0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Децата и агресията
« Отговор #40 -: Септември 25, 2012, 15:23:31 pm »
Здравейте,
децата във всяко отношение са необременени. Както имам в предвид, както ги учим да четат и пишат, така как да се държат, възпитаваме ги. Често забравяме че основният метод на възпитание е нашето поведение т.е. те ни копират.
« Последна редакция: Септември 25, 2012, 17:49:23 pm от Елфи »
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Децата и агресията
« Отговор #41 -: Септември 25, 2012, 17:26:44 pm »
Аз малко да върна към темата...  :lol:
Преди година две, братовчедка ми, която живее в щатите, разказваше, как средния и син насочил въображаем пистолет към дете в детската градина и направил "па пааа гшшшшш". Дова довело до викане на целокупното семейство в градината, разговор с психолога на градината и прочие. Тогава мислех, че е прекалено и държах речи за полицейската държава, ама сега да ви кажа предпочитам хилядократно това пред репликата на нашата леля "Те се поступват, ама аз ги оставям да се оправят сами"

Пропуснала съм тази тема.
На нас ни се случи същото през миналата учебна година, когато детето ми беше на 7. Пояснявам, че у нас няма нито едно пистолетче, дори и водно, не гледаме подобни филми и не толерираме никакво насилие.

Интересното е, че въпреки "драконовските" мерки, които се взимат в тази насока, от тази година прогимназиите и гимназиите в района са оборудвани с детектори за метал, а на входа пази въоръжен полицай /защото по-големите ученици често ходят с ножове и пистолети/. И не, не живеем в гето  :?.

Никой не може да ме убеди, че всичкото това нашествие на психолози и социални работници има положителен ефект върху бъдещето на децата.
« Последна редакция: Септември 25, 2012, 17:42:45 pm от elle22 »