0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #280 -: Ноември 29, 2015, 12:29:47 pm »
Браво Вени, много хубави неща учиш! Канада си е Канада - това е положението.
Между другото и ние купихме от гореспоменатото кученце, но женски вариант с панделки. Ще го подарим на бебка за Коледа. Надявам се да й хареса. Аз съм фен на образователните играчки на Fisher price. Разбира се не купувам само такива, а и най- обикновени дрънкалки и гризалки. Не давам всички играчки на куп на бебето, а ги редувам през седмиците. Не съм поклонник на марковите стоки, както за детето, така и за мен. Важно е стоките да са качествени и практични. Така, или иначе огромна част от продуктите на българския пазар са произведени в Китай и съседни азиатски страни, независимо от марката, която носят.
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #281 -: Ноември 29, 2015, 12:45:22 pm »
Да ви кажа, че АБ подейства и сега Дани е много по-добре. Продължаваме разбира се да го даваме.
Джей, наистина ли проблемите с даването на АБ са само това, което описваш? Защо тогава всички говорят и пишат друго  :ask:

Относно подаръците за Коледа аз много харесах онова колело Pukylino, което Jbrul ни беше показала, и си мисля да вземем на Дани такова. Той е малък още за балансиращо, а това ми хареса. Сега само трябва да решим дали да го вземем ново за 85 лв. или употребявано за около 40 лв.
Ще му вземем също и влак с релси от Икеа, както и дървен пъзел с дръжки, който издава звуци като улучиш съответното животно.
Това няма да е всичко от нас, а ще е от името и на роднините.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #282 -: Ноември 29, 2015, 12:53:38 pm »
Усмивки, радвам се че Дани е по-добре.За антибиотика и какво се говори, аз си имам една теория и тя е че дългото майчинство и липсата на другоправене освен гледането на детето те водят до четене на редица глупости и залитане в крайности.Не казвам че съм права!Мое мнение!
За подаръците за Коледа и ние уж напазарувахме.Този пъзел със звуците е много хубав, Моника вече го реди за норматив.Аз и взех пъзел дето се движат животните към храната им.Да видим дали ще го схване.
За марките на играчките, аз съм фен на фишър прайс и предпочитам да дам повече пари за 1 тяхна играчка, от колкото да я заместя с няколко боклука.Дуракоустойчиви са, винаги направени с мисъл, колкото и да сме имали са оцелявали дълго време и сега са при друго дете.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #283 -: Ноември 29, 2015, 13:36:19 pm »
Кати, подкрепям те напълно!

Жбрул, благодаря ти за съвета, наистина, като се замисля харчим прекалено много за неща, които реално я се ползват месец-два, я пък хич. Явно и ние сме се превърнали в консуматорско общество.
BTW, джудженцетото ти е прекрасно, много е сладък Дани в това костюмче.

Вени, не съм съгласна с колегитети ти! Какви 26, аз ти давам 19-20 :) Ама, ха! Като кака си на децата си ;)


