0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Aia

  • *
  • 48
  • Аз летя...
Каква е тази жена
« -: Април 14, 2009, 19:35:45 pm »
Мили момичета, искам да споделя нещо, което се случва в семейството на близък мой приятел и съм много разстроена. От няколко месеца той има второ дете, но проблемите са започнали още по време на бременността. Жена му е вечно недоволна от него, вдига му скандали за най-малкото нещо, а от началото на бременността до ден днешен го лишава от интимни отношения. Преди време тя го накара да смени работата си с по-високоплатена и когато сега той започна стремглаво да се издига - не е доволна, трябвало да откаже повишението и да гледа децата. Направо му е заявила да си търси квартира. Уточнявам, че имат целодневна гледачка и парите изобщо не са проблем за тях! Освен това във всяка свободна минута той е с голямото дете, не пие, не пуши - абе мъж - слънце :D Забранява му да ходи на фитнес, а тя самата ходи! Снощи ги бяхме поканили на гости и аз се приготвих мераклийски, както си обичам. Той дойде сам с голямото дете и изплака всичко това. Досега е крил, милият...Та аз си разсъждавам и моля и вие да ми помогнете - дали е възможно следродилна депресия да е причината за този ужас? Приятелят ми дори и предложил да отидат на семеен психотерапевт, но тя отказала категорично. Много ми е мъчно за децата и затова искам да му помогна по някакъв начин!
*
Re: Каква е тази жена
« Отговор #1 -: Април 14, 2009, 19:46:29 pm »
Няма как коректно да коментирам това, защото обикновено монетата има две страни - на теб са ти показали едната само. Възможно е да е от хормоните, от стреса покрай бебето (казваш е на 2 месеца) и от какво ли още. Всъщност не прави и добро впечатление човек, който се оплаква от жена си пред близки общи приятели. Може и да е прав, но не знаем цялата истина.
*

    Aia

  • *
  • 48
  • Аз летя...
Re: Каква е тази жена
« Отговор #2 -: Април 14, 2009, 20:23:26 pm »
Сигнус, за оплакването си напълно права, но той го прави за първи път в осемгодишния си брак и то когато нещата вече са се скофтили съвсем. Освен това аз от самото начало съм с огромни резерви спрямо тази жена, но никога не съм му казала една дума срещу нея. Имах наблюдения, от които косите ми се изправяха. Най- малкото от тях - накара го да си смени професията 8O(свързана с изкуство), защото била недоходоносна! И той го изстрада много тежко. Но сега искам да им помогна по някакъв начин, защото ще страдат две невинни дечица. Приятелят ми спомена и нещо, което на мен само ми беше минало през ум интуитивно - че има чувстото, че го е използвала, за да направи двете деца, да купи апартамент, кола и т.н. и до там. Не съм познавала друг такъв човек като нея, който да има абсолютен план за всичко. Искаше точно две деца, апартамент с еди колко си стаи, точно определена позиция в работата, 2 коли, определени почивки...Наистина, взимам страна, но и разсъждавам.
*
Re: Каква е тази жена
« Отговор #3 -: Април 14, 2009, 20:50:26 pm »
Има и такива жени, един приятел имаше такава приятелка преди време. :) Чудо на чудесата беше, да се чудиш как е възможно :)
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Каква е тази жена
« Отговор #4 -: Април 14, 2009, 21:58:39 pm »
Моето скромно мнение е, че тази жена просто е спряла да обича този мъж. Също така нали знаете, че обикновено единия обича повече ... в случая смятам, че жената всячески явно не понася половинката си и се дразни от всичко свързано с него - било то и дребни наглед неща (предполагам). А дали този мъж не се държи прекалено покорно и не показва никаква мъжественост и по този начин тя все повече му се качва на главата ? Незнам - не искам да виня никого, да защитавам друг, но смятам, че такива неща за жалост се случват и няма да се променят с помощта ти. Смятам, че те двамата трябва да седнат и да си поговорят, да изяснят приоритетите си и ако могат да продължат напред, а ако не могат може би е разумно да се разделят. Все пак за жалост разводите съществуват не от вчера, а понякога те са по-доброто решение, за да няма ощетени и всеки да потърси пътя си занапред. Животът не свършва !!!
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Каква е тази жена
« Отговор #5 -: Април 14, 2009, 22:47:06 pm »
Аз познавам такава жена също, само че мъжът все още не се е усетил накъде духа вятъра! Запознаха се, за 2 - 3 месеца забременя, върза го стремглаво и с брак, почти изгони родителите му от апартамента за да живеят те тнам, отдели го от приятелите му и му се е качила на главата и подскача даже там! Така че има такива жени много, а и мъжът ако е малка по-добър и край с него. В твоя случай според мен тази жена вече е постигнала целта си - деца, апартамент, пари и може да го изхвърли-просто любовта и /ако е имала такава/ вече се е изпарила! По-добре да се разберат двамата и ако ще се разделят, да се развеждат и всеки по пътя си, защото тези караници са пред очите на 2 невинни дечица........
*

