0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: За спането заедно
« Отговор #80 -: Януари 25, 2008, 23:35:53 pm »
Тя темата се измести към кърменето на поискване, ама то е свързано донякъде със спането заедно, мисля. Ели7, ако детето ти спи в твоето легло и следваш логиката на копиранотото от теб, е нормално то да се буди по няколко пъти и тъй като си му съвсем наблизо, да поиска да суче,а да да му дадеш. От тук и не виждам как ще го отделиш в отделно/легло стая, след като имате толкова нощни кърмения. А при положение, че спите в едно легло - няма как да нямате и става като омагьосан кръг.
Аз също съм кърмила така да се каже  на поискване - по същите доводи, които Мини написа. Кърмила съм дори и навън, долу-горе смятам, че имам някакъв поглед върху кърменето. Но не се е случвало да се храним толкова често - имаше някакъв минимум от около два часа, които междудругото се смята, че говорят за адекватността на едно хранене - ако огладнява много често, не ми се струва редно веднага да предлагаш гърда - два основни въпроса трябва да си зададеш - ако е гладно, значи предния път не е яло достатъчно, ако не е, значи изпитва друг дискомфорт, различен от глад и трябва да се търси решение, различно от хранене. Помисли логично, вижда ли ти се нормално детето да се удари, да изпита страх от непознат например, и ти в решение на проблема, да го накърмиш?! И това , ако не е пристрастяване към храната като заместител на всичко, към което ти самата го тласкаш от бебе!
Мисля, че на детето трябва да му се създаде някаква яснота кога е храненето и кога е спането. Нощта е, за да се спи, всеки организъм и стомах имат нужда от почивка :lol: Аз бих потърсила начин малко по малко да премахна нощните хранения, които очевидно не са от глад и да приучавам детето да си спи в леглото - ето, тук се изписаха различни методи, при едни действат, при други не, пробваш, за да видиш какво работи при вас. Колкото повече расте бебето, по-трудно ще става.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: За спането заедно
« Отговор #81 -: Януари 25, 2008, 23:46:40 pm »
Перде, Тони бой е изключение, чувствително дете, с проблеми /дано ги решите скоро/. Но принципно казвам, че е по-добре да си спи детето в креватче само, негово си. Аз понякога също съм вземала Кристина,не казвам НИКОГА разбира се, но възможно най-малко. Тя не яде нощем от незнам вече и месец имаше ли /лелее, а не вярвах колко бързо се забравя/, но и сега понякога се буди, а има нощи, в които се буди и по няколко пъти и ми е най-лесно да я взема при нас и тогава всичко е Ок. Но не искам, ставам, давам бибата, след малко проверявам дали я е изплюла и я махам, лягам, след 30 мин. пак. Но това не е всяка нощ.
Тука принципно говорим, не и когато пък съвсем си се изтощила. Цвети много хубаво беше написла едни редове... Аз ще допълня само, че майчинството не бива да е жертвоприношение. Аз понеже съм психично болна и не възприемам помощ и т.н. и въпреки, че само Криси ми е грижа, толкова съм се занемарила и емоционално и физически, и духовно, в стремежа си да съм все близо и да е идеално всичко, че скоро ще изперкам тотално и детето едва ли ще му е приятно с изнервена, изнемощяла и болна кукувица до него. Не си обръщам никакво внимание, единственото ми забавление е нет-а. Ти ако така си почиваш и можеш да се наспиш и детето и мъжа ти - ОК. Но когато отминат проблемите според мен Тони бой трябва да бъде самостоятелен мъж :) Успех и бързо да минават проблемите.
*
Re: За спането заедно
« Отговор #82 -: Януари 25, 2008, 23:54:40 pm »
Ти ако така си почиваш и можеш да се наспиш и детето и мъжа ти - ОК. Но когато отминат проблемите според мен Тони бой трябва да бъде самостоятелен мъж :) Успех и бързо да минават проблемите.

