0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #140 -: Декември 02, 2011, 11:17:34 am »
Аз само да кажа за стоматолозите, че ми е прясно, прясно. Не е важно само да е внимателен и опитен, а да има специален подход с деца, при това най различни.
Тази снощи буквално ми на пи душата, такова спокойствие ми е вдъхвал само д-р Даскалов до момента.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #141 -: Декември 02, 2011, 11:18:26 am »
говорете ми за наказания, че съм на тая вълна.

от вчера се върнахме в бебешкия пубертет. истерии, рев, крясъци, опити за удряне на родител, целенасочени обиди, инат, контра...

нещо избива това детенце, но никакъв начин нямам да разбера какво. нищо не споделя, нищичко.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #142 -: Декември 02, 2011, 12:03:05 pm »
Моята идея е, да го накараш да се предаде и да си каже, колкото по-лошо се държи, толкова по-лоша си и ти. Така и секнах аз дивотиите и така продължавам да ги режа. Или или, тя избира. Тя хвърля и аз хвърлям. Тя удря и аз удрям винаги след нея. Тя крещи, аз се смея и за всеки крясък качвам нещо на високо. За всеки удар също. За трети в кофата. В един момент се предава. Тия истерии аз съм ги сътворила, има бая да пасе докато минат при мен  :). Но си признавам, че ужасно се ядосвам и много се притеснявам когато се случи. И винаги обяснявам, че не съм и враг, че аз най-много я обичам и най-бих и помогнала. Че нещата не трябва да се таят вътре и да я карат да се чувства зле, а се пита и се казва. Винаги диалога прави хоратя приятели. Понякога нещата не са такива каквито изглеждат. Също казвам, че има дечица без родители, дечица боси и голи, гладни и болни. Това са важните неща в живота и трябва да сме над елементарните битовизми. Има ефект, но е трудно и иска време и упоритост...
Но тръгна ли да се моля и да и ходя по дупето, продължава все повече и повече да вири носле и да се тръшка и беснее....
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #143 -: Декември 02, 2011, 12:11:34 pm »
нещо избива това детенце, но никакъв начин нямам да разбера какво. нищо не споделя, нищичко.
Мхм, и аз съм сигурна че Боби нещо избива. И това най-много ме притеснява. Той е затворено дете по принцип, сега с тези истерии става още по-зле. И понеже за 4 години никога, ама никога не се е държал по този начин ми е много притеснено.

Аз наказвах в коридора /на светната лампа задължително/ да си помисли и да влезе в стаята когато е спокоен, за да говорим. Вече не върши работа  :?
Прибирах всички колички маккуин /нали е луд по тях/ и давах по две за добро държание. Вече и това не върши работа, в един момент, колкото и да е луд по него, просто забрави за съществуването на количките. Вчера, понеже от няколко дни се държи супер, му ги връчих.
Използвам тези дни на добро настроение за разговори във всеки един момент. Поощрявам доброто му държание, пък да видим.
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #144 -: Декември 02, 2011, 12:53:22 pm »
По повод залепянето на детето за майката мога да кажа, че и при нас го е имало, но не в толкова краен вариант. вероятно защото Мия е мързелива, не върви постоянно след мен, но ме проверяваше, че даже и сега, къде отивам и кога точно ще се върна. Ако не й хареса отговора започва истерия на пода. Та аз познавайки детето си, всички разкрасителни дейности върша след като тя си легне, включително и къпането. В тоалетната съм й позволявала да влиза, когато се учехме на гърне с чисто практична насоченост, уж по-бързо и по-лесно да свикне, ама не би. Допреди година даже и кафе не можех да пия с нея, че като ми видеше чашата и веднага започваше да го разбърква, да я премества и т.н. що се касае до наказания -ние я наказваме да си стои в стаята 5 минути, спираме й любимия Том и Джери и неща от този род. Не действат особено. Обещава, че ще слуша, но е за кратко. Веднъж й бяхме купили чисто нова количка, а тя направи страшна истерия в колата, дори не помня за какво. Спряхме и изхвърлихме новата количка в кофата за боклук. Е, дори тази много крайна мярка не можа да победи ината й. При нас техниките, които помагат са някакви супер необичайни реакции в дадени ситуации. Безкрайна изобретателност -първо да не се вбесиш и после да преместиш фокуса в съвършено друга и неизвестна за детето посока.
« Последна редакция: Декември 02, 2011, 14:19:19 pm от meshko106 »
<br />[link=http:
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #145 -: Декември 02, 2011, 14:04:05 pm »
Уф! Не мога смогна да ви изчета  :lol:
Като знам, че и мен това ме чака направо ми се изправя косата. Никол още от сега като чуе "НЕ" го повтаря и потретва това за което й се прави забележка, а колко се забавлява е отделен въпрос  :?

