Благотворителна инициатива Коледно желание
Публикувано на: 27.10.2016г.

Приятели, наближава Коледа - най-светлият празник, на който си пожелаваме здраве и щастие. В святата нощ край елхата хиляди хора ще си пожелаят отново най-съкровеното желание - да станат родители. Ние вярваме, че мечтите се сбъдват. Искаме и можем да помагаме на семействата с репродуктивни проблеми. Десетки детски усмивки са изгрели с подкрепата на нашата благотворителна инициатива "Коледно желание"..

Държавният "Център за асистирана репродукция" финансира до три опита ин витро, но семействата, които са изчерпали без успех и трите опита, се увеличават. Има и други случаи, в които жената е с изчерпан яйчников резерв и семейството има нужда от процедура с донорска яйцеклетка. За тях държавата не предвижда финасиране. Има клиники в страната, които са избрали да не сключат договор с държавния фонд и поради тази причина техните пациенти са лишени от държавна подкрепа.

Сдружение "Зачатие" ще подпомогне  3 двойки, които не могат кандидатстват по фонда за асистирана репродукция, чрез предоставяне на ваучери на стойност 1500 лева всеки. Благодарение на дарения към момента ваучерите на стойност 1500 лв. се увеличават с още 2. Сумите по тях ще се изплащат директно на клиниките, с които пациентите имат договор за лечение ин-витро. Даренията от кампанията на сдружението - "За да завали слънце в повече български домове" - ще бъдат дарени за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. 

Призоваваме всички социално отговорни граждани и фирми да се присъединят към нашата дарителска инициатива, за да се сбъдне още едно Коледно желание и да се раждат повече деца в България! Дарения се осъществяват по банковата сметка на Сдружение "Зачатие" или чрез PayPal. След приключване на срока на кампанията ще оповестим публично на сайта на сдружение "Зачатие" всички дарени суми.

 Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша

Сдружение Зачатие
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC - FINVBGSF

с основания:

- дарение за инициативата Коледно желание

 или чрез


Дарение чрез PayPal:

 

Условия за кандидатстване за финансово подпомагане с ваучер на стойност 1500 лева от сдружение "Зачатие":

Могат да се кандидатират всички двойки, които отговарят на едно или повече от следните условия:

- партньорката в двойката е с доказан изчерпан яйчников резерв и приложи становище от специалист и необходимите документи, които доказват диагнозата;
- двойката е изчерпала трите си опита към "Център за асистирана репродукция" и нито един от тях не е бил успешен, като приложи документи за това;
- партньорката в двойката е на възраст над 43 г. и поради тази причина не може да се възползва от финансирането на "Център за асистирана репродукция";
- двойката има договор за лечение в клиника, която не работи с "Център за асистирана репродукция"

Задължително е участниците да са регистрирани във форума на Зачатие до 27.10.2016
---------------------------------------------------------------------

Формуляр за кандидатстване:

1. Име, фамилия, потребителско име във форума: 
2. Телефонен номер:
3. Партньор (Име, Фамилия):
4. Пълен пощенски адрес:
5. E-mail адрес:
6. Правим опити за забременяване от .... години
7. Деца от настоящия или от друг партньор - да/не (оградете вярното)
8. Причина, поради която не мога да ползвам финансиране от фонда: 
.......................................................................
(изчерпан яйчников резерв и небходимост от донорска яйцеклетка, изчерпани три безплатни опита от фонда, възраст над 43 години)
9. Декларирам, че имам нужда от финансова помощ, за да продължа лечението си и ще я използвам по предназначение.
10. Напишете откъде научихте за благотворителната инициатива (сайт, форум, Facebook, приятел или медия).

--------------------------------------------------------------------

Формулярът изпратете на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  с тема на писмото "КОЛЕДНО ЖЕЛАНИЕ" до 08.12.2016 г. включително.

Ваучерите ще имат срок на валидност от 1 година, считано от деня на тяхното получаване. Двойките, които ще получат ваучер за лечение на репродуктивни проблеми, ще бъдат изтеглени чрез публичен жребий по време на Коледното тържество на Сдружение Зачатие на 10 декември 2016 г.

 

Добрите новини идват с утрото и още едно Коледно желание пристигна при нас доброволците от Зачатие! Ние сме нетърпеливи да го споделим с вас нашите съмишленици и симпатизанти!

С нас се свърза едно щастливо семейство, сбъднало мечтата си с подкрепата на Зачатие и радващо се на своето малко Чудаче. Те даряват в рамките нашата инициатива една ин витро процедура (без включени медикаменти), която желаят да се извърши при д-р Александров от Център за Асистирана репродукция - Варна с ръководител проф. Иван Козовски .

Всеки регистриран потребител във форума (до 27.10.2016 г.) може да участва в жребия за тази процедура в рамките на кампанията, като попълни съответния формуляр.

Формуляр за кандидатстване за безплатна ин витро процедура в Център за Асистирана репродукция - Варна:

1. Име, фамилия, потребителско име във форума: 
2. Телефонен номер:
3. Пълен пощенски адрес:
4. E-mail адрес:
5. Правим опити за забременяване от .... години

 Формулярът изпратете на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  с тема на писмото "КОЛЕДНО ЖЕЛАНИЕ" до 08.12.2016 г. включително.