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #284 -: Ноември 29, 2015, 16:14:01 pm »
Смайли, аз "описвам" това, което коментират специалистите по темата т.е. медицински лица. Имам предвид тесни специалисти по тези въпроси, не ЛЛ. Вкл. сега като бях на очни - се коментираха и тези въпроси и онези с ваксините, във връзка с това което уча де, но тя фактологията е същата. Не знам кого визираш под "всички" които пишат и говорят друго. Вчера разбрах, че някой сериозно пише и коментира как има "хомеопатичен прогестерон"  8O и като го пиеш три месеца и забременяваш. На теб, ако това ти звучи сериозно - на мен ми звучи тъжно нелепо. Подобен род "умности" можеш да прочетеш навсякъде в нет-а и за АБ и за каквото се сетиш, в огромни количества, което все пак не ги превръща във факти.
Рискът от прекомерен т.е. твърде чест прием на АБ, без да има реално показания за такъв, е този който споменах - риск от развиване на резистентност към тези препарати. Не знам какви антитела очакваш детето ти да спре да образува, ако пие АБ. Ако лепне някой стафилокок и тази инфекция не бъде лекувана с АБ - тя само прогресира. Ако не лекуваш адекватно, вкл. ако прекратиш прием на изписан АБ по-рано, защото ти се сторило, че вече детето е добре - тя рецидивира. Като го направиш това още няколко пъти - може и да хронифицира.
Правилният подход е да се пусне МБ в случай, че има симптоматика за бактериална инфекция, да излезе антибиограмата и да се назначи АБ според нея. Това у нас - масово не се прави. Истина е обаче, че и симптоматично може да се изпише АБ за най-често срещаните състояния и особено при малки деца, които са толкова зле вече като попаднат при педиатъра, че няма как да се чакат 2-3 за да стане готова МБ. А това последното е доста чест случай у нас, точно защото майките много четат "тук и там", "лекуват хомеопатично" и на лекар водят, едва когато дете стане на дроб в ръцете им от яка температура, дето не се сваля с нищо. Т.е. когато инфекцията вече е в своя пик и няма мегдан да се чакат 2-3 дни за назначаване на лечение, ами се назначава според симптомите. Обикновено - съвсем адекватно се назначава и в тези случаи. Има и педиатри, които се "презастраховат" и изписват АБ, още преди реално да се знае дали ще е нужен, или няма. Което е най-грешния подход. Водиш си детето с вирус, който го мъчи от ден-два, ако не ти назначат някакво по-хард лечение, след още ден-два детето зазлее, защото вече нещо бактериално се е развило и тогава вече си е за АБ - следва от страна на родителите: "Еми ето, аз преди два дни го водих, лекарят каза, че не е за АБ, а сега какво стана?!! Детето се влоши и трябва да пие АБ". Демек - лекарят е крив и когато е подходил правилно и адекватно. Затова много често като заведеш дете с вирус, педиатрите за да няма хър-мър пишат на рецепта сиропи и пр. и накрая - АБ с уговорката, ако не мине това до 2-3 дни - тогава започвай да го даваш. Не казвам, че и това е правилно, обяснявам защо тези неща - у нас масово се случват по този начин. И да, пациентите са също толкова виновни, защото са масово неграмотни, но с претенции до Бога, колко много разбират. Педиатърката на Дани редовно е оплювана пред мен от майки, които не знаят, че сме близки с: "Аз отидох да ми изпише АБ, а тя ме разкарва по лаборатории, да пускам някакви секрети, като детето очевидно е за АБ". Има и куп майки подобни на теб пък, на които както и да им обяснява, че за това състояние, с направена МБ, с антибиограма - трябва да се даде АБ...ми не може ли нещо хомеопатично, ама не може ли да не е за 7 дни, ама за три, ама това е отрова, ама, ама... После на своя глава - не го дават тоя АБ, или като се освести детето го спират и след три дни я вдигат посред нощ истерясали и ги придружава до болницата за прием - та да е вече на системи детето.
Няма лошо родителите да четат, да се ограмотяват, да бъдат коректив на лекаря, ако той не е от съвестните - да. Но малко родители всъщност - могат да си подбират източниците на информация и да формират барем базови познания, за кое как се случва и кога как се прави. Да не се лъжем - повечето български майки се "ограмотяват" по тези въпроси в БГ-мама и от "една статия във фейса" и сформират мнения, според кое им уйдисва на личните виждания за едно и друго. Т.е. всякаква обективност е изключена и реалната, достоверна информация по такива въпроси - почти липсва в това масово "писане и говорене". И става една "Едноокия води слепите към...пропастта". И си пишем после някакви неща за, как човек нямало да може да образува антитела (срещу какво?) понеже пил антибиотик и  трябва да обясняваме какво аджеба са антителата, как и кога се образуват те, за да изясним, че няма връзка между едното и другото и пр. Понеже 1000 гъски, 3000 пъти вкарали в едно изречение думите "антитела" и "антибиотици" в едно изречение и не спират да бълват такива неща и вЕрно където кликнеш - това излиза на челни места и човек, който е далеч от тази сфера - приема "лъжата казана 100 пъти за истина". И да, за жалост толкова плява има по тези теми, че иска наистина усърдно ровене, че да си отсееш зърното, ако ще е в нет-а. И в крайна сметка родителите откачиха у нас за всичко. Казвам го със съжаление.