Ние от една седмица се учим на гърне. Резултатите са учудващо добри. :D
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #146 -: Декември 02, 2011, 14:29:26 pm »
Ние от една седмица се учим на гърне. Резултатите са учудващо добри. :D
Изумена съм. Ивана на вашата възраст седеше само и пишкаше като я вдигна :-). Преди няколко месеца пак се опитах и като я сложех на гърнето, ставаше и започваше да си пъха крака вътре и аз се отказах. Като стане на година и половина пак ще пробвам.


  
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #147 -: Декември 02, 2011, 14:39:34 pm »
Благодаря ви за споделения опит.
Ще си броя до 10 три пъти по ред пък дано си върна търпението отново:)
Аз нямам нищо против да се къпя заедно с тях обаче трябва да си сложим още един бойлер:) Само с този водата едва стига за тримата, да сапунисам, измия, да поиграят в басейна а аз да ги поливам с топла вода. Накрая на мама и остава хладка да си измие краката и да ги изкарам от банята:)
Вчера Никол седна с дрехите във водата:) Късно я видях, че завесата беше дръпната и уж с Дани бяха на сухо:) На нея и беше добре обаче:)цапкаше с ръце:)

Мише, успявам с инхалациите защото те сами си държат маската на лицето. Само зареждам и включвам инхалатора. Единствено Алекс понякога му писва да стои но засега е добре.

Нуну, и тримата в началото се плашеха и не искаха, но като си го сложих 3 пъти на себе си и се правя на магьосница размахвайки ръце им стана интересно:) Имаше и малко рев но на втория-третия път вече сами се справяха:)

И в нас засега е война. Хапането мааалко намаля но в момента на дневен ред е дране до кръв. Вчера Дани се пробва на лицето на Ники а 3 часа по-късно Алекс и остави още един белег до този от Дани.И лошото е, че посягат да хапят и дерат и други деца. Ако беше "безобидно" нямаше да ме притеснява но те го правят наистина лошо. Никол посяга най-много. Наказанията имат донякъде ефект при нея и при Дани но не и при Алекс. Той може да си стои в другата стая на светло или тъмно, сам, а когато отида да го извикам ми налита на бой и сам се връща обратно в стаята за наказания:) Лиде, ще опитам и варианта с прибирането на любимите им играчки за дълго, защото им ги взимам но само за малко. Не зная дали ще разберат, че са прибрани за наказание но ще опитам.
« Последна редакция: Декември 02, 2011, 14:41:50 pm от Lisko »
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #148 -: Декември 02, 2011, 14:47:40 pm »
Ние от една седмица се учим на гърне. Резултатите са учудващо добри. :D
Изумена съм. Ивана на вашата възраст седеше само и пишкаше като я вдигна :-). Преди няколко месеца пак се опитах и като я сложех на гърнето, ставаше и започваше да си пъха крака вътре и аз се отказах. Като стане на година и половина пак ще пробвам.
:):):) И ние засега сме сред неуспешните опити за махане на памперса:) Много ги дразни като се наакат и не търпят, но не искат и в гърнетата:) Опитах 2 пъти през известен период и след време пак ще опитам. Има и нещо друго при нас, не са им съвсем удобни гърнетата но честно казано не ми се купуват още докато уцеля кои ще им харесат:)
Илейни, браво на Никол:)
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #149 -: Декември 02, 2011, 14:56:21 pm »
Привет  :)
Бързо оздравяване на всички - и дечица, и родители!

