Сдружение Зачатие на Пролетната среща на членовете на европейската организация Fertility Europe
Публикувано на: 26.03.2024г.

Сдружение Зачатие на Пролетната среща на членовете на европейската организация Fertility Europe

От 21 до 23 март Сдружение Зачатие участва в ежегодната Пролетна среща на членовете на европейската организация Fertility Europe, която тази година се проведе във Варшава, Полша.

 

Представители на Зачатие на този международен форум бяха:
Ирина Попова - заместник-председателят на Сдружение Зачатие,
Галина Константинова - координатор на проекта FActs! за София и
Мария Жекова - член на УС на Сдружението.


Пролетната среща на Fertility Europe беше ръководена от Ирина Попова, която е и заместник-председател на Изпълнителния комитет на Fertility Europe.


Държавите-участници представиха резултатите от работата си през изминалата година и постигнатите успехи в сферата на защитата на правата на пациентите с репродуктивни проблеми.

 Фокусът на тази среща бяха два международни проекта:

 „Together For Fertility“, в който участват сдружение "Зачатие", сдружение RODA от Хърватска, Nasz Bocian от Полша и Progress Consult и European Basic Skill Network от Унгария;

 FActs! - новата дигитална образователна инициатива за тийнейджъри в областта на репродуктивното здраве - съвместен проект на Fertility Europe и ESHRE - European Society of Human Reproduction and Embryology.

 Сдружение "Зачатие", като една от страните по тези проекти, участва активно в тяхното представяне и получи заслужени поздравления от останалите членове на Fertility Europe за постигнатите високи резултати.

 Сдружение "Зачатие" благодари на страхотните домакини от Stowarzyszenie "Nasz Bocian"- Полша за чудесната организация и на Fertility Europe за предоставената възможност да обменяме идеи и опит с други европейски организации.