Ето, виждате Вени. Тя да ви каже как гледаше Ники и за какво ли не е била в паника, докато беше облъчена от местната среда, сега как гледа Кати и о..."не може да бъде", Кати е в перфектно здраве и се развива чудесно. А Вени е една щастлива и спокойна майка. Която не сънува кошмари за глутен и не захранва със зърнени зърно по зърно и кое да е първо, кое 7-мо поред и каква страшна драма е то човек да прояде изобщо... Ми не е. Аз навремето си траех как захранвам и храня Дани, че ако бях споделила тук - поне линч щеше да е.  :lol: И понеже ми беше първо дете - все пак някакви основни там правила спазвах 3-4 месеца. Сега, ако второ гледам...чакайте ме да се занимавам с такива дивотии и още 100-ина "жизнено важни" ;) Колкото "хомеопатията" му реши проблема със сливицата и постоянното пиене на АБ, щото се налагаше, докато аз си бях на мнение, че само скалпела ще го реши това и се оказах съвсем права ("сефте"). Съжалявам само за едно нещо, че не я извадих като беше на 2, ами послушах местната ретро-школа на УНГ да чакам до три, тя можело да се свие сама. И един мармот... А на Сикс Габи се сдоби с макара в ухото, заради тази сливица, отделно хроничното боледуване преди да я махнат, отделно рискът от увреждане на слуха...тя да ви каже. Медицината не е математика, няма и да стане. За всяко решение там има просто правило: полза/риск и ако се придържате към него - ще имате много по-малко проблеми от този вид.

П.П. Понеже и моето мнение е едно форумно мнение - никой не е длъжен да го взима под внимание.  :D При желание - може да се провери надлежно, дали е така каквото съм казала. Ако вярвате, че лекарите са почти убийци, а всите лекарства ги има, заради "фарма-мафията" - не проверявайте. Така, или иначе и Господ не би могъл да ви убеди в някакви научно доказани факти. Щото и науката е мафия и тя става еднаааа....  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #285 -: Ноември 29, 2015, 19:10:37 pm »
Джей, аз не съм поставяла под съмнение необходимостта Дани да приема АБ в случая. И без да съм специалист, като му видях кръвните изследвания и ми настръхна косата....
Просто нещата, които ме притесняват са първо разбира се всички лоши странични ефекти, коите се свързват с думата "антибиотик". Защото ако нямаше такива, щяха да се изписват без проблем и без рецепта.
Второто, което ме притеснява са тези 10 дни, за които е назначен, а не обичайните 7 например. Исках да разбера как се определя това и има ли някой индикатор, който ако се следи може да се намали приема на 7 дни (напр. да се пуснат нови изследвания или др.п.). Не става въпрос на своя глава да го намаля.
В слуачая целта ми не е да споря по въпроса. Не казвам, че не си или си права. Просто искам да намеря истината, за да съм информирана какво давам на детето.
А в нета е пълно с подобни статии (копирам първата, която ми излезна): http://www.anhira.com/zdrave/zdrave-bez-antibiotitzi/vredata-ot-antibiotitzite
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #286 -: Ноември 29, 2015, 19:34:12 pm »
Антибиотика не е панацея.Той действа само срещу определен вид бактерии.Лошото е че в БГ някои лекари го изписват за всеки случай.Да нормално е да има странични реакции, ама ще ме извинявате без антибиотик една пневмония е убивала, по-голямата част от разболелите се.Нямам точна статистика, но като се ровне в нета се намира.Ако беше толкова лесно да се живее без антибиотици и без ваксини, то в края на 18 и началото на 19 век трябва смъртността да е нулева, само дето не е.

Днес една моя позната ми обяснява, как жените имали проблеми със забременяването щото пиели противозачатъчни, пък децата не трябвало да се ваксинират и да пият антибиотици, пък как трябвало да живея в едно с природата.Честно иде ми да се гръмна вече от такива хора.Не съм чак толкова либерална!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #287 -: Ноември 29, 2015, 19:36:15 pm »
Колко време се приема даден препарат - зависи от самия препарат, състоянието на пациента и как се повлиява той от лечението. Смайли, не искам да изпадам в подробности, не защото не ги знам, а защото е нередно някой като мен, който няма медицинска диплома да коментира тези неща в детайли. Това е интернет все пак, рекъл-казал - аз съм просто потребител за теб и няма как реално да докажа, че цитирам мнения на хора, имащи легитимното право на подобни мнения. Под 7 дни прием на АБ, дори най-новите генерации - се счита за рисково. Т.е. има риск да остане нещо недолекувано. Когато става дума за дете, което по собствените ти думи все пак влачи инфекцията над седмица - 10 дни прием е напълно нормално. Не можеш да пуснеш коректни кръвни изследвания за каквото и да било - преди да са минали поне 2 седмици след последния прием на АБ. Т.е. - няма как да лекуваш 5 дни с АБ, да пуснеш кръвни и те да ти покажат дали е излекувана инфекцията, или не е и да прецениш така дали приемът да продължи. Относно така страшните "странични ефекти" от прием на АБ, когато той е по показания и е бил належащ - не са ми известни такива, извън определени групи пациенти, които имат хронични заболявания от определен вид. Но при тях пък - ползата е повече от вредата, защото без прием на АБ - няма да имат "странични ефекти", ами ще бъдат просто...ами мъртви.
Свободна си все пак - когато детето ти е болно - да откажеш всякакво лечение, щом мислиш, че то повече го уврежда, отколкото да помага и го увреждаш трайно така и...не знам още какво си мислиш по темата. Ами - направи го другия път като му е зле и ако оцелее - оцелее.

Милиони хора са измрели поради липса на АБ, но днес трябва да се убеждаваме в ползата от ваксините, или АБ. Защо според теб са изобретени и двете, ако от тях няма чак такава нужда и може с билки, молитви и чай? Заговор на извънземните ли? Еми идете в една държава от тертия свят за седмица, насладете се на гледките от какво умират деца и после пак ще си говорим. Там всичко е био, мио, еко, кърмят ги наред и мрат тия деца. Щото няма кой да ги уврежда с АБ. Не знам какво да ти кажа повече. Освен, че 7, или 10 дни прием - няма особено разлика за черния дроб на Дани, но за бактериите дето са го налазили - има. В смисъл, че една ще остане жива и при благоприятни условия - ще се развихри и ще му докара същото и пак ще даваш АБ.

Ако си толкова притеснена - пусни му изследвания на чернодробните ензими след приема на АБ, пусни пак контрола след 2 седмици, за да видиш колко точно "ужасно го увреждаш". Радвам се, че се оправя детето и моля те - не му спирай по-рано лекарствата на своя глава. Няма да му направиш услуга, гарантирам ти.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #288 -: Ноември 29, 2015, 19:42:56 pm »
Ох, не знам как заключихте от моите думи, че антибиотиците са излишни и, че без тях по-добре.
И че много държа да не му ги дам тези АБ в момента.  :wink:

Ей тук в момента ми се хили и омита трета мандарина  :lol:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #289 -: Ноември 29, 2015, 19:49:55 pm »
Смайл, аз не съм пръв фен на антибиотиците.Имам пред мен едно дете което го увреждат буквално от прекаления им прием за всеки случай точно.Но имам и дете което не му се дават антибиотици и когато е много зле и е с отит.Детето се мъчи и пищи от болка, но това е природно.
Аз съм по средата, информирам се и чета.Мисля че и ти се стараеш да си от тази група.Тънка е границата обаче, виждам всеки ден различни родители с различни нагласи и как си менят мнението.

Ще пиша по-късно.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #290 -: Ноември 29, 2015, 20:03:16 pm »
От твоите думи - заключавам, че за теб АБ са вредни, независимо дали се пият по показания, или без такива. Опитах да обясня, че ако са по показания ( с реална нужда) - те предотвратяват такива щети за здравето, вкл. дългосрочни, че не е съизмерима ползата  от взимането им - с временно натоварване на черния дроб (ако изобщо го има) и наблягам на временно НАТОВАРВАНЕ, а не увреждане. Идват празници... ако някоя вечер прекалиш с алкохол, защото си била на кеф просто и на другия ден те цепи глава и ти е зле...след ден и едно хубаво наспиване - ще ти мине и до 48 часа макс - няма да има никакви следи, нито щети за тялото ти от прекаляването с алкохол на НГ да кажем. Ако си алкохоличка - ще има, щото пиеш всеки ден и по много. Така е и с АБ и с всичко друго Смайли. И ако се хабя да ти пиша по темата - то е за да си спокойна в бъдеще, защото няма да ти е последния път да се налага да даваш АБ на малкия. И да не се терзаеш всеки следващ път за едно и също. Модите сега са ( в нета, в парка), че АБ когато, за каквото - си е нещо вредно само по себе си и това като лавина върви между майките... А то просто НЕ Е вярно. :)

П.П. И у нас мандаринена фаза, днес заминаха 2 кила хахаха
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #291 -: Ноември 29, 2015, 20:08:17 pm »
Аз винаги съм смятала, че една опаковка АБ е равна на максималните дни прием, но всъщност не е така или поне не за всички АБ. Някой лекари се презастраховат, но като е изписан от педиатърът, който си познава детето и често си го водиш там, надали не си усетила, че е такъв. Примерно водя моето дете при двама педиатри и за двамата се твърди, че изписват много АБ, с основният ни не е така обаче, често ми казва да давам Ксизал или Изопринозин, броени пъти е изписвал Аб на гърба на рецептата АКО се влоши и още по-малко пъти директно. При другият не е така, там излизам с обемна рецепта ако ще и само да е кихнал, 2-3 сиропа, капки, промивки, противоалергичните и коластрите, чак се чудя как да ги разпределя да ги давам и съответно последният път като го водих там като ми изписа АБ за 10 дни и след това още един АБ(първият е с две активни вещества, а вторият само с едното) за 7 дни, а детето беше приключило със всички симптоми на 5-ти ден, естествено вторият не го взех. Но както и Жбрул беше писала по напред, тия преценки на база минали разболявания и притеснения се правят. Та предимно ги слушам дори и да не съм съгласна с тях и вземам различни решения само ако съм сигурна, че няма да навредя.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #292 -: Ноември 29, 2015, 20:45:07 pm »
Исках да пиша, че днес не ми е ден.И съм крива, и нервна и ми идва някой неща в повече.Ама това малко отива на искрено и лично.
Колкто до лекарите и децата аз съм точно така.Нашата лекарка изписва АБ изключително рядко само ако детето е много зле.Моника е пила АБ като беше бебе и направи бронхит пневмонията, но тогава бяхме и в болница и положението беше много тежко.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #293 -: Ноември 29, 2015, 20:47:13 pm »
Марго, има едно нещо, дето освен образование съответно - се наричат и "клиничен опит". Няма да говоря за деца, за себе си ще дам пример. Тази година, февруари. Някакъв гнусен вирус, Дани го влачи от ДГ, лепва го и на мен, той се освести за 3-4 дни, ама аз не. Тътря се седмица ни здрава , ни болна, консервативни лекове разни пробвам, ама не става. При това положение ЛЛ, дето ме знае в детайли на кое как карам - изписва Аугментин, на 8 часа. Зле съм, но няма хрипове, няма нищо което да е за по-специфичен препарат, затова пробваме с широкоспектърен. На 4-и ден прием...аз ставам все по-зле, под 38,5 Т нямам, часове наред не ги помня изобщо, толкова ми беше лошо. Хвана ме шубето - отивам за снимка. Цял десен бял дроб и тръгнала и в ляво пневмонията, директно съм за прием в болница и венозен АБ. Опитвам все пак да се размина с лежането в болница. Ако може абокат и да ходя да вливат поне, но не и престой там седмица. Отивам със снимката при пулмолог ( шеф на отделение на Окръжна, с над 35 години стаж), обсъждаме положението. Първо - все пак пития Аугментин, ако и да не е излекувал на техен език е "покрил риска" и ограничил острото развитие на състоянието ми, което позволява да пробваме с комбинация орални АБ, които вече са специфични за състоянието ми.  Без тоя "излишен" АБ дето го бях пила вече - щях да съм в много по-лошо състояния и задълже за болнично лечение, което щеше да е с неизвестен изход. Вирусните пневмонии са отвратителни, защото са с атипична клиника и като се усетиш вече, че ти има нещо...раУтата е мнооого отекла. И двата изписани препарата от пулмоложката - са с по 5 капсулки в опаковка ;) От едното изпих една опаковка, от другото - две. Демек - не случайно в листовките на тия неща пише по лекарско предписание!!! А не "според опъковчния тертип на производителя".
Всичко да изчетем по темата момичета, от най-добрите източници - опита, който имат лекарите с реални случаи - няма как да го добием с четене, съответно и адекватната им преценка за рискове и нужно лечение за някакво състояние. Аз съм го казвала и друг път де, но що се отнася до мен и моите близки, ако е нещо различно от "малко сопол, кашлица и малко температура" - търся специалисти по нещото. Лекарите "по всичкология" - не са компетентни в такива случаи и за жалост - у нас рядко вместо да си признаят, че не са и да насочат към колеги-специалисти - се правят на разбирачи и смело назначават някакви неадекватни лечения. А ролята им в системата е не да назначават лечения за неща от които нямат хабер, а да насочат към съответен специалист. Но понеже системата е дефектна - рядко правят така. Та, ако имате съмнения за мнението на ЛЛ, или педиатъра - консултирайте го със специалист по проблема по собствена инициатива, вместо да четете в нет-а и да  опитвате там да откриете истината за ситуацията. Няма да я откриете.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #294 -: Ноември 29, 2015, 21:36:41 pm »
Абсолютно съгласна! Но аз още в началото писах, че съм мислила, но не е така реално :) за пиене на нещо и влошаване пък съвсем, но специално за ЛЛ аз съм попаднала на човек, често препраща към специалист, а това с влошаването се случи веднъж и направо каза през спешния(беше неделя) и в болницата.

Маги, не се предавай :)
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #295 -: Ноември 29, 2015, 23:45:35 pm »
И от мен един глас 3а фотосесия ;) Нашата малка "кифличка" си има вече коледно боди с елхичка и туту, баткото - блу3ка с еленче и чакаме часа си 3а фото - дай Боже да сме живи и 3драви всичките!
У дома - чуваааали с парцали, играчки... И като ме пита някой какво искате 3а бебето и онемявам. Ми нищо - само памперси купуваме и мокри кърпи.
Вени, мерси 3а инфото 3а 3БВ. Ще пробваме някаква комбинация - бе3 крайности. а3 от 3лоядо не рева сега, ама от недоспиването. Днес си поспахме следобед цялото семейство и малко по бива положението. Ама малечка нещо сумти и май има хрема :( От колики не реве по чудо та3и вечер и не се превива, ама примрънква. Иначе не е 3апушено нослето - суче си спокойно. Ще се ходи май сутринта на доктор, а а3 ще я дебна цяла нощ душа ли, вдига ли температура :( А и сега мърморещите лелки от района, дето все ми се чудят как може да и3карвам такова малко бебе навън, ще са доволни, че са били прави. Оф само да са ни 3драви децата :heartbeat:


Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #296 -: Ноември 30, 2015, 04:38:59 am »
с отит и болка и без антибиотици 8O тия хора нямат сърце бе!!!!

а за пневмониите....мани, мани...лятоска Ники пи цал месец антибиотици. първо супер гаден отит, веднага след него пневмония. на 35 градуса жега!!!
[/url][/url]
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #297 -: Ноември 30, 2015, 09:07:42 am »
47 Smiles, радвам се, че сте по-добре. Ти сама каза, че изследванията са ви били толкова лоши, че са ви предложили болнично лечение. при това положение е нормално да ви датат антибиотик за 10 дни, за да е сигурно, че всичко е овладяно. Февруари месец тази година Яворчо изкара едно доста сериозно боледуване. Беше почти пневмония. пи антибиотик 15 дни и буквално на следващия ден, когато смятахме,че е излекуван вече, снимката на белите дробове беше хубава и т.н. и ми вдигна температура 39,2 през нощта. Направо се пощурих. не смятах, че след толкова много антибиотик е възможно да вдигне температура и то толкова висока. Оказа се, че е пипнал нов вирус и така изкара 1 месец вкъщи. по-добре го давай 10 дни, нищо няма да му стане на Дани. И още нещо исках да ти кажа, за влакчето с релси -мисля, че сте много малки за такова. Ние получихме миналата коледа такъв подарък и до сглобяване на релсите въобще не стигнахме, хем Яши е бил по-голям, почти на 2. Грабна си влака и вагоните и си ги пускаше без релси. Такъв тип играчки са за по-големи деца, които биха ги оставили да функционират, най-малкото, за да ги оценят. малките бандити още са далеч от съзерцателни занимания :D. Вени и аз ти се радвам на позитивизма. Хубаво е човек да живее в позитивна обстановка и да не хаби нерви за глупости.
« Последна редакция: Ноември 30, 2015, 09:56:24 am от meshko106 »
<br />[link=http:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #298 -: Ноември 30, 2015, 09:53:37 am »
Здравейте и от нас :)

Последните седмици съм много заета, но все с приятни неща, така че не се оплаквам - само споделям защо не пиша :)

Бебе, ние удържахме фронта здрави и успяхме да си направим фотосесия - за първи път четиримата :) Сега чакам снимките с нетърпение. Дано и на вас ви се получи хубава фотосесия. Снимките са незаменим коледен подарък.

Смайли, бързо да се оправя Дани. Знам какво ти е - Мони миналата зима беше така, болест след болест, антибиотик след антибиотика :( Тъкмо бях решила, че детето е болнаво и така ще си изкараме до пубертета, но пък виж ни тази зима - никакви проблеми до момента. Има надежда, не се притеснявай

Вени, и в нас вършее един малък Рамбо - с приплъзване стига навсякъде. Обръща саксии (които баткото никога не е достигал), яде трохи под масата (а трохи след неговото ядене колкото искаш), отива в мократа баня и в коридора при мръсната количка... Иначе за ЗВБ - аз действам паралелно с пюретата. И имам еднакъв напредък и в двете посоки. В началото не отваряше изобщо уста за пюрето, пък парченцата само ги въртеше из устата и плюеше. Сега хапва от лъжичка и успява да сдъвче и глътне парченца, но му трябваха 2 месеца. Търпението е най-добрият приятел на майката :)



   La vita è bella
*
Re: Нашите бебета и малки деца през ноември 2015
« Отговор #299 -: Ноември 30, 2015, 10:06:21 am »
М-и, когато в един ден ти се оплачат две коренно противоположни личности, едната дава АБ за хрема, другата не дава и когато е наложително.И накрая ти пуснат усложливо статия, как жените пиещи противозачатъчни не забременявали заради хормоните който приемали и как всичко от убождане до рак се лекува с хомеопатия, накрая и ти ще гръмнеш повярвай ми.Уж се опитвам да се абстрахирам от хората покрай мен, ограничавам контакти ама те ме търсят бе.С какво заслужих това не знам  :lol:

Ние миналата година правихме фотосесия и подарък имаше Моника.Ама тя и беше на 10 месеца.Голям кеф ми е да си гледам снимките и тази много се надявам да успеем пак да се снимаме, но ще видим, има още време.Аз миналата година за племенницата на няколко седмици взех една топка дрънкаща, платнена, с етикетчета и разни малки нещица по края.Ще и намеря линка.Закача се над шезлонг, количка, столче в колата или просто я даваш да я мачка, смуче, дърпа.