0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« -: Януари 20, 2007, 11:37:03 am »
Може ли някой да ми обясни по-обстоятелствено как да си бия прегнила? :( Неискам да ходя до клиниката понеже сега с този грип... а знаете в чакалнята винаги е лудница :| А вече почнах да подсмърчам и да ме наболява гърлото...толкова ме е страх да не прецакам всичко... :( Моля ви обяснете ми като на идиот...каква инжекция...игла...да взема? Цялата ли игла се вкарва? :roll:
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #1 -: Януари 20, 2007, 11:42:19 am »
Фейти, слага се мускулно. На мен ми я правиха с розова или жълта игла /нито дебела, нито тънка/.
Не се вкарва цялата.
Прави се отстрани на дупето, в меката част.
Все пак си помисли, дали не е по-добре да ти я направи мед. лице.
Може и в някоя аптека да попиташ.
На мен фраксипарините ми ги слага една позната фермацевт.
Късмет, всичко ще е наред.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #2 -: Януари 20, 2007, 12:16:34 pm »
Нямам познат медицинско лице :( Нали някои момичета си ги слагат сами...та предположих, че и аз ще мога. А иглата право на долу ли се забива? Иска ми се да избегна тесни помещения с много хора... :|мъжат ми вече е затворен в кухнята с 38,5 температура ...далеч от мен ...ох незнам дано оцелея... :(
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #3 -: Януари 20, 2007, 12:45:16 pm »
Ще оцелееш!
По-добре не експериментирай сама. Отиди до някоя частна лаборатория или клиника.
Късмет и поне го храни затворника :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #4 -: Януари 20, 2007, 13:00:18 pm »
Нямаш ли позната медицинска сестра или позната, която има такава? Някоя съседка или приятелка. Или пък както са ти писали момичетата частна лаборатория, макар че и там може да има грипозни. Поставя се мускулно в дупето - почти всяка медицинска сестра знае как. Помоли я да дойде на адрес и да ти я постави или поне ти да отидеш до тях. От аптеката си купуваш игли за мускулна инжекция, спринцовка, спирт, памук.  Ако за първи път ще ти се случва не експериментирай с прегнила, особено ако е този преди пункция - тази инжекция е много важна за процедурата.
Успех!
« Последна редакция: Януари 20, 2007, 13:01:53 pm от cygnus »
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #5 -: Януари 20, 2007, 13:22:12 pm »
Фейт, не искам да те плаша, но има опасност да засегнеш нерва при поставянето на инжекцията. Трябва да премериш горе-долу една педя от стърчащия кокал, който е отпред и малко встрани. Ако имаш останала дупчича от предния Прегнил, слагай отново там! Помоли съпруга си, ако не можеш сама. Успех!
"Надеждата" е създание хвъркато,
което се загнездва в душата,
пее ни без думи
и никога не спира...не спира..."
                     Емили Диксън
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #6 -: Януари 20, 2007, 13:22:40 pm »
Хич не ми е за първи път, но до сега не съм го слагала сама :|5 ден след трансфер съм. Гледала съм как го правят сестрите, но да я направя сама, дали ще успея незнам. То се е видяло ще слагам маска на устата и в клиниката в понеделник.
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #7 -: Януари 20, 2007, 13:27:09 pm »
Помоли съпруга си, ако не можеш сама. Успех!
  оооооооооооооо не по-добре сама! 8O
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #8 -: Януари 20, 2007, 16:47:43 pm »
Faith, душата, нямаш ли някой познат диабетик? На мен една колежка, която е диабетичка ми биеше инжекциите? И това е опция, помисли... Иначе в нашето ДКЦ (25-то) се ходи в манипулационната на спешната помощ.... При вас не е ли така? Там определено няма навалица....

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #9 -: Януари 20, 2007, 17:40:30 pm »
На мен всички инжекции - и коремните и мускулните - ми ги слага мъжа ми.
Първите две ми ги сложи една мед. сестра - тя показа на мъжа ми как да ми ги поставя и оттогава той пое щафетата. Много добре се справя и е много внимателен, въпреки че за пръв път му се случва такова нещо, дори по-добре от сестрите ми ги бие.
Не е нещо сложно, но незнам дали е добре да експериментираш сама. Потърси някоя позната, съседка, приятелка, която дори да не е мед.сестра - да е поставяла инжекции.
Иначе си купи от аптеката спринцовка (от 2 до 5мл) и игла за мускулна инжекция (искай най-тънката). Ако имаш следи от предишните инжекции - нямаш проблем с мястото, на което трябва да пробиеш. Иглата се вкарва с лек замах, за да пробие мускула (мъжа ми хваща с два пръста мускула, стиска го и пробива тъканта м/у тях, по този начин е по-безболезнено). След като се забие иглата се изтегля наобратно, (аспирира се) за да се види има ли кръв. Ако няма всичко е наред и се избутва бавно течността. Незнам дали обясних добре, все пак не съм медицинско лице (прощавайте ако нещо съм объркала).
Успех Faith!
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #10 -: Януари 20, 2007, 19:00:53 pm »
Мила Faith, по - добре не му мисли, а направо отивай в най - близката клиника (частна държавна без значение). Отиваш на регистратурата и обясняваш за какво става въпрос (веднага да ти поставят прегнила без да чакаш, защото е опасно в твоето положение да стоиш сред болни). Естествено срещу заплащане.
Преди години бях в подобна ситуация, нямаше кой да ми сложи инжекцията. Отидох в пета градска и се намъкнах в първия срещнат кабинет. Боцнаха ме веднага, че даже и успех ми пожелаха.  :)
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #11 -: Януари 20, 2007, 19:18:33 pm »
Аз понякога си ги слагах сама /иначе съпругът ми/.
Не се страхувай.
В спринцовката първо вкарваш разтворителя, после изтласкваш разтворитеря в другата ампула с лекарството, разклащаш леко и изтегляш пак със спринцовката. Аз си слагам със същата игла, но съпругът ми казва, че трябва да се сменява - такова било правилото.
Отваряш си максимално палеца и показалеца. Слагаш палеца точно на изпъкналото кокалче на хълбока, предполагам си виждала как сестрите го правят, там където стига края на показалеца - това е мястото. Аз лично си доближавам иглата до кожата /предварително почистена със спирт/ и много бавно я вкарвам до половината. След това вкарвам лекарството и изчаквам 5 секунди и бавно изтеглям. Съпругът ми като ми слага първо ме пляска по мястото, после рязко вкарва иглата. Ама аз както си слагам - по-малко боли. :lol:
Ще успееш, сигурна съм. Съвсем лесно е.
« Последна редакция: Януари 20, 2007, 19:23:00 pm от Lali »
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #12 -: Януари 20, 2007, 19:55:11 pm »
Благодаря мацки! Вие сте си цели докторки вече! :lol: Мисля, че разбрах тази сложна за мен дейност  :wink: още не съм се решила, но ще помисля до понеделник. А за 5000 I.U. прегнил колко голяма спринцовка да взема?
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #13 -: Януари 20, 2007, 22:09:28 pm »
Разтворителят за 5000 единици е 1мл, така че може да си купиш спринцовка от 2мл.
Хайде успех и пиши дали си се справила.
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #14 -: Януари 23, 2007, 23:31:02 pm »
Включвам се по-късно, но да си кажа моя опит. Налагаше се инжекциите на съпруга ми да ги слагам аз. Отначало много ме беше страх. За това първо си бях купила малко повече спринцовки и с тях се пробвах да "замахвам" в ябълка  :D. Сега ми е смешно.
Много е важно да нацелиш мястото и иглата да е почти под прав ъгъл. Колкото по-рязко я вкараш, толкова по-малко ще боли. Лекарството се изтласква лекичко с буталото.
ТУК има съвети за поставяне и малко снимки.
Успех!
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #15 -: Януари 24, 2007, 10:04:08 am »
Прегнила е поставен успешно! Трябваше да отида до клиниката така или иначе и ми го поставиха там. Така, че спасихме милите ябълки от боцкане, но не и от изяждане! :D Благодаря на всички дето са писали! :D
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #16 -: Януари 24, 2007, 10:05:47 am »
И аз съм от закъснелите , но да обменя опит! :D

Ако трябва да се инжектирате мускулно има няколко правила.

Разделяте глутеуса  /дупето,де / на кръст. Едната въображаема линия тръгва от лопатката към петата , а другата от края на опашната кост към хълбочната кост.
Иглата се забива във външния, горен ъгъл.

Ако ще я поставяте в бедрото , отново чертаете въображаема линия през средата на бедрото по дължина. После две напречни линии , които разделят бедрото на 3 равни части.
Инжектира се в горната външна трета.

Иглата при мускулни инжекции се забива под ъгъл от 90 градуса , дълбоко, почти до пластмасовия наконечник.
Издърпвате леко буталцето навън , за да не сте попаднали в кръвоносен съд. Ако в спринцовката няма кръв ,можете да инжектирате лекарството бавно, ако има кръв, издърпвате леко иглата и сменяте посоката.
 Изваждането на иглата става рязко и след това поставяте памучен тампон , напоен със спирт.

  При подкожните , ъгъла на убождане е 45 градуса , местата за убождане там са , най-често на 4 пръста от пъпа ,в ляво и дясно, външна горна трета на ръката /разделянето става както при бедрото/ или отново в бедрото , но под различен ъгъл.

 Когато подготвяте спринцовката , преди да изтеглите лекарството ,почистете с отделен памучен тампон, гуменото капаче на шишенцето , от което ще изтеглите лекарството или ампулата на мястото на което се отчупва горната и част. Това е при положение, че ще ползвате същата игла. Или просто  сменете иглата.