Докато проблемите ни отминат, детето вече ще си е изградило "лоши" навици, които много трудно ще съумеем да поправим. Затова предпочитам сега малко зор, ама си права, че не трябва така да се изоставяме. Именно поради тази причина искам да се върна на работа, за да влезе жвота ни в релси, както си трябва. За съжаление и при мен, само нета ми е развлечение, е и разходките ни с Тонино.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: За спането заедно
« Отговор #83 -: Януари 26, 2008, 08:45:00 am »
Oх,момичета ама все едно на различни езици говорим.Това с 12-те кърмения го казвам като прецедент,който ми се е случил 1-2 пъти и то когато Стефи беше на месец и сукателните му рефлекси бяха още много слаби. А и за да тръгне в началото кърмата бебето трябва да се слага непрекъснато на гърда.Сега храненията ни варират между 3-5 часа.Още не съм започнала захранване. Вчера пробвах номера с един шарен , мек парцал и нещо се забаламоса малкия, ама трябва постоянство.Ще видим накрая кой кого :wink:|
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Re: За спането заедно
« Отговор #84 -: Януари 26, 2008, 09:03:46 am »
това вече друго звучи. може би трябва да спиш с една чиста тениска една вечер след къпане, за да поеме твоята собствена миризма през нощта и после да пробваш с нея. и аз бих се помъчила да ограничавам малко по-малко нощните хранения, при положение, че не са предизвикани от глад. защото те нещата при вас са тясно свързани.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: За спането заедно
« Отговор #85 -: Януари 26, 2008, 12:20:07 pm »
пробвай да въведеш т.н. "другарче за спане". аз горе-долу на 3-4 месечна възраст дадох една малка играчка от мек плат, удобна за хващане с ръчичка - и до ден днешен се приспива с нея, като се гали по лицето.
като чета по форумите - повечето деца рано или късно се сдобиват с такава специална играчка. само като избираш, гледай да имаш поне 2 еднакви, за да няма проблеми, ако трябва да се пере или ако се загуби едната.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: За спането заедно
« Отговор #86 -: Януари 27, 2008, 01:20:52 am »
пробвай да въведеш т.н. "другарче за спане". аз горе-долу на 3-4 месечна възраст дадох една малка играчка от мек плат, удобна за хващане с ръчичка - и до ден днешен се приспива с нея, като се гали по лицето.
като чета по форумите - повечето деца рано или късно се сдобиват с такава специална играчка. само като избираш, гледай да имаш поне 2 еднакви, за да няма проблеми, ако трябва да се пере или ако се загуби едната.
Мъдър съвет. И работещ.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: За спането заедно
« Отговор #87 -: Януари 27, 2008, 09:21:24 am »
Ели7, точно това е специалната мека играчка, за която ти писах по назад в темата и която за нас просто стана незаменима - хубаво е, както каза Джам да има и резервен вариант при прането.
Вчера ходих да купя за едни приятели такива в МадърКеър, показаха ми една, която я продават с такова предназначение, наистина е много нежна на пипане и мисля, че би вършила работа. Имаха също и друга играчка, снабдена със закачена за нея малка много мека кърпа, пак за същата цел.
Предполагам, че и на други места ще намериш, важното е само да не е от тези масово разпространените плюшени играчки от едно време.
*
Re: За спането заедно
« Отговор #88 -: Януари 27, 2008, 09:46:30 am »
Благодаря момичета! Още утре отивам до МадърКеър!А как ги водят? Директно да кажа -дайте ми играчка за приспиване ли и горе долу колко струват?
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Re: За спането заедно
« Отговор #89 -: Януари 27, 2008, 10:16:01 am »
Ами не знам как ги водят, в превод е точно другарче за сън, кажи мека играчка за спане и обясни за какво става въпрос - те имат всичко на всичко две такива мечета - синьо и розово, както и другия вариант с меката кърпа. мечетата са доста скъпи - 38лв, кърпата не питах. Може да погледнеш и на графа от страната на зеленчуковия пазар имаше едно магазинче с разни вътре фиби, шноли, аксесоари за малки госпожици, платнени чанти и играчки, които мисля пак са от такава мека и нежна материя - може да видиш и там, предполагам, че ще е по-евтино.
Нашата е доста по-различна като материя, но е донесена от чужбина и не съм виждала подобна у нас.
Re: За спането заедно
« Отговор #90 -: Януари 27, 2008, 11:30:22 am »
Като вид ТСМ имат такива, като материя са много по-различни. Ако говорите за този вид де

това е на Мадъркеър

http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=&products_id=2811
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: За спането заедно
« Отговор #91 -: Януари 27, 2008, 11:40:37 am »
общо взето, всяка малка и мекичка играчка от плат може да свърши работа. Мечовците на Мадъркеър са много хубави, ние също имаме такъв като втори приятел за спане, обаче тук наистина са се увлякли много с цената им.

също така, имай едно наум, че вероятно няма от първия ден да се възприеме - просто я давай всеки път, нека си стои в легълцето и само там, казвай нещо от рода на - ето мечо, гушни мечо, мечо иска да нанка (или каквото ти подскаже въображението) и така полека-лека...
« Последна редакция: Януари 27, 2008, 11:42:57 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: За спането заедно
« Отговор #92 -: Януари 27, 2008, 13:02:45 pm »
Дали е късно и за нас такъв приятел? Като беше малък заспиваше в количката с една мека книжка, сега пък си гуши мама :? мисля да пробвам и аз това, само че си нямаме Мадъркеър нито Премаман.

Ние имаме една такава играчка от ТСМ-а купувана, ама въобще не я хареса нито преди нито сега. Точно с такава цел я бях взела, ама като не му хареса и аз спрях да търся подобни.
« Последна редакция: Януари 27, 2008, 13:06:48 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: За спането заедно
« Отговор #93 -: Януари 27, 2008, 13:30:25 pm »
Дали е късно и за нас такъв приятел? Като беше малък заспиваше в количката с една мека книжка, сега пък си гуши мама :? мисля да пробвам и аз това, само че си нямаме Мадъркеър нито Премаман.

Ние имаме една такава играчка от ТСМ-а купувана, ама въобще не я хареса нито преди нито сега. Точно с такава цел я бях взела, ама като не му хареса и аз спрях да търся подобни.

Aйде чак пък премама, мадъркеър...и аз ги гледах, хубави са, но действително тука както винаги всичко е по-скъпо. Има толкова много разнообразни играчки без да са свръх космести и влакнести. Има една фирма Ничи, но и те са скъпи сравнително. Кристина спи с един хипопотам,  най-обикновен, без косми - изпрах го хубаво и така. Или спи с едно чаршафче шарено от фин плат, меко, стиска го, пипа си го и заспива.

Пробвай в началото да спите пак ти, Тони бой и играчката между вас, после леко леко мама да се отдели :)
*
Re: За спането заедно
« Отговор #94 -: Януари 27, 2008, 13:30:52 pm »
В МадърКеър са точно такива, каквито Васи е показала.
Ето нашата, няма друго такова нежно и меко нещо, материята е доста различна от тези в МадърКеър, но не мога да я опиша:
http://www.mamasandpapas.co.uk/product-757055107/type-i/

Принципно всяка мека играчка би трябвало да свърши работа.

Перде, не знам дали ви е късно, но не пречи да опиташ.

Симона възприе играчката бързо, но  не веднага. В началото я оставях в легълцето, тя свикна да е там и започна да я гушка. Сега, когато види Ги -играчката - усмихва се широко, издава звук на радост и се стреми да го вземе, гушва го и си навежда главичката все едно ще спи. Никоя играчка не предизвиква подобна реакция - на интерес, на любопитство - да, но такъв израз на обич има само към въпросната играчка. Случвало се е вечер да плаче неистово и като отида да я видя, се оказва, че Ги е изпаднал от кошарата, а тя се е изправила и го търси. В момента,който й го върна, заспива.
Re: За спането заедно
« Отговор #95 -: Януари 27, 2008, 17:00:31 pm »
Дали е късно и за нас такъв приятел? ...

Офф
Наде, не е късно. Аз се научих в 7-ми клас  :lol: и се оттучих като се прибрахме с мъжа ми преди 3 години  :wink:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: За спането заедно
« Отговор #96 -: Януари 27, 2008, 17:30:52 pm »
Стефания обръщаше внимание на такава гушкалка до 4 месец, сега наскоро една приятелка й подари един голям колкото нея мечок, от тази материя дето уж не се скубе, пада голямо прегръщане и приспиване ама само извън кошарата- като игра. Плюс това обичайната поза за спане при нея е по корем- абсурд е да я накарам да гушка нещо. Просто не при всички деца минава този номер.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: За спането заедно
« Отговор #97 -: Януари 27, 2008, 18:53:51 pm »
Говорите за играчките, а на каква възръст бебетата започват да разбират от тези неща. Моите синове се радват на тези, които висят на шезлонзите, удрят ги, карат им се, пищят, но още не могат да хванат и да задържат такава играчка в ръчичка. А за Хриско ще трябват поне 2 такива  :D, много е капризен и глезен. Все трябва да го галя /ако не го нося :x/, да му пея и той да държи пръстите на ръцете ми примерно, като тръгна да излизам от стаята  веднага отваря очи и започва да плаче с пълна силна. Дори гушка с двете ръце възглавничката си и я опира в бузите, явно наистина търси близостта за която говорите.
Като за начало мога ли да им давам играчките които свирят приспивна мелодия, ако се сещате кои са. Всеки има по една такава завързана до главичката за леглото и с тях ги приспивам, освен с въртящите се над главичките. Та ако ги поставям върху тях и те да я гушкат, ще има ли по-голям ефект!?? Благодаря ви.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: За спането заедно
« Отговор #98 -: Януари 27, 2008, 19:50:02 pm »
Кассинце, малко изпадаш в крайности душко. Нали ти заспиват самички децата, какво искаш повече на тяхната възраст? Какъв ефект търсиш?
Надали малкия "гушка" възглавницата за да търси близост. На тази възраст иначе би трябвало да могат да задържат помалко в ръцете си леки играчки. Ти казващ, че не могат да държат още в ръце, как искаш да гушкат?!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: За спането заедно
« Отговор #99 -: Януари 27, 2008, 19:55:51 pm »
Кассинце, малко изпадаш в крайности душко. Нали ти заспиват самички децата, какво искаш повече на тяхната възраст? Какъв ефект търсиш?
Надали малкия "гушка" възглавницата за да търси близост. На тази възраст иначе би трябвало да могат да задържат помалко в ръцете си леки играчки. Ти казващ, че не могат да държат още в ръце, как искаш да гушкат?!

Хриси не заспива, иска да го нося на ръце, а като не го нося плаче, така се започва галене в леглото, докато заспи и даже почне да въздиша. Хваща с ръчички възглавницата си, повярвай ми :D и я доближава до лицето си, но явно играчките не са му толкова интересни, за да ги държи. Докато Михаил държи, но пък си заспива сам :D. Та с две думи, ще има ли по-голям ефект, ако пеещата играчка не е завързана, а е на гърдите му примерно, това питах. Всъщност тази вечер ще опитам, какво задавам въпроси само. Спирам.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!