0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #180 -: Декември 03, 2011, 12:50:32 pm »
След наказанието онзи ден и дъъългото предълго обяснение, че мама не се удря, вчера пробва пак така да си изрази недоволството. Но още докато кажа еей и направи джуката на рев и взе да си пъха ръчичките в моите да ги „топа". Значи знае къде е сгрешила. Пак я сложих наказана и не ѝ говорех. Но според мен скоро ще забрави как наказва и се сърди мама.
Между другото за мен това беше най-ужасното наказание навремето. Да ми се разсърди мама и да не ми говори. Но първо бях ученичка вече и второ имах брат, с когото тя да си играе и да си говори. Така най боли. А колко беше упоритааа ... понякога ми се сърдеше с дни. Когато станах голяма, си призна, че е идвала вечер да ме погали и целуне, докато спя. Но иначе - сърдита.
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #181 -: Декември 03, 2011, 14:04:12 pm »
Смарайди, благодаря! Надявам се няма сарказъм в думите ти  :lol:
В интерес на истината и аз се замислям доста често дали не съм прекалено строга, но май по-добре от сега да има дисциплина.
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #182 -: Декември 03, 2011, 14:31:45 pm »
Мими, мисля, че трябва да отвориш детска градина. Ще ти пратим нашите отрочета, за да си строга с тях. Мисля, че повечето майки ще прегърнат идеята.  :lol:

Боби, дано в понеделник да докладваш, че има положително развитие на нещата.

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #183 -: Декември 03, 2011, 15:28:16 pm »
Джаме, ами като изпадне в истерията, отива на стълбата, естествено, не иска да стои и се опитва да избяга.Връщам го, пак бяга, пак връщам, навивам един часовник и казвам :'5 мин'.И така няколко пъти.Старая се да говоря с абсолютно равна интонация.
 Накрая спира, само седи на стълбата и плаче с крокодилски сълзи.като свършат 5 минути, отивам и той се предполага, че трябва да се извини и да отиде да си играе.
Има едно предаване Nanny 911, дават най-различни случаи с дечица.От там видях този подход с часовника и място за наказание
При нас помага, че са двама, и когато единият е в trouble, другият се опитва да го защити и успокои.
Понякога просто ги виждам предварително как ще изпаднат в истерия - от преумора, ако са гладни нещо или им е скучно.
Лошото е, че моят мъж не разбира, че това са просто деца и не трябва да се връзва.Антъни му каза веднъж, че е лош татко и бие деца и заслужава да отиде в затвора...той никога не ги е докосвал.Страшно беше разстроен...трябваше да го успокоявам и него после.

като се върнат от училище, се старая да им измислям какво да правят, нещо интересно, да им държи мисълта заета.
Сега сме на тема Коледа, естествено и всеки ден като ги взема, имаме някакъв план - вчера правихме кексчета, те участват в процеса активно и са много доволни.После украсяват и така ето минали два часа и става време за баня...
извинете дългичко стана :)
Целувки на малките сладурчета
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #184 -: Декември 03, 2011, 15:37:46 pm »

Боби, дано в понеделник да докладваш, че има положително развитие на нещата.
Ох, дано. Трябва да мине инспекция от градската управа и инспекторите са някакви абсолютни гадняри и откровено се заяждат, че да изкарат повече пари за града.  А къщата е стара и нещата са правени отдавна и ако искат има с какво да се заядат. Та по този повод се наложи да си фикам някакъв водопроводчик, който разбира от тези неща, ама много нанагорно ми дойдоха цените му.
А пък сега чакам едни кукувци, дето ми копаха двора, да дойдат да си оправят бакиите по кенефа, че цяла вечер сипвам белина и  махам вода от канализацията от банята, после пък проветрявах, че няма къде да се спи. Мъжа ми избяга в хола, ама мен на диван ме боли кръста и предпочетох да чакам да се измирие белината. Определено оцених екстрата прозорец на тоалетната :-). Да не говорим колко оценявам вече топлата вода :-)

Pesheck , аз също мисля като теб, че това е най-работещото наказание. Хем не е обидно, хем на децата им пука за това.За мен най-лошото наказание беше дядо ми да сбръчи вежди.