Аз вече съм вълна Коледа /то от половин месец де :lol:/, но тия дни сложих украсата. Диляна спеше, че иначе щеше да е мисия невъзможна. За мой късмет детето си поспа добре, че майка й да смогне. Мъжа ми и той се върна по него време от работа и тримата влизаме в хола, на Диляна съответно й грейват очите и вика "Ауу, ауу"  :lol: Най-очарована беше от лампичките  :D
Обаче.
Ако тая елха оцелее поне до Никулден, когато е и рожденият ден на мъжа ми и ще имаме гости, ще е добре  :lol:. Онзи ден, приготвям се да излизаме на разходка и за малко я оставих сама в стаята. Чух че нещо изтупа. Влизам в стаята - цялата елха съборена, върху радиатора. Естествено почти всички топки и др. бяха на земята  :lol: Отиде ми симетричната подредба на топки, перли, панделки и прочие  :lol:. И Диляна ме поглежда с гузен поглед и вика "Бия, бия"  :lol: :lol: Скарах й се, ама повече ми стана смешно от реакцията й  :lol:

Запазих си линковете с инхалаторите, които сте показали. Дано не ни се налага, ама знае ли човек.


А снощи имах гости и смятам да крада най-малкия им член на семейството  :lol: Такива сини очи, човек потъва там направо...



:lol: За кого по-напред бе, душа  :lol: То у вас всичко х 2  :lol:
Да ги нацелуваш тия сладури  :D

Хубав и усмихнат ден ви желая  :D
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #150 -: Декември 02, 2011, 14:58:26 pm »
говорете ми за наказания, че съм на тая вълна.

от вчера се върнахме в бебешкия пубертет. истерии, рев, крясъци, опити за удряне на родител, целенасочени обиди, инат, контра...

нещо избива това детенце, но никакъв начин нямам да разбера какво. нищо не споделя, нищичко.

Чела съм следната техника за споделяне - да го гушнеш преди заспиване  и вместо приказка му разкажеш как е минал твоя ден ама с подробности ... при нас това не мина, обаче гадната майка-манипулаторка на Нико предложи следната игра "Хайде да играем на детска градина, аз съм Нико, ти си г-жата или леля Боби или който си избере той". Какви неща излезнаха ... не ми се разправя :lol:
В очакване ....
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #151 -: Декември 02, 2011, 15:08:13 pm »
  :lol: За кого по-напред бе, душа  :lol: То у вас всичко х 2  :lol:
Да ги нацелуваш тия сладури  :D

Хубав и усмихнат ден ви желая  :D

Е, как за кого, за мен  :wink: Взема ли го това малкото с никой няма да го деля  :lol: Пък и то така хубаво ме гушка  :D
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #152 -: Декември 02, 2011, 15:29:01 pm »
говорете ми за наказания, че съм на тая вълна.

от вчера се върнахме в бебешкия пубертет. истерии, рев, крясъци, опити за удряне на родител, целенасочени обиди, инат, контра...

нещо избива това детенце, но никакъв начин нямам да разбера какво. нищо не споделя, нищичко.

Чела съм следната техника за споделяне - да го гушнеш преди заспиване  и вместо приказка му разкажеш как е минал твоя ден ама с подробности ... при нас това не мина, обаче гадната майка-манипулаторка на Нико предложи следната игра "Хайде да играем на детска градина, аз съм Нико, ти си г-жата или леля Боби или който си избере той". Какви неща излезнаха ... не ми се разправя :lol:

Да, тоя номер действа...ползвам го и номера минава понякога.
И да кажа колко се ядосах вчера. Оназ девойка, дето ми върна детето заекващо съшност и аз незнам каква е, леля, сестра или чучало...Та вчера Мони си взе тефтер и химикалка, тя много обича да си пише цифрички и буквички, може час два само това да прави. И понеже всяко дете си носи кукли и каквото му е любимо, тя понякога взима кукла бебе или книжка. Вчера взе тефтера. Естествено оназ девойка я накарала да си го остави в шкафа и казала, че има камери и ще я види ако го изкара.  :x Е чесно, могат да носят парцалки и да се дърпат за тях цял ден, ама не могат да си пишат в тефтерче...То това не е нормална дейност. Плюс това тя е никаква в групата, буквално я ползват за плашило. Вчера в яда си и казах, че няма никакви камери и я плаши и ако пак и вземе тефтера пък на другите остави парцалките да ми съобщи! Може и да не съм права, ама ми писна от тази персона!
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #153 -: Декември 02, 2011, 15:31:34 pm »
  :lol: За кого по-напред бе, душа  :lol: То у вас всичко х 2  :lol:
Да ги нацелуваш тия сладури  :D

Хубав и усмихнат ден ви желая  :D

Е, как за кого, за мен  :wink: Взема ли го това малкото с никой няма да го деля  :lol: Пък и то така хубаво ме гушка  :D

Мими, ще те поздравя с една песен  :music22: "Ти закъсня, ужасно закъсня!"

Аз попивам всяка дума и съвет относно дете с характер...
Днес преживях първо мятане и тръшкане по улицата,
после ме удари с една играчка и играчката стана на парчета!
Ха наздраве, отиде си кротката Мишка, Калина ще ме сложи в ред!
Сега ще ми се пръсне главата...от гузна съвест,
защото два кътника и излизат, но като удря се залива от смях!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #154 -: Декември 02, 2011, 16:17:43 pm »
  :lol: За кого по-напред бе, душа  :lol: То у вас всичко х 2  :lol:
Да ги нацелуваш тия сладури  :D

Хубав и усмихнат ден ви желая  :D

Е, как за кого, за мен  :wink: Взема ли го това малкото с никой няма да го деля  :lol: Пък и то така хубаво ме гушка  :D

Мими, ще те поздравя с една песен  :music22: "Ти закъсня, ужасно закъсня!"

Аз попивам всяка дума и съвет относно дете с характер...
Днес преживях първо мятане и тръшкане по улицата,
после ме удари с една играчка и играчката стана на парчета!
Ха наздраве, отиде си кротката Мишка, Калина ще ме сложи в ред!
Сега ще ми се пръсне главата...от гузна съвест,
защото два кътника и излизат, но като удря се залива от смях!

