0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #340 -: Март 20, 2021, 10:25:36 am »
Мише, нашите вървят почти еднакво.Аз от една седмица ги слагам по кошарите да спят сами.Будят се, но или заспиват или сучат и заспиват.Така и за мен и за тях е по-добре.

Лято и аз съм се карала така веднъж.Не издържах!Не стига че не спях със месеци от Моника, ами и някой да ми дава акъл непоискан.

Слънце, много е относително това със зъбите.Племенницата след година се сдоби с първи зъб, а моите и трите около 5-6 месец се озъбват.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #341 -: Март 20, 2021, 10:50:49 am »
Аз не се скарах, набих я. Да ми беше давала акъл добре, но тя кълнеше и крещеше, че не си гледам детето и съм го родила, за да взимам помощи.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #342 -: Март 20, 2021, 10:57:33 am »
Браво на Дари! Ако преди 6м някой ти го кажеше, щеше да ти се струва невероятно и невъзможно.

Аз не се карам с такива хора, а ако случайно отговоря е с ирония. Не знам кой колко е луд, а и да се карам с хората не ми е в стила.
Слънце, просто щях да й потвърдя, че съм мързелива и то много.
А да ударя човек, абсурд е за мен.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #343 -: Март 20, 2021, 11:37:10 am »
Маги, да наистина и аз съм го забелязала. Радвам се и за теб и твоето поспиване, че и ти доста нощи се измъчи.
Павла, не само, че нямаше да повярвам, Ами щях да се обзаложа, че ще си спи при мен поне до 1-ви клас  :D. Като знам, че в момента, в който докоснеше друг предмет, освен ръцете ми и отваряше очите като войник и то цели 7 месеца. Сега ми се струва, че съм в хубав сън 😁 Ти какво направи с яслата? Върнаха ли се?
Маги, а при теб как е? Нали ги оставяш вече при баба им?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #344 -: Март 20, 2021, 12:08:46 pm »
Слънце, Зори поне има 2 зъба, а Йоана още няма нито един  :(
Последните 2 вечери заспива много трудно, буди се през 10 минути и едва след 4-5 часа заспива дълбоко та и аз напоследък съм зомби. Все си мисля, че зъбките са тръгнали, но уви.
И също като Дари на Мишето не заспива, ако не хване ръката ми. Иначе си е в кошарата, не я приспивам другаде дори дневните спанета.





Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #345 -: Март 20, 2021, 12:15:03 pm »
Руми, на Дари на 8 месеца и изби първото зъбче. Като нейните венци не се подуват, не се зачервяват или е минимално, почти незабележимо. Така че може и теб да те изненада някое зъбче. А за спането, май поне до годинката си има неспокойни периоди, ако не и постоянно, както беше при нас. Много е трудно с недоспиването, но знаеш, че ще мине. Това, че си спи в легълцето е супер. Само чакаш да започне да спи спокойно, което ти пожелавам да стане скоро.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #346 -: Март 20, 2021, 12:51:20 pm »
Да зъбите има една ориентировъчно формула- месеците -6. На Бобо също скоро не са излизали. Важното е да 18м да започнат да излизат. Дори и редът не е важен.

Бобо започна денем да спи в стаята си. Идеята е до лятото да се измести, че той спи леко и се буди, ако Сими мрънка или говори на сън. Чува се на бебефона. Проблемът при него е, че понякога просто става, а в н2голата стая е с легло и ме е страх, че вечер може да падне. Толкова бързо започва да разбира, че е въпрос на време.
Иначе вече ходи преди обяд за 2ч. Ат 10ч до 12ч. Тази седмица и яде там. Не е плакал. Скоро ще пробваме и да спи там на обяд, но първо ще го взимам вкъщи да спи и като се събуди ще го водя пак.
Идеята е  до лятото да остава, а после да вземе цялото място на Сими. Голяма лудница ще е. Започваме преустройство на двора, комшиите ще строят къща. Така, че най- добре да не са вкъщи, че и навън не можем да излезем.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #347 -: Март 20, 2021, 16:40:45 pm »
За спането,при нас проблема е да в накарам да легне.В момента в който в сложа в кошарата и се изправя и може да си виси така дълго ,докато й писне и ревне.Слагам я легнала,тя се изправя и така много пъти.Навеждам се ,слагам ръка на лицето й ,тя ми държи ръката и заспива.Кога пак ще се върне периода когато я оставях в леглото и заспиваше?
Мише,браво на Дари,гледай как се обърна палачинката  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #348 -: Март 21, 2021, 08:56:00 am »
Слънце, всичко с времето си.Сега и е интересно да става и гледа.Ще порасне ще почне да лежи.Децата се променят мноого бързо.Е тази нощ Габи не се е нудила нито веднъж, а Ади има над 5 часа плътен сън.Аз се будех на 2 часа, ама това е нормално  :lol:

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #349 -: Март 21, 2021, 09:07:27 am »
Маги,защо се будиш ти?Дано мине бързо този период с изправянето,че е веселба.
Лято,да ти кажа не одобрявам агресията в нито една форма.Да,наистина не знаеш кой какво има в главата,аз затова казвам ,че на непознати не се връзвам,защото не ми е важно .
Преди около десет години ,бяхме в един бар с компания,един мъж влезе ,седна на едно сепаре и си качи краката на масата.Едно момче му каза да си ги свали,две изречения и един шамар по-късно същото момче уби човека.Наръга го в слабините и шурна кръв на фонтан.От една глупост ...
Затова,малко над нещата и толкоз.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #350 -: Март 21, 2021, 09:30:06 am »
Слънчице и Дари го правеше това с изправянето точно на месеците на Зори. Беше голяма борба заспиването, но както е казала Маги, много бързо се променят и скоро и това ще го израсте. А Маги се буди от навика  :D При мен беше същото и чак съм ревала от яд,защото детето спи, а аз будувам като кукувица  :D
Маги, браво на момичетата. Само да продължават така, ти ще свикнеш да спиш  :D
Аз също не одобрявам агресията. Физическа,  вербална и изобщо всичките и форми. Най - малкото или не дава резултат или дава обратен на желаният резултат. А и ние самите уж не харесваме такова поведение, а после да отвръщаме по същият начин, за мен е лицемерно. И на мен са ми опъвали нервите непознати и е много неприятно. Но с елементарни хора много трудно можеш да се разбереш и е най - добре, ако човек успее да овладее емоциите си и да не хаби нерви за хора, които дори няма да си спомня след няколко дни.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #351 -: Март 21, 2021, 09:41:06 am »
Ооо, обикновено съм търпелива и подминавам. Но явно тази баба ме хвана в някаква фаза и просто ми падна пердето. Изобщо не разбрах самата аз как стигнах до тази си реакция, но явно доста ми е прекипяло да ме сравнява с тия дето раждат заради помощите без да ме познава и да има някаква бегла идея дори колко мъчно се справяме, но за детето винаги е имало храна и топлинка. Сериозно ме засегна. Ако беше забележка, че детето е без шапка или биберона му е все в усатата вероятно нямаше да ме жегне така, но тя успя да бръкне дълбоко в голяма рана и в кофти момент. Има забележки и забележки все пак.
Мише, може тук, а може и на съобщение да ми пишеш, но ми е интересно какво е менюто Ви с АБКМ. Например обеда е ясен, ако плод с каша е за следобедна, то какво би дала за закуска сутрин. Засега спрях да дохранвам на обедното и може да се каже, че от няколко дни имаме заместено хранене у дома. Плодовите ги давам да ги опитва все още и го правя около 10 сутринта, но скоро ще я пробвам пак с каша и ще ги включа следобед. След 2 седмици навършва 6 месеца, така че идният месец със сигурност ще въведа и глутен към края му. Васил сутрин го хранех с попара, кус-кус или принцеса с кашкавал. И трите неща се правят с млечни продукти и отпадат, но какво друго бих могла да давам? Нищо не ми хрумва, а го мисля от месеци. Онзи ден питахи личната, но и тя вдигна рамене :/

