0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Радиатори Адакс
« -: Февруари 06, 2013, 11:10:08 am »
Споделете мнение за тези радиатори!
Купихме такъв да отопляваме детската стая, уж за икономичен, а направо се облещих със сметката за тока  8O :x
Засичали ли сте колко ви гори такъв радиатор?
Направо не мога да се побера в кожата си в момента :x
Декември (първи цял месец, с новия радиатор, при една седмица на село, когато беше изключен) от сметка 70лв скочи на 140лв.
Януари, отново една седмица на село, от 140лв на 220лв.
В другите стаи сме на дърва, готвя на газ, е не ми се струва реално, да изгори този радиатор 150лв...
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Радиатори Адакс
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2013, 11:21:40 am »
Радостинка, ние ползваме два радиатора Адакс - в спалнята и банята. Сметките за ток са нормални за потреблението. Освен тях ползваме климатик, бойлер, сушилня, готвя на ток. За декември платихме някъде 150лв. Е, сега очаквам януарската да ме втрещи, но това е защото на всички познати сметките са двойни. Този в спалнята го имаме от 2009г, а в банята е от три месеца някъде. Това, което ми идва на ум за вашия е, че може би не е калиброван. Ние никога не сме правили това, но в магазина ни обясниха как става. Възможно ли е мощността да е малка за помещението?
     
Re: Радиатори Адакс
« Отговор #2 -: Февруари 06, 2013, 11:22:05 am »
radosttinka, ние сме с конвектор Адакс. Предпоследната ни сметка беше около 130 лв, което е нормално, миналата зима нямахме по- висока от 210 лв, при положение, че всичко у нас е на ток. Този месец и аз съм в шок- 292 лв!!!!!  :x  Всички се оплакват от декемврийските сметки, прекалено завишени са.
На какъв режим сте го сложили?
Re: Радиатори Адакс
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2013, 11:24:04 am »
Ако става дума за конвектор на "Адакс" не ще да е от него, а по-скоро сте станали жертва на традиционнто следновогодишно надуване на сметките. И ние имаме конвектор в спалнята и откакто сме с него я се е увеличила сметката с 10лв.,я -не. Той е с термостат и като си достигне зададената температура(в нашия случай 17 градуса), се изключва и не хаби ток.Когато детето беше новородено сме го включвали и на по-висока температура, но не съм забелязала да е утежнил сметката сериозно.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Радиатори Адакс
« Отговор #4 -: Февруари 06, 2013, 11:28:26 am »
Когато мощността и бройката на поставените радиатори са съобразени с квадратурата на жилището, не би трябвало да има проблем със сметката.

Както са казали другите - вероятно е некоректност в отчитането. И при нас е така. декември/януари - съответно 110/297 лв., което е нереално.
Re: Радиатори Адакс
« Отговор #5 -: Февруари 06, 2013, 11:33:09 am »
Да, точно конвектор Адакс е.
Мощността му е по-голяма, даже, защото този който отговаряше на квадратура на стаята беше по-скъп и човека в магазина, обясни, че даже по-мощния ще ни дойде по-икономичен.
Не сме го калибровали, защото не ни обясниха че трябва. Но иначе често температурата в стаята е по-висока от зададената и аз го намалявам. Даже в момента е на около 17 градуса, а в стаята е 21.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Радиатори Адакс
« Отговор #6 -: Февруари 06, 2013, 11:37:31 am »
Мда, най-вероятно е от надуването на сметките. Няма да е от калибровка, ние също не сме я правили, при все, че ни обясниха. Аз също държа този в спалнята на 20-21 градуса, а там температурата рядко е под 22 градуса.
     
Re: Радиатори Адакс
« Отговор #7 -: Февруари 06, 2013, 20:10:26 pm »
Ние не бяхме доволни от Адакса! Много високи ни бяха сметките за ток и го махнахме. Сега сме с климатици навсякъде и за разлика от миналата зима,сметките са доста по-ниски. Вярно, че тогава беше доста по-студено, но и тока се увеличи :?
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
Re: Радиатори Адакс
« Отговор #8 -: Февруари 06, 2013, 20:36:03 pm »
А когато достигне посочената температура и се изключи, вашите конвектори топли ли са?
Моя като се изключи все е топъл, то вярно че трябва време да изстине, но колкото пъти го видя изключен, толкова пъти все издава топлина, все едно грее на някаква много ниска степен.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Радиатори Адакс
« Отговор #9 -: Февруари 06, 2013, 20:55:55 pm »
Сега ходих да проверя този в спалнята  :lol:. Явно преди малко е изключил, защото отдава топлина, но слаба. Според мен е нормално, тъй като нагревателя не може да изстине мигновено, а след малко отново се влючва и нагрява. Когато зададената температура е ниска, конвектора включва рядко и тогава наистина не се усеща топлина. Това го установих от другия, в банята  :lol:.
Няма място за сравнение между климатик и конвекторен радиатор. При един стандартен като мощност климатик консумацията на ток е около 1-1,2кВ/ч. Отдадената мощност, примерно, е 3 до 4 пъти по-голяма. Другите отоплителни електроуреди - колкото консумира, толкова отдава.

Нашата сметка за януари излезе - 239лв. Очаквах повече, в интерес на истината. Миналата година, също за януари, сме платили 210лв.
     
Re: Радиатори Адакс
« Отговор #10 -: Февруари 06, 2013, 23:13:14 pm »
Броени минути след като се изключи вече е ледено студен.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Радиатори Адакс
« Отговор #11 -: Февруари 08, 2013, 23:36:24 pm »
Аз понеже още си се ядосвам с тези сметки за ток, и днес си гледах платената фактура от 140лв и си умувам.... От 100 киловата за предходния период (нощна)сега са станали 180 - значи ~80 киловата ми е изгорил Адакса. Дали дневното му потребление ще е долу-горе като нощното? Смятам го от към нощната защото, тогава са включени едни и същи неща постоянно в ел. мрежата - бойлер, хладилник и конвектора. Не виждам да има причина през деня да гори повече... ама може и да съм в грешка :)

Ако успея да си изясня кое колко ми потребява, може и да разбера от кое да започна да икономисвам :lol: :lol: :lol:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Радиатори Адакс
« Отговор #12 -: Февруари 13, 2013, 12:19:57 pm »
Електрическия конвектор си е печка, ако е 2kW мощност , значи докато е включен и нагрява хаби 2 киловата за час. Преди години имахме два конвектора - един в хола и един в спалнята, спомням си едната зима(първата ни в този апартамент - нова кооперация, студени стени, няма съседи) тогава платихме един месец 350лв. Факт е че не сме ги спирали тогава, дори когато бяхме на работа, защото е по-лесно да вдигнеш температурата в помещението от 18 на 22 градуса отколкото от 10 на 22 примерно. Факт е обаче, че от както сме с климатиците сметките са ни значително по-ниски. Все пак дори през зимата климатика излиза доста по-ефтин като потребление на ток, но това естествено зависи и в какъв район си. За мен е някаква илюзия, че в София примерно можеш да се стоплиш зимата с кллиматик, да не забравяме, че дори инверторните работят трудно при много отрицателни температури.

*
Re: Радиатори Адакс
« Отговор #13 -: Февруари 13, 2013, 12:23:24 pm »
със сигурност не е от адакса. вече 8-ма зима се топлим само и единствено с адакс, целия апартамент (100 кв.м.)и сметките ни за ток не надхвърлят 160-80 лв., при положение, че сме и с 2 бойлера, перални по 6-7 на седмица, сушилня, готви се постоянно и т.н.