0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета,накратко имам ПКЯ,открита преди 2 години,без хормонални нарушения и външни белези,пих противозачатъчни 2 години.Сега обаче искам да си имам вече бебче,спрях противозачатъчните и с тях спря и цикъла ми,след тях първия ми мензис дойде на 40 ден и от тогава нищо,вече 70 дни ми казват да чакам.Ходих при доц.Златков в МД,който ми препоръча док.Коларов (който се оказа доста неразговорлив човек) нищо не ми обясни,това което прочетох е че имам фол.киста 28мм и 3бр.фоликул. до 6мм,тънка лигавица 8мм (68 ден....)Назначи ми хормонални изследвания само на пролактин и андрогени,но нито ми каза в кой ден да ги пусна,нито нищо,а за това че не ми идва също НИЩО,в кожата си не се побирам,повечето от вас,които не са имали М толкова време ще ме разберът...Скоро съм спряла с противозачатъчните,да не се тъпча с лекарства (скоро,скоро от края на юли месец)
Въпроса ми,с това,което са ми казали да правя (т.е да чакам) почвам ли от някъде или тъпча на едно място и пролактин и андрогени могат ли да се изследват по всяко време или трябва да чакам да благоволи да ми дойде лелката и тогава...
мила един по-опитен и добър гениколог въобще няма да те кара да чакаш толкова. М се предизвиква с доста голяма гама от препарати.
аз също имам ПКЯ, още от пубертета и никога не съм оставяла толкова време да де ми дойде, след като съм била сигурна, че не съм бременна. за съжаление това е един от най-неприятните симптоми на ПКЯ.
изследвания съм правила безброй, включително и тези, които си описала, лекарства съм пила безброй, за съжаление това е положението - веднъж - дваж годишно просто се обърква и трябва да се предизвика. после пак се оправя до следващия срив. съжалявам.
« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 19:07:03 pm от justice70 »


Дълбок поклон д-р Александров,
 за професионализма,
 за всеотдайността,
 за човечността,
 за честността,
 за това, че ни върнахтее вярата
 в хората и в живота.
Благодаря.
*
ами каза,че не иска да ми го предизвика,за да може резултатите ми от хормоните да са достоверни...уж е добър гинеколог-ендокринолог,прочетох много мнения за него повечето хубави ( за д-р Коларов става въпрос от Майчин Дом) И на мен ми се иска да дойде лелката вече,че съм толкова нервна и избухлива,че никой не може да седи около мен..
« Последна редакция: Ноември 26, 2009, 00:20:25 am от chin »
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Консултирай се и с друг лекар.
Пролактин и андрогени - може да изследваш когато искаш, няма значение деня на МЦ.
Потърси АГ- Ендокринолог.
Когато излезе резултата от изследването - моля те пиши.
Не се притеснявай от ПКЯ - не са чак такъв проблем, забременява се.
Търси обаче каква е причината за това /дори да нямаш СПКЯ - прочети малко за това за да се ориентираш какво трябва да правиш/.
Успех и дано скоро да се случи чудото при вас :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: съмняват се за ПКЯ,а 3ти месец ми казват само да чакам
« Отговор #4 -: Декември 01, 2009, 17:44:10 pm »
"Пролактин и андрогени - може да изследваш когато искаш, няма значение деня на МЦ."
присъединявам се към това мнение.
аз като теб съм с ПКЯ откакто се помня. минала съм същия път с противозачатъчните и като ги спра цикъл няма. и тъй като не исках повече да пия от тях, моята доки тогава ми изписа геритамин. взимах по 1-2 таблетки от 16-и ден за 2 седмици и ми идваше на около 40 дена. но задължително трябва лекар да ти каже какво следва. и ако чувстваш, че този док не ти обръща достатъчно внимание го сменяй без да се колебаеш.
успех!
*
Re: съмняват се за ПКЯ,а 3ти месец ми казват само да чакам
« Отговор #5 -: Декември 01, 2009, 18:39:52 pm »
Аз съм пила Геритамин Нео,преди 2-3 години,не знам дали говориш за същото,но тогава си го взех без лекарско предписание,само защото го рекламираха и ми казаха,че е добра добавка.. е тогава не видях голяма разлика нито в косата,нито в ноктите си,също казваха,че се и пълнее от него,но и това не можах да постигна...
*
Re: съмняват се за ПКЯ,а 3ти месец ми казват само да чакам
« Отговор #6 -: Декември 01, 2009, 19:02:00 pm »
Оставете момичето сама да реши при кого да отиде. Нямам нищо против д-р Коларов въпреки че аз бих я насочила към клиниката на д-рладимиров. Аз пия Оргаметрил за предизвикване на Мц-5 дена, 2 пъти по 1 таблетка.
*
Re: съмняват се за ПКЯ,а 3ти месец ми казват само да чакам
« Отговор #7 -: Декември 01, 2009, 19:27:18 pm »
Не,не съм казвала,че не ми обърна достатъчно внимание,просто не беше особено разговорлив,но като се замисля за мен е по-важно да е добър лекар,отколкото да разтягаме локуми,от друга страна това писах и на фанта на лс,че тепърва пускам изследвания при него и ако не съм доволна от това,което ми каже и не е много адекватен спрямо мен...сменям го веднага.
*
Re: съмняват се за ПКЯ,а 3ти месец ми казват само да чакам
« Отговор #8 -: Декември 09, 2009, 16:49:28 pm »
момичета,висок ми е тестостерона,не мога да кажа точно колко,защото съм командировка,но док.каза,че е малко над нормата,затова ще ми предизвика цикъла с лекарства,след това 3месеца Диане и след това стимулация...така че се оттеглям от фронта на бебеправещите :(