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #352 -: Март 21, 2021, 12:50:42 pm »
Лято, Дари отдавна е на кухня и вече яде всичко без краве продукти, така че ще ти кажа като беше по - мъничка менюто. Относно закуските, можеш да си правиш и попара и кус - кус и доста други неща. Особено, ако пробваш с козе продукти, които на нея и се отразяват супер, няма никаква реакция. Но, ако не, използвай АМ. Приготвях си доза от 60мл и две лъжички мляко и вътре слагах ГХИ колкото грахово зърно, сухари и малко банан. Кус - кус пак с ГХИ и плодово пюре. Също като въведеш глутена, овесена каша пак с плодово пюре. Даже съм правила мляко с ориз с АМ. Е, не става съвсем като оригиналното, но пак си го хапваше  :D А, ако и на нея се окаже, че и понасят козе продуктите, вече нямаш никакви проблеми. Има си и сирене и кашкавал и млека. Сутрин също съм давала филийка с лютеница, но по - късно, де. Може би към 9-ти месец. След това за обяд редувах пюре с месо и със зеленчуци. За следобедна закуска каша с плодово пюре. Като всеки ден давах и различни каши. Вечеря доста късно въведох, преди това само АМ.
Редакция: Ще ти изпратя и една рецепта за бисквитки с кокосово мляко и масло и оризово брашно. Стават доста добре, но пак трябва да е по - големичка, за да може да ги гризка и да не се задавя. Но ще си я имаш за по - нататък 😁
« Последна редакция: Март 21, 2021, 13:09:33 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #353 -: Март 21, 2021, 12:55:16 pm »
реално и аз мислех да пробвам козе продукти, но когато говорих с гастрото тя ми обясни, че алергията се води към белтъка на кравето мляко, но всъщност е към всички млека. каза, че може да пробвам с Козе, но не по-рано от 8-9 месец и то проба действително. Виж, за кус-кус с друго освен сирене никога не съм мислила. Аз само така го ям и не ми хрумва за друг вариант. Много благодаря.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #354 -: Март 21, 2021, 13:34:10 pm »
Лято, много странно това гастро, почти всички препоръчват кози продукти.И АБКМ е точно към кравето мляко, как е решила че към всички млека, нали е различен белтъка?

Точно по навик се будя, защото съм се будила над година така.

Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #355 -: Март 21, 2021, 15:15:16 pm »
Лято, наистина е странно и АБКМ е конкретно към кравето мляко. Не се води алергия към белтъка в млеката по принцип. Разбира се, че по - късно. Реално, когато и както си се въвеждат млечните продукти при деца без алергия. Тогава можеш да пробваш с козе. Не се страхувай да опиташ, защото ще ти спести доста мъки, а и няма да лишаваш Криси от млечни продукти.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #356 -: Март 21, 2021, 18:06:35 pm »
Как сте? При Борис коликите продължават, но май е по- добре, защото сравнително бързо успявам да го успокоя. Спи повит, с прибрани ръце в един чувал, като започне много да плаче му мятам топлото авокадо, или го гушкам с топлото между нас и пускам бял шум и сравнително бързо се успокоява. Писали сте, че сте сменяли памперси на тъмно. От както се е родил спим на една солна лампа , която съм я прикрила с разни неща и светлината е доста приглушена, но е далеч от тъмно,  това е защото искам да го виждам, дали е грешка, че все пак не спим на тъмно? Сега му давам инфалол, поръчали съм лефакс,  но ще дойде чак около 1 Април. Вие давали ли сте пробиотици? Чета, че хората дават, но някои съдържат нишесте, слънчогледово олио, царевица, а той не може да употребява такива неща. Аз съм на път да умра от недоспиване. Спя по 3-4 часа на денонощие, като общо взето спя по 1 час на няколко пъти.
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #357 -: Март 21, 2021, 18:20:56 pm »
Хелиантус, аз давах Актив флора бейби. Може да провериш какво съдържа и дали е подходящ. А за недоспиването, не се притеснявай. Ще оцелееш, имаме доста примери тук  :D Не знам за кой път ще го кажа, но аз спах така като теб 7 месеца. Не само, че оцелях, ами сега съм почти като спящата красавица  :D Така че, спокойно, ще мине, само да сте здрави.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #358 -: Март 21, 2021, 19:04:29 pm »
Аз не съм давала и съм привърженик на теорията, че не е хубаво за се дават, защото се пренаселват изкуствено червата с бактерии. Борис е и нормално роден, и кърмене. Това, което получава му е достатъчно.
Първите 2м спях и с двамата така- лед лампа, която е покрита. После загасят и пускам плътно щорите. Аз обичам да спя на тъмно.
Мъжът ти да го гледа няколко часа денем, а ти спи. Все си е нещо.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 3
« Отговор #359 -: Март 21, 2021, 20:16:53 pm »
И аз не съм давала пробиотици.Три деца без пробиотици, а и са кърмени,не виждам смисъл.И неи в начаото спяхме на такава лампа, сега на тъмно.