0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

гадна настинка :( и не минава
« -: Февруари 02, 2009, 19:18:04 pm »
Здравейте на всички,
Боже трябва да го споделя защото съм ужасно притеснена. Настинах ужасно а съм в 14 седмица. Кашлям а доктора уж каза че за сега нямам нищо на дробовете, но вече е 4 ден а аз се побърквам че и тази вечер имам темп не е много 37,3 но заедно с кашлицата. Пия Стодал, по съвет на гинеколога, но ми е мн притеснено тъкмо се зарадвах че минаха 3-т месеца и сега това, не ми се яде нищо, и въобще ..
Искаме да знам че не съм само аз и не е чак толкова зле или обратното :ask:
« Последна редакция: Февруари 02, 2009, 19:20:49 pm от mama_dream »

*
Re: гадна настинка :( и не минава
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2009, 21:42:02 pm »
Температурата е ниска, така че нямаш място за притеснение. Слушай лекаря си и си следвай лечението. Пий чайове, мед, лимони -  това много помага. Ако температурата се вдигне над 38 можеш да пиеш парацетамол, но контролирано.
За повече въпроси пиши в Темата на бременните. Там момичетата ще ти дадат още полезни съвети как да се бориш с настинките.
Успех и скорошно оздравяване.
*
Re: гадна настинка :( и не минава
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2009, 11:30:04 am »
Здравей mama dream, спокойно, не се притеснявай - нито ще си първата, нито последната бъдеща мама, която да е лепнала гадна настинка по време на бременността си! Разбирам притесненията ти но повярвай ми че те са в повече отколкото трябва :), което също е нормално! Сиропът, който пиеш е добър и е подходящ за теб без никакви притеснения, но ти сама трябва да се лекуваш предимно с бабините илачи, както им казвам аз. Пий по много чай с мед, лимони на сок и много цитруси, ако можеш да ги ядеш разбира се. Можеш да си сложиш компрес на гърлото ако те боли много, да си правиш гаргара и какво ли още не, което съм сигурна че и сама ще се сетиш. На мен лично ми помагаха силно ментовите бонбони от рода на голия, но все пак нали знаеш че нещата минават много бавно, отколкото с лекарства. Преди около три седмици аз също бях с много силна кашлица и съм много доволна от капките проспан, но не съм сигурна дали можеш да ги комбинираш и със Стодала в етапът в който си ти. За температурата изобщо не ми мисли, защото някои бременни си я поддържат през първите няколко месеца и ако не си обърнала внимание, може и ти просто да си от тях. Казват че до 37.5-37.8 няма повод за притеснение, а и както ти е казала сиа, можеш да взимаш парацетамол, при необходимост!Хапвай повече мед, пий топли а не горещи чайове с мед и всичко ще се оправи. Спокойно! За яденето все пак трябва да се храниш, дори и да е на сила, просто го прави заради бебето, дори и да е по-помалко. Хапвай супи и леки храни, нещо което да не дразни гърлото ти. Хайде горе главата и бързо оздравяване!