Час по репродуктивно здраве в гр. Тръстеник
Публикувано на: 18.02.2013г.
  На 18.02.2013г. в СОУ “Евлоги Георгиев” гр. Тръстеник, се проведе обучение от координаторите на Сдружение “Зачатие” Магдалена Цекова–Юсменова и Снежка Лунгова с ученици от 11 и 12 клас. На учениците бяха показани правилните методи за предпазване от полово предавани болести и възможните последствия за тяхното здраве.Бяха им обяснени ползите от редовно посещение на лекар, на какъв лекар ходят мъжете и кои са лекарите занимаващи се с полово предавани болести. 

Учениците бяха заинтересувани от многото полово предавани болести, тъй като се оказа, че  на тях масово им се говори за СПИН, но не и за хламидия, сифилис и т.н. На момичетата беше обяснено подробно ползите от редовно посещение на гинеколог, възможните проблеми при спазване на строги диети и какъв хормонален дисбаланс може да последва от това.


На момчетата им се обясни половата система, устройството на сперматозоидите, както и негативното влияние на стегнатите дрехи, цигарите и анаболите.
Учениците проявиха интерес, участваха, макар и доста срамежливо, в лекцията и отговаряха на зададените от доброволците ни въпроси.Интересът им бе голям и макар със закачки личеше, че се интересуват от материята.