0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #60 -: Юли 06, 2011, 10:04:16 am »
Привет, Мацки много сте писали но ви прочетох .

Относно забременяването по естествен път при липса на една тръба ,било то отсранена или запущена при всички други нормални иследвания се намаля с 50% .
Да възможно е здравата тръба да прихване яйцеклетка от другия яйчник,но това е толкова рядко явление че е глупаво да се разчита на него но не е изключено да се случи

Калните бани в Поморие и Кюстендил,да биха помогнали но и те не помагат на 100% за всички случеи. Понеже процецедурите са загряващи предполагам имат положителен ефект и може да се пробва това поне няма да навреди.

Относно другите алтернативни методи, не съм съгласна че помагат.Напротив дори вредят.
Един тампон с мед така ще промени вагиналната среда че ще се чудите от къде имате гъбична инфекция,или нещо смесено -като бактериална вагиноза. Нещо което после доста трудно ще излекувате.

да клечите върху нещо ,моля да ме извините е меко казано глупаво.








« Последна редакция: Юли 06, 2011, 10:05:52 am от zarina »
Re: с една запушена тръба
« Отговор #61 -: Септември 01, 2011, 12:24:04 pm »
Здравейте момичета!

Пиша, за да споделя опит - бях писала преди, че имах назначено лапаро през Април.. тогава имах притеснения в ръцете на кого ще попадна и дали лекаря ще е способен не само да направи диагностика, но ако е нужно - и терапевтика при интервенцията.. та по съвет на Оливия, си направих проучването за NHS в Англия и намерих лекаря, който смятам че е най-добър при такива операции.. Трябваше да чакам 5 месеца повече, но мисля, че си заслужаваше - вчера ми направиха лапарото, плюс "боя" или ЦС, плюс хистероскопия за оценка на вътрешността на матката - за мое щастие, тръбите ми са проходими, имала съм външни сраствания, които са били отстранени... за сведение, в БГ в Щерев ми бяха правили ЦС и там едната ми тръба показваше, че е напълно запушена - в началото.. оказва се, че или снимката не е направена адекватно, или съм направила спазъм по време на интервенцията...

Както и да е, сега лекаря ми каза, че би следвало всичко да ми е наред /хормони, матка са в изправност/ и че трябва да правим усилени опити в следващите 6 месеца.. Почвам със здравословния начин на живот и с подсилването със всякакви витамини и т.н. /не че досега не сме водили здравословния начин на живот, обаче си пийвах винце и бях поизоставила всякакви витамини, докато не мине лапарото  :oops:/...

Като коментар на един предишен постинг искам да споделя, че тук не са ме карали по никакъв начин да си регулирам/спирам цикъла - само ми казаха да правим секс с презерватив, за да се елиминира риска от забременяване и после от аборт при интервенцията.. И последно - лапарото при мен мина много добре - изписаха ме на същия ден, нямам никакви болки  :) /освен леко дращене и дискомфорт около пъпа, където имам 1 шев.. имам още 3 малки разреза, които са залепени/..

Пожелавам успех на всички! Бъдете позитивни и не се отказвайте - дори и да стигнем до инвитро - и през това ще минем, само да можем да сме с подути кореми и после да гушкаме малки бебешоци!  :wink:
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #62 -: Септември 02, 2011, 22:43:18 pm »
Страхотни новини, орхидея! osi_9
На 4 и 5 Ноември има Фертилити Шоу в Лондон, на което има много интересни семинари и за естественото забременяване: http://fertilityshow.co.uk/. Разгледай, ако си наблизо, може да ти много полезно, а и раздават тестове за овулация в количества :wink:

ПП.
За статистиката може ли да напишеш къде прави лапарото. Мерси!




