0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Здравейте докторе,
предстои да сложим на Кристина ваксина, ще купя Пентаксим. Оказва се, че у нас било доста трудно човек да се сдобие с въпросната ваксина, защо - незнам, поредния сюрприз. Колко такива ваксини (реимунизации?) се правят и в какъв период? До колкото съм разбрала се слагат 3 такива ваксини. Питам ви, за да мога евентуално да закупя три ваксини ако се докопам изобщо и да ги съхранявам в хладилника с оглед на този необясним дефицит  :?  И има ли разлика при Пентаксим, т.е. примерно първата да е с един състав, втората с друг.... или купувам три кутийки и ги пазя за слагане в съответните периоди?

Надявам се сте в добро настроение и здраве!
Благодаря,
Нина
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте докторе,
предстои да сложим на Кристина ваксина, ще купя Пентаксим. Оказва се, че у нас било доста трудно човек да се сдобие с въпросната ваксина, защо - незнам, поредния сюрприз. Колко такива ваксини (реимунизации?) се правят и в какъв период? До колкото съм разбрала се слагат 3 такива ваксини. Питам ви, за да мога евентуално да закупя три ваксини ако се докопам изобщо и да ги съхранявам в хладилника с оглед на този необясним дефицит  :?  И има ли разлика при Пентаксим, т.е. примерно първата да е с един състав, втората с друг.... или купувам три кутийки и ги пазя за слагане в съответните периоди?

Надявам се сте в добро настроение и здраве!
Благодаря,
Нина
4 дози Пентаксим се слагат- 2,4,6 и 15 месец. Една и съща ваксина е за всичките дози-няма разлика.
Може да ползвате "Тетраксим"+ "Акт-Хиб", ако не намерите "Пентаксим".
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Тъй като темата стана много голяма, моля ви довършете си тук започнатите вече разговори, а новите въпроси публикувайте в тази тема - http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=12&topic=17702.0;topicseen

Нека са здрави децата ви!  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу