0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #60 -: Октомври 04, 2011, 15:46:00 pm »
Да се отчета и аз - днес бях на преглед, всичко изглеждаше чудесно, бебетата са добре, пораснали са и се развиват със седмица напред - единия е 392г, а другия 440г. Шаваха през цялото време :babyflips: :babyflips:. До тук всичко добре, тъкмо си отдъхвах и изненада - шийката ми се скъсява и отгоре на всичко при контракция се разтваря.  osi_12 Направо ужасно. Сега пак имам назначен утрогестан, индометацин при болки и следващ преглед след седмица. Няма край тази лудост при мен - явно цялата ми бременност ще бъде едно голямо приключение с много притеснения. Само се моля да го докарам до 7 месец.


Re: Тема на бременните №78
« Отговор #61 -: Октомври 04, 2011, 16:07:11 pm »
Здравейте момичета връщам се от преглед и съм страшно притеснена тъй като този път сърцето на бебчо не се чубаше нормално ту бие бързо ту бавно така се чува като го пуснат апък на монитора се вижда че се съкръщава нормално ,не спира и после да забързва както се чува като пуснат звука .Незнам защо се получава така питаха ме дали го усещам и аз го усещам непрекъснато ,но ми назначиха ехограф пак другата седмица да го видят пак.Казаха че ако не го усетя примерно цял ден или от сутринта до вечерта трябва да отивам в бърза помощ.На някой случвало ли му се е такова нещо много съм уплашена :balk_146:

*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #62 -: Октомври 04, 2011, 16:31:21 pm »
anjelina19, не ми се е случвало подобно нещо, но на твое място - щях да търся второ мнение, ако трябва и трето. Също така, щях да настоявам за обяснение какво се случва, какво подозират лекарите в тази ситуация, какво следва да се прави, ако имат някакви подозрения за нещо...
В твоите седмици, дали усещаш бебето постоянно, или не - не е особено точна индикация, просто още не е толкова голямо, буквално може да заеме /все още/ позиция в която не го усещаш, а да си е ОК. Може да си заспала, когато се движи и движенията му да не те събудят, може то да спи когато ти си будна и да решиш, че не се движи...Много варианти има.
Не виждам при проблем какво ще правиш в "Бърза помощ" всъщност, там не се ритат по кокалчетата топ АГ-специалисти и да има проблем и да е в състояние някой на смяна да го установи все пак - няма как да ти съдейства, освен да те препрати към специализирано звено.

Просто се консултирай и с друг лекар, нищо по-добро не можеш да направиш в случая.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №78
« Отговор #63 -: Октомври 04, 2011, 17:03:48 pm »
Напълно подкрепям мнението на Jbrul, какво значи не се чувало нормално?!
Непременно потърси второ мнение и то от специалист. В Бърза помощ и да става нещо няма да ти помогнат особено. Пък и движенията в 22-ра седмица са доста слаби, моето дори и в момента денем повече кротува.
Аз днес също бях на преглед, мацката е добре, спинкаше блажено и наддава успешно.
За момента се движим по график. Дано да останем така докрая.
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #64 -: Октомври 04, 2011, 17:06:43 pm »
Не знам кога става по-лесно, като ви чета и се притеснявам. Надявам се всичко да се оправи и при теб bebs_y и при anjelina19.
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #65 -: Октомври 04, 2011, 18:54:42 pm »
Момичета проблема е че аз не сам в България а съм в Италия и тук така действат пращат в бърза помощ там си има специалисти за всичко .Обясниха ми че е нормално не е само при мен но за сигурност да ида пак на ехограф другата седмица в четвъртък а между временно ако не усещам бебето да отида в бърза помощ.Това ми е втора бременност с първата съм нямала никакви проблеми и с тази до сега вчера бях на ехограф пак гледаха бебо обстоино мериха го и вече е цели 463 грама и вчера му гледаха сърцето на 2Д и не се чуваше така а днес както бие нормално се забавя и се чува някакъв шум . Предполагам че ако беше нещо много сериозно щяха да ме оставят в болницата а те чак в четвъртък  ме викат пак  :(.Затова пиша тук ако има някой с като моя проблем  да каже какво е точно това

Re: Тема на бременните №78
« Отговор #66 -: Октомври 04, 2011, 19:46:14 pm »
Ангелина, и аз като другите споделям мнението, че никога не трябва да се доверяваш на един лекар, винаги търси второ, ако трябва и трето мнение. Ако се повтори същото в четвъртък, си запиши час при АГ, или при специалист по ехокардиография. Аз лично ходих тази седмица на такъв преглед. Те си гледат камери, аорти, кръвоток, белодробни аорти, размери и т.н.Там ще се успокоиш и ще ти кажат дали има проблем или не. Ще стискаме палци да е второто!
Бебс,почивай повече, ще устискате , как да няма, виж бебчетата как хубаво се развиват!
И мен днес пак ме боли корема ниско долу. Две седмици бях ОК, сега пак. Не ми се втвърдява, свива ме като при ПМС, болезнено е. Направо незнам от какво е, дали са контракции или не. Утре съм на преглед, ще разпитам док, защото като стане така, много се притеснявам.Случва се около 4-5 пъти на ден, предния път 2-3 дни един след друг,след това две седмици почивка, сега ще видим.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #67 -: Октомври 04, 2011, 19:52:21 pm »
И мен вчера ме гледаха обстойно и сърце и аорти и камерите на сърцето и как се съкращава всичко беше наред днес отивам на консултация и ме изненадват така, не мога да повярвам как вчера беше наред и сега изведнъж не е :(

*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #68 -: Октомври 04, 2011, 20:04:03 pm »
И мен вчера ме гледаха обстойно и сърце и аорти и камерите на сърцето и как се съкращава всичко беше наред днес отивам на консултация и ме изненадват така, не мога да повярвам как вчера беше наред и сега изведнъж не е :(

Не може ли да се заключи, че е валидна обстойната ехография на структурата и функцията на сърцето, вероятно за оценка на феталната морфология в твоите седмици? И че каквото и да са видели на консултацията, в обикновения кабинет, не е меродавно? Аз знам много добре разликите между ехографа на лекарките ми в женската консултация и този в перинаталния център за специализирани прегледи (в Щатите живея), както и уменията на едните и другите да гледат с него.

И защо ти правят ехография в два различни кабинета в два последователни дни? Ето това е причината да се прави ехографски преглед само около 12та и 20та седмица, освен ако няма медицински причини за по-обстойно допълнително проследяване.
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #69 -: Октомври 04, 2011, 20:10:59 pm »
OХ не знам цигу не знам защо ме гледат 2 последователни дни и в два различни кабинета и аз не знам изобщо не ги знам как практикуват тук в България е много по лесно ЩЕ СЕ НАДЯВАМ  всичко да е наред и с този ехограф в кабинета нещо да се е обаркало в четвъртък другата седмица съм пак на 2Д да видим тои какво ще покаже макар че вчера всичко беше ОК :)
« Последна редакция: Октомври 04, 2011, 20:12:36 pm от anjelina19 »

*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #70 -: Октомври 04, 2011, 20:50:02 pm »
Сиска, не искам да те плаша но болките наподобяващи ПМС не са безобидни, те предизивикват контракции и не трябва да се допускат. Аз бях с такива болки поти 2 дни, реших че е яйчника и не обърнах внимание. Днес като казах на док, той ми предписа индометацин (само при болки) и каза, че не трябва да ги търпя, а да взимам мерки. Успех утре.


Re: Тема на бременните №78
« Отговор #71 -: Октомври 05, 2011, 16:41:00 pm »
Здравейте, връщам се от преглед, и бързам да се отчета.
Бебчо е вече 692гр., даже ми се усмихваше днес :lol: Доктора погледна въпросните кисти и каза, че това си е напълно нормално , просто лекарите, които ни водят ЖК, може да ни спестяват нещата, които се случват понякога, за да не се шашкаме. За болките също каза, че няма нищо обезпокоително, Слава Богу.Матката ми била спокойна и така.
Сега вече мога да си помисля за почивка с мъжът ми :wink:

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #72 -: Октомври 06, 2011, 11:44:24 am »
Браво siska81 радвам се наистина много сте пораснали радвам се че всичко е наред и аз съм на мнение че понякога трябва да ни се спестяват някой неща.Дано ГОСПОД  е с нас и всички да имаме безпроблемна бременност и родим едни здрави бебечета  :D

*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #73 -: Октомври 06, 2011, 15:34:51 pm »
Здравейте, днес ми беше последният работен ден във фирмата и от утре трябва да се наслаждавам на майчинството. Сега вече ми е някак реално, че датата все повече наближава. :oops:


Re: Тема на бременните №78
« Отговор #74 -: Октомври 06, 2011, 15:50:19 pm »
Днес бях на преглед - вече се вижда всичко. На апарата показа, че съм 6 седмица и един ден. Казаха, че всичко върви добре. В понеделник съм на друг преглед при друг лекар, за да следим нещата от две места. А иначе ми казаха за направление за ЖК да отида към 24-25 този месец



*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #75 -: Октомври 06, 2011, 16:18:41 pm »
Браво Криси, честито! Сега вече трябва да се успокоиш.

Сиска много сте пораснали, браво! Наистина понякога е по-добре да не се задълбочаваме много, за да не се вкарваме в излишни притеснения, но ......
Аз нещо не мога - все още съм пред дилема - серклаж или не???  osi_10 Вие какво мислите?

Рачко, наслеждавай се на оставащите седмици и почивай, събирай сили за после  :wink:


Re: Тема на бременните №78
« Отговор #76 -: Октомври 06, 2011, 16:30:20 pm »
bebs_y , това за серклажа не е въпрос за форума, лекарят трябва да го прецени. Едни ще ти кажат едно, други друго и само може да те объркат.
*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #77 -: Октомври 06, 2011, 16:37:39 pm »
Права си Къди, но според моя док серклаж се прави и до 24 г.с. Въпреки това решението трябва да е мое, а аз вече се обърках тотално като чета различни статии и не мога да преценя кое е по-малкото зло. И защото този форум ми помага много, реших да попитам ако има момичета минали по този път да споделят опит. Разбира се решението пак ще трябва да си е изцяло мое.


Re: Тема на бременните №78
« Отговор #78 -: Октомври 06, 2011, 16:38:48 pm »
Здравейте, връщам се от преглед, и бързам да се отчета.
Бебчо е вече 692гр., даже ми се усмихваше днес :lol: Доктора погледна въпросните кисти и каза, че това си е напълно нормално , просто лекарите, които ни водят ЖК, може да ни спестяват нещата, които се случват понякога, за да не се шашкаме. За болките също каза, че няма нищо обезпокоително, Слава Богу.Матката ми била спокойна и така.
Сега вече мога да си помисля за почивка с мъжът ми :wink:

Здравей, по думите ти както описваш болката ниско долу ми прилича на контракции. Аз и с двете бременности имах болезнени Бракстън хикс контракции без скъсяване на шийката и много често в кабинета матката беше спокойна и нищо не се отчиташе. Добре е все пак да ти следят и шийката на матката за всеки случай и ако е необходимо да приемаш магнезий, а за болката примерно Но шпа. Поне на мен ми помагаше.
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #79 -: Октомври 06, 2011, 16:46:48 pm »
Права си Къди, но според моя док серклаж се прави и до 24 г.с. Въпреки това решението трябва да е мое, а аз вече се обърках тотално като чета различни статии и не мога да преценя кое е по-малкото зло. И защото този форум ми помага много, реших да попитам ако има момичета минали по този път да споделят опит. Разбира се решението пак ще трябва да си е изцяло мое.
Точно за това решението трябва да го вземе лекарят ти, да прецени дали рискът от серклаж е оправдан и ще може да износиш до края бебетата. Да прецени до колко е скъсена шийката и каква е опасността от това. Ти как ще прецениш кое е по малкото зло, негова работа е да те информира за реалното положение и да ти обясни как стоят нещата. Друга опасност при скъсяване на шийката и разкритие са инфекциите , които могат да се получат. Не искам да те притеснявам и плаша с поста си, но това са много важни решения и мисля, че е необходимо адекватно отношение от специалистът  , който те наблюдава. Сестра ми е минала по твоя път, за съжаление при нея серклажът не помогна, но пък беше направен в доста късен етап, разкритието беше доста голямо и имаше инфекция вече. Затова си позволявам да ти пиша, защото най важното е да износиш здрави бебенца и да запазиш бременноста. Направиха й го в 18 седмица.