0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #40 -: Октомври 26, 2020, 12:06:18 pm »
Лято, забравих да пожелая весел празник на рожденика ти. Да е здрав, щастлив и с много късмет. Дари я водят с АБКМ. При нея беше по същия начин с коликите и рефлукса. Когато имаше силни колики повръшаше повече и не можеше да ака. А това беше почти постоянно. Гастроентеролога при когото я водя казва, че при повечето дечица се израства алергията до или малко след годинката. Препоръчвам ти и ти да я заведеш на профилактичен преглед.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #41 -: Октомври 26, 2020, 12:28:09 pm »
Благодаря за съвета, Мише. Ще я заведа и на гастро задължително. Първо искам днес да взема материал за изследване все пак, че тая кръв също ме притеснява. Хубаво е, че АБКМ се израства, не знаех и не ми беше останало време да чета по темата. Нали млякото взехме, а за захранване е рано и отложих да се информирам повече незабавно, а явно е трябвало.
Благодаря и за честитките и пожеланията за Васил на всички.
Добавям - свързах се с педиатъра на Криси. Препоръча незабавна консултация с доц. Маринова от института по педиатрия и каза, че може би ще се наложи да мине на АМ, което се изписва по протокол. Да изчакам с микробиологията. Записах час за четвъртък, това беше първият свободен.
« Последна редакция: Октомври 26, 2020, 13:04:28 pm от Лято »

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #42 -: Октомври 26, 2020, 17:31:02 pm »
Маги, честито за Габи :*! Как от песничката за Джунглатааа - тя ми е една от любимите!<3 и мен Дани ми се чуди, като съм с омотана коса :)))Ах, Мише, какъв е тоя блян в розово <3.
Лято, жив и здрав да е рожденника! Ще се кефи на компа :д Аз, веднага след храна не сменям памперса, минимум 30 мин. Чакам. Това, което описваш на Криси не е руфлукс. И аз бих проверила изпажненията.Дани от вчера има малко зелено, в изпражненията а днес преобладава. В нета четох , че е от пренасищане с лактоза.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #43 -: Октомври 26, 2020, 17:34:12 pm »
В общи линии това са нормалните цветове. Ако не са били, черни или с много след, всичко е наред.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #44 -: Октомври 26, 2020, 17:49:05 pm »
Благодаря, Лина. Павла, на Криси е горчицата, всичко е наред с него, но е болезнено за нея всеки път. Лина, аз отхвърлих рефлукса, но ми мина през ума и той. За смяната на памперса, тя заспива иначе и ако я събудя почва да киселее и иска само да я топля в мен. А и се беше подсякла веднага след родилното и сега гледам дупето да е винаги чисто и сухо. Уж внимавам доста като сменям след хранене, но и тя самата се свива постоянно. На Васил коликите бяха съсредоточени в 3 часа привечер и беше неутешим, а нейните са сякаш постоянни, но пък се утешава лесно от затопляне и дори рядко плаче.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #45 -: Октомври 26, 2020, 19:18:01 pm »
 Лято, честит рожден ден на Васил! Много здраве и успехи пожелавам!
Скоро не съм писала, но дечица бяха болни, баба и дядо също и ми беше натоварено. Баткото все още е вкъщи и не ми остава много време.





Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #46 -: Октомври 26, 2020, 20:02:17 pm »
 Лято, аз взимам такова мляко. Ако се наложи и имаш въпроси по процедурата за получаване, ми пиши.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #47 -: Октомври 26, 2020, 23:40:46 pm »
Благодаря за файла, Павла! Руми, бързо да се възстановявате.
Лято, павловича мас ми хвалиха- защо не пробваш( против подсичане)?
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #48 -: Октомври 27, 2020, 07:58:33 am »
Румито, чаках да пишеш за дрешките за баткото.
Лина, тя сега не е подсечена, оправи се, но гледам да не я държа с мокър или наакан памперс. Тази мас при подсичане ли се ползва или като превенция?
Мише, за колко време горе-долу излиза подобен протокол от първия преглед? Имам предвид диагностиката и одобрението колко време отнемат.
От вчера Криси е със запушено носле. Милата е много жална, едва диша и ѝ е много трудно да се храни. Слагам физиологичен разтвор и дърпам със помпичката за прахосмукачки, това помага за няколко часа. Само едната ноздричка се пълни със секрет, другата е чиста. Много ми е тъпо, пазих я уж, но то си искаше гушкане, а аз болна...  Дано ми се оправи бързо. Поне температура няма засега. Днес пак ще звъня на лекарката, че вчера късно стана това. Естествено като дойдоха свекърите с Васил се набиха при нея в стаята и ги изгоних. Очевидно на детето не му е добре, за да му се виси над главата постоянно и от много хора. Нощес спа без проблеми де, даже пропусна едно хранене.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #49 -: Октомври 27, 2020, 10:35:51 am »
Лято, дано бързо се оправи Криси.

Аз Павловича мас си ползвах по принцип.Хубава е.Но Габриела ми направи голям проблем и от тогава сме със Судокрем.С това ги мажа постоянно.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #50 -: Октомври 27, 2020, 10:47:24 am »
Аз ползвам павловича нас само ако му е зачервено дупето. Иначе за превенция ползвам А-дерма.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #51 -: Октомври 27, 2020, 11:02:48 am »
Лято, с малко закъснение - Честит рожден ден на Васил! Да ви е жив и здрав, щастлив и благословен!
Надявам се Криси бързо да се оправи! ❤️❤️❤️
Маги, Честити крачета! Хубави трепети нека има само!
Покрай нас масово болни от ковид, скоро ще сме и ние. Притеснявам се за бебка, имате ли познати с бебе, които са били болни, как протича при тях или бебетата не се заразяват.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #52 -: Октомври 27, 2020, 11:08:03 am »
Кукапетъл, това звучи плашещо, макар и да е реален сценарии. То и аз съм се шашнала да не сме и ние с ковид, макар че в болницата мен поне ме тестваха, а с Васил сме с едно и също и еднакво неизлекувани от първия път. А и не сме били контактни, макар че доста наши близки са с положителен резултат, но не сме ги виждали скоро. Дано ни се размине на всички, че при това положение болниците са пълни и хич не ми се мисли.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #53 -: Октомври 27, 2020, 11:30:09 am »
Кукапетал, наши приятели с две бебета (малко по-големи) го минаха на пролет. Децата са го изкарали безсимптомно. Майката и бащата с леки симптоми. За около седмица всичко е било наред. Но децата принципно правят по-силни вирусни клетки. Така че най-добрият възможен сценарий при заразяване е от родител да се зарази дете.

