0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
сладко, също като номине и боби, смятам, че няма нужда от добавка, освен това добавката ще се намеси негативно на лактацията ти (или ще трябва да цедиш, което защо да си го причиняваш като усилие в момента). добър ви е ритъмът на хранене, мери го още седмица-две и тогава ще го мислиш пак.

ето ти един сайт, който на мен много ми е помогнал
http://kellymom.com/bf/got-milk/supply-worries/enough-milk/

сега видях, че си писала - повръщането е напълно възможно да е от преяждане. дори да имате рефлукс (което не е кой знае каква драма и за момента не може да се диагностицира, преди да се изключи дането на твърде много мляко), кърмата е по-лесна за обработване от стомаха им. по принцип дори и да има рефлукс, те си наддават спокойно, макар, че на нас ни изглежда, че повръщат дори и повече от това, което са яли. препоръките на лекарите тук са, ако си наддава детето да не се дават антирефлуксни млека или прахчета по типа на гавискон за бебета. та в кратце - знам, че е почти невъзможно, ама не се притеснявай, по всичко, което пишеш изглежда, че се справяте чудесно и всичко ви е наред, кърми си спокойно и честито ти бебче :)
*
Не, не върнал теглото от раждането. 100 гр. от изписването. Роди се 4200 кг., изписаха ни 3960 /в епикризата така пише/, а вчера беше 4060 кг. с памперс :(
Притеснява ме повръщането, не кг.
Голям се е родил юнака, браво! Не мисля, че е притеснително теглото му сега, още повече, че предполагам везните, на които е теглен при изписването и при педиатъра са различни и може да се губят доста грамове.
А повръщаше ли преди да започнеш добавката?
*

А повръщаше ли преди да започнеш добавката?
[/quote]

Не. Първите дни като давах добавка връщаше по малко, но на фонтан не.
*
Моят съвет е да спреш добавката. Като се теглите сега през уикенда ще се успокоиш, че изяжда достатъчно кърма   osi_9
*
Не знам :? Ако беше така защо е наддал няма и 100 гр.
Пък и никак не усещам да имам достатъчно кърма.
Благодаря все пак.
*
На какво АМ сте? Ако се съмняваш за рефлукс, давай АР мляко след кърменето и виж как ще са нещата. Не спирай добавката, след като се съмняваш че не стига кърмата. За да увеличиш кърмата, цеди след всяко хранене, досадно е, но има ефект.
« Последна редакция: Март 15, 2013, 15:13:34 pm от mimi26 »
*
Не знам :? Ако беше така защо е наддал няма и 100 гр.
Пък и никак не усещам да имам достатъчно кърма.
Благодаря все пак.
Няма как да наддава точно с по 250 г на седмица. Умишлено те питах за рожденото тегло, защото по мои наблюдения по-едрите бебета не наддават много първите дни.
Кой препоръча да го теглите още на 15-тия ден? Редно е да се гледа теглото на месец, точно защото не наддават равномерно всяка седмица.
Какво имаш предвид, че не усещаш да имаш достатъчно кърма? Ако си пробвала да цедиш, за да видиш колко имаш - това изобщо не е критерий. Никога не съм успявала да изцедя повече от 20 мл на едно цедене, а все още се кърмим ;)
Важното е да имате достатъчно напишкани памперси и детето да е спокойно и да спи - това са признаците, че е нахранено.
Искаш ли да те свържа с консултант по кърмене?
*
сладко, напълно съм съгласна с написаното от номине, имай предвид, че в момента на детето не му трябва "много кърма", капацитетът на стомаха му е доста ограничен. сама казваш, че след кърмене имаш още кърма, детето има напишкани и наакани памперси, родено е със сравнително високо тегло, аз също не мисля, че имаш причина да се притесняваш. зная, че е много трудно да се оставиш на идеята да имаш доверие, че детето ти знае колко му трябва и тялото ти е способно да му го достави, но е така, ще видиш :).

блу айс, ама това си е изречение от три думи, направо висш пилотаж за дете на две и половина. ади е почти на две също не говори, има отделни думи на двата езика, но не и изречения. мисля, че е като с прохождането, някой прохождат на 10 месеца, други на 18 :)
сладко, от личен опит ти казвам, да изчакаш поне месец да мине и тогава да мислиш за каквито и да било добавки. Малката ми дъщеря за 15 дни беше наддала само 50 гр от изписването - изпаднах в лека драма, но реших, че ще изчакам още толкова да видим наддаването и тогава ще предприема каквото и да било дохранване, защото детето пълнеше памперса на всяко хранене, а тя висеше и почти постоянно на мен. Е, на следващите 15 дни детето вече наддаваше повече от добре. Така че според мен връщането на фонтан е от преяждане. Бъди малко търпелива и нека мине месец, после ако е нужно давай добавки, но така и кърмата ти ще намалее.
*
сладко, мене нещо много ме чоплеше инструкцията на твоя педиатър за 60 мл добавка на бебе на 1 седмица (струваше ми се много). сега имах малко време и се поразтърсих - ето ти малко информация за капацитета на стомаха на бебето първите дни - оказва се, че към 10тия ден капацитетът на стомаха е между 60-80 мл.