  
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #185 -: Декември 03, 2011, 15:45:32 pm »
Здравейте,

Наистина се иска много търпение да се гледа дете май. А аз не съм убедена, че го имам. Понякога крещя по Никол и после ме обхваща вина ;( И аз мисля, че трябва само с добро да се решават проблемите!

Тази седмица ми е тройно критична. Търгнах на работа, и имам адски много работа и офисът е пълен с нови хора. Това хем е готино, хем ми е сложно, защото съм и болна. Освен това ме мъчи вина, че оставих детето толкова малко на друг човек да го гледа. Добре, че този друг човек е майка ми - най-близкото до мен, което мога да осигуря. Все пак 50% от мен, идват от майка :)
И най-тъпото, дечко и тя се разболя. Тази нощ ми вдигна температура. Водих я на лекар. Гърди и гърло - чисти. Или е от зъбите или аз съм я заразила  :( Преди малко пак имаше Т, дадох Панадол и спадна веднага. Предписаха ни Осцилококциум и Панадол ако вдига Т. Дано оздравее бързо мъничето ми. Надявам се, че ако е вирус, като я кърмя вечер и предавам антитела, и няма да се раболее още повече.

Извинете, че ви се намрънках. Много ми натежа нешо напоследък! Прегръшам ви всичките! :)


*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #186 -: Декември 03, 2011, 15:54:40 pm »

Има едно предаване Nanny 911, дават най-различни случаи с дечица.

страхотно е!!!! ама тук не го дават вече и не знам от къде да го интернет открадна  :oops:
В очакване ....
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #187 -: Декември 03, 2011, 16:07:50 pm »
Раши, всичко това е нормално, винаги има един период на адаптация при такива промени, говоря за теб. На мен първия път ми беше трудно като от 6м. някъде останах в къщи в болнични. Може би около един месец ми беше криво, че нищо не правя и т.н. След това като се върнах на работа отново период на адаптация, решима който 1.6г. си бях изградила трябваше да се промени коренно. И така докато си нагласиш новия решим, задължения пак криво :lol: И ако си мислиш, че се свиква или има рецепта, няма. Втория път след Ели беше същото, дори смея да твърдя, че ми беше доста по-трудно и ми отне повече време да се адаптирам на работа, след като 2г. си живеехме прекрасно с Еленка по цял ден :lol:
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #188 -: Декември 03, 2011, 16:37:51 pm »

Има едно предаване Nanny 911, дават най-различни случаи с дечица.

страхотно е!!!! ама тук не го дават вече и не знам от къде да го интернет открадна  :oops:

Британският вариант на това предаване се казва "Supernanny", а водещата педагожка  е Jo Frost. Преди няколко години го даваха, а тя след това замина за САЩ и там прави същото предавене, мисля, че пак така се казва. Ето един произволен линк, но в ютюб има доста серии:

http://www.youtube.com/watch?v=OmCAWAC9fy0

Гледах някога доста епизоди и ми се изправяше косата, не можех да повярвам, че става въпрос за невинни дечица... :D Наистина, има много полезни, практични съвети, подходи и техники за справяне с тези диви зверчета... :D

Айде, отивайте да гледате! :D
« Последна редакция: Декември 03, 2011, 16:39:37 pm от DivaRoza »
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #189 -: Декември 03, 2011, 17:03:54 pm »
Гледала съм го и аз 2-3 пъти. И аз като майката на Pesheck  я гушкам и поплаквам след това, но ако я оставя следващият път е още по-зле... Затова като казвам, че ще го избърше ще го избърше и я връщам понякога и по 15 пъти, докато не го избърше. Най-накрая казва е добре айде, с рев и истерия но бърше. И следващия път не разлива...
По същия начин Ема, моят мъж и казва лигла, защото не се държи като възрастен, все трябвало да и е интересно, все трябвало нам-какво си...и дава пример с баща му, който е живял със скромна заплатка в бедна къщичка и е раздавал правосъдие с шамари... И тя сега, понеже е облечена, нахранена, на топло и ходи на уроци по английски и фигурно пързаляне, трябва едва ли не да му се кланя  :lol:. Каза веднъж на един шофъор тъпанар, тя му се скара и му каза, че той е тъпанар... И после детето виновно, пък и аз, че го защитавам, то затова е такава лигла...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #190 -: Декември 03, 2011, 17:40:19 pm »
тъй като никой не е пророк в собственото си село, а иначе очевидно имаме голям възпитателен потенциал, предлагам да развием офертата на lidia и да си менкаме децата на ротационен принцип. от чужди хора, възпитанието винаги фаща повече дикиш.

за начало - по 1 седмица. да опознаят свят, дет се вика, и да се научат малко на ред и възпитание.

аз към момента съм склонна да поема 1 бр. госпожица между 2 и 3 години.
некой да иска диване със собствено мнение, наклонности към черепи и змии, без добри навици, но с хубави сини очи?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #191 -: Декември 03, 2011, 17:52:18 pm »
некой да иска диване със собствено мнение, наклонности към черепи и змии, без добри навици, но с хубави сини очи?

Пращай го насам  :wink:
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #192 -: Декември 03, 2011, 18:09:12 pm »


аз към момента съм склонна да поема 1 бр. госпожица между 2 и 3 години.
некой да иска диване със собствено мнение, наклонности към черепи и змии, без добри навици, но с хубави сини очи?


А ти склонна ли си да го докараш зад океана  :lol:? Не знам дали съм в състояние да се справя с него, обаче имам един 8 годишен вкъщи, който прави чудеса  :lol:. Може да увлече в неговите работи хора от всякакви възрасти - от бебешка, до бабешка. А и иска да съберем всички хора /и животни/ на света вкъщи, така че може и някоя котка да пратиш  :lol:.
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #193 -: Декември 03, 2011, 18:12:39 pm »
тъй като никой не е пророк в собственото си село, а иначе очевидно имаме голям възпитателен потенциал, предлагам да развием офертата на lidia и да си менкаме децата на ротационен принцип. от чужди хора, възпитанието винаги фаща повече дикиш.

за начало - по 1 седмица. да опознаят свят, дет се вика, и да се научат малко на ред и възпитание.

аз към момента съм склонна да поема 1 бр. госпожица между 2 и 3 години.
некой да иска диване със собствено мнение, наклонности към черепи и змии, без добри навици, но с хубави сини очи?


този го взимам ВЕДНАГА!!! С Николчето таман ще обменят инфо за гробища и скелети
В очакване ....
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #194 -: Декември 03, 2011, 18:31:41 pm »
Джаме, напълно си права.
На думи е много по-лесно, а и при едни деца работи, при други не.

Рози, знам го и Супернани.Харесва ми.

Лиде, според моят любим съпруг, децата трябва винаги да слушат.
 :)Когато правеха истериите, и той истерясваше с тях.Децата трябвало това, трябвало онова...интересни теории има за възпитанието.

Аз също искам Марти :)и Моника, ако може.



We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #195 -: Декември 03, 2011, 18:34:14 pm »
Jam, гледай сега тия сини очи какво направиха  :lol:. Намери си детегледачи до пълнолетието му  :D.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #196 -: Декември 03, 2011, 20:41:29 pm »
уредих се аз, спор няма, ще правим график явно. ама дайте насрещни предложения, де - да не излезе, че само аз искам да се отърва за малко от отрочето си...  :lol:

госпожици, молим! искам малко да поиграя на готвене и правене на прически
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #197 -: Декември 03, 2011, 20:42:52 pm »
Мими 26, как саркастично  8O! Направо си имаш подход! Още докато бременеех ми правеше впечатление как малчовците преди ядене първо си прибират играчките. А и съм решила като дойде време при нас да пробвам номера като падне и да не реве да се изтупваме по панталонките  :D.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #198 -: Декември 03, 2011, 20:59:22 pm »
Джамо, да ти пратя мойта госпойца 8) И аз съм съгласна да пратя един Александър нейде :oops:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #199 -: Декември 03, 2011, 21:19:39 pm »
ооо веднага ти давам една между 2-3г., къдрава, руса със зелени очи :lol:
ама да не ме молиш след 2 часа да идвам да си я взимам :lol: