Мълчалив поход
Публикувано на: 14.09.2016г.

Мълчалив поход с празни бебешки колички пред Националния Дворец на Културата в столицата София и паралелен протест в морската столица Варна  на 15 декември 2008 г във връзка с отхвърлянето на проектозакона за създаване на Фонд асистирана репродукция, организиран от сдружение "Зачатие" с подкрепата на всички неправителствени организации в България, фокусирани върху проблемите на стерилитета - Българската Асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве и фондация "Искам бебе"..

 

Финансово подпомагане на семейства със стерилитет

От 2008 година насам Сдружение „Зачатие” провежда благотворителни инициативи за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми в рамките на ежегодните събития Ден на Репродуктивното здраве през юни и „Коледно желание” през месец декември. Малки детски ръчички теглят имената на участниците, които да получат помощ от сдружението за финансирането на ин витро процедури. Досега Сдружение „Зачатие” е помогнало на 25 семейства с парична помощ, а две от най-успешните клиники в България всяка година се присъединяват към нашата Коледна инициатива с безплатно осъществяване на общо 6 ин витро процедури на двойки от сайта Зачатие.

Никол, Александър и Даниел на сем. Найденови и Николета на сем. Попови са част от бебетата, родени с подкрепата на Сдружение „Зачатие”