надявам се това да те успокои, че 1 - имаш достатъчно кърма и
2 - като даваш добавка му идва в повече на детето и затова повръща

http://www.ameda.com/breast-feeding/will-my-baby-get-enough-milk-my-milk-“comes-in”
http://kellymom.com/bf/normal/newborn-nursing/
http://thestir.cafemom.com/baby/108659/5_Breastfeeding_Myths_You_Probably - има хубаво обяснение за липсата на усещане за пълни гърди

в едно от изследванията, които погледнах пишеше, че бебетата родени с по-високо тегло се хранели по-малко (в първите дни) от тези с по-ниско тегло при раждането. (не мога да го постна, че е док файл (ето така излиза в гугъл - [DOC]
Stomach capacity references
www.cdph.ca.gov/programs/.../MO-StomachCapacityReferences.doc)

ще се радвам да пишеш как сте
*
валентина, той и доктора ще каже, но ако просто смениш ам-то с безлактозно и има подобрение, това ще се смята, мисля, за доказателство че е било алергично детето. иначе толкова малко дете няма как да го изследват за абкм. дано се намери решение бързо.
това не ти пречи да го напарвиш докато търсиш място за уз
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
валентина, той и доктора ще каже, но ако просто смениш ам-то с безлактозно и има подобрение, това ще се смята, мисля, за доказателство че е било алергично детето. иначе толкова малко дете няма как да го изследват за абкм. дано се намери решение бързо.
това не ти пречи да го напарвиш докато търсиш място за уз
Безлактозното мляко няма да помогне за АБКМ. За АБКМ трябва да няма крави белтък т.е. да не е краве мляко, а безлактозното си е краве мляко с крави белтък, само няма лактоза. За АБКМ се дава АМ, на което протеините (мразя я тази дума белтък, за тези неща) са от соя.



Валентина, моята малката дъщеря беше така, направо страшно беше това повръщане на фонтан. Много хора са против, но аз я захраних възможно най-рано, 3 дена преди да стане не 4 месеца. Аз лично само добри неща съм видяла от захранването. Не спря повръщането, но го намаля  и със седене повдигната след храна, общо взето се дотътрихме с мъка до към 8мия месец, когато спря. Което аз напраивх, а и докрот Бърди каза, че е дорба идея, беше че намалих количествата на хранене и ги учестих, така че пак имаше същото за деня, но гледах да не давам много наведнъж. Сега си погледнах записките, когато е ибла на 150мл храненния е повръшала повече и съм намалила на 120 мл. Тези 120мл съм ги сгъстявала с 1 мерителна лъжичка оризова каша. АР АМ е същото,но те са ти го сгъстили, но аз предпочетох аз да си го сгъстявам, че да мога да си контролирам гъстотата и така си и правех.

Аз знам,че АБКМ прави дори кръв в изпражненията, ама ако соево АМ помага, независимо дали има АБКМ или не, не пречи това да даваш.Аз не съм опитвала понеже изпражненията си баха напълно нормални.


П.П.Елена, няма алергии към захар, алергиите са към протеини( белтъци).
« Последна редакция: Март 16, 2013, 21:48:07 pm от Bobbie »


  
*
Благодаря първо за мненията.
Елена, когато лекарката каза, че е нужна добавка от 60 мл. бебето беше на 2 седмици, вече е почти на 20 дни. Трябвало да изяжда по около 100мл.
Не мисля, че имам още кърма след кърмене - веднъж опитах да изцедя, успях 20 мл.
Много съм раздвоена с това дохранване.
Според кантара, не съм сигурна колко може да му се вярва, изяжда между 40 и 70 мл. /70 само сутрин/, което ми се струва малко.
В момента давам добавка само вечер и през нощта, защото се получава едно безкрайно кърмене, по скорор ме използва за биберон - суче 5 мин. заспива за 15 и после пак рев. Давам само 30 мл. и не е имало повръщане.

Само да добавя, че той още в родилното пиеше по 60 мл. АМ, та за това сега ми се струва малко.
« Последна редакция: Март 17, 2013, 11:41:24 am от sladko »
*
Сладко, вече писах, но пак ще се повторя:
Никога не съм успявала да изцедя повече от 20 мл на едно цедене то преди кърмене, за да я оставя за повече от три часа, трябваше два дни да се цедя че да събера достатъчно за едно хранене.
Но все още се кърмим :)
А 60 мл АМ за новородено множко ми се вижда...
*
сладко, а кърмиш ли въобще през нощта? това е важно за лактацията, защото един от хормоните, които все още участват в регулирането на лактацията се активира между 2 и 6 през нощта, затова се казва, че нощните кърмения са много важни за лактацията, не само за бебето.