    Aia

  • *
  • 48
  • Аз летя...
Re: Каква е тази жена
« Отговор #6 -: Април 15, 2009, 00:05:03 am »
Благодаря ви, момичета, че мислите заедно с мен - от снощи ми е много кофти. Гарга, и аз си го помислих, въпреки че разликата между двамата е солидно в негова полза във всяко едно отношение.
Anizi, точно за дечицата ми е мисълта. Това, с което той дойде вкъщи, ми се видя много по-различно от друг път, някак подтиснато. То е свидетел, как майка му или крещи на баща му, или не му говори.
Сетих се и друго - при запознанството ни преди доста години отидохме на гости у тях и тя нито веднъж не стана от канапето през цялата вечер. Дори за да ни подаде ръка да се запознаем! Всичко вършеше той. В следващите години на познанството ни нито веднъж не ми е задала въпроса "Как си"! А не е било да няма защо. Ама аз все се мъча да виждам хубавото у хората и винаги намирах някакви оправдания за поведението й...
Re: Каква е тази жена
« Отговор #7 -: Април 15, 2009, 03:03:36 am »
Жена като жена. Във всяко семейство има някакви проблеми и ти не знаеш какви са нейните. Няма как да знаеш той какво си прави вътре в семейството, само знаеш какво казва и какво показва пред хората.
Мисля че няма как да му помогнеш,ако има за какво - той сам ще си помогне. 
*
Re: Каква е тази жена
« Отговор #8 -: Април 15, 2009, 09:36:23 am »
Жена като жена. Във всяко семейство има някакви проблеми и ти не знаеш какви са нейните. Няма как да знаеш той какво си прави вътре в семейството, само знаеш какво казва и какво показва пред хората.
Мисля че няма как да му помогнеш,ако има за какво - той сам ще си помогне. 
Подкрепям изцяло.Моето мнение е НЕ СЕ МЕСИ!
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Каква е тази жена
« Отговор #9 -: Април 15, 2009, 10:43:59 am »
 Чесно казано за жалост от опит знам, как мъжете могат да представят нещата така, че всички да ги съжалват. Жените им стават лоши, те им изневеряват, не спят с тях, мъмрят ги, командват ги и т.н. Горките мъже излизат жертви. Близките им започват да ги съжаляват, настройват се вкупом срещу злата им жена и не само, че я намразват, но я и нападат. Какво друго й остава на тази жена, освен и тя да мрази цялата тази сбирка от оплюващи я ? Не познавам случая, не коментирам конкретно него, само споделям, че съм попадала в подобна ситуация.
 Все пак тази жена му е родила второ дете. Мисля, че ако тя не искаше да се бори за този човек, нямаше да иска второ дете именно от него... Може и да е следродилна депресия както казваш, а може би определени "качества" в характера на мъжа й, страхотно я дразнят. А ако разбере, че той се оплаква от нея на познатите им - със сигурност ще й стане още по-зле. Нека той се опита да я разбере, нека подходи с такт, мило и загрижено. Само той знае цялата истина и кой знае дали я споделя такава каквато е.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Каква е тази жена
« Отговор #10 -: Април 15, 2009, 11:58:58 am »
Мили момичета, искам да споделя нещо, което се случва в семейството на близък мой приятел и съм много разстроена.
Aia ,ще си кажа и моето мнение, макар че ще ти прозвучи малко грубичко , но тъй като темата си я поставила за обсъждане , би трябвало да очакваш всякакви такива.
Поставяш една ситуация, в едно чуждо семейство , на твой приятел, както го наричаш.
Първо някой поискал ли ти е помощ, защото непотърсената помощ, понякога горчи? Споделянето на проблем и търсене на помощ са две съвсем различни неща.
Второ при наличието на живи и здрави, майка и баща, ти си се загрижила за състоянието на децата им. 8O
За какво и как ще им помагаш , наистина не разбирам?
Трето отношенията между твоя приятел и съпругата му, също не би трябвало, а и няма как да бъдат твоя грижа. Те са семейство и като всяко семейство на този свят имат своите проблеми. :)
Сигурна съм , че във времето, което отделяш на този чужд проблем , би била много по-полезна, ако направиш нещо за себе си и собствения си живот. :wink:
Re: Каква е тази жена
« Отговор #11 -: Април 15, 2009, 15:59:22 pm »
Ефирче и аз съм на същото мнение като теб!
За мен това е намеса в чужд личен живот!
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Каква е тази жена
« Отговор #12 -: Април 15, 2009, 16:36:22 pm »
Моето мнение напълно се препокрива с това на Ефирче и на Гарга... (и първия пост на cygnus)

Мила Ая, мога да си представя, че на приятеля ти му е криво в ситуацията, в която се намира, но както Ефирче казва:
...Споделянето на проблем и търсене на помощ са две съвсем различни неща...

Питах се, как би могла да помогнеш ТИ на някого за решаването, да речем, на следния проблем:
Жена му[...] до ден днешен го лишава от интимни отношения...

Какво би могъл да направи за едно семейство външен човек относно следното:
Цитат
...[тя е] вечно недоволна от него, вдига му скандали за най-малкото нещо...

Няма начин, да не си мислила за това, по какъв начин приятеля ти би могъл да се справи с проблемите си (ясно е, че си ангажирана)... и исках да те попитам, според тебе какво е евентуалното конкретно решение на проблема на приятеля ти ... поне някаква посока...... Ще се радвам, ако ни пишеш за това.

...

А иначе, според мене, ако съпругата на приятеля ти е недоволна от най-малкото нещо, значи тези хора имат проблеми с комуникацията. Явно и на нея и тежи от разни неща и като няма ефективен диалог, жената избива където може...

Не знам защо, но често се случва да се говори така, сякаш само жената е отговорна за всичко, което се случва, а мъжът, "милия", "горкия"... той е като децата - или е прекалено добър, или пък бил подведен... или знам ли какво... За жалост и аз мога да подкрепя думите на Гарга:
...знам, как мъжете могат да представят нещата така, че всички да ги съжалват. Жените им стават лоши, те им изневеряват, не спят с тях, мъмрят ги, командват ги и т.н. Горките мъже излизат жертви. Близките им започват да ги съжаляват, настройват се вкупом срещу злата им жена и не само, че я намразват, но я и нападат...

Ето един пресен пример от тази темичка, как думите тенденциозно могат да представят нещо в лоша светлина:
...Приятелят ми спомена и нещо, което на мен само ми беше минало през ум интуитивно - че има чувстото, че го е използвала, за да направи двете деца, да купи апартамент, кола и т.н. и до там. Не съм познавала друг такъв човек като нея, който да има абсолютен план за всичко. Искаше точно две деца, апартамент с еди колко си стаи, точно определена позиция в работата, 2 коли, определени почивки..


Аз не разбирам, защо е толкова лошо човек да има планове, да иска деца, апартамент, кола???
Защо тази жена да е използвала съпруга си, мислейки за семейството?... Та нали апартамента, децата, колата не се само за нея, а са и негови?!
...Единствен проблем би могло да е, на приятеля ти да не му допадат този тип жени (прагматични, амбициозни)... но че тя е такава едва ли е изненада за него...

(И... сигурно наистина не и е лесно на тази жена, след като трябва да е отговорна и за това, че съпругът и е сменил професията си... Според мене всеки преценява сам за себе си и носи отговорност за решенията и постъпките си...)

Хората се карат понякога,... не се разбират,... любовта се изпарява... но защо в тези моменти трябва да търсим жертви и виновни?

