.....но пък винаги се съобразявам къде я храня , спор няма.
За това говоря. Някак си не е редно да се храни дете там, където другите деца се скупчват около бурканчетата.
Боби, независимо хляб ли е, или не, или хляб със сол, ако трябва да съм по-точна, то така се започва. Днес ще са солети, утре ще иска зрънчо и т.н. Все неща, които убиват апетита за същинското хранене и не дават на стомаха абсолютно нищо полезно.
Всеки сам решава какво да дава на детето си и какво счита за полезно. Просто се дразня, когато чужди хора подават солети на детето ми след моето "не му давайте, не яде", само и само да си осигурят комфорта да хрупат под носа му. Опитвал е, нищо зорлем няма да крия от него, няма да му остане чуждо. Просто не сега.
Ясно, проблема ти е че яде между храненията, а не че са солети, така ли? Аз съм давала солети за следобедна сакуска с кисело мляко - как ще не дават нищо,дават хляб. Мисля, че по добре солети, от колкото бисквити примерно. Прословутите бвисквити на плазмон, дето ги пише из форума ги видях в България и не развбрам защо някой смята, че това е добра храна, като са със захар и то доста сладички май бяха. Ми по-добре тесто без захар, то колкото тесто със захар
.... според мен де, всеки си има разбирания. Тестото и без това е все едно захар за органзима .
Иначе и аз съм много против това хранене по всяко време, ама като бяхме в България ми побялаха косите от това. Всички ядяха между храненията, само мъкнеха неща на Ивана,Андреа беше още на 9 месеца, та не я засегна нея. Стигнахме до скандал да забраня да и се купува каквото и да е и после свекърва м пред всички попита, нейните братовчеди като искали да я почерпят какво можело, че нищо не съм давала. Отговорих да си изразяват обичта по друг начин, не с някакви дъвчещи се подобия на бонбони и тем подобни глупости. Те ако и купуваха солети или нещп, чето е храна как да е, ама те все някакви измислени оцветени боклуци мъкнеха.
Този проблем с даването го решаваш като кажеш диретно, че ти не даваш да яде, а не да не му дават. Щото нали го знаем прословутото българско черпене, та може би си мислят, че ти е неудобно и затова ти казват „нека си вземе“. А ако кажеш не му давам това да яде или ако кажеш, да не дават, че ше си развали обяда, ще разберат мисля. Обаче не мисля, че си права да искаш и другите да са като теб и да не хранят там децата. Свободна държава е, могат да си ги хранят където си искат. Само да уважават правото ти да не дават на твоето.
Аз мисля като Бубулина - не е проблем, че хапнало малко от това или онова. Проблем е ако започнете вие да ги купувате в къщи, тогава стават вече нормална част от храната. Ама че му дали 2 хапки и щяло после да иска - ми Ивана преди всеки ден искаше бонбони, понеже в магазина са ги сложили, не случайно, на нейната височина при висчки каси. Ми до сега нито един път не съм купила, какво като иска. Купувам и стафиди и и казвам, че са бонбони, наречени стафиди и тя е щастлива. А от както и казах, че от другите ще и се развалят зъбите и ще я болят, сама се отказа да иска и всеки ден ми ги показваше да ми каже, че това не се яде защото се развалят зъби. И вече не иска.
П.П. Бубе, попарата ако не слагаш захар, няма нищо вредно, което да не давап отделно. Кофтито е че хората често я тъчат със захар.