Фонд за асистирана репродукция
Публикувано на: 14.09.2016г.

Фондът е създаден и започва активна работа през април 2009 г. Вече над 3600 семейства са одобрени и започнали процедури ин витро, почти изцяло финансирани от държавата.

В момента представител на сдружение "Зачатие" участва в Обществения съвет на създадения Център "Фонд асистирана репродукция" към Министерството на Здравеопазването.

 20.10.2009 г. Анна Зашева на среща на пациентски организации с мин. на здравеопазването, мин. на финансите и мин. председателя във връзка с работата на Център „Фонд асистирана репродукция”17.12.2008 г. Среща с председателя на парламента Г. Пирински с неправителствени организации, между които и сдружение "Зачатие" за  създаването на фонд „Асистирана репродукция” 

Г-жа Анна Зашева, председател на Сдружение "Зачатие" и премиерът на Република България ген. Бойко Борисов на официална среща на неправителствени организации в областта на стерилитета, на която се обсъди финансирането на до 3 опита ин витро за семействата с репродуктивни проблеми и през
следващата 2010 г. посредством Център "Фонд Асистирана репродукция" към Министерството на Здравеопазването.

С активното участие на сдружение „Зачатие” от 18.12.2009 г. е приета  поправка в Кодекса на Труда и сега вече жените, подлагащи се на ин витро процедура ще се ползват със същата законова закрила пред своя работодател, както и бременните жени.