В случая ми се разваля леко вкуса, защото жертва е не само съпруга, ами и децата. А аз мисля като Ефирче:
...при наличието на живи и здрави, майка и баща, ти си се загрижила за състоянието на децата им. 8O

Това е моята гледна точка, затова няма начин и аз да не съм пристрастна  :wink: :D
« Последна редакция: Април 15, 2009, 16:42:44 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Re: Каква е тази жена
« Отговор #13 -: Април 15, 2009, 17:12:51 pm »
Мили момичета, искам да споделя нещо, което се случва в семейството на близък мой приятел и съм много разстроена. От няколко месеца той има второ дете, но проблемите са започнали още по време на бременността. Жена му е вечно недоволна от него, вдига му скандали за най-малкото нещо, а от началото на бременността до ден днешен го лишава от интимни отношения. Преди време тя го накара да смени работата си с по-високоплатена и когато сега той започна стремглаво да се издига - не е доволна, трябвало да откаже повишението и да гледа децата. Направо му е заявила да си търси квартира. Уточнявам, че имат целодневна гледачка и парите изобщо не са проблем за тях! Освен това във всяка свободна минута той е с голямото дете, не пие, не пуши - абе мъж - слънце :D Забранява му да ходи на фитнес, а тя самата ходи! Снощи ги бяхме поканили на гости и аз се приготвих мераклийски, както си обичам. Той дойде сам с голямото дете и изплака всичко това. Досега е крил, милият...Та аз си разсъждавам и моля и вие да ми помогнете - дали е възможно следродилна депресия да е причината за този ужас? Приятелят ми дори и предложил да отидат на семеен психотерапевт, но тя отказала категорично. Много ми е мъчно за децата и затова искам да му помогна по някакъв начин!
opredeleno, ne triabva da se mesish...
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Каква е тази жена
« Отговор #14 -: Април 15, 2009, 22:42:45 pm »
Няма от какво толкова да се разтройваш.
Живи и здрави са всички, той има хубава работа, две здрави деца, това са неща, за които много хора си мечтаят.
не знам ти дали си семейна, но мога да кажа от моя 20 годишен стаж като омъжена - само двамата си знаят точно какво става между тях.
А това мрънкало твоя "приятел" не му прави чест да компрометира жена си пред другите - ох горкият той секс му бил отказван  :lol: :lol:, е направо няма как да не го съжаля.

Честно да ти кажа, странно стои тази загриженост за неговата сексуална задоволенност, това неща, в които ти не трябва да се месиш.
Иначе да, наистина това може да е следродилна и предродилна депресия.
Вместо да плюеш против жената, опитай се да се поставиш на нейно място.
Или да научиш повече за нея, да я приобщиш към теб.

поздрави
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Aia

  • *
  • 48
  • Аз летя...
Re: Каква е тази жена
« Отговор #15 -: Април 16, 2009, 01:19:49 am »
Мисля, че не сте ме разбрали правилно. В поста си питах дали някой смята, че се касае за следродилна депресия. Мъжът поиска съвет от нас, но ние не му дадохме такъв, точно защото не смятам, че някой има право да се меси в чужди отношения! Както и не казахме една дума срещу жена му, така че нападките са нелепи.
Chandra, моя близка приятелка беше изпаднала в такава депресия и се дразнеше дори от детето си. За съжаление се оправи единствено с медикаменти - това е конкретното решение, за което питаш, но само в случай, че наистина става дума за депресия. Позволих си да се посъветвам с вас, но явно не е трябвало.
Re: Каква е тази жена
« Отговор #16 -: Април 16, 2009, 13:40:23 pm »
Като препатила следродилна депресия в първото си дете, ще кажа само, че е напълно възможно и това да е причината. Чакала съм си детето дълго, минах през 3 АРТ процедури, оцеля на косъм след раждането и когато най-страшното мина, аз просто рухнах психически. Той беше много нервен, аз плачех с него, просто не можех да се спра. Не можех да се зарадвам на детето си, непрекъснато ми се привиждаха разни фатални инциденти с него, не само насън. Целият свят ми беше крив, а мъжът ми най-много. А той е супер свестен, помагал ми е във всяка възможна секунда, просто в такава ситуация ти не си ти. Аз лекарства не съм пила, справих се сама и с помощта на мъжа си.

При мен помогна, ама много помогна, връщането на работа, когато синът ми беше на 9 месеца. Върнах се за 4ч ден, общувах с всякакви хора, които нямаха сред непосредствените си грижи памперси и педиатри и това сякаш ми преподреди приоритетите. Почувствах се по-силна и по-можеща да се справя САМА. Останалото време прекарвах с детето си много по-пълноценно и не висях вече като воденичен камък на врата на мъжа си.

Не знам как е с твоите приятели, но жената моше да се чувства угнетена и да се нуждае от промяна, не знам каква точно. И наистина, тези неща не е добре да се коментират извън семейството. Ако те имат здрава връзка, ще се справят и ще забравят за огорченията. Ако не, няма да се справят, но отново те трябва да си го осъзнаят, преживеят и решат. Аз не бих се месила, правилно си постъпила, като не си дала съвети.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Каква е тази жена
« Отговор #17 -: Април 16, 2009, 16:05:22 pm »
Мила , явно е станало недоразумение и не съм разбрала въпроса ти... не съм искала да те обиждам или нападам, извинявай!...

Според мене е трудно дори за специалисти, да кажат от разстояние (и за непознат човек), дали страда от “постродилна депесия”, пък какво остава за нас... Не гледам с леко око на това заболяване и знам, че е сериозно. Имам позната, която дори лежа в болница с 4-месечното си бебе заради такова нещо.

Обаче поне от това което описваш не ми изглеждаше, съпругата на приятеля ти да страда от същото. Моята позната, напримир, не можеше да стане от леглото, плачеше... имаше страхови състояния... ...просто се виждаше, че боледува...  (сигурно и твоите наблюдения са подобни...  Пишеш, че приятелката ти не е понасяла детенцето си (много характерно)...)

Спроед мене дали се налага съпругата на пиятеля ти да потърси лекарска помощ, могат да преценят най-добре близките и... Но доколкото разбирам, там има (и) семейни проблеми...