20 мл след кърмене хич не са малко - все пак тялото ти произвежда кърма за бебето само, ако искаш да увеличиш изцежданото количество трябва известно време (повече от седмица поне) да цедиш в горе-долу едно и също време, за да разбере тялото ти, че по това време имаш нужда от повече кърма.
на мен също ми казваха в родилното да давам 60 мл и то преди кърмене, но аз си спомних какво съм чела за големината на стомаха на бебетата, та ми се видя това безумно, затова не съм давала. за разлика от децата на ам, кърмените не ядат на всяко хранене еднакви количества. ако бебето е спокойно и си пълни памперсите, значи получава достатъчно.
колкото до кърменето и заспиването вечер и през нощта, това което описваш е напълно нормално поведение и не значи, че детето е гладно. казва му се cluster feeding, но важното е да кърмиш или да се цедиш нощем, за да поддържаш лактацията.

боби, тогава за какво го дават безлактозното мляко? соевото пишат, че е за вегани, които не искат да дават на децата си животински продукти.
« Последна редакция: Март 17, 2013, 16:08:04 pm от Elena B »
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!


боби, тогава за какво го дават безлактозното мляко? соевото пишат, че е за вегани, които не искат да дават на децата си животински продукти.
за деца, с непоносимост към лактоза...
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
... за разлика от децата на ам, кърмените не ядат на всяко хранене еднакви количества. ...
Те и децата на АМ не ядат едно и също количество, просто им се приготвя такова за всяко хранене. Според мен разликата в количествата идват не от вида храна, а от това дали детето се храни на поискване.

Сладко, дъщеря ми е на 2,5 месеца и яде добавка от 60-100мл. Недоумявам как може още от родилното да дават такива количества.

Валентина, опитайте с Хумана АР, ако все още не сте.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
боби, тогава за какво го дават безлактозното мляко? соевото пишат, че е за вегани, които не искат да дават на децата си животински продукти.
Амииии и на двата въпроса съм ти отговорила. Безалктозното мялко е за хора с непоносимост към лактозата, а протеините идват от соя, когато детето е алергично към кравите протеини.
Вегетарианци има бол, ама веганите не са толкова много, че навсякъде да има соево АМ за тях.


  
*
Сладко, на месец бебето трябва да изяжда около 110 млл, на 20дни му трябват около 80млл (естествено има по-ящни). Според мен за вечерното хранене добре си решила да даваш добавка, защото НЕ Е НОРМАЛНО това поведение, което описваш - правилно си преценила.
Имам приятелка, която първите 15дни уж се кърмеха, бебето заспива на гърда (тя спокойна, че щом заспива значи има кърма), но след няма 1 час пак рев. Нахраних го аз - спа 3 часа. Тя тогава каза, че такова чудо не е виждала, толкова да спи. Казах и да изцеди преди хранене, да види колко кърма има - ами 20гр. Отидоха на лекар - само 50гр. беше качил за 15 дни (роди се 3650гр, спаднал до 3500гр в родилното) - няма кърма, бебето заспиваше от умора на гърдата, а не че се е нахранил. Единствения случай, когато се е нахранил както трябва, беше от мен. Започна да дава добавка, детето започна да спи спокойно, да наддава както трябва и всичко беше наред.
Написах всичко това, първо за да ти разкажа, че има такива случаи и не трябва да се чувстваш виновна от това, че даваш добавка, второ - не всяко заспиване на гърда означава, че бебето се е нахранило и трето - ти имаш поглед върху детето си, най-адекватно можеш да прецениш стига ли му или не кърменето, по форумите много съвети ще чуеш, но никой от съветващите не е видял детето ти, а пише на база собствен опит, който в твоя случай не е достатъчен за някои хора, за да направят правилни изводи.
Щом ти вътрешно усещаш, че не всичко е наред и има проблем, значи имаш основания - търси решението пак по вътрешен усет, знам че ще успееш. А това "успокой се, всичко е наред" точно в този форум знаем, че не винаги е така.
Прегръщам те и се надявам нещата да влязат в релси по-скоро при вас.
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #779 -: Март 18, 2013, 12:49:18 pm »
Даа , права е Мими!

Кърмех Ния само месец . Заспиваше и се будеше след 10 мин и все плачеше  . В момента , в който педиатърът ми каза ,че е гладна и почнах да й давам добавка си спеше по 3 часа и буквално до като я сложех в леглото й .