Ден на репродуктивното здраве - Стара Загора, 14 юни 2008
Публикувано на: 06.05.2008г.
 http://www.zachatie.org/drz2008/drz.gif

Ежегодната инициатива на сдружение Зачатие - Ден на репродуктивното здраве през тази година ще се проведе на 14 юни в град Стара Загора, в сградата на регионалната библиотека "Захарий Княжески", бул. "Руски" № 46.
В това уникално по рода си събитие водещи специалисти в областта на репродуктивното здраве представят свои постижения и провеждат безплатни консултации на двойки с репродуктивни проблеми.

 http://www.zachatie.org/drz2008/biblioteka02.gif http://www.zachatie.org/drz2008/biblioteka01.gif  http://www.zachatie.org/drz2008/biblioteka03.gif 

Тази година събитието ще се проведе под мотото "Сърце под моето сърце".

Срещата дава възможност на хората с репродуктивни проблем и да се срещнат в неформална обстановка със специалистите и да получат адекватна информация по медицински, психологически, правни и финансови въпроси, засягащи техните репродуктивни права, да чуят новости в областта на репродуктивното здраве. Специалистите от своя страна имат възможност да усетят пулса на своите пациенти, да видят в друга светлина техните нужди и проблеми, да поговорят заедно. Консултациите ще се провеждат на обособени за целта кътове във фоайето на сградата на  библиотека "Захарий Княжески".

Кетърингът за кафе-паузите в деня на събитието ще бъде осигурен от Професионална гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня" - гр. Стара Загора. Сдружение Зачатие предвижда дарение за гимназистите от материали и литература, свързана с грижата за сексуалното здраве на младото поколение.



Конкурс за написана лична история "Сърце под моето сърце"

За събитието сдружение Зачатие организира конкурс за написване на лична история, свързана с борбата ни със стерилитета, под мотото “Сърце под моето сърце”. В него участваха жени, които все още се борят да сбъднат своята мечта, независимо дали са членове на сдружението, в България или зад граница.
Размерът на финансовата помощ за победителя ще е 1500 лева, за второ място 800 лева, а за трето място и за фаворит на публиката 500 лева. Те ще бъдат предоставени под формата на ваучър, който може да бъде изразходван  за диагностика и лечение на репродуктивни проблеми. Наградените ще получат и сребърно лого на Зачатие и благодарствен лист.

 http://www.zachatie.org/drz2008/drz1.gif

Сдружение Зачатие благодари на всички участници в конкурса "Сърце под моето сърце" за изключително въздействащите, емоционални и прекрасно написани истории. Дълбоко в себе си се надяваме, че всички те ще имат продължение - красиво, истинско и изпълващо живота ви,  туптящо сърце под всяко ваше майчино сърце!
Приключи приемането на материали във връзка с конкурса. Всички получени творби за него са включени и публикувани на адрес:

http://konkurs2008.zachatie.org

и в този вид ще бъдат изпратени на уважаемото жури в състав: Г-жа Керана Ангелова, писател - председател на журито, д-р Сигридов, АГ - клиника "Надежда", д-р Лили Димитрова, Център са репродуктивна медицина и оплождане ин витро "София", Ани Коцева, психолог - Медицински център "Репродуктивно здраве".

Регистрираните потребители в сайта могат да гласуват за фаворит на публиката  до 8 юни 2008 г. -  гласувай>>


Финансово подпомагане на двойки, членове на сдружение Зачатие, за лечебни и диагностични процедури

Имаме удоволствието да ви съобщим, че за Деня на репродуктивното здраве сдружение Зачатие ще подпомогне финансово няколко от своите членове, които са поели по дългия и труден път към мечтаната си рожба.  Даренията ще бъдат раздадени посредством жребий и ще са във вид на ваучъри за покриване на диагностични и лечебни процедури. 
 
Повече информация и детайли за членовете на сдружението, желаещи да участват >>


Програма на Денят на репродуктивното здраве - Стара Загора, 14 юни 2008 г.


11:00 ч.

Начало на изработването на общо пано-рисунка на всички участници в събитието "Сърце под моето сърце", което всеки ще украси със своето послание, стих или рисунка.

12:00 ч.

Кафе-пауза, консултации със специалисти по репродуктивна медицина

 13:00 ч.

Официално откриване на Деня на репродуктивното здраве

 13:15 ч.

Обявяване на победителите в конкурса "Сърце под моето сърце", обръщение на председателя на журито и връчване на наградите: ваучър за подпомагане на лечение на репродуктивни проблеми на стойност 1500 лева, сребърно сърце "Зачатие" и Благодарствен лист.

 13:30 ч.

Теглене на жребия за подпомагане на лечението на стерилитета на няколко двойки с репродуктивни проблеми - членове на сдружение Зачатие, в присъствието на нотариус. 

 13:50 ч.

Връчване на дарение - литература и материали, свързани с репродуктивното здраве от сдружение Зачатие на Регионална библиотека "Захарий Княжески" - гр. Стара Загора и на гимназистите от Професионална гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня" - гр. Стара Загора.

14:00 ч.

Пресконференция на сдружение Зачатие

 14:30 ч.

 Кафе-пауза, консултации със специалисти по репродуктивна медицина

 14:45 ч.

Първа част на пленарната сесия - доклади и презентации на водещи специалисти в областта на репродуктивното здраве, консултации

 16:45 ч.

Кафе-пауза, консултации със специалисти по репродуктивна медицина

 17:00 ч.

Втора част на пленарната сесия - доклади и презентации на водещи специалисти в областта на репродуктивното здраве, консултации

 19:30 ч.

Официална вечеря


Специалисти, заявили участие в събитието към 24.05.2008 г.
(списъкът предстои да бъде допълван и актуализиран)
Сортирането в момента е по азбучен ред. Предстои да бъде публикуван график за участието им с доклади и консултации:

Д-р Райна Бинева, акушер-гинеколог
Г-жа Милена Божилова, психолог
Д-р Любомир Бойчев, акушер-гинеколог
Д-р Явор Владимиров, акушер-гинеколог
Г-жа Силвия Давидова, психолог
Адв. Фани Давидова - юрист
Д-р Любомир Дамянов, акушер-гинеколог
Д-р Васил Даскалов, акушер-гинеколог
Д-р Мариела Даскалова, ембриолог
Д-р Иван Дечев, уролог
Д-р Лили Димитрова, акушер-гинеколог
Д-р Даниел Димов, акушер-гинеколог
Д-р Людмил Джунков, акушер-гинеколог
Доц. д-р Бушка Захариева, клинична лаборатория
Д-р Кирил Киров, акушер-гинеколог
Д-р Кокинидис, акушер-гинеколог
Д-р Николай Попов, акушер-гинеколог
Проф. д-р Никос Прапас, акушер-гинеколог
Д-р Стела Прапас, генетик
Д-р Иван Сигридов, акушер-гинеколог
Д-р Георги Стаменов, акушер-гинеколог
Д-р Десислава Тачева, ембриолог
Доц. д-р Улун Улуг, акушер-гинеколог
Доц. д-р Атанас Щерев, акушер-гинеколог
Д-р Мария Юнакова, акушер-гинеколог
(следва продължение...)

За записване за консултации със специалисти >>





Вечеря и нощувки

Нощувките, за тези които желаят, са предвидени в хотел "Железник" - Стара Загора,  ул. Парчевич № 1
Цената на нощувка е 20 лева на човек плюс талон за закуска 4 лв. За тези, които желаят има възможност за 80 лв. студио - спалня, мини бар и вана. Настаняването започва от 10 ч. сутринта на 14 юни 2008 г. Същото важи и за гостите и организаторите, които желаят да наемат стая или студио още от предходния ден.

 http://www.zachatie.org/drz2008/jeleznik2.jpg http://www.zachatie.org/drz2008/jeleznik1.jpg 



Официалната вечеря е организирана в ресторант "Етно" на адрес: ул. "Генерал Столетов" 113.  Цената на куверта е 25 лева.

 http://www.zachatie.org/drz2008/etno2.gif http://www.zachatie.org/drz2008/etno1.gif 



За записване за участие в събитието, официалната вечеря и нощувка:

 

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

За въпроси във връзка с реклама, презентации и доклади:

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

В настоящия материал ще бъде публикуван пълен списък на специалистите, които ще присъстват на събитието с доклади и консултации.


Повече информация за инициативата Ден на репродуктивното здраве >>