Ами Мише незнам кво да ти кажа, аз пък хич не съм от търпеливите, много често се карам, наказвам...пошляпвам ако щеш :oops: За разлика от мен добрият татко глези, обяснява, не се кара и т.н...Затова оня ден като беше истерията да сяда на земята просто спокойно влязох в един магазин и го оставих той да се оправя. Много ми е трудно, признавам си...Опитвам се като изпадне в такова състояние да я залъжа, ако не мине това, друго, трето, докато хване ред...Не може ли например да я накараш да подражава на Митака? Да прави като батко :wink:
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #155 -: Декември 02, 2011, 16:21:16 pm »
Моята идея е, да го накараш да се предаде и да си каже, колкото по-лошо се държи, толкова по-лоша си и ти. Така и секнах аз дивотиите и така продължавам да ги режа. Или или, тя избира. Тя хвърля и аз хвърлям. Тя удря и аз удрям винаги след нея. Тя крещи, аз се смея и за всеки крясък качвам нещо на високо. За всеки удар също. За трети в кофата.
това отдавна го прилагах, но не минава номера, лошото е че той няма нищо любимо, нищо от което да се разделя, тв. също не е гледал никога, всъшност не се е заглеждал по детски филмчета, че да кажа пък и това няма да ти пусна, няма любим герой. Няколко вечери вкъщи е ад, то направо обстановка та дрънка. По едно време викам на мъжа ми, спри се малко, че е срамота поне да мине погребението, а детето само това чака, слабост от наша страна. Аз съм инат била, ама такъв инат в такъв садо-мазохистичен вид, никога не бях виждала.
Понякога като легнем вечер само двамата и се опитвам да вменявам вина, слуша ме, няколко дни може да повтори това, но въпреки всичко пак си знае своето. Снощи например, така развалих приказката за грозното пате, да ме прощава автора й. Казах му, че то е само защото не е слушало, правело е бели и никой не го е искало ни мама, ни тате, нито братчета и сестри, всички са го изхвърлили навън, защото никой не обича инат и лоши деца, той затаи дъх мисли, мисли нещо и само повтори че е било лошо и затова е само и толкоз.
И относно споделянето, такъв филм във нашето  семейство няма, е как ли не съм го въртяла, ще каже нещо само ако той желае и когато той желае.
оф, къде ми отиде доброто момченце
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #156 -: Декември 02, 2011, 16:59:14 pm »
Нинко, говоря и тя гледа от него, но без резултат.
Той навън ме слуша безропотно и ходи чинно до количката,
така е от както се е родила. Аз дори се чудя как тя седеше мирно досега,
но от седмица категорично я отказва. Имах стройно изградена система-
слизам до магазинчетата, пазарувам ако има нещо и след моста нагоре
я пускам да ходи до него!Слуша той, но не мога да тичам след нея
и да го оставя така, минават коли, ще хукне и не искам да мисля!
Ще свикна с този нов порядък, и тя разбира се, но изисква време!

Мери  :hug2:


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #157 -: Декември 02, 2011, 17:39:51 pm »
Фане, и тая техника съм пробвала - аз да разказвам за моя ден, белким се подлъже и той. не работи.
навремето пробвах да правим ролева игра с плюшени играчки, да разиграваме случки от ДГ - и там не се получи...

труден случай е нашият.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #158 -: Декември 02, 2011, 18:00:33 pm »
леле мале, какво ме чака 8O

относно гърнето - със самото гърне нямах успех. Купих обаче приставка за тоалетна, защото му е интерсно като влизаме ние да пишкаме. Та от две-три седмици сме почти успешни. Вече рядко имаме напишкано пампи. Ако не го чуя, а е в кошарата или леглото. Иначе сам си отива до тоалетната, взима си поставката (тя седи закачена ниско долу)изкрещява здраво, барем мама дойде да го качи, като го кача и махна памперса излизам (не ще да пикае пред мен и това е), и слушам дали пишка. Като се изпишка сам си взима тоалетна хартия и опитва да се забърше, после се извива и сържи да пусне водата. Сега се учим да мием ръцете.
Проблема е с акането. Сутрин като стана и го облека, го оставям в хола с кошарата да гледа Да Винчи Лърнинг и докато направя кафе и закуся той вече е свършил работата. А ако го поставя на тоалетна преди това - нищо не прави :(

Лиде, много ме радва твоята система, ще взема и аз да я приложа. Преди две седмици му се ядосах и прибрах всички играчки на Ники...ми свали си чорапа и започна да си играе с него :x
[/url][/url]
*
Re: Нова седмица 28.11 - 4.12.2011
« Отговор #159 -: Декември 02, 2011, 18:14:45 pm »
Мога само да напиша едно голямо ОХ, като минат зъбните неволи, зачепквам детския психолог. Не мога и не мога да се справя. Със сигурност бъркам някъде и се надявам да е така или просто моето дете е такъв чешит тиранин, че чак ме плаши.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!