Кръгла маса за бъдещето на Фонд ин витро в петък
Публикувано на: 10.09.2009г.

На 11 септември от 12.00ч. в БТА неправителствените организации, работещи в сферата на проблемното забременяване – Сдружение „Зачатие” и Фондация „Искам бебе” организират кръгла маса на тема „Фондът „ин витро” – предизвикателствата”. На събитието ще се поставят на обсъждане успехите и предизвикателствата, свързани с бъдещето на Център „Фонд Асистирана репродукция”. На обсъждането са поканени да присъстват здравният министър д-р Божидар Нанев, финансовият министър Симеон Дянков, социалният Тотю Младенов, както и зам.-министри и представители на здравната комисия в парламента.

В кръглата маса ще участват също така лекари – специалисти по репродуктивна медицина, които ще разкажат за пряката си работа с Фонда и ще дадат своите препоръки за бъдещето му.

Директорът на Фонда и членовете на Обществения му съвет ще споделят преките си впечатления от проблемите за възникналия стерилитет.

На кръглата маса ще се дискутират и трудово-правните проблеми, с които се сблъскват жените, които се лекуват от стерилитет и преминават през процедура ин витро.
Вратите на срещата са отворени и всеки, който има въпроси може да ги зададе.