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: с една запушена тръба
« Отговор #63 -: Октомври 18, 2011, 23:39:22 pm »
Здравейте момичета,днес мина и моята ЦС -резултат една запушена и една леко нагъната и трудно пропусклива.Имам и две мнения от д-ри,едното е че трябва да направя лапароскопия(която аз изобщо не искам)за да ми запушат,доколкото разбрах и другата тръба,а другото мнение на друг д-р е,че мога и без лапаро и деректно на инвитро.
Според вас?Има ли с мойта диагноза правили директно инвитро или е нужно да мина и през лапаро?
http:
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #64 -: Октомври 19, 2011, 00:16:24 am »
Лично аз не бих правила процедура, без да имам ясна представа какво е положението с тръбите ми. Явно има проблем при теб, който може да компрометира една ин витро процедура.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #65 -: Октомври 19, 2011, 10:50:13 am »
Angela80,аз бях поставена пред същата дилема като теб.Бях с една запушена и една силно нагъната тръба.Запушената тръба беше с хидросалпингс,след прекарана хламидийна инфекция.Обиколих 3 лекаря двама от които в Испания.Всеки още като ми видеше снимката ми казваше ,че трябва да ги махна преди ин витро.Изобщо не ме преглеждаха,само като видеха диагнозата мнението им беше такова.Накрая се реших да премина към действие и реших моя док да бъде др.Александров.Тъй като в клиниката им правят и лапаро и ин витро,си записах час за преглед с уговорката ,че съм за премахване на тръбите.След като ме прегледа и видя снимката и диагнозата,ми обясни съвсем на достъпен език,че моите тръби ,въпреки че не са проходими,няма нужда да се премахват.Обясни ми,че ако хидросалпинса е дотолкова голям ,че да попречи на процедура,щеше да се види и на ултразвук.Неговото мнение беше да не правя лапаро ,а направо ин витро.Аз също като теб се лутах дълго време,търсих инфо и навсякаъде щом има хидросалпингс- махат тръбите..Накрая реших да направя втора снимка,резултата беше проходими тръби с малък хидросалпинс и на двете или т.нар.проходим хидросалпингс.Пак се върнах при док,и след като ми обясни отново,че неговото мнение е да не ги махам,аз реших да направя опита!Днес ми беше официалната дата за теста и са видях двете чертички!Така ,че не всички лекара си стандартни,слушай лекаря който си избрала,понякога си заслужава да му се довериш!Има много момичета като мен и теб ,които премахват тръбите си просто защото навсякъде пише ,че успеваемостта е по голяма като се премахнат при хидросалпигнс,а то не е точно така...Има различни видове запушвания и един добър лекар винаги знае кога е необходимо премахването и кога не!Успех ти пожелавам и дано си удовлетворена от решението си на финала!
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #66 -: Октомври 19, 2011, 11:55:46 am »
Съгласна съм с Елфи.Писала съм вече за себе си,но тук не съм,затова ще споделя-при мен едната тръба изобщо я нямаше,а другата беше по-същият начин силно нагъната и трудно пропускаше.Направих лапароскопия,за да се види може ли да се спаси и другата тръба или да се махне,за да не може при едно ин витро да стане беля с извънматочна бременност.Резултатът е спасена тръба и един месец след лапароскопията спонтанна бременност :).Успех!

*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #67 -: Октомври 19, 2011, 16:36:54 pm »
Алана, ето една статия, под която стои името на от д-р Александров. Успеваемостта на ин витро с хидросалпинкс е 1 от 35 жени или 2,8%.
http://www.ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content&view=article&id=84:2008-12-23-16-42-34&catid=81:2009-01-14-17-43-39&Itemid=146

anjela80, мнението ми е като на Елфи. Лапароскопията ще даде ясна представа за състоянието на фалопиевите тръби. С оператора ти може да се уговорите лапароскопията първоначално да е диагностична и ако се налага след това да премине в оперативна.

Прилагам една полезна статия от библиотеката на Зачатие:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=939&Itemid=104
« Последна редакция: Октомври 19, 2011, 16:54:34 pm от Мецани »
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #68 -: Октомври 19, 2011, 23:17:21 pm »
Аз няма да споря ,че хидросалпингс пречи,но явно има разлика между силно изразен и съвсем лек и един специалист може да прецени кога трябва и кога не да се отстрани тръба!Просто всеки сам трябва да вземе решение на кой специалист да се довери.Аз се довирих на този специалист,не си отстраних тръбите и засега всичко е ок.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #69 -: Октомври 20, 2011, 00:05:35 am »
Алана, тук става въпрос, че е по-добре да се направи лапароскопия(диагностиюна и/или оперативна) след такъв резултат от ЦС, отколкото да се премине директно към ин витро процедура. Тъй като "...както всяко друго медицинско изследване, хистеросалпингографията може да покаже грешни резултати. Например, стената на матката може да направи спазъм, в резултат на което боята може изобщо да не нахлуе в тръбите. Това може да се интерпретира като запушване на тръбите, докато на практика, те са проходими. Също така, ако има много тънък хидросалпинкс боята е инжектирана под налягане, може да изглежда, течността че се излива в коремната кухина през разкъсване в стената на хидросалпинкса – което предполага проходимост на тръбите, докато реално те са запушени."

*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #70 -: Октомври 20, 2011, 09:42:20 am »
Момичета лапароскопията е много щадяща операция и след нея ти си ставаш, ходиш и т.н.Аз лично предпочетох да си направя операция и да знам със сигурност, че едната ми тръба е със сраствания и съответно да я прекъсне лекаря, отколкото да оставя нещата така и да се надявам да стане чудо.
Най-добре се диагностицира всичко с лапаро и не знам от къде идват страховете ви.

