0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #80 -: Май 19, 2010, 10:00:48 am »
Мдам...майка ми и тя има една книга за храненето на бебето, която е мой набор...Все ме кара да я чета като влезнем в люти спорове относно това кое трябва и не трябва да яде Дари. Добре че влиза от време на време в интернет,та съм й пратила полезни четива да се просвещава :D
Инке Тинке, това с производството ми хареса, сигурно трябва да има някакво логично обяснение това ранно захранване :lol:
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #81 -: Май 19, 2010, 11:03:20 am »
Лис и вече е по миризливо, ние стези три подвижни ароматизатора, сега като караме паяците, омирисваме цялата къща :lol:
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #82 -: Май 19, 2010, 12:40:46 pm »
Да ви кажа нещо забавно. :)
Свекърва ми идва вчера да вземе Михаела за 3 дни, та малко да си отдъхна. Стана дума, че малкият има много силни колики. Тя ми дава веднага съвети:
"Обличай му жилетка или пуловер, за да го затопли и ще го облекчи."
аз: "Да, бе! що да го навличам?! На него не му е студено, а го боли корем!"
тя: "Е, аз ти казвам изпитан метод. На баща му така знаеш ли как сме му слагали терлици, за да му се затоплят стъпалата."
аз: " 8O Няма никаква връзка между ходилата и стомашно-чревния тракт!" 8O
Тя: "Ами затопля ги и това им помага."

...... :lol: Да се смея ли, да се ядосвам ли?

Свекърът пък ме питаше колко градуса било тук? :? Мислех си на ума: няма ли да тръгна ей сега с термометъра да отчитам показанията. :)

След като ме изписаха идват тук със свекъра и тя вади едни подаръци. Изплела пуловерчета, жилетки и терлици. Да, много са хубави, наистина, но и казах, че ще влязат в употреба едва на есен, а тогава може и да не му стават на бебето. Освен това, казах, че имам доста запазени дрешки от Михаела (в жълто, бяло, зелено), които ще ги използвам. "А, хвърляй ги" - ми вика тя - "те са вече износени!"
Добре, но пропуснах да вметна, че сред подаръците имаше дрешки от мъжа ми, т.е. от преди 40 години. На това място и мъжа ми не се стърпя и и рекна: "Е, значи 2-годишните дрешки да ги хвърлим, а 40-годишните дрешки да ги ползваме!" :lol: :lol: :lol:

Сега да ви кажа, че мъжът ми е роден в средата на ЮНИ месец. Та даже и по снимките го имало с терлици и с жилетка. :lol: Горкото бебе! Що ли не са му сложили и кожухче, а?! :lol: :lol: :lol:

Дано съм ви развеселила леко. :wink:
« Последна редакция: Май 19, 2010, 12:43:29 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #83 -: Май 19, 2010, 13:34:46 pm »
Ха-ха, кокиченце развесели ме. Те и моите бяха надонесли такива "разкошотии", но много малко от тях влезнаха в употреба, май само терлиците сме ползвали повече...Майка ми обаче бързо-бързо я отучих да не купува дрехи на бебето, а да ни дава пари и аз да й избера..Свекито обачееееееее не търпи съвети, а все купува боклуци...Едни такива ламенца, шаренийки...дето да й се чудиш от коя сергия ги е напазарувала. И те дават пари, изобщо не мога да се оплача, ама що все държи да купува и боклуците - е тва не мога да разбера!!! :x Все казвам на мъжа ми да й каже, да не си харчи парите излишно, ама не се разбира от дума и тва е!!!
А относно лечението - като й кажа че Дари има температура тя ме съветва да й дам амидофенче :oops: Иначе искат да им я давам да я гледали...Как да не се ядоса човек!!! :x Гледам да не си го слагам, че не са ми малко грижите, ама все ще намерят с какво да ме изкарат извън нерви....
*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #84 -: Май 19, 2010, 14:36:05 pm »
Хехе,Нуну,ти пак си напред с материала :DНашите баби нито пари дават,нито искат да го гледат :lol:

*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #85 -: Май 19, 2010, 14:50:32 pm »
Хехе,Нуну,ти пак си напред с материала :DНашите баби нито пари дават,нито искат да го гледат :lol:
Парсиии, ако "искането" беше като "моженето" то цена нямаше да имат, ама...както се казва - пълно щастие НЕМА!
*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #86 -: Май 19, 2010, 16:31:15 pm »
 :D :D :D

Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #87 -: Май 19, 2010, 17:51:11 pm »
Е поне не съм сама :lol: Кофти, ама и при мен положението е такова със свекито Ако кажа, че ме вбесява, ще е малко :x Наслушах се на глупости да си навличам детето и на извращенията със захранването на три месеца с фасул 8O И тя така после мрънка, че не й го оставям изобщо, ама няма да й го дам това е положението! А що терлички и жилетчици имам :lol:
Кокиченце, на нас нищо не ни помогна за коликите, два месеца беше денонощен рев, как издържах и аз се чудя! Дано на малчо му мине по-бързо!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #88 -: Май 19, 2010, 22:03:48 pm »
Пете, хайде и аз да се включа с акъл :lol:
Захранването при Симеон също започна с каша. Той упорито отказваше лъжица, затова в началото му слагах в млякото. След това имаше пюрета от зеленчуци, които не обичаше - слагах им малко морков или тиква - оранжевото винаги помагаше :D
Все пак предимно си наблягаше на млякото, ама си порасна, нищо му няма :wink:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #89 -: Май 19, 2010, 22:06:11 pm »
хваля се най-сетне, Преслава не е кърмаче  :lol:
не мога да не го споделя, много съм щастлива
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #90 -: Май 19, 2010, 22:29:59 pm »
кокиче, при нас коликите продължиха три месеца. Точно както е описала и розовелка, ревът беше денонощен почти. Нищо не му помогна. Нито инфакол, нито саб симплекс, нито масажи (за сешоара не съм пробвала, че ревеше от него). Зареди се с нерви и дано минат по-бързо при вас!


мини
, честито ти некърмаче!  :lol:

момичета, разбирам, че се дразните, че ви се бъркат, но вие си карайте както вие си знаете без да се впечатлявате твърде много. Нито ще убедите няколко поколения преди вас, нито пък те ще ви убедят. Майка ми например не мога да я спра да му купува дрехи. Космонавтът стои необличан в гардероба. Баща ми пък му подари плюшени играчки, към които интересът е нулев и освен това ме и пита дали си играел с тях.  :lol:  А другата ни баба, която е на 76 г. още на 3 месеца настояваше грис да му давам, но аз й казах, че е рано и въпросът приключи. Преди 2-3 седмици й обяснявах за ранното захранване и връзката с алергиите, но тя не го възприе и аз спрях (освен това е лекар и нямах желание да споря). От друга страна малко ми липсва, че нямаме никакви баби и дядовци наблизо. Бих се радвала, ако можехме на едно кино или концерт да отидем двамата с мъжа ми, но за момента няма как. А и точно сега детето е в такъв период, че не ни изпуска от поглед. Онзи ден помолих брат му да го наглежда, за да се изкъпя, но дребното взе да обикаля и да ме търси, та нищо не стана в крайна сметка.

Най ми е смешно като ми се зачуди някой, че съм си извела детето на разходка за пръв път, като беше на 6 дена. В интерес на истината трябва да добавя, че беше лятото и беше топло и заради това нямах никакво желание да го държа затворен.

Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #91 -: Май 19, 2010, 23:42:26 pm »
Благодаря ви за споделеното, мили момичета. :)
Да, пусти колики. Едва сега сядам да вечерям - в 11 и половина!
Ей до преди малко рева. :(
С голямата също беше някакъв ад. Коликите и продължиха до 4месеца и половина, близо пет! та сега се моля да е само 2 месеца и като свършат ще дам банкет!

Мини, на колко е сега Преславка?
честито, все пак! :) Аз Михаела я кърмих 1,8г. Много лесно се отби! :) Дори сега, като ме гледа, че кърмя малкия, отказа да пие от неговото мляко (разбирай, да суче). Каза, че си предпочита шишето с АМ.
Но щом ме види, че сядам на дивана да го кърмя, веднага сяда до мен и иска да четем книжки и да и пея песнички. По 10 пъти на ден препрочитаме книжките и. :)

Лис,
успех в захранването. И аз започнах с каша ориз, както и Ултра ти е писала. Прие се, макар, че детето беше на 6,26 г. После въвеждах плодове, като ги добавях в кашата.

Нуну,
аз, както казах плетивата на свеки ги харесвам. Тя плете хубаво. И на Михаела доста неща и изплете. Аз по някой път и нося прежда и и казвам какво искам. Учудих се на това, че идва лято, а тя наплела няколко такива жилетки и очкава да го облека детето, сякаш навън е зима. Учудих се, че ме кара, да хвърля дрехите от Михаела, а да ползвам тези от баща и! :lol: 8O
Ох, и аз колко пъти съм и казвала да не купува нищо, ама тя все купува едни боклуци. Дрехите - от някакви кофти материи. А когато е било да купи играчка, задължително е някакъв долнокачествен боклук, който се счупва за отрицателно време и отива наистина на боклука. Все повтарям да не и купува нищо, ама никой не слуша. :x

Майка ми и тя с друг номер. Искаше на Михаела да и дадяла кисело мляко на 1-2 месеца :x, щото щели да и минат коликите. На мен така ми били минали!

Блу,
аз Косьо го изведох на разходка на 10 дни, :) но преди това биваше извеждан тук на двора. Факт е, че навън спят по-добре и не ги мъчат така коликите.
« Последна редакция: Май 20, 2010, 00:37:51 am от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #92 -: Май 20, 2010, 08:27:25 am »
Ами аз май ви водя по най ранно извеждане.Изведох го на следващият ден след като ме изписаха.Бих искала да ви опиша реакциите на хората,които изпаднаха в потрес :D
Мини,честита ти отбита девойка.

*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #93 -: Май 20, 2010, 09:34:11 am »
Кокиче, те майка ми и баба ми плетат. И аз имам много хубави неща от тях по мой модел, ама както казваш - с терлъци и вълнени гащи посред лято някак не върви. А ме е яд и за дадените на халост пари и за времето, което са изгубили в плетене. Свеки като цяло нищо не може да прави - тя е само по "съветите" и купуването на боклуци...Ами..кво да ви кажа - опитах се да бъда толерантна, да не им обръщам внимание, ама тя като че ли нарочно ме дразни! :x Айде стига съм се оплаквала :D
Мини, честито ти отбито детенце!
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #94 -: Май 20, 2010, 09:51:59 am »
Ами аз май ви водя по най ранно извеждане.Изведох го на следващият ден след като ме изписаха.Бих искала да ви опиша реакциите на хората,които изпаднаха в потрес :D
Мини,честита ти отбита девойка.


 :D :D Парси, ние с мъжа ми и дъщеря ми пихме кафе на следващия ден след раждането и. В двора на кафенето на клиниката :D. Лято беше, ама.... с якета бяхме ние.
И после се учудвах много , майка ми като обясняваше на приятелките си, как Дара е била на кафе на 1 ден. :D :D

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #95 -: Май 20, 2010, 09:53:50 am »
А, Парси, не можеш да ме биеш - Алекс се роди на 1ви февруари, на 6ти ни изписаха от болницата сутринта, а следобеда го изведох навън в снежна буря :D Майка ми беше полудяла, че и баща ми е с нас и не ме е спрял :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #96 -: Май 20, 2010, 09:54:41 am »
Ей, Бени, къде е било това?! Като знам тук какъв спек е с извеждането на децата - даже и на порталната врата да ги види таткото не дават да ги изведеш.
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #97 -: Май 20, 2010, 10:14:12 am »
Ей, Бени, къде е било това?! Като знам тук какъв спек е с извеждането на децата - даже и на порталната врата да ги види таткото не дават да ги изведеш.

 :D В немско Нуну, на мен Ники ми донесе бебето лично, около 1 час след секциото, докато бях в реанимация. А иначе татковци и посетители си влизаха и излизаха когато си искат в клиниката и стаите. Те бебетата са от самото начало с майките.

П. П Момичета я ми препоръчайте лекар за ФМ около 20 седмица в София, че хич не съм ориентирана. И тел. ако може. Благодаря

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #98 -: Май 20, 2010, 11:15:09 am »
Бени,

тук за ФМ: http://www.mcfemina.com/ - д-р Виолета Димитрова

запиши си час поне 1-2 месеца по-рано.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Мрачна и студена...17.05.-23.05.
« Отговор #99 -: Май 20, 2010, 12:22:35 pm »
Здравейте и от мен. Тия дни май само чета, но сега заспа (доброволно) и реших да ви навестя. Това което каза Стеф за храненето и това което излиза на изхода, го забелязах онзи ден. Баща и каза, че ако не мирише ще може да се ползва пак :lol: :lol: :lol:. Иначе нямаме проблем с лъжицата, нали от самото начало давам Вигантола с лъжица. Даже след като разбра какво точно да прави с езика, че яденето да отива в гърлото а не навън, направо си зяпа срещу нея. Иначе и тя като Мони на Ани прокарва всичко с оранжево. Но само морков. И сега варя моркови и смесвам. Пащърнак обаче не се сещам да съм виждала на пазара. Май ще купувам пюре. Днес ще видя как се приемат броколите и това ще е следващото.