Аз лично разбрах погрешно въпроса ти, защото за депресията и състоянието на жената прочетох само две думи, докато семейните проблеми бяха обстойно описани, като едва ли можем да говорим за обективност ;) (не ми се стори, да ти е много симпатична ;)  )
И за да не съм голословна, ето, какво имам в предвид:
[...] и съм много разстроена.
[...]Жена му е вечно недоволна от него, вдига му скандали за най-малкото нещо, а от началото на бременността до ден днешен го лишава от интимни отношения. Преди време (!) тя го накара да смени работата си с по-високоплатена и когато сега той започна стремглаво да се издига - не е доволна, трябвало да откаже повишението и да гледа децата. [...] [Той]не пие, не пуши - абе мъж - слънце :D Забранява му да ходи на фитнес, а тя самата ходи! [...] Досега е крил, милият...Та аз си разсъждавам и моля и вие да ми помогнете - дали е възможно следродилна депресия да е причината за този ужас?... [/b][/color]

Сигнус, за оплакването си напълно права, но той го прави за първи път в осемгодишния си брак и то когато нещата вече са се скофтили съвсем. Освен това аз от самото начало съм с огромни резерви спрямо тази жена, но никога не съм му казала една дума срещу нея. Имах наблюдения, от които косите ми се изправяха. Най- малкото от тях - накара го да си смени професията 8O(свързана с изкуство), защото била недоходоносна![/b](*това го споменаваш за втори път) И той го изстрада много тежко.[/color] Но сега искам да им помогна по някакъв начин, защото ще страдат две невинни дечица. Приятелят ми спомена и нещо, което на мен само ми беше минало през ум интуитивно - че има чувстото, че [тя] го е използвала, за да направи двете деца, да купи апартамент, кола и т.н. и до там[/b]. ...

[...] Сетих се и друго - при запознанството ни (!) преди доста години отидохме на гости у тях и тя нито веднъж не стана от канапето през цялата вечер. Дори за да ни подаде ръка да се запознаем! Всичко вършеше той. В следващите години (!)на познанството ни нито веднъж не ми е задала въпроса "Как си"! А не е било да няма защо. Ама аз все се мъча да виждам хубавото у хората и винаги намирах някакви оправдания за поведението й...

Още веднъж извинявай, ако съм те засегнала по някакъв начин, наистина не съм искала! ...

Мармотче ти е писала много полезни неща. :good_post:

Приятен ден!
« Последна редакция: Април 16, 2009, 16:24:36 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Каква е тази жена
« Отговор #18 -: Април 17, 2009, 12:54:14 pm »
Чесно казано за жалост от опит знам, как мъжете могат да представят нещата така, че всички да ги съжалват. Жените им стават лоши, те им изневеряват, не спят с тях, мъмрят ги, командват ги и т.н. Горките мъже излизат жертви. Близките им започват да ги съжаляват, настройват се вкупом срещу злата им жена и не само, че я намразват, но я и нападат. Какво друго й остава на тази жена, освен и тя да мрази цялата тази сбирка от оплюващи я ? Не познавам случая, не коментирам конкретно него, само споделям, че съм попадала в подобна ситуация.
 Все пак тази жена му е родила второ дете. Мисля, че ако тя не искаше да се бори за този човек, нямаше да иска второ дете именно от него... Може и да е следродилна депресия както казваш, а може би определени "качества" в характера на мъжа й, страхотно я дразнят. А ако разбере, че той се оплаква от нея на познатите им - със сигурност ще й стане още по-зле. Нека той се опита да я разбере, нека подходи с такт, мило и загрижено. Само той знае цялата истина и кой знае дали я споделя такава каквато е.
Бих казала, че ако тази жена иска да се бори-раждането на второ дете в семейство, което е нестабилно е най-последното възможно решение. Според мен първо трябва да поговори с него, да се опитат да намерят проблема, ако такъв съществува и след това ако с асигурни, че искат да продължат да го направят с всичка сила. Да родиш дете, ако имаш нерешени проблеми, според мен е егоистично и глупаво от страна на майката, освен ако нещата не са поразлични от това което представя мъжа.
Ще дам един пример от моя личен живот-нещо подобно се случва с наши близки, които до вчера смятах за приятели, само дето те нямат деца, а като гледам скоро няма и да имат.
Не са женени, живеят заедно то 7-8години, до скоро бяхме доста близки смея да твърдя, но от известно време някак започнаха да странят от нас. Мъжа не споделя нищо, но от километри си личи, че не им е много хубав живота, или поне това което представяха преи време. Него го познавам от повече време, твърде мек по характер, преди години една кака гозаряза и той си изкара всички лоши емоции върху мен, като най-близък до него човек, отнесох всчко като куцо пиле домат, след това с есъбра с тази кака и известно време като че ли бяха мног щастливи заедно. Преди две години почина майка му и някак си живот аим се обърна. Каката започна да недоволства открито, едно лято ни беше на гсти и изсипа толкова мъка и отчаяние. Като техни приятели се опитахме да я посъветваме, но тя сякаш взе съветите ни твърде навътре и буквално-сега гледа живота си, но не съвместния им, а само собсствения си. Прави си каквото иска, ходи си по кафета, между временно с еозлоби срещу всчики и всичко, включително и нас и вече почти не контаткува с нас, или ако го први то е някак по задължение. Може би тук е момента да спомена, че точно поради това й поведение миналата година позабавиме обявяването на новината, че ще имаме бебе. просто всеки път когато казвахме нещо хубаво за нас, тя се скапваше и започваше с хапливи забележки.(Между временно не се опита да промени нищо друго освен това да си гледа кефа, и само да се оплаква от всичко това което не им се случва)Както и да е, така от миналата година насам нещата някак тръгнаха назад-тя се скара с едни от най-добрите си приятелки и вече не останаха хора с които да поддържат връзка. Преди два дни се  скара и с нас. За най-голямата възможн глупос, защото докато се уговаряхме да ходим заедно някъде за Гергьовден - те в последния момент без да споменат нищо преди това обявиха, че ще ходят сами, а ние вече почти направихме резервации, и когато на шега им казахме, че ако не желаят да се виждат с нас просто трябва да си кажат, тя сакаш само това чакаше, започна с едни тиради, как ние не ги уважавеме и само тр идвали при нас(ние живеем в Пловдив, а те в София). А причината ние да не ходим,поне в последните месеци е зарди вързопчето в съседната стая, но както и да е. Глупост голяма, но е факт, че има такива жени. Вечно недоволни и непрекъснато блващи, злобни забележки. Ще отбележа, че аз лично съм присъствала на разговор, в който нарича мъжа си"Колко си тъп!"и то с толкова злоба и ненавист, да се чуди човек защо са заедно.
Единственото което мога да кажа е човека да си взима децата и да бяга надалеч.
Моя приятелка има връзка с един мъж в подобно състояние, в момента жена му си изкарва всичко на децата :( а това е най-лошото, което една майка може да стори на децата си.
Вярно е , че незнаем цялата история на приятеля ти, но все пак може би голяма чат от това е истина, и ако наистина е така, най-правилното за него ще е да се ориентира на някъде далеч от тая жена. Ако пък не могат да се опитат да оправят нещата, но като гледам май тя няма желание, което е жалко :(
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Каква е тази жена
« Отговор #19 -: Април 17, 2009, 13:20:19 pm »
 julia_m, За историята която разказваш мога да кажа само, че явно тази жена се нуждае от разбиране и истински приятели, които да й влязат в положение. Но има хора , които и без да са направили нещо - не можем да понасяме - може би влиянието на аурата не е измислица. Мисля, че вашето приятелство отдавна си е куцало. Предполагам, че тази жена е изнервена и просто трябва да намери положителни емоции, с които да се разсее, а  е възможно да си има и други приятели. Все пак хората се променят, нали ? Не е нужно винаги една жена да бъде заклеймена като ЗЛА, Злобарка или Кривотия .. Всеки е себе си и ако за един е добър за друг е лош - нормално е ... То и много добре си е казано "Не очаквай от другите добро, за да им направиш ти такова". Не е нужно да искаме танто за танто - нека се опитаме да сме благосклонни и няма начин да не ни се отвърне със същото. А за това, че всички изпушваме в определен момент - си е факт.
 А това, че тази жена няма деца не означава, че не иска ! Може на думи да отрича пред околните - това си е вид защита някаква .. Аз също не признавам пред околните, че силно желая дете - не е нужно да знаят ! Все пак не всички са загрижени, по-скоро някои само от любопитство искат да са запознати с грижите на другите.
 Объркано стана, но надявам се е станало ясно. Нека не нападаме околните - те имат нужда от усмивка и добра дума и сами ще се отворят за нас ! Вярвам го !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Каква е тази жена
« Отговор #20 -: Април 17, 2009, 13:52:13 pm »
julia_m, За историята която разказваш мога да кажа само, че явно тази жена се нуждае от разбиране и истински приятели, които да й влязат в положение. Но има хора , които и без да са направили нещо - не можем да понасяме - може би влиянието на аурата не е измислица. Мисля, че вашето приятелство отдавна си е куцало. Предполагам, че тази жена е изнервена и просто трябва да намери положителни емоции, с които да се разсее, а  е възможно да си има и други приятели. Все пак хората се променят, нали ? Не е нужно винаги една жена да бъде заклеймена като ЗЛА, Злобарка или Кривотия .. Всеки е себе си и ако за един е добър за друг е лош - нормално е ... То и много добре си е казано "Не очаквай от другите добро, за да им направиш ти такова". Не е нужно да искаме танто за танто - нека се опитаме да сме благосклонни и няма начин да не ни се отвърне със същото. А за това, че всички изпушваме в определен момент - си е факт.
 А това, че тази жена няма деца не означава, че не иска ! Може на думи да отрича пред околните - това си е вид защита някаква .. Аз също не признавам пред околните, че силно желая дете - не е нужно да знаят ! Все пак не всички са загрижени, по-скоро някои само от любопитство искат да са запознати с грижите на другите.
 Объркано стана, но надявам се е станало ясно. Нека не нападаме околните - те имат нужда от усмивка и добра дума и сами ще се отворят за нас ! Вярвам го !
Здравей, напълно съм съгласна с теб. Всеки има нужда от усмивка, топла прегръдка, но когато ти ги даваш, а те не го оценяват, преставаш в един момент :(
Аз съм на мнение че за да се решават проблемите е нужна комуникация и вунаги съм била добронамерена, но когато насреща ми стои човек, който не го оценява в един момент и аз ставам лоша :( за съжаление.
Май оспамихме темата, но общо взето има връзка, така че Ая да си решава. Това е примерче много подобно на нейния проблем. Човек много внимателно трябва да преценява обстоятелствата. Трудно е да се взима страна и да се дават съвети, особено когато не си наясно и с двете страни.
*

    Aia

  • *
  • 48
  • Аз летя...
Re: Каква е тази жена
« Отговор #21 -: Април 17, 2009, 15:04:37 pm »
Chandra, не се ме обидила, мила. Ти си ми много симпатична още от други теми, в които сме били на едно и също мнение. Правилно си ме разбрала, че не храня особени симпатии към жената. Но за осем години познанство с нищо не съм ги демонстирала, напротив, всеки път преглъщах невъзпитаното й поведение към нас и се опитвах да я оправдая. Но това няма нищо общо със случая - шокирах се от това, което ни разказа мъжът й и единствената ми мисъл беше да им се помогне да останат заедно, а не да се разделят. Но аз съм си такава - мисля, че мога да оправя света, а обикновено се сблъсквам с непробиваеми стени :( И все пак смятам, че не е загубено времето, отделено за приятелите, пък макар и само да помислиш как можеш да им помогнеш!
За децата ми е болно, защото смятам, че не е едно и също дали ще живеят с един родител или с двама! Разбира се не с цената да са свидетели на непрестанни скандали. Само в случай, че има медицински проблем и той може да бъде решен по някакъв начин. Вече започвам да се съмнявам в това...
*
Re: Каква е тази жена
« Отговор #22 -: Април 17, 2009, 17:56:04 pm »
Подкрепям мнението на чандра , Ефирче и гарга
Ая много деца са израстнали и при разделени родители нормално ,даже това в повечето случаи е най-доброто решение след като въздрастните не се понасят .А как Ще приемат раздялата децата и как Ще израстнат зависи от двамта родители ,има си и съд и закони за това .Наистина колкото и да ни са скъпи приятелите не можем да знаем цялята истина ,всеки я представя в негов интерес и с желанието си да помогнем ,можем да навредим .Не се намесвай според мене ,те са пълнолетни хора -родители, Ще се справят сами ...

Жули ,заЩо само жената да постъпва егоистично като е заченала или родила дете ,а мъжът ?Туй дете да не е заченато от някой Светия ?Незнам заЩо сме свикнали да стоварваме цялата вина на Жената .Между другото и на мен ,ако някой ми се меси в личния живот ,хапя и ги бръЩтолевя едниии само за сензация и да има материал после за говорене и да не ме занимават ,любопитни хора колкото искаш :lol:.Не можах да разбера ,значи като ходиш по кафета това означава ,че си гледаш кефа ,странна теория :?

Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Каква е тази жена
« Отговор #23 -: Април 18, 2009, 01:35:10 am »
Жули ,заЩо само жената да постъпва егоистично като е заченала или родила дете ,а мъжът ?Туй дете да не е заченато от някой Светия ?Незнам заЩо сме свикнали да стоварваме цялата вина на Жената .Между другото и на мен ,ако някой ми се меси в личния живот ,хапя и ги бръЩтолевя едниии само за сензация и да има материал после за говорене и да не ме занимават ,любопитни хора колкото искаш :lol:.Не можах да разбера ,значи като ходиш по кафета това означава ,че си гледаш кефа ,странна теория :?
Не стоварвам всичко върху жената, казах преди че съм привърженик на това да се говори и споделя. Аз когато съм имала проблем, никога не съм мълчала вкъщи, поне до сега. Не искам да се бъркам в ничии живот, споделям личен опит, пък и на мен така ми изглеждат нещата просто. Надявам се да не съм права. Пък и те хората си знаят най-добре. Ние каквото и да си бъбрим тука само преливаме от пусто в празно :)
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Каква е тази жена
« Отговор #24 -: Април 18, 2009, 03:48:54 am »
Мила Ая, и ти си ми симпатична още от други темички, но досега не си „признавах”, тъй като правенето  на комплименти не е от най-силните ми страни ;) - хич ме няма там…


По темата:
Според мене независимо от желанието ти няма как да помогнеш на приятеля си, точно защото си пристрастна. Много ще е трудно (дори невъзможно), да съчетаеш негодуванието си от тази госпожа с надеждата, той и тя да заживеят хармонично… Пък и не се и налага. След като държиш на този приятел, не е ли по-важно, да си откровена и сериозна с него? (приятелите ценят такова нещо)... Примерно можеш да му кажеш, че няма как да му помогнеш, защото и без това не харесваш съпругата му (добронамерена, без да обиждаш или нападаш)… Каква полза, че не си казала и една лоша дума за нея, ако си мислиш на ум … Така излиза, че си неискрена…

Не знам, колко ти е близък този приятел  и дали очаква от тебе, да вземеш страна… но би могла и да останеш на дистанция от тази история и да се намесваш по никакъв начин…

Другият вариант е, да се опиташ наистина да  разбереш жената… така ще можеш да си полезна и на двамата…
Както казва Гарга:
...Нека не нападаме околните - те имат нужда от усмивка и добра дума и сами ще се отворят за нас ! Вярвам го !
Негативните емоции спрамо някого тровят на първо място нас самите.

Що се отнася до дечицата… Разбира се, че не е хубаво, мама и тате да се разделят…  но пък как ще бъде изживяно такова събитие зависи много от родителите и тяхното желание, децата да са добре. От личен опит го знам. Родителите ми се разведоха, когато бях на 7. 
Бяха ни обяснили (на мене и сестра ми), че те се разделят, но това не означава, че не ни обичат… това дори не означавало и че те не се обичат  помежду си, но просто имало неразбирателства и затова нямало как да живеят вече заедно… И така, случката за мене не беше драма и се чувствах добре, обичана и всичко останало…  Мисля, че сигурността ми идваше от това, че мама никога не е казвала една лоша дума за баща ни (поне пред нас), както и той за нея… Посрещахме важните празници винаги заедно –  Коледа, Нова Година, рождени дни… първи учебни дни…  (…Та аз дори в един момент че чувствах с предимство, защото имах ключовете на два апартамента.. ;)

(Децата са като антенки - те са най-щастливи и спокойни ако чувстват, че мама и тати са щастливи и спокойни… )

И последно нещо, което леко ме изуми:
[...] Единственото което мога да кажа е човека да си взима децата и да бяга надалеч.
Моя приятелка има връзка с един мъж в подобно състояние, в момента жена му си изкарва всичко на децата :( а това е най-лошото, което една майка може да стори на децата си...

Чудех се, как така връзка с женен мъж (който, разбира се, има много кофти съпруга  :wink:) е толкова в реда на нещата и в същото време се критикува онази, дето "си гледала кефа и ходила по кафененца” ?!

Лека нощ на всички!
На засегнатите се извинявам предварително! 


Желая ви слънчеви празници и много сбъднати желания!
« Последна редакция: Април 18, 2009, 04:05:54 am от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Re: Каква е тази жена
« Отговор #25 -: Април 18, 2009, 18:56:47 pm »
Жената вероятно си е много нормална, но й се е насъбрало много. Вероятно има нужда от подкрепа, а вероятно да й липсват социални контакти или нещо друго.
*
Re: Каква е тази жена
« Отговор #26 -: Април 18, 2009, 22:55:56 pm »
Не се меси.Отстрани е едно иначе друго не можеш да знаеш как е всъщност.
*
Re: Каква е тази жена
« Отговор #27 -: Април 21, 2009, 03:19:49 am »
 Много рядко пиша, но реших да споделя и моето предположение. Според мен е възможно жената да не се е чувствала щастлива, да се е изморила да гради семейство "сама". Да е вдигнала бяло знаме и тогава да е забелязала някой колега, който има амбиции и взима сам решения, а не като мъжа и да чака да му се казва какво да прави и не може сам да се сети, че след като хобито не е доходоностно, се търси друга работа която да е в полза на семейството. Когато егото на мъжете е наранено, могат да бъдат и много, много злобни. Започват оплакванията и обвиненията, според мен доста добре пресметнат сценарий. Тя трябва да е черната овца, хората трябва да го подкрепят, най - вече защото той е добрия баща и трябва да си вземе децата и да бяга от злата вещица. Това е целта, не защото му пука за децата, а защото така най сигурно ще нарани майка им. Не след дълго ще започне да се оплаква колко му е трудно да се справя с децата и ще приеме помоща на родители те си за отглеждането им. И странно как бързо си намерил приятелка, която му помогнала да излезе от депресията. На хората им се струва, позната физономия, ноооо и това си има обяснение. Тя бившата нали си имаше любовник и много преди раздялата го беше лишила от интимност, пък и той е човек и има нужди и понякога се виждал с тази жена, но нищо сериозно просто физиологична нужда, за която е забравил да спомене докато се е плачел на приятели и роднини. И в крайна сметка в повечето такива случаи връзката на мъжа е много преди на жената, но те никога не биха се отказали от двойнствен живот, който им пречи да са пълноценни в къщи. Не мислят дали жилището е малко, дали на жената и трябва кола и дали заплата е достатъчна. На вън имат подкрепа и им се усмихват, а у дома Крюела ги посреща. Странно ми е че мъжете продължават да се ловят на загрижените за техните деца, чужди жени, на който определено по късно им пречат. Жените имат шесто чувство за тези неща и стават не приветливи. Колкото и да търсят комуникация винаги им се отвръща с лъжи. Резултата е две сирачета с живи родители, заради егоизъма на бащата и намесата на доброжелатели.
 Не визирам никой, просто до болка познат сценарий. Много жени търпят мъжете си, заплашени или усещащи, че могат да им бъдат отнети децата. В такива случай, ако второто дете не е от "бащата" съм щастлива, че поне то ще остане с майка си.
п.п. Никога не взимам страна, защото вярвам, че ако участвам в подобна несправедливост, може да ми се върне тъпкано.
*
Re: Каква е тази жена
« Отговор #28 -: Април 21, 2009, 03:36:54 am »
 За себе си искам да споделя, че определено всичко прави мъжа ми, аз си седя. Така съм търсила и съм намерила, той много добре ме е познавал преди да станеме семейство, този факт му беше известен, и ако му тежи проблема си е негов  :P
 Това е в очите на приятели и роднини, но тях ги няма когато се изгърбвам да чистя, пера и върша основната домакинска работа, която никак не е малка. Раздели ли сме си задълженията не с договор а в процеса на съвместния ни живот. На това му казвам равноправие, къде пише че той трябва да седи пък аз да отлитам за всичко  :wink:
 И понеже съм жена обичам да ходя по магазини и кафета с приятелки, а не на риба или на бира.
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Каква е тази жена
« Отговор #29 -: Април 21, 2009, 21:09:57 pm »
Мислех да пиша,после се отказох...Ради го е казала много добре!
За това само ще се съглася с две ръце с нея.... :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

    Aia

  • *
  • 48
  • Аз летя...
Re: Каква е тази жена
« Отговор #30 -: Април 22, 2009, 13:16:59 pm »
Христос воскресе! На всички прекрасни, силни жени с нежни души от този форум желая здраве и сбъдване на съкровените мечти!
Искам да кажа, че ми прави мтого приятно впечатление пълната женска солидарност, която цари в темата! Принципно съм напълно съгласна с вас, нов този живот има и изключения и без да съм напълно сигурна мисля, че това е едно от тях.
Уточнявам, че жената тръгна на работа почти веднага след раждането(по собствено желание, не по финансови причини), има собствена кола, целодневна гледачка на децата, която върши и цялата домакинска работа. Всеки ден ходи на фитнес, фризьор, козметик, като сама ми се е хвалила с графика си, че ден не минава без процедура...
Колко наскоро родили мами могат да се похвалят с подобна програма :(
Но така или иначе нещата претърпяха развитие, откакто не съм писала по темата. Тя постави ултиматум на мъжа си да се изнесе до празниците и той усилено търси квартира. Няма да описвам в какво състояние е, защото някои пак ще кажат, че не му прави чест да се оплаква. В интерес на истината той не се оплаква, просто виждам, че е отслабнал наполовина, че е недоспал и че страда за децата - всеки път като ги погледне и очите му се насълзяват.
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Каква е тази жена
« Отговор #31 -: Април 22, 2009, 13:30:51 pm »
 Ая, мисля че е най-добре да се изнесе щом жена му така е пожелала. Значи наистина е невъзможно да съжителстват. Често се случват такива неща. Жалко ще е ако няма къде да живее и изнемогва, но какво можеш да направиш освен да го подкрепяш емоционално, да му помогнеш да си стъпи на краката и да изгради нов живот. Нека той гледа на това не като на война с жена си, а като на нова възможност да заживее по-добре може би с някоя друга жена. А мисля, че и децата му ще са по-добре като не гледат ежедневните скандали.
 Незнам, но мисля че времето наистина лекува и очертава нови хоризонти.
Успех !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Каква е тази жена
« Отговор #32 -: Май 05, 2009, 14:16:06 pm »
Не можем да гадаем какво става на Петко в семейството, защото първо не познаваме Петко, второ не познаваме Пена. Пък дори и да ги познаваме не им седим до главите 24 часа та да сме им шеф диригенти кой прав кой крив и кой как трябва да постъпи  :D
Гледкам аз и наще съседи , Касандра и Росалинда пасти да ядат. Един изгонил жена си, другата изгонила мъжа си. Разведени не разведени влачат други партнъори, имат второ дете, не че първото скопосали да отгледат. Вечер запият, не работят. Замерят се с шишета и бутилки. Или пък мъжа кръшкал, идва на втората му жена майка и, ми дъщеря и 85 набор, не мож се оправи. Бие два шамара на новия зет  :lol:. В началото ги търпях. Идваха, реваха, пари искаха, адвокати им търсих. На една и дадох 600 лв за адвокат. Ми нали 8 години заедно сме учили. Детето искал да и вземе онзи нескопосаник. Как да не и дадеш. Явно е забравила за случая, защото отдавна се обръща на другата страна като ме види. Два пъти и припомнях бегло, последва дву часов рев как самотна майка не може да събере 600 лв. Питам се как може за лаптоп да събере тогава  8O Още се обажда на позната адвокатка и още ми връща парите. Може би три години станаха вече  :( И всичко защото ми е жал за децата и. И знаете ли какво устаноеих. Ми пред мен реват, а после ходят пият и се прегръщат  8O. Така че отдавна теглих една и всеки да се оправя  както си може. Сложих точка на Касандра  :lol
Да си живеят както щат, но далеч от мен. Когато решат да пием по нещо да заповядат, но да не ми се оплакват. Всяко нещо си има граници. Не може 10 години да си зле и все да ревеш и нищо да не правиш по въпроса.  :x

Та така мили ми девойки, живейте си живота. Никой няма да дойде да ви пита какви проблеми имате и искате ли да ви ги решат. По скоро вие ще сте виновни.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Каква е тази жена
« Отговор #33 -: Май 05, 2009, 14:31:53 pm »
Хи-хи, Лидиа, как добре обобщи темата!
Това е и моето мнение.
Много често на повърхността нещата изглеждат по един начин, а в действителност, по друг.
*

