0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Да си продължиш рода не е ли егоизъм?
Тук визирам надарените свише, които успяват да заченат с 5 мин. пъшкане. Или с няколко такива опита.
Щото, ако не е егоизъм, защо не отидат направо да осиновят, а си държат на генетичния материал.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: "Ялови столичанки" зачеват с "небесно ин
« Отговор #81 -: Януари 29, 2012, 14:36:23 pm »
Стига бе, Же, те повечето от критикуващите ин-витрото (не точно водещи, тях не ги знам) са забременели случайно и без да щът. И за това са ги „взели" безценните им мъжове.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
От високите токчета мярнах само някакви откъслечни кадри, но ми беше достатъчно да се разфуча отново.... За пореден път, обаче, стана ясно, че госпойцата Л.Ф. е душевно неуравновесена личност, с неизяснени /а може и да са изяснени, де :lol:/ ментални проблеми. Започна нещо да се прехласва и вживява и изведнъж ревна, стана и демонстративно напусна студиото 8O Дори не разбрах защо, но нещо Юлияна я беше зачесала нещо и женицата не можа да се аргументира май и полудя.....
Оххх, думи нямам вече...то направо е тъжно...
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
боже мой................. :x 8O :x
и това ми било национлата телевизия?!?
не ги ли е срам да човъркат в раните на хиляди семейства тези "големи бели птици"...
никога не отстъпвай на принципите си!
Като стана дума за медии.....това много точно описва бг действителност....





*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
А, то не само на Герб угаждат медиите. На всички силни на деня угаждат, като фурнаджийски лопати са :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: "Ялови столичанки" зачеват с "небесно ин
« Отговор #86 -: Февруари 03, 2012, 04:26:05 am »
Стига бе, Же, те повечето от критикуващите ин-витрото (не точно водещи, тях не ги знам) са забременели случайно и без да щът. И за това са ги „взели" безценните им мъжове.

Аз не познавам нито един човек, който да е против ин витрото, наистина нито един.
*
И аз лично не познавам, ама смей ли някой да си каже  :lol:
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Лично - не. Но си спомнете каква „премъдра толерантност" по въпроса се лее из нета.
Абe аз тия хора не мога да ги разбера :x как може да си даваш така спокойно(и толкова уверен) мнението за нещо, с което не си се сблъскал? То от кухи хора по - бол нищо няма в тая държава...
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Аз пък познавам хора, които са против инвитрото. Няколко пъти и трих сол на главата и най-накрая чух такива абсурдни обвинения за себе си, че направо полудях. Като както разбрах после, са разбрали как се е появила девойката ни и умишлено са зачесвали темата, за да обедят мен видиш ли, колко не съм добре. Е нагласих ги, но дали влях малко акъл идея нямам. Ще се разбере. И говорим за интелигентни хора.
Основният им аргумент беше, че въпреки дългият период от време в който нищо не се е получавало, точно този месец е можело да се случи и без направената инсеминация. Плюс това хората го приемали лично и се вманиячавали, затова било толкова болезнено за тях. Трябвало да си живеят живота пълноценно и да не позволяват да ги срива това психически.  Дали е щяло или не, само господ знае. Аз благодаря всеки ден, че получих това, за което така милеех. А как ще живея живота си си е моя работа  :).
Плюс това, хоратя които не са се сблъсквали с нещо подобни си мислят: Ако се случи аз ще реагирам така и така. Ще правя еди какво си, другото няма никога да направя. Да ама не е точно така. Защото едно е да кажеш, ако се разболея от рак, няма да се лекувам, ами ще замина в гората и там ще изкарам дните си. Обаче когато недай боже това се случи, тогава идват и някои екстри. При стерилитета ги знаем, при рака повечето от нас по неволя също ги знаят. Та хоратя не трябва да се изказват неподготвени. Против нещо, което не са ползвали и не разбират смисъла му също не трябва да бъдат. Когато минат и разберат, тогава могат да се изправят пред мен и да кажат, да аз го изпитах, запознат съм и моето мнение е, че това нещо не трябва да се допуска да се случва, защото... Тогава вече нещата са много различни.
Ама това е много далеч от: Аз отидох в часна клиника и направих инвитро щото ми казаха, пък аз не бях запозната и вие никога не го правете! Нали, това просто е необяснимо. Инвитрото за мен е просто метод за лечение на вид заболяване. последиците са стерилитет. Има странични ефекти, има риск, има процент успеваемост. Кое няма? Незнам какво го дъвчат напоследък толкова.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
И аз съм го чувала Лиде.От интелигентни хора.Обясняват ми психически колко е важно да си спокоен, как ако го искаш истински ще стане, как клиниките само ни взимат парите и т.н. И тези хора според мен скоро ще стигнат до нашето дередже, наблюдавам ги отстрани, имат проблем не го признават и пред себе си, само намират извинение след извинение защо не се случва.Опитвам се да говоря и обяснявам, но гледам да не натискам и да съм деликатна.Трудно е.От друга страна срещам 100% разбиране от хора който никога не са имали такъв проблем и имат деца заченати напълно естествено.Иначе борбата е постоянна, постоянно от някъде изниква някой идиот който ми обяснява, че децата заченати ин витро не са нормални, ама аз тия преминаващите идиоти не ги зачитам много много.Интересни са бисерите на учениците в прогимназиите, много от тях си нямат и на идея защо се прави ин витро, какви проблеми могат да имат, как да се пазят и т.н.С тях е много весело, но са и много любознателни :)

Момичета, моля ви не ме разбирайте погрешно, аз мисля че не сте прави когато използвате думички от сорта "нащо дереже" или "болни" аз не мисля че двойките които не успяват да заченат по естествен път са "болни". Аз винаги съм казвала, че бог дава на човека толкова мъка и проблеми, колкото е по силите ни, имменто това се опитвам да ви кажа, аз лично свалям шапка пред всяка една двойка, която не се премирява и не се крие зад някакви оправдания, а по интелигентен начин се подкрепят и се опитват да усъществят една прекрасна мечта с две думи вие не сте "болни" вие сте упорити и сте пример за всички, които имат такъв проблем и не успяват по един или по друг начин да го изразят и да намерят път за да се справят, а съм сигурна че всички тук знает ,че според статистиките всяка 3 та двойка има някакъв проблем със зачеването, та така че за ония които повтарят НА МЕН НЯМА ДА МИ СЕ СЛУЧИ ди си отворят малко очичките за реалността...А що се отнася до рисковете...не ме разсмивайте има ли нещо сигурно на тази свят освен смърта?
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Рени, в думата "болни" не се влага негативен смисъл. Ако някой има предвид "болни" в психически аспект, значи не е много в час...Да, хората страдащи от стерилитет са болни физически. Стерилитетът е болест, като всяка друга, затова си има и лечение. Повечето причини за безплодие/да не кажа всички/ са чисто физиологични и това си е болест -дали ще е хорминално заболяване, тубарно, маточно, при мъжете други органи /казвам го образно и в най-общ смисъл/, то си е заболяване. И никой не е застрахован от това. Според мен няма много общо Бог на кого какво изпращал. Просто се случва и това е. Така е в природата - едни се разболяват от рак, други от стерилитет, трети от диабет, четвърти катастрофират...за жалост, това е живота. И да се твърди, че двойките страдащи от стерилитет не са болни, е по-скоро в техен ущърб, отколкото в полза. Защото тогава ни се лепва друга диагноза - че сме едва ли не психично болни, щото то като не е истинска болест, какво сме тръгнали да лекуваме тогава, ми не се оставим на произвола и каквото стане....Вманиачаваме се просто, вместо да седнем и да се усспокоим...Разбираш ли какво се опитвам да ти кажа? Докато хората не разберат, че това е болест, ще продължават да ръсят глупости, да не ни разбират и да ни обявяват за луди, вманиачени лелки!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Сестрата на дядо ми не е имала шанса да има деца. По нейно време медицината не е била развита изобщо в тази насока. Преди няколко дни говорихме по темата. Според нея, тя не се е била "успокоила" достатъчно и за това не са успяли. Веднага си дадох сметка, че изразът е архаичен и идва от времето, когато репродуктивните проблеми са били нещо загадъчно и неразбираемо, тема табу дори. В този смисъл аз не смятам, че хората, изрекли тези думи, непременно трябва да бъдат възприемани като противници.
sixsens, извинявам се ако съм засегнала някой, мися че не съм успяла да се изразя правилно и с това съм засегнала съвсем други теми, мисълта ми беше че не трябва да се влага негативизъм в думата, а като казах за бог, не съм искала да кажа че това е нещо изпратено от бог на тези хора, това е една мисъл която аз си я знам от дете и в трудни моменти съм си я повтаряла без да влагам в нея нягативизъм,а напротив в смисъла на "това,което не ни обива ни прави по силни" и именно това имах напредвид, че за съжаление в живота, човек се сблъсква и с неприятни неща - болести и т.н. И искам пак да се извиня ако несъзнателно съм засеглака някой...
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Не, не, Рени, не си ме разбрала. Не казвам, че си засегнала някого. Съгласна съм с теб. Никой от нас не влага негативизъм в думата "болни", но обществото има друго схващане по въпроса. Затова и трябва да му се покаже, че не бива да е така.
Разбира се, че човек в трудни моменти се опира на неща, които му помагат да преодолее мъката си. Просто понякога намесването на Бог в тези неща може да бъде нож с две остриета. Ето, ние го приемаме като просто едно изпитание за нас, а други хора го смятат, че Бог ни наказва и понеже той е решил така, ние затова не можем да имаме деца. Разбираш ли къде е тънката граница? Подобни твърдения и схващания могат да нанесат вреди понякога по отношение на това как хората гледат на нас, какво мислят за стерилитета и т.н. Аз смятам, че нещата трябва да се наричат с истинските им имена, трябва да се говори открито по проблема, да се дава точна информация, за да не се получава като в примера на Еле, това да се смята все още за някакво табу, загадка, нещо неразбираемо и плашещо едва ли не.
Прощавай, ако аз съм те засегнала по някакъв начин. Постът ми не беше с цел да те критикувам или нещо подобно, а по-скоро да дам друга гледна точка.

Еле, една приятелка на леля ми има син, малко по-малък от мен, който е осиновен. Тя разбира се го обожава. Когато разбра, че страдам от стерилитет й беше много мъчно, защото отлично знае какво е. След като забременях и тя знаеше, че е след ин витро, ми каза следното - Ако навремето имаше ин витро, можеше и аз да изпитам чудото на бременността, всички онези емоции, да усетиш как живота расте в теб и т.н. Не че съжалява, че синът й е осиновен или не го обича като свое дете. Просто се чувства един вид ощетена, че тогава не е имало такива средства за лечение. Жената много се радваше за мен, дори се разплака. Тя е някъде около 55 годишна, не е толкова от старото поколение, като сестрата на дядо ти, но не е и съвсем млада. Но ето, че нейното виждане по въпроса е друго, не смята, че просто спокойствието й е било малко. Според мен си е и до човек как ще възприема, това, което му се случва. Едни избират да вярват, че просто така са се стекли обстоятелствата и те са се борили според възможностите, които им е предлагала медицината, а други, пак са се борили, но някак вярват, че нещата зависят от тях и едва ли не, в тях е вината. Иначе си права, че изразът си е останал оттогава, като един вид обяснения на нещо все още необяснимо. Хората обичат да имат контрол над нещата, които се случват в живота им и им се иска да знаят причините за всичко. Това е нормално, но за жалост - рядко се случва.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
"това,което не ни обива ни прави по силни"
 reni^-^, нищо лично, ама на мен ми писна от тая фраза, честно  :( не искам да съм силна, писна ми вече, искам да съм слаба и да получа това за което се боря. 
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
То понякога ни се иска някои неща да ни убият, отколкото да живеем с тях....
И аз не държа да съм силна. Пък и не е нужно нещо да е непременно убийствено, за да е достатъчно гадно и трудно за преживяване. Даже понякога си мисля, че изобщо не ни прави по-силни, прави ни по-цинични по-скоро.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
sixsens в никакъв случай не си ме засегнала , аз съм страшно много широка ускроена личност и аз съм 100% на същото мнение, просто когато прочетох мнението се замислих, дали е възможно без да искам да съм прекрачила онази тънка граница за която говориш и ти и следоватолно се замислих ако съм го направила, ако съм представила погрешно мислите си следователно съм засегнала и много от момичетата тук и да ти кажа честно много криво щеше да ми стане ако е така...Аз съм човек който до дупка си стои зад думоте и дет се вика за мен казаната дума е хвърлен камик, да ама ако е меннието си е мое, а не да е нещо погрешно прозвучало...
Както и да е разбрахме се  :wink: А що се отнася до табуто нали знаеш простотията за жалост не ходи в гората, а по хората...Изведнъж всички хора няма да си отворят очите това е факт, ама с времето съм напълно сигурна че всички ще са наясно точно за какво става въпрос...