0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Като си напълнят стомаха със сок (който е и пълен със захар), после не искат и вода да пият, нито да ядат.

Това не е непременно вярно. До Дете си е. Дъщеря ми пиеше сокчета, защото й харесваха и защото според мен не е такова престъпление да даваш хем сокчета, хем пюрета. едното не изключва другото. Никога не й е пречело нито да пие вода, нито да се храни, напротив винаги е имала завиден апетит, независимо дали е пила сок или вода преди това. А и освен всичко друго организмът има нужда от течности, а сокчетата се явяват и вид течност, все пак. И ако ги изцеждаш пресни вкъщи, не добавяш захар. Да не се смесват нещата. Има голяма разлика между прясно изцеден сок и такъв в кутия или в шише. Според мен истината винаги е по средата. Ако искате давате, ако не искате не давате -и в двата случая няма кой знае какъв проблем. Сокът не е заместител на хранене, а нещо с което детето може да се разхлади лятото примерно или да поеме някаква течност.
<br />[link=http:
*
Аз се принудих да давам сокове,че моето момче не яде никакви плодове.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
Момичета, по-нагоре в темата се обсъждаше 2в1 уредът на Авент за пюрета. Ако някой попадне на промоция на него моля да сподели - аз го имам завещан от сестра ми, но обещах на една приятелка да следя за нея :)
Момичета, по-нагоре в темата се обсъждаше 2в1 уредът на Авент за пюрета. Ако някой попадне на промоция на него моля да сподели - аз го имам завещан от сестра ми, но обещах на една приятелка да следя за нея :)
Засега най-евтино съм го виждала в amazon.uk - около 170 лв.
Имало е промоция и тук в един бг магазин за около 150 лв, но е свършила.

*
Смайли, кога точно започва да захранваш Дани?
Мария след няколко дни навършва 5 месеца и май е време да започна или се чакат навършени 6 месеца.
Смайли, кога точно започва да захранваш Дани?
Мария след няколко дни навършва 5 месеца и май е време да започна или се чакат навършени 6 месеца.

Stoeka, започнах, когато Дани беше на 5 месеца и 10 дни с оризова каша. Давах я десет дни преди да въведа първия зеленчук след нея. Така четох - ако започнеш с кашата се дава по-дълго. Ако започнеш с зеленчук - 6-7 дни преди да въведеш следващия.
 
Препоръчват започване на 5.5-6 месеца.
След навършване на 5 месеца вече можеш да захранваш, ако желаеш. Явор го захраних на 5 мес. и 20 дни с оризова каша, защото нищо не наддаваше. Ако наддавате добре, може да започнеш и със зеленчук -морков или тиква.
<br />[link=http:
Предимството да започнеш с ориз за мен беше, че ако зеленчуковото пюре е по-рядко, може да го сгъстиш като добавиш 1-2 лъжици от оризовото брашно (тъй като вече е въведено). М-и, ме подучи така  :P
На моето бебе му беше по-лесно да яде по-гъсто пюре в началото. Ако беше по-течно половината излизаше от устата му.
Това е така с домашно-приготвените пюрета. За купените не знам колко са гъсти.
*
Стоека, аз мисля че трябва да се изчака коригирана възраст или поне да изчакаш 6 навършени месеца. Нека някоя друга мама да каже.
Кога е добре да се въведат месо и глутен?
Бях планирала при навършен 8-ми, съответно 9-ти месец, но се зачудих дали не трябва да е по-рано?
*
Аз не съм давала жълтък и първо захраних месо. Мисля, че вече може и двете да въвеждаш. Което си избереш, примерно ако ти е важен хлябът почни с глутен или пък въведи 1-2 меса, глутен и продължи с месото.
Спомням си, че бях чела, че глутена е добре да не се въвежда рано, но и да не е много късно, та съм давала овесена и ечемичена каша колкото да захраня, той моят на втора лъжица максимум ги плюеше. Ръж така и не намерих.
*
Някъде до 8-мия беше добре да се вкара глутена, важното е да не се избърза или закъснее.Осми или девети не помня какво четох, аз 7-ми месец го вкарах с каша от овес.От месата първо вкарах пилешко, после заешко.Значи в началото на 7-ми месец вкарах месо, а в началото на 8-ми, май глутен.Жълтъка и го давам сега от две седмици като почнах с четвъртинка, на 9 месеца.

*
И аз така знам.На 6 1/2 месеца въведох месото,а на 7 1/2 глутен.Жълтък дадох по късно,в края на 9 месец.Чаках да захладнее времето,че ме беше страх да давам лятото.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
Да, и ние преди ок. 10 дни въведохме месото, като до сега сме яли пуешко, пилешко и телешко. Тук заешкото е деликатес, а и пюрета с такова месо не се предлагат та ще се отложи във времето. От следващата седмица ще въвеждам безглутенови и след това, значи ок.7 1/2 и глутенови. При баткото въведох жълтък на ок. 9 мес.


*
Мешко, моите, ако изпият чаша сок или дори вода, после съм сигурна, че няма да ядат почти нищо. А не са бебета вече. За мен няма смисъл да се учат да пият всичко подсладено.
« Последна редакция: Декември 05, 2014, 21:43:23 pm от blue_sky »

Благодаря ви момичета!
Излиза, че съм малко закъсняла.
Поръчах месо концентрат на Хип (пилешко и пуешко) и ще гледам от другата седмица да го въведа в менюто.
Ra4ko, по схемата която следвам безглутеновите каши са преди месото. Вече съм въвела елда и мислех да въведа царевица, но явно ще е след месото.
*
Ние започнахме със пилешко и после заешко, от пуешкото Мони се изприщи и спрях да въвеждам месо за месец.После същото се повтори и с домата.Аз понеже вече съм и дала кашкавал, сирене козе и краве и извара, се чудя дали да и дам като стане на 10 месеца и кисело мляко или бързам?

Като въвеждате безглутенови каши на кое хранене ги давате и в какво количество.Каша-елда -има ли я като готова бебешка храна или?
*
Смайлс, какво е това месо концентрат?
Глутенова каша захраних, колкото да мине глутена и да бъде захранена с него и да знам, че е ОК. Чак от тези дни давам овесена каша.  Зная, че след 6-7 месеца се дава и рядко е проблем, освен ако няма генетична обремененост от алергия към този белтък. За закъснението не съм запозната. Ако е така не ти пречи да отложиш месото с няколко дни.
Царевица още не съм дала.  Още не съм се приенторала от къде да се снабдя.Тези ГМО, няма отърване.

 П.С. Да видях, прочетох за тези месни концентрати на хип.

Хоуп, каша елда има на Тьопфер и Хумана. Съотношението на кутиите го пише.  Ако ще правиш от елдени зърна, купувай светла елда.  Кашите ги давам за следобедна закуска около 17 часа, но не всеки ден давам каша. Количество - на око, около 200-250гр по-малко да, но не повече.
 
Маги, кисело мляко дадох след дветия месец. Кашкавал още не съм посмяла, домат също. Приготвила съм праззз  :lol:, че много Полезен.
« Последна редакция: Декември 05, 2014, 22:43:13 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Хоуп, аз купих елда от обиковен магазин (има и био варианти за около 8-10 лв. килограма). Сварявам я за 15 минути (2-3 супени лъжици в едно джезве) и я пасирам заедно със зеленчуците или плодовете, с които я давам.

Авалон, Хип имат пюрета само с месо от по 125 гр.. Може да отвориш едно бурканче - да сложиш 20 грама в зеленчуковото пюре и другото да замразиш за следващи порции. Аз понеже предпочитам да си правя сама пюретата, но нямам домашно месо, та затова поръчах от това на Хип.

За царевицата и аз се чудих, не може ли да се въведе с обикновено царевично брашно - нещо като качамак да стане  :ask: