Ден на репродуктивното здраве - 06 юни 2015, гр. Банско
Публикувано на: 01.04.2015г.
  Скъпи приятели, тази година сдружение "Зачатие" организира за десети пореден път  най-мащабното събитие за двойките с репродуктивни проблеми в страната - Деня на репродуктивното здраве, което ще се проведе в град Банско на 6 юни 2015 г. Мотото на тазгодишното издание e "Дългият път към мечтата", а основна тема – „Неизясненият стерилитет”.
С подкрепата на:
  http://www.zachatie.org/drz2011/merck_serono.jpg 
http://www.zachatie.org/drz2010/msd_logo.gif    drz2012/logo_puls.jpg    

           

Акцентите ще бъдат: взаимопомощ и споделяне на опит, безплатни индивидуални консултации и групови беседи със специалисти в областта на репродуктивното здраве, новости в лечението на безплодието.

Отново всички, които вървят по трудния път на проблемното забременяване, ще могат да се срещнат в неформална обстановка със специалистите и да получат адекватна информация по медицински, психологически и правни въпроси.

kz2013/drz2015/anons02.png  Основната тема "Неизясненият стерилитет - дългият път към мечтата" е посветена на онези двойки, при които не е намерена причина за репродуктивните неуспехи - въпреки всички изследвания и лечения. Какви са въпросите, които си поставяме, какви са проблемите и кои са възможните решения за преодоляване на неизяснените причини за липса на бременност.
 kz2013/drz2015/anons03.png Има ли изход от заплетения лабиринт, в който се лутат над 10% от всички хора с репродуктивни проблеми - тези въпроси ще зададем на водещите специалисти по репродуктивна медицина и ще обсъдим заедно с пациентите в една открита и обширна дискусия.

 kz2013/drz2015/anons04.png В основата на събитието ще бъдат взаимопомощ и споделяне на опит, безплатни индивидуални консултации и беседи със специалисти в областта на репродуктивното здраве, новости в лечението на безплодието.
kz2013/drz2015/anons05.png Денят на репродуктивното здраве ще се провежда в хотел "Орфей", ул. Баньо Маринов 2А - град Банско от 13 до 17 ч на 06 юни 2015 г.

Официалната вечеря ще се проведе в основния ресторант на хотел "Орфей" от 20:00 ч. Цена на куверт за вечеря 19 лв.
kz2013/drz2015/anons06.png За участниците и гостите, които желаят да използват резервирани от нас нощувки, сме предвидили резервации за стаи в хотел "Орфей" ул. Баньо Маринов 2А. Нощувка за участниците в събитието 29 лева на вечер на човек с включена закуска.
kz2013/drz2015/anons07.png Традиционно това събитие ще предостави възможност за групови беседи по предварително определени теми, в които ще се включат пациенти и специалисти от различни области на медицината.

Беседите ще бъдат организирани по следните основни теми:
kz2013/drz2015/anons08.png Неизясненият стерилитет - проблеми и решения
В тази дискусия специалистите ще отговорят на всички ваши въпроси, свързани с неизяснения стерилитет, какви са основните проблеми и възможните решения за справяне с тях
 kz2013/drz2015/anons10.png Повтарящите се неуспехи в IVF - има ли изход
В тази беседа можете да зададете на специалистите от водещи ин витро клиники в страната въпросите, които ви вълнуват относно причините за неуспехите при ин витро процедури, какви новости се прилагат за повишаване шанса за бременност. 
 
Безплатни индивидуални консултации

*********************************************************
Специалисти, които ще провеждат безплатни индивидуални консултации в Деня на репродуктивното здраве на 06 юни 2015 в хотел "Орфей" - гр. Банско 
Информацията предстои да бъде актуализирана и допълвана...
*********************************************************
Д-р Йосиф Димитров, Д-р Тодор Димитров и Боряна Бенбасат - Инвитро АГМЦ "Димитров" - София
Д-р Явор Владимиров и Д-р Десислава Тачева - СБАЛАГРМ "София"
Д-р Васил Даскалов и Д-р Мариела Даскалова - Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив и СМЦГ Ню Лайф - Пловдив
Д-р Виолета Рилчева и Данаил Мартинов - КИРМ - Плевен
Д-р Таня Янакиева - Медицински център "София 2000" ООД
Д-р Александър Кунев - МЦРЗ "Д-р Щерев" - Русе
Д-р Георги Николов и Д-р Валентин Пенчев - МЦ "РепроБиоМед" - София
Д-р Надя Магунска и Ирена Антонова - от Медицински комплекс "Д-р Щерев" - София
Специалисти от СБАЛАГ "Селена" - Пловдив
Д-р Минко Еврев и Д-р Емилия Баалбаки - Първа АГБ "Света София" - София

 
8 от посетителите на Деня на репродуктивното здраве в Банско на 6 юни 2015 г. ще получат ваучери на стойност 500 лева всеки
Традиционно, по време на Деня на репродуктивното здраве, сдружение "Зачатие" дарява ваучери за финансово подпомагане на диагностиката и лечението на стерилитет. Средствата за тези ваучери са осигурени чрез дарения от граждани и фирми през годината. Получателите на ваучерите се определят чрез публичен жребий, който ще се тегли по време на официалното закриване на Деня. Всеки посетител на Деня на репродуктивното здраве 2015 в Банско, който желае да участва в тегленето на жребий за получаване на ваучер за финансово подпомагане в размер на 500 лв, трябва да попълни специална анкетна карта при пристигането си на събитието. С получателите на ваучерите се сключва договор за дарение, а сумите се изплащат след представяне на документи за извършените диагностично-лечебни дейности.


ПРОГРАМА
За Ден на репродуктивното здраве
06 юни 2015, Хотел "Орфей", Банско

12:30 ч. – 13:00 ч. Регистрация

Зала Вихрен
13:00 ч. - 13:45 ч. Официално откриване на Деня на Репродуктивното Здраве и пресконференция и дискусия на тема „Неизясненият стерилитет - дългият път към мечтата”
13:45 ч. – 14:15 ч. Кафе-пауза
14:15 ч. - 15:15 ч. Групова беседа със специалисти на тема „Неизясненият стерилитет - проблеми и решения”
15:15 ч. - 15:30 ч. Пауза
15:30 ч. – 16:30 ч. Групова беседа със специалисти на тема „Повтарящите се неуспехи в IVF - има ли изход?”

Зали Василак и Тодорак
13:00 ч. – 17:00 ч. Безплатни индивидуални консултации със специалисти

17:30 ч. – 18:30 ч. Годишно общо събрание на Сдружение „Зачатие”

Ресторант "Орфей"
20:00 ч.  Официална вечеря

 
Записване за безплатни индивидуални консултации можете да направите на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.