    daniski

  • ****
  • 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: Каква е тази жена
« Отговор #34 -: Юни 08, 2009, 08:11:21 am »
Айя,мила,ти в кой отбор си?На мъжете или в нашия? :D
Това на шега,сега сериозно:
Ми след като той я е слушал за всичко 8(!) години,едва ли му е било толкова зле с нея...
Подредила се е мадамата,щом е могла...
Ти явно обаче си човек който иска да им "помогне",но по-скоро искаш да помогнеш на него.Ама то-как всъщност да стане?!?
Накрая ти ще си виновна.Щото ще си му дала такъв и такъв съвет,и си била пристрастна.
С нея тя няма да ти позволи дори да говориш-ти пък коя си да и даваш акъл?Я си погледни твоето семейство първо!
А ако кризата премине и се сдобрят,той някой ден ще "сподели" съветите,дадени му от теб(от вас)и дотам ще ви е приятелството...
Аз тоя филм го гледах 2-3 пъти и му знам и края... :lol:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Каква е тази жена
« Отговор #35 -: Юни 11, 2009, 12:36:15 pm »
Ая, никой не може да знае какво е в едно семейство - едно е пред хората как се държат, друго е като останат сами. И винаги истината има много лица, защото всеки я пречупва през своята призма. Не знам колко близки сте с този мъж, но да идва да ти се оплаква от липса на секс за мен е странно  8O Не заемам ничия страна, но мога да ти кажа, че с моето момче още по времето на инвитрото спряхме секса - не смеехме заради едното ... да рискуваме живота на бебетата (не че имаше файда от пазенето), а след раждането бях в такъв шок, че изоообщо не ми беше до такива неща. И какво - да не му е станало нещо след около 8 месеца без секс. Може би аз съм благословена с мъж, който да ме разбере и съм благодарна на Бог за него. Ама има по-важни неща от секса! И още - не си чула нейното мнение по-въпроса, за да можеш да разбереш, какво я кара да постъпи така. Карала го да почне по-добре платена работа - ми какво лошо да стимулираш мъжа си да се развива?! А това, дето го използвала да и направи децата - извинявай ама ме напушва на смях - ако е заради едното правене на деца, е можела да хване някой здрав мъж и ...
Лиде, ама ти направо да вземеш да напишеш сценарий за сапунка  :lol: Мерси, че ме разсмя, мила!


*

    Aia

  • *
  • 48
  • Аз летя...
Re: Каква е тази жена
« Отговор #36 -: Юни 11, 2009, 14:32:20 pm »
Мили момичета, daniski, никога в мъжкия отбор естествено! :D С мъжа ми не се намесихме по никакъв начин на ничия страна! Но това, което последва направо ме отвращава. В името на оставането си вкъщи той иска от жена си позволение за всяко свое действие 8O Свидетел съм...
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Каква е тази жена
« Отговор #37 -: Юни 11, 2009, 15:34:16 pm »
Но това, което последва направо ме отвращава. В името на оставането си вкъщи той иска от жена си позволение за всяко свое действие 8O Свидетел съм...
Мисля, че с това си поведение, няма как да сме учудени, че жена му не го уважава и продължава да му стъпва на врата. Просто човека явно от добрината си чак е изглупял ...
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

    daniski

  • ****
  • 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: Каква е тази жена
« Отговор #38 -: Юни 20, 2009, 04:18:30 am »
Ми то няма интрига.като е съгласен с всичко,не е интересен.абе я го остави тоя.
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Каква е тази жена
« Отговор #39 -: Юни 20, 2009, 12:38:25 pm »
Мили момичета, daniski, никога в мъжкия отбор естествено! :D С мъжа ми не се намесихме по никакъв начин на ничия страна! Но това, което последва направо ме отвращава. В името на оставането си вкъщи той иска от жена си позволение за всяко свое действие 8O Свидетел съм...

Човек си създава модели на поведение още от детството си и в конфликтни ситуации реагира индивидуално, според опита и заученото. Семейството, за което пишеш, явно е в криза. А реакцията на твоя приятел е само НЕГОВО решение! (причините за което лично на мене НЕ са ми много симпатични.)
С две ръце подкрепям поста на Бебе_2009 както и мнението на другите момичета…

Мога да си представя, че ти е неприятно, да гледаш приятеля си в такава ситуация… и че едва ли някой от постовете тук  ще повлияе на мнението ти…  Но се сещам за един – два примера по повод на написаното... ("Лична драма"  :D)

Една моя приятелка (с немски паспорт) се омъжи за един такъв идеален, дето дори "спял в двора при кокошките", понеже жена му и свекърва му го изритвали редовно навън… Този беше много добър човек, но просто неразбран… Разведе се. Моята приятелка го разбираше с цялото си сърце... Докато се ожениха. :wink: След това започна да разбира жена му.  :D Сега и тя се разведе с него…

Аз също имах такъв познат ("най-добрия ми приятел"), за когото не бих повярвала и приела и една лоша дума. И той не беше много по доходите, но затова пък беше умен, чувствителен и верен... И него жена му не го разбираше,... и той беше жертва и се оплакваше от нея.... Това не са хубави неща, повярвай ми. Моето 14-годишно приятелство с този човек завърши с гръм и трясък и беше огромен шок за мене! За съжаление си даваш сметка за грешните преценки едва, когато можеш да погледнеш на нещата отстрани…   :(

Само едно бегло примерче: В деня, в който на споменатия по-горе човек му се роди детенце, той ме попита, дали ако му се случи нещо ще се грижа за детето му. 8O (нали разбирате, че като пръв приятел, той беше добре запознат с проблема ми да имам дечица) Дори и след като му казах, че това дете си има майка, баби и т.н той държеше да знае, дали ще обичам бебето, ако остане само… Говореше, че едва в този ден разбрал, какво са инстинкти, как ревнувал бебето от всички и не допускал никой да се доближи до него… Но изобщо не спомена, как е минало раждането, как е жена му

В тази връзка се сещам за нещо, което казваше сестра ми по повод на този човек, а то е, че чувствителните хора обикновено са най-чувствителни към себе си...

... ... ...

Мила Ая, не бих ти давала съвети,... знам, че нямаш нужда от тях… Но толкова би ми се искало, да успееш поне за момент да погледнеш на ситуацията по-рационално… да можеш да видиш истинските мотиви и на двамата… и тогава може би за тебе няма да съществува никакъв проблем…

Поздрави и хубав ден!
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Каква е тази жена
« Отговор #40 -: Юни 20, 2009, 13:26:54 pm »
Цитат
понеже жена му и свекърва му го изритвали редовно навън…

   :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Предполагам иде реч, не за свекърва му, а за тъщата :)  :lol:  :lol:  :lol:
 
 И само да допълня, че много ми хареса изказването на сестра ти :

Цитат
В тази връзка се сещам за нещо, което казваше сестра ми по повод на този човек, а то е, че чувствителните хора обикновено са най-чувствителни към себе си...
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Каква е тази жена
« Отговор #41 -: Юни 20, 2009, 13:48:59 pm »
Цитат
понеже жена му и свекърва му го изритвали редовно навън…

   :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Предполагам иде реч, не за свекърва му, а за тъщата :)  :lol:  :lol:  :lol:

Опа...  :oops: :D Извинете!  :oops:
 :D :lol: :D
Ами то за мене явно само свекърви съществуват.  :wink:
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."