Re: с една запушена тръба
« Отговор #71 -: Октомври 20, 2011, 10:42:59 am »
Ох,верно е,че вече не ми се чака да стане чудо,а и наистина последствията след директно преминаване на Ин витро и те са доста страшни..Доста съм шашната и притеснена,но може би ще пристъпя първо към лапаро,просто исках да го избегна,но....
И още нещо да попитам,ако ми прекъснат и другата тръба,това значи,че вече никога не мога да забременея спонтанно?така ли е?
http:
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #72 -: Октомври 20, 2011, 10:44:34 am »
Да точно така.

*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #73 -: Октомври 27, 2011, 14:07:54 pm »
Анжела 80. Да ако се прекъснат и двете тръби не е възможно забременяване по естествен начин само инвитро.
Преди да стигнеш до лапарото за премахване на тръбите ,трябва във времето да имаш достатъчно доказателства че причината е евентуално при теб . Да сте направили всички други иследвания и тн да сте опитвали достатъчно дълго време .

Но едно е сигорно . Направи диагностично лапаро . Тогава всичко ще се види и ще се вземе правилното решение за твоя случей.

Успех дано всичко бъде наред .
Re: с една запушена тръба
« Отговор #74 -: Октомври 27, 2011, 14:35:17 pm »
Вчера бях при д-р Ставрев и дори имам запазен час за лапароскопия след две седмици,разбрахме се от диагностична ,че може да премине към оперативна,но той спомена,че няма да ми прекъсне тръбата,а ще е почисти от сратванията и следователно да пробвам за споннтано забременяване,но и пак си подготвям документите за фонда.Но сега като си мисля,ако  не забременея до шест мес.,нали отново се запушват тръбите?тоест преди ин витрото нали трябва да са прекъснати?
Ох зная,че много въпроси зададох!
http:
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #75 -: Октомври 27, 2011, 14:54:13 pm »
Момичета лапароскопията е много щадяща операция и след нея ти си ставаш, ходиш и т.н.
Най-добре се диагностицира всичко с лапаро и не знам от къде идват страховете ви.
Всяка интервенция си носи съответни негативи, и честно казано не всеки може да ги пренебрегне. Хубаво е да се прави лапаро за оглеждане на тръбите само когато се установи, че е наистина необходимо, тъй като често интервенцията приближава към ИЯР, независимо от възрастта (а когато има ИЯР няма АРТ). Честната оценка на рисковете и ползите е задължителна.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: с една запушена тръба
« Отговор #76 -: Октомври 27, 2011, 15:00:06 pm »
Как тази интервенция приближава към ИЯР? Не съм запозната с такъв страничен ефект, би ли споделила източници и линкове, моля? Благодаря!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #77 -: Октомври 27, 2011, 15:06:57 pm »
Lili, не вади думите ми от контекста.Разговора беше с момиче което има проблем с тръбите, но я е страх от операции.Не съм тръгнала да разправям, че всеки втори трябва да си прави лапароскопия.
И да би ли отговорила на въпроса на sixsens, защото и аз съм любопитна.

*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #78 -: Октомври 27, 2011, 16:55:22 pm »
Как тази интервенция приближава към ИЯР? Не съм запозната с такъв страничен ефект, би ли споделила източници и линкове, моля? Благодаря!
Принципно не само тази, а повечето коремни интервенции. Не съм медицинско лице, но това са ми впечатленията от разговори с уж компетентни такива. Предполагам това е едно от обясненията на:
'увреждане или одраскване на вътрешните полови органи (което може да създаде проблеми в бъдеще със забременяването)'

Съжалявам че не мога да дам повече информация от нета.
Иначе не всяко момиче, а всеки човек се страхува от операции и това е нормално.
*
Re: с една запушена тръба
« Отговор #79 -: Октомври 27, 2011, 17:22:42 pm »
Лили и къде в посочения от теб линк пише, че лапароскопията и коремните операции водят до ИЯР, посочи моля те, че ми е страшно интересно. Аз като жена с 3 коремни операции, 2 лапароскопии, 1 хистероскопия и 5 имунилогични биопсии,5 пункции значи не трябваше да имам нито една яйцеклетка и съответно не трябваше да съм родила, нали така  :lol: В библиотеката на Зачатие има събрана страшно много информация по темата, прочети я.

Моля те, преди да се намесиш с грешна и подвеждаща информация, прочети каква е дискусията преди това.



« Последна редакция: Октомври 27, 2011, 17:25:25 pm от Мецани »