 Възможни усложнения от неправилно поставени инжекции са -
-подкожни инфилтрати, болезнени уплатнения , когато не сте поставили инжекцията достатъчно дълбоко.
-инфекция на мястото на убождането , ако не сте спазили правилата на антисептиката
-засегнат кръвоносен съд или нерв , ако не сте спазили топиката на убождането

Забравих да добавя смелост,за да си ги поставите сами. Аз лично през цялата стимулация си ги слагах сама, по-малко болезнено е.
Е ,дерзайте момичета !

п.с. Забравих да ви кажа -подкожните и мускулните инжекции се поставят с различни по дължина и дебелина игли. Винаги казвайте в аптеката за какви инжекции са иглите.
 
« Последна редакция: Януари 24, 2007, 11:51:11 am от Efirche »
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #17 -: Януари 24, 2007, 11:32:11 am »
 Efirche, обяснението ти е повече от отлично, но що така не ми подейства успокоително .. 8O.. пусти страх, него трябва да преборим..  :lol:
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #18 -: Януари 24, 2007, 11:47:00 am »
пусти страх, него трябва да преборим..  :lol:
Няма нищо страшно, при предния опит аз също си поставях сама подкожните инжекции в корема. Изобщо не боли.  :lol:
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #19 -: Януари 24, 2007, 23:17:42 pm »
пусти страх, него трябва да преборим..  :lol:
Няма нищо страшно, при предния опит аз също си поставях сама подкожните инжекции в корема. Изобщо не боли.  :lol:
:bighug: :kiss:
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #20 -: Януари 25, 2007, 20:15:41 pm »
пусти страх, него трябва да преборим..  :lol:
Няма нищо страшно, при предния опит аз също си поставях сама подкожните инжекции в корема. Изобщо не боли.  :lol:
За Декапептила говориш,нали?Само той ли се поставя подкожно?А Пурегона как се бие?
Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете?
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=26711&AlbumId=96722
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #21 -: Януари 25, 2007, 21:45:52 pm »
Пурегона на мен ми го слагаха мускулно, но мисля, че може и в корема.
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #22 -: Януари 25, 2007, 22:12:14 pm »
На мен пурегона ми го слагаха подкожно в корема.
« Последна редакция: Януари 25, 2007, 22:19:10 pm от annaaa »

Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #23 -: Януари 26, 2007, 13:41:06 pm »
Декапептила и Пурегона ми ги поставяха подкожно в корема. Няма болка, стига да се поставя бавно и внимателно. Мускулно ми поставиха единствено Меногон. Аз лично нямам никакъв страх от игли, но убий ме не мога да си поставя сама инжекция и затова ходех всяка сутрин и вечер в клиниката.
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #24 -: Януари 26, 2007, 21:37:46 pm »
За Декапептила говориш,нали?Само той ли се поставя подкожно?А Пурегона как се бие?
Не, говоря за пурегона. Декапептил Депо ми го биха в клиниката мускулно, а пурегона след това си го слагах сама подкожно в корема с изключение на дните в които бях на преглед, тогава сутрешната доза ми я биеха те.
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #25 -: Януари 26, 2007, 21:53:21 pm »
днес съм много горда от мъжа ми.би ми прегнил,под вещите напътствия на сестрата.въобще не боля,заби ми я отраз и много внимателно ми я изкара.просто съм възхитена,скрит талант!
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #26 -: Януари 27, 2007, 00:31:18 am »
Декапептила и Пурегона ми ги поставяха подкожно в корема. Няма болка, стига да се поставя бавно и внимателно. Мускулно ми поставиха единствено Меногон. Аз лично нямам никакъв страх от игли, но убий ме не мога да си поставя сама инжекция и затова ходех всяка сутрин и вечер в клиниката.
И аз съм така. Притръпнала съм на убождания, взимания на кръв, обаче сама - е не мога. Не че не знам как.  :)
*
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #27 -: Януари 27, 2007, 18:57:22 pm »
Декапептила и Пурегона ми ги поставяха подкожно в корема. Няма болка, стига да се поставя бавно и внимателно. Мускулно ми поставиха единствено Меногон. Аз лично нямам никакъв страх от игли, но убий ме не мога да си поставя сама инжекция и затова ходех всяка сутрин и вечер в клиниката.
И аз съм така. Притръпнала съм на убождания, взимания на кръв, обаче сама - е не мога. Не че не знам как.  :)

  :lol: :lol: :lol: мда позната история. Е, ама един ден се пристраших и сега нямам проблеми. Ами то след толкова много стимулации, как няма да притръпне човек  :D
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Kak да си поставя прегнила? Помощ!
« Отговор #28 -: Януари 28, 2007, 10:33:44 am »
днес съм много горда от мъжа ми.би ми прегнил,под вещите напътствия на сестрата.въобще не боля,заби ми я отраз и много внимателно ми я изкара.просто съм възхитена,скрит талант!
И моя мъж ми постави всички инжекции - подкожни и мускулни - след като му показа една сестра. И той е много внимателен и много се старае. По-добре се справя от сестрите в болницата, за които това е рутинна дейност и я правят много бързо и припряно.  :needleani: