0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
А сега какво следва....?
« -: Юни 01, 2006, 17:26:43 pm »
Здравейте момичета!

В този форум съм нова, но иначе често пиша в БГ Мама.
Наясно съм, че много пъти са дискутирани някои въпроси, но моля, позволете ми да ви разкажа накратко за себе си и да ви поискам съветите.
Та така, на 29 години съм, приятелят ми е на 31. Правим опити за бебе от септември 2004 г. и резултатът до ден днешен е нулев. Никога не съм забременявала. Пазили сме се около 3 години с прекъснат полов акт.

След като не се получаваше започнах по-чести посещения по лекари. Първо ми откриха 5 см.киста, която щяха да отстранят оперативно, дори ми бяха назначили дата, но 3 дена след откриването й тя изчезна яко дим. Пих доста хапчета за лечение на възпаление, стафилококи, правих си и малко вагинални промивки.
След още няколко месеца неуспешни опити започнах с меренето на БТ. От личните ми наблюдения заключих, че имам овулация, само дето лутеалната фаза е с променлива продължителност между 9-16 дни. Правихме секс във фертилните дни и отново нищо!
След това си назначих хормонални изследвания - също в норма (около средните стойности за всеки хормон). Направихме и спермограма при д-р Александров - Варна. Резултат добър - 62 млн. в мл., подвижност 71%, прогресивен мотилитет за мл. - 54 %,  Крюгер - 65% нормални сперматозоиди. След това (на 16.05.06 г.) направих и цветна снимка при д-р Маркова - Майчин дом. Резултат: Лява тръба запушена, дясна тънка, но проходима. Каза ми да действаме и после като ми свърши да й се обадя. Показах снимката и на д-р Александров. Той каза да отпиша лявата тръба и да се надявам на дясната. Ако пак нищо не се получи ЛАПАРО и после ИНВИТРО.
Други никакви изследвания не сме правили. А, забравих - април 2005 г. хламидии при мен - отрицателни, при него не са изследвани.
Чета за толкова много изследвания, които вие сте правили и в главата ми е голяма каша.
Днес ми дойде за пореден път. От 6-7 месеца насам цикълът ми, който винаги е бил точен като часовник (28-29 дни) е по-къс (25-26 дни). Втори месец дори ми е 24 дни, овулацията я осещам към 10-ти ден. От също толкова време спряха и да ме болят гърдите след овулация, а винаги са ме болели.

Ами това е. Простете за дългите словоизлияния, но вече наистина ми дотежа. Опитвам се да не мисля, но не става.
Моля ви дайте си мнението по въпроса - а сега накъде? Какво да правя? Дали да си направя лапаро или някакви изследвания. Наистина много съм объркана вече!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
А сега какво следва....?
« Отговор #1 -: Юни 01, 2006, 17:45:32 pm »
Здравей според мен най добре направи лапароскопията и с лекуващият ти лекар начертайте план за деиствие.Сега най малко е момента да се отчайваш та ти си почти до стигнала до финала.
Поздрави от мен и горещо ти пожелевам успех в най близко бъдеще.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
А сега какво следва....?
« Отговор #2 -: Юни 01, 2006, 21:32:24 pm »
Правила ли си фоликуметрия поне 2 месеца за да СЕ ВИДИ ИМА ЛИ ФОЛЕКУл,РАСТЕ ЛИ,ПУКА ЛИ Се,достатъчна ли е литуална фаза,как е дебелината на лигавица???
Мисля че това би трябвало да направиш!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
А сега какво следва....?
« Отговор #3 -: Юни 01, 2006, 23:22:58 pm »
с каква цел ти беше препоръчана лапароскопията, не разбрах?
за окончателна проверка на състоянието на тръбите или за опит за коригиране на нещо?
защото последователността, която ти е начертал докторът - "лапаро, после инвитро" - за мен е нелогична. това са неща, които са от различен характер, служат за различни цели и не са последователни етапи от едно и също нещо...

щом цветната снимка е показала една проходима тръба, на твое място аз бих опитала първо няколко пъти стимулиране на овулацията с проследяването й на ултразвук и евентуално инсеминация - за увеличаване на шансовете.
така най-точно ще се види кога е овулацията, има ли я изобщо и дали овулираш откъм читавата тръба. само с "усещане на овулацията" няма начин да се види това.

за мен, това е пътят на действие. за инвитро винаги има време.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
А сега какво следва....?
« Отговор #4 -: Юни 02, 2006, 00:35:53 am »
Джамче,

аз пък тук няма да се съглася напълно с теб, защото при мен ситуацията беше сходна, с тази разлика, че и двете ми тръби пропускат и имам доказана спонтанна овулация неколкократно с фоликуметрия. Въпреки това, докторът ме посъветва да направим лапаро за пълна диагностика и тъй като дясната ми тръба била леко нагъната към яйчника, за разлика от лявата, та да не би да има нещо. Както и да е, мисълта ми е, че има и друга логика - както се изрази лекарят  вместо да целим на посоки, първо да опитаме да открием причината. Защото при първичен стерилитет с все още неустановена причина - инсеминацията рядко (по мои наблюдения) води до успех, почти същото е като да си правиш секс вкъщи във фертилните дни при доказана овулация. За инвитро - съм абсолютно съгласна - това е тежката артилерия, към която се прибягва като няма друг начин. Но все пак си мисля, че действително, ако все още съществуват възможни причини за стерилитета - да се търсят и чак тогава да се прибягва към АРТ (пак повтарям ако говорим за първичен стерилитет, възраст под 35 г., наличие на овулация, проходими тръби(поне една) и отсъствие на мъжки фактор).
Според мен лапароскопията е по-добър вариант за теб - така ще се отхвърли възможността за ендометриоза, ще се види как е фимбриалния апарат на тръбите, ще видят дали няма някакви сраствания, които да пречат, ще се види състояние на яйчниците, въобще картинката ще е ясна и ще знаеш с/у какво се бориш и как да процедираш занапред.Успех
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
А сега какво следва....?
« Отговор #5 -: Юни 02, 2006, 06:54:48 am »
Изследвали ли сте се за ХЛАМИДИЯ???????????????Други кървни изследвания?? :?:
*
А сега какво следва....?
« Отговор #6 -: Юни 02, 2006, 09:33:32 am »
Благодаря за отговорите ви момичета!

Ами да кажа, че не съм правила фоликулометрия и казано честно бих направила, но не знам при кого. Съмнявам се д-р Маркова да се занимава точно с това. А и май сега е сезона на инвитрото и екипите са доста ангажирани.

Джамче, лапароскопията не разбрах с каква цел - диагностична или оперативна, но според Александров това била следващата стъпка при мен.

Ади, изследвала съм се през лятото на 2005, но само аз и резултата беше отрицателен. Но май мисля, че трябва да го повторя. Иначе преди да направя цветната снимка Маркова ми поиска ПКК и тя е сравнително добра. Само имах повишена утайка в кръвта, но според Маркова не било проблем

Благодаря и на Деси и Рали за подкрепата.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
А сега какво следва....?
« Отговор #7 -: Юни 02, 2006, 09:52:57 am »
и според мене още ти е рано и за ин витро и за лапаро. не виждам да си проверила щитовидната и антителата. напоследък има една тенденция в зачатие неизяснените причини всъщност да са имунологични. ти и това не си направила. не виждам защо да скачаш на лапаро (което си е скъпа операция) преди да си отхвърлила по-елементарните неща. а фоликулометрията е от първостепенно значение. та ти дори не знаеш със сигурност дали имаш овулация изобщо.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
А сега какво следва....?
« Отговор #8 -: Юни 02, 2006, 11:03:35 am »
Ами права си, че нямам доказана от Док овулация, но БТ поне има двуфазност (не, че е голямо успокоение де! ). Май наистина трябва да си направя изследванията, както между другото често си мисля, но все още търся най-добрия лекар, който да ме насочва към всички тези неща. Д-р Александров няма много време, Маркова също и сега се чудя при кого да отида, че да направя всички необходими изледвания.
Още веднъж благодаря на всички за мненията и ако имате някой лекар - моля, дайте ми координати.

Ще пиша в понеделник отново. Лек уикенд
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

А сега какво следва....?
« Отговор #9 -: Юни 02, 2006, 11:15:12 am »
Аз подкрепям идеята на Джам.
А може ли да се възмутя малко, как може да ти се начертае план лапаро и инвитро без дори да е проверена овулация. Все пак проблемът може да е от друго естество. Имаме толкова забременели с една тръба все пак. А аз попринцип със скептично настроена към лапароскопиите и си мисля, че това е последното нещо което трябва да се прави, когато се отнася само за диагностика. А отделно, че и посткоитален тест не сте правили, незнаете преживяемостта на сперматозоидите в твоята церв.слуз. После идват щитовидна жлеза, имунологични, генетични.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
А сега какво следва....?
« Отговор #10 -: Юни 02, 2006, 21:11:08 pm »
Цитат на: Gia
Ами права си, че нямам доказана от Док овулация, но БТ поне има двуфазност (не, че е голямо успокоение де! ). Май наистина трябва да си направя изследванията, както между другото често си мисля, но все още търся най-добрия лекар, който да ме насочва към всички тези неща. Д-р Александров няма много време, Маркова също и сега се чудя при кого да отида, че да направя всички необходими изледвания.
Още веднъж благодаря на всички за мненията и ако имате някой лекар - моля, дайте ми координати.

Ще пиша в понеделник отново. Лек уикенд



Преди всичко направи фоликуметрия за да видим как е ову.,литуална фаза...... :lol:
*
А сега какво следва....?
« Отговор #11 -: Юни 05, 2006, 09:14:12 am »
Добро утро, момичета!

След тежкият откъм работа уикенд отново съм на линия и решена да действам.

Сега обмислям варианта да започна фоликулометрията, тъкмо съм 5-ти ден от новия цикъл.

Искам само да вметна факта, че ми предложиха лапарото, защото според док възпалението /или по скоро инфекция, която била сравнително рядко срещана  8O / причинило запушването на лявата ми тръба /още в самото й начало, на изхода от матката/ е възможно да е увредили по някакъв начин и пропускащата ми тръба. Забравих това да ви спомена при предишните ми обяснения, за което се извинявам.

Казано честно мисля този месец да е последния, в който да дам възможност на Майката Природа да си свърши работата без намеса.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
А сега какво следва....?
« Отговор #12 -: Юни 05, 2006, 20:38:12 pm »
миличка направи този месец фоликуметрия ,за да видиш дали със сигурност има ову.Ако има поне със сигурност ще знаеш кога да действаш и дано майка природа да бъде благосклонна към теб и после да се похвалиш!!!!!!Така или иначе трябва едно по едно да се изключат  причините  за евентуален стерилитет!!!!!
Иначе задължително е да се провери проходимоста на тръбите след сериозна инфекция!!
Мила от сърце ти пожелавам да не ти сье налага да правиш нови изследвания!!!!Успех!!! yahoo_17  yahoo_17  yahoo_17
*
А сега какво следва....?
« Отговор #13 -: Юни 06, 2006, 14:10:05 pm »
Благодаря за пожеланията, Ади!

Записах си час за четвъртък и ще докладвам тогава. Ще ми е осми ден и дано да има читав фоликул :!:
А иначе пак да попитам - е ли възможно при добри хормонални изследвания (правих ги преди 2 месеца и всички бяха в норма) да няма качествена за оплождане яйцеклетка? Не съм изследвала само тестостерон, но и него мисля да си пусна, но ще е вече в следващия цикъл.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
А сега какво следва....?
« Отговор #14 -: Юни 14, 2006, 10:01:05 am »
Здравейте отново, момичета!

Докладвам набързо за това, което успях да направя. На 8-ми ден ходих на гинеколог и тогава замерихме 11 мм фоликул от дясно, от ляво бяха малки. Купих си тестове за овулация и започнах да ги правя на 10-ти ден. След трите отрицателни, вчера теста беше положителен, а и на прегледа (отново вчера) докторката ми каза, че съм била в овулация. Та затова действахме вечерта. Вчера ми взеха секрет и ще си изследвам уреаплазма и токсоплазма. Попрочетох малко за тези две неща и доста се постреснах.  8O  
Ако имате повече информация подскажете за какво точно става дума.
Само да кажа, че резултата ми ще излезе в петък.

Лека седмица ви желая!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
А сега какво следва....?
« Отговор #15 -: Юни 14, 2006, 21:40:19 pm »
Радвам се че малко по малко напредваш!давай само така! :lol:
Успех дано да стане! :lol:
*
Re: А сега какво следва....?
« Отговор #16 -: Юни 29, 2006, 10:17:52 am »
Здравейте, отново!

Извинявам се, че пак ви занимавам, но и този месец нищо не се получи :( В момента ми е 29 ден, БТ ми падна на 36,5 и започнаха болките в яйчниците ми. Просто лелята пак пристига :( И след като на 13-ти ден си направих уреаплазма и микоплазма и те са отрицателни, какво следва сега........ Вече наистина не знам какъв път да хващам. Какви други изследвания трябва ? Необходимо ли е повторение на спермограма?!? Да припомня, че е правена при Александров и беше с добри показатели.
Моля ви помагайте, защото май бавно, но сигурно ме завладява отчаянието. Минаха вече 1 г. и 10 мес. откакто опитваме
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: А сега какво следва....?
« Отговор #17 -: Юни 29, 2006, 11:10:25 am »
продължавай с фоликулометрията. един цикъл не е показателен.
провери щитовидната жлеза - много е важно
ако имаш възможност направи поне част от имунологичните и генетичните изследвания - нк клетките и антифосфолипидните, антиспермалните.
ще намериш проблема само на принципа проверявам - отхвърлям, проверявам - потвърждавам.
успех ти желая от сърце
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: А сега какво следва....?
« Отговор #18 -: Юни 29, 2006, 11:53:49 am »
Напълно подкрепям Lilly  :balk_602:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: А сега какво следва....?
« Отговор #19 -: Юни 29, 2006, 21:50:34 pm »
Миличка направи още един месец фоликулометрия за по сигурно как то те посъветва Лили!Изследвай си Тестостерон (вземи си направление и пак си пусни всичките хормони!)ти май не си го изследвала!
Провери щитовидна жлеза при добър ендокринолог!
Направи си поне антифосфолипидни и антиспермални антитела!
Ако скоро имаш прекарана сериозна инфекция е хубаво отново да провериш проходимост на тръбите!
Успех мила и пиши как се развиват нещата! :balk_21:
*
Re: А сега какво следва....?
« Отговор #20 -: Юни 30, 2006, 15:49:21 pm »
Благодаря ви, момичета!

Смятам да направя и това, което ме съветвате и затова сега ще се поровя за информация. Въпреки, че още ми е кофти и не ми се занимава с нищо, пък и гадната лелка е толкова болезнена, че едвам я трая....... ама карай и нея ще я преживея и с нови сили другата седмица напред. После ще докладвам
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: А сега какво следва....?
« Отговор #21 -: Юни 30, 2006, 21:51:43 pm »
 Gia  миличка ,,,почини малко и после смело напред! :balk_21: