0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Искам да попитам правил ли е някой лапароскопия при д-р Тюфекчиева за премахване на миома. Имам коремна операция при нея по този повод преди 4 години. Сега имам нови миоми, но не ми се ще този път операцията да е коремна.
Знам, че д-р Тюфекчиена прави лапароскопии, но никъде не намерих информация повода за това да са миоми.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*
Др.Тюфекчиева е много добър лекар. За това дали операцията ще е лапароскопска или отворена /през корема/зависи къде се намират миомите. Ако те са от външната страна на матката товае е възможно но ако са от вътрешната страна е коремна операция./цезарово сечение/.
*
Благодаря за отговора!
Има и друг вариант за вътрешните - хистероскопия.
Възможна е и комбинация от лапароскопия с хистероскопия.
Знам, че е добър лекар.Вече ме е оперирала.
Аз просто се интересувам дали тя въобще миомите ги оперира лапароскопски или хистероскопски.
Струва ми се, че когато става въпрос за миоми - пристъпва директно към коремна операция.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*
Много е важно къде се намират миомите. Такава комбинация от две интервенции е много инвазивна знам че се прави или едната или другата.
Лекарите предпочитат да направят коремна операция защото така за тях има по-добра видимост на органите и могат да отсранят и малки миомни възли ако има такива които пак зависи от тяхното местоположение невинаги се откриват при ехографски преглед.


Тя е много добър лекар и ще вземе най-правилното решение за твоя случей.Дано все пак състоянието ти да позволи минимум интервенция.
Поговори и с нея как смята да направи операцията .

Тя ми прави лапароскопия по повод извънматочната БР и отстрани дясна тръба .Възтанових се много бързо.
« Последна редакция: Юни 30, 2011, 09:56:42 am от zarina »
лапароскопията при д-р тюфекчиева по ЗК ли е или са заплаща понеже трябва да и аз да си правя ,а в Плевен разбрах че е около 1500лв в частната болница на проф. горчев
*
Трябва да питаш ,опериращият те лекар дали часната му болница работи по здравна каса.Някои билници въпреки че са часни работят със здравна каса някои не. Ако работят с предписание от опериращия отиваш при личната за да ти даде напревление за прием в болница.
Благодаря...ще попитам ,но мислех ,че някой скоро е правил лапаро при нея и има информация.
*
не те разбрах в началото . Др Тюфекчиева работи във Медицинска Академия а там се работи по здравна каса . Трябва ти само направление за прием в болница от личния лекар. Мед Академия не е частна болница.