Иначе ние днес ще поръчваме някакъв пречиствател за въздух с HEPA филтър и някаква вградена лампа вътре, която нещо правела с бактериите. Мъж ми проучва и аз само кимам и се сгласявам. Аз ще чета какви етерични масла мога да пускам в лампата, хем да са ОК за Ковид, хем и за мен.
В общи линии целта ни е да намалим силата на вируса като се заразяваме, защото съседното село е пламнало. Ние сме наред, а никой не се пази.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #54 -: Октомври 27, 2020, 11:43:21 am »
Яничка, какви етерични ползваш?Аз за сега ползвам малко покрай бебетата, но каката я мажа яко.Взех на Дотера една сериоя Он гард, води се точно имуностимулант и за дезинфекция добри.Виж дали може от тях да ползваш ти.Има си такова за дифузиране, дават го, че уж пречиства въздуха.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #55 -: Октомври 27, 2020, 11:56:47 am »
Яничка, какви етерични ползваш?Аз за сега ползвам малко покрай бебетата, но каката я мажа яко.Взех на Дотера една сериоя Он гард, води се точно имуностимулант и за дезинфекция добри.Виж дали може от тях да ползваш ти.Има си такова за дифузиране, дават го, че уж пречиства въздуха.

Ами някаква английска марка. Имаше ги в локалният ни био магазин, бяха чисти етерични и на добра цена. Имам цяло куфарче с всички етерични, който са в базовите китове. На ДоТера не съм взимала, че не обичам МЛМ компании. Иначе имам 2 големи енциклопедии за употребата на етерични масла - дори как да се ползват за домашни любимци, готвене и т.н. Едната е за възрастни, другата за деца.
Ще видя първо списъка за бременни и после от него ще търся из нета какво е добре за Ковид.
Иначе аз лампа имам за дифузиране, ама туй голямата машина била някаква хипер мощна. А етеричните ще ги слагам в дифузната лампа.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #56 -: Октомври 27, 2020, 12:19:49 pm »
Мои познати в Белгия го изкараха. не са им бебета децата, на 2 години са. Ето как описа ситуацията мъжът: представете си двама възрастни, чувстващи, че ще умрат от умора и болки в тялото, които са затворени в един апартамент с двама зверове на 2 години. Та така, възрастните са били много зле, но деца за щастие са си били пълни с енергия.
Спокойно, Кукапетал, заразяване (симптомното) е много хаотично. Около нас много хора се заразиха и все са по един в семейство. Имаше такива и с бебета в къщата, но бебетата и майките си останаха здрави. Знам за едно момче, чийто екип всички са били заразени, а жена му е с отрицателен тест. Казала му: "Не искам да знам какво правиш с твоите колеги, щом аз съм отрицателна, а те са положителни" :D :D
И това ще мине, пийте си витамините, мийте ръцете и така.
Днес търсих Вигантол и нямаше в 36.6 веригата. Но пък имаха друг аналог пак с по 400 единици капката. Препоръчвам ви да се заредите, че отново започнаха да излизат със статистиките, че витамин Д помага срещу симптоми на Корона вирус (а и защо да не помага), та хората започнаха да го купуват. От пролетта не е имало внос на Вигантол и той е кът вече по аптеките.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #57 -: Октомври 27, 2020, 18:23:45 pm »
Лято, за един ден. Педиатъра ти издава направление за гастроентеролог, а той ти издава протокол след прегледа, с който отиваш в здравна каса за заверка. Като преди това си си купила рецептурна книжка, попълнена и заверена от педиатъра. След като свършиш със здравна каса, носиш протокола пак на педиатъра и ти пише рецепта и пак попълва книжката. После с тази рецепта, протокола и книжката отиваш в аптеката за млеката. Рецептата и млеката са всеки месец, а протокола от гастрото е на всеки 3 месеца. Малко е сложно, но като цяло става бързо.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #58 -: Октомври 28, 2020, 02:04:26 am »
Бързо да се оправя Криси! При подсичане е тази мас.
Яничка,НЕРА филтъра е баш за отделяне на вируси, около пречиствателя е все хладно.. или поне на мен. Тери , пак почва -да. И аз не намерих- единствено на джеймисън за 18 лв.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #59 -: Октомври 28, 2020, 09:16:41 am »
Яничка, вярно е МЛМ компания но тук на пазара по-пречистени ням аи аз ги ползвам.Тези дни излезе статия за ползвата на етерични масла при ковид, трябва да я намеря пак и да я постна.

Аз бях много ошашкана с две бебета и кака, като тръгна ковида и ни затвориха, но четох доста и се оказва, че бебетата вероятно ще са най-добре и няма да разберат какво става, ние с баща им да го мислим.

Хора знам, че ще го минем, но някак си искам да мине тая вълна, защото в момента болниците са пълни и няма лекари и сестри, просто няма!То това е проблем от години и ние нищо не правим по въпроса и няма да направим, естествено!