Публикувано на: 22.06.2011г.
http://www.zachatie.org/FE/logo_bg.jpg Около 10 милиона европейски граждани се нуждаят от помощ, за да се сдобият с дете. Често минават години в опити на асистирана репродукция, свързани с огромни емоционални, физически и финансови усилия, за да се създаде специално семейство.  Двойките с репродуктивни проблеми се нуждаят от надежда и достоверна информация. Затова Fertility Europe стартира през май 2011 г. кампанията „Нашите уникални семейства” – послание на надежда за хората, сблъскали се с безплодието.
Кампания „Нашите уникални семейства” – състои се в събирането и разпространението на пощенски картички, направени от рисунки и истории на „специални семейства”, изпратени от членовете на Fertility Europe. Кампанията ще носи силно, трогателно и видимо послание, като ни изправя лице в лице с истината, че всяка шеста двойка среща трудности при зачеването. Fertility Europe, организатор на кампанията „Нашите уникални семейства” , е независима организация, която обединява европейски сдружения, които се занимават с  проблема безплодие, предоставят подкрепа и съвети на двойки, които срещат трудности при зачеването. Ако имате нужда от информация или подкрепа, обърнете се към организацията във Вашата страна!

Всяка шеста двойка установява, че не може да постигне бременност и да има дете, така както са си представяли и мечтали. Двамата продължават да опитват и преминават през емоционална и физическа болка, медицински изследвания и лечения, както и през моменти на надежда и безнадеждност. Пътят на семейния живот е трънлив за много хора. Ето защо Вашата "специална" семейна пощенска картичка идва като безценно послание, изпълнено с надежда.

Ако сте се сблъскали с безплодието, изпратете Вашата история на нас и на останалите, които са поели по този път!

Ако сте преминали през асистирана репродукция, от стимулация на овулацията, инсеминация през ин витро или икси, Вашата история (анонимна или не) ще внесе лъч надежда!
Ако сте забременяли по естествен път след лечение и/или няколко години опити, Вашето семейство също е специално! Ако сте ползвали донорски материал или сте осиновили,  споделете историята си с нас!
Ако сте осиновили своето детенце - споделете своята история с други като вас!
Ако заедно с партньора/партньорката си сте решили да не прибягвате до лечение или до други методи, за да станете родители или ако опитите Ви са били неуспешни и водите пълноценен живот без деца, изпратете ни Вашето послание, изпълнено с радост и обич.

То е много необходимо.

Трябва само да изберете език (кликнете на знаменцето) и да следвате инструкциите на родния си език (или на английски за международната версия), за да създадете картичка и да споделите историята си.

Fertility Europe, организатор на кампанията „Нашите уникални семейства”, благодари горещо на всяко едно "уникално" семейство за изпратеното послание, пълно с надежда.

Разкажете и на приятелите си за кампанията!  Дори не предполагате колко много може да означава тя за някого.

Поздрави,
Fertility Europe

Можете да изпратите своята картичката си от сайта на кампанията "Нашите уникални семейства" - тук
 
Инструкции за създаване и изпращане на картичката

Всяка шеста двойка има нужда от помощ, за да зачене, а това са 10 милиона души в Европа, които имат нужда от надежда и подкрепа. Помогнете ни, като споделите историята на Вашето "уникално" семейство! Изпратете картичка, пълна с надежда! Благодарим Ви!
 
1. Качете снимка на семейството Ви! Може да бъде снимка на дете, отпечатък от ръката му или рисунка. Ако предпочитате да останете анонимни, ползвайте една от мострите, предоставени тук, и нарисувайте нещо върху нея!

Ако желаете да видите няколко примера, разгледайте Националната галерия на страната Ви или Международната галерия на специалните семейства.

2. Напишете историята си тук (до 300 символа), като разкажете как Вашето семейство е станало "специално"!

3. Не забравяйте да напишете името си или псевдоним, както и името на страната си (името на града не е задължително)!

4. Приканваме Ви да изпратите "уникалната" семейна картичка и на Вашите приятели и роднини или директно на някого, който е поел по пътя на семейния живот. Разбира се, това е по желание, но ние Ви приканваме да я изпратите на всички, на които искате. 

5. Натиснете „изпрати”!

Благодарим Ви!

Често задавани въпроси:

Каква е целта на кампанията?

Да даде надежда на тези, които в момента се опитват да имат дете. Да повиши информираността по въпросите на безплодието, възможните начини за лечение, други алтернативи на семейство, включително и пълноценен живот без деца, и да разпространи информация за местните организации, които могат да бъдат полезни в много насоки.

Какво ще се случи с картичките?

Те ще се появят в Националните галерии и някои от тях ще бъдат показани на годишния конгрес на ESHRE (Европейско общество по човешка репродукция и ембриология) през юли 2011 г. в Стокхолм на специална Стена на надеждата .

Колко дълго ще продължи кампанията?

До края на октомври 2011 г.

Мога ли да остана анонимен/анонимна?

Да. Следвайте инструкциите за тази цел! Използвайте размазана снимка или рисунка на семейство или отпечатъци от ръка и подпишете с псевдоним! Най-важната част от картичката е Вашата истинска история. Въпреки това тя е най-въздействаща, когато към нея има и снимка. Друг начин да не присъствате в Националната галерия е, ако кликнете на международната версия и напишете историята си на английски език.

Благодарим Ви!