0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ПРОГЕСТЕРОН ?
« -: Март 19, 2007, 13:43:32 pm »
Здравейте момичета , искам да попитам използването на прогестеронов препарат в случая Утрогестан 2 месеца след ову по 12-14 дни , след спиране и пауза един месец , може ли да доведе до сърцебиене, задух, гадене, замайване ?
Благодаря за отговорите  :)


Спрете Земята, искам за сляза
*
Re: ПРОГЕСТЕРОН ?
« Отговор #1 -: Март 19, 2007, 14:00:33 pm »
Прочети лисовката на Утрогестана. При мен имаше гадене и замайване, сънливост. Ама не съм надежден източник, че тогава бях бременна ....

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
Re: ПРОГЕСТЕРОН ?
« Отговор #2 -: Май 14, 2007, 19:29:38 pm »
Ето малко инфо за утрогестан-а, или прометриум, както го наричат на други места (в Сащ например).
http://www.euapoteket.com/pdf/Utrogestan_s.pdf
Едни от най-често срещаните му страничните ефекти са задъхване,прекалена чувствителност, дори болка, в гърдите. Болки в кръста. Болки в коремната област(ниско долу). Запек. Кашлица. Депресия. Разтройство. Световъртеж. Емоционална нестабилност. Умора. Главоболие. Раздразнителност. Болка в мускулите и ставите. Изпотяване през ноща. Подуване на краката и ръцете. Инфекции на горните дихателни пътища. Повръщане, притеснителност.
При хора, с метаболични проблеми е често срещано напълняване. (както и при хора без този проблем)
Много четох за приема на този хормон и почти всичко(без инфекциите, повръщането и запека!) което написах се прояви при мен.

*
Re: ПРОГЕСТЕРОН ?
« Отговор #3 -: Май 15, 2007, 10:32:29 am »
Ето малко инфо за утрогестан-а, или прометриум, както го наричат на други места (в Сащ например).
http://www.euapoteket.com/pdf/Utrogestan_s.pdf
в тази листовка на прометриум, което твърдят, че е същото като утрогестан, има нещо съмнително... в нея пише, че не трябва да се приема от бременни жени тъй като може да увреди плода. утрогестана се предписва при недостатъчно прогестерон, което пречи за задържането на плода, т.е. той се взима освен да помогне за имплантирането и за задържането на плода именно от бременни жени - тъй като жълтото тяло не може само да произведе достатъчно прогестерон.

*
Re: ПРОГЕСТЕРОН ?
« Отговор #4 -: Май 16, 2007, 03:15:20 am »
За съжаление е така, на "prometrium-a" пише да се спре приема при бременност. Не ми се даде обяснение от лекаря ми тук - защо. Започнах да го пия след като вече бях бременна, поради нисък прогестерон. Нямам опаковка на българския заместител на хормона, но е възможно и там да пише същото..