от bebeshok0326 »
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #126 -: Януари 08, 2017, 09:25:19 am »
bebeshok, при мен в 13 г.с. беше БХС - скринингът, на който някои викат ранна ФМ, после в 21 г.с. ми беше същинската ФМ и в 32 г.с. имам час за късна ФМ. За други не знам засега.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #127 -: Януари 08, 2017, 10:35:47 am »
Здравейте и благодаря за милото посрещане! :)
Радвам се, че ще споделяме опит, че тук е място за подкрепа и за обмен на важна информация. Казала съм на всички от семейството да мислят смело и позитивно. Аз самата на вид съм спокойна, но истината е, че всеки път когато отида до тоалетна, сърцето ми е свито докато си сваля бельото и видя, че няма кървене.
Мели, знам че е нормално от време на време да има зацапване и да ме боли корема, но все пак ме тревожат тези симптоми. Казват, че до 13 седмица не се знаело какво ще стане и времето ми минава като на забавен каданс.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #128 -: Януари 08, 2017, 15:01:12 pm »
Здравейте момичета в снежна и студена неделя,
Шушии аз като теб се втрещявах от болката зацапването , но е вярно че 1-вия триместър е най сложен и най опасен до формирането на човечето!Аз съм вече във втория триместър и все още си имам леки болки и придърпване ниско долу, а за кръста да не говорим(там ми е слабо място и с предната бременност)Ти доколкото разбирам си медицинско лице и сама можеш да почетеш, освен споделената информация, кое е нормално и кое не:)Стана свърша някоя работа у дома започват болките и си лягам да почина и явно така  ще  е до края, но ще се търпи няма как:)
Бебешок и аз като те се питах какво и кога но съм другата седмица на преглед и ще питам доктора макар да знам ,че ФМ се прави и в трите семестъра ,и моята ранна беше в 13+6 г.с , сега съм в края на 16 седмица и след 17 г.с доколкото четох от информацията в Майчин дом е втората ФМ, а последната е някъде между 30 и 34 г.с.Но според мен лекарите насочват най добре кое кога се прави.
Хубав снежен и спокоен уикенд на всички  , и съм доволна че децата няма да са на училище до сряда,  че хем студ, хем грип .
Пазете се и Лукреция браво на Виктор ,че е послушен (и моя син е Виктор) децата с това име съм забелязала, че са послушни,а и Виктория на Мира сигурно е послушна принцеска:)
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #129 -: Януари 08, 2017, 15:43:30 pm »
Здравейте :)

Лукреция, радяам се, че и вие с бебко сте добре! :) и за стискането на палците благодаря! само бебко да потърпи да отворят пътищата, че е страхотия!

Яна, ритниците стават все по- отчетливи :) мен това като цяло ме радваше и успокояваше, но пък нашето човече нощем като цяло спи и не ми пречи.
Бебешок, моята ФМ беше в 20г.с , но пак ще погледна. иначе в 11г.с правихме скрийнинга за Даун.
Нас иначе почти еинаги ни гледа и на 4Д, самият апарат на лекарят е един и обръща от черно-бяло на 4Д. За друга ФМ не ни е викал, казва, че се прави при съмнение, че нещо не е наред.

Напълно съм съгласна и с написаното от Мели относно "много хубаво не е на хубаво", форумите и т.н. Всичко е Божа работа!

Целувки на всички!
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #130 -: Януари 08, 2017, 17:52:12 pm »
tuti20
Аз болки вече почти нямам,само като ми е студено получавам спазми от треперене. Просто съм като парцал. То на теория всичко е мн лесно,ама не всичко го пише в учебниците. Чакам сега да се нанесем в нов апартамент и мисля,че тогава вече ще дойда на себе си. Хубаво е,че ви има!
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #131 -: Януари 08, 2017, 22:47:46 pm »
Мели, Момичета, имам питане: Каква е препоръчителната/допустима дневна доза Витамин С, която може да се приема по време на бременност? Док ми каза преди време, че мога да пия от ампулите, ако се наложи, но не си спомням дали от тези по 2ml или от тези по 5ml е ок. Не съм болна, искам да го вземам профилактично.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #132 -: Януари 08, 2017, 23:20:23 pm »
Здравейте, момичета !
Zlateto , не съм пила вит.C на ампули , но на таблетки ми даваха 3*2 . Яжте повече плодове и по- малко контакти сега ,когато има обявена грипна .
Аз също чакам епидемията да поутихне , че трябва да правя рутинните изследвания. Също така, искам да ви попитам , ако ми трябва лекар с друга специалност - в случая кожен , личният ми лекар или гинекологът могат да ме насочат.? Появи ми се на ръката нещо като брадавица , но първо бе плоска , сега явно щото го човъркам, :oops: малко се надигна. Ох , ами сигурно е безобидна , но все пак да го види специалист. През бременността не ми се е налагало до сега да ходя по лекари , с изключение на мамолога , но аз съм с фиброкистозна мастопатия и всяка нова бучка ме влудява, а и тези прегледи са платени . Затова незнам , кой от лекарите / гинекологът или личният/ може да ми даде направление . Днес излизах да се разходя , студено и заледено беше , но аз обожавам зимата - все пак съм родена през декември и това е моят сезон  :D Ами това е  :D Бъдете здрави , момичета  !




*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #133 -: Януари 09, 2017, 08:37:14 am »
Добро утро.
Zlateto - по-добре си вземи комбинирани витамини за бременни. Аз пия витамам,но най-добре попитай гинеколога ти кои са подходящи за теб.
yana_c попринцип АГ трябва да те насочи към кожен лекар.
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #134 -: Януари 09, 2017, 09:07:20 am »
Уана,аз отидох при личния и той ми даде направление за кожен.Имай в предвид,че си освообдена от такси,не че тия 2.9 ще оправят положението,но на мен никой не ми беше казал.
За София препоръчвам докторите в Александровска или в поликлиникана на Военна болница д-р Лилия Константинова (мога да ти дам допълнително кооординати ),много съм доволна от нея
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #135 -: Януари 09, 2017, 09:55:19 am »
Яна ако ти е удобно посети др Карабахчиев във 7мо ДКЦ София, той беше единтевния  който ми обърна сериозно внимание на кожен проблем с години  :P
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #136 -: Януари 09, 2017, 10:16:32 am »
Здравейте!

Мира, честита радост!

Йоли, добре дошла и честито. Радвай се на бременността си, а рискове наистина има винаги и във всичко. Ако все за тях мислим, трябва никога за нищо да не се радваме.

За ФМ мисля, че са три - по една във всеки триместър. Аз с дъщеря ми не правих последната - не знаех, че има такава, моят лекар нищо не ми беше казал. Сега не съм сигурна дали ще я правя, но ще правя тази в 20 г.с. със сигурност.

Бебето - ами като бълбукане го усещам. Аз знам, че е нормално с втора и следваща бременност по-рано да се усети, а и с дъщеря ми рано усетих, макар да беше първа, но сега очаквах друго. Плацентата ми е предна, та затова - чувала съм, че с предна плацента се усеща по-късно, по-нарядко и по-слабо. Моя приятелка с предна плацента почти не усещаше бебето си; мнооого рядко ѝ се случваше. Аз се радвам, че усещам, де :) Приятно ми е.

На студа и аз много се радвам, в събота ходихме в Южния парк с дъщеря ми да се пързаля с шейна. Даже 2 пъти излизахме - преди и след обед. Сутринта бяхме само ние в парка, а следобед  имаше още 3-4 дечица в парка. Някак очаквах повече да са ентусиастите, но и така се забавлявахме - цялата пързалка само за нас :)

Пазете се от грипа, епидемията тепърва идва .


Re: Тема на бременните 99
« Отговор #137 -: Януари 09, 2017, 11:56:06 am »
Благодаря ви , момичета ! На 16- ти ще говоря с гинеколога , ако има възможност да ме насочи към кожен , ако не , при личния ще пробвам . До София ще ми е трудно да отида , сигурно ще потърся лекар в Стара Загора . Просто не ми беше ясно , дали мога да ползвам услугите на личния лекар , при условие ,че ме е насочил към гинеколог . Благодаря ви :) Успешна седмица ви желая :) Бъдете здрави !




*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #138 -: Януари 09, 2017, 14:04:45 pm »
Яна, в СЗ ми казаха, че тези двете дерматоложки - д-р Петя Пеева или д-р Милена Неделчева били добри.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #139 -: Януари 09, 2017, 14:35:52 pm »
Zlateto, препоръчителната доза витамин С за бременни е 85 мг дневно, с максимална дневна